Jump to content
  • Duyurular

• Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Tony Montana

Sporcu beslenmesi hk. (düzen, disiplin, diyet)

Önerilen İletiler

Tony Montana    292

Dostlar selam, uzun zamandır cevabını bildiğim ama beni hep ikilemde bırakan bi konu için fikirlerinizi merak ediyorum.

Bildiğiniz üzere sürekli sporcu beslenmesi yapmak insanı sıkabiliyor, canımız burger pizza veya tatlı gibi şeyler çekiyor. Fakat beslenme planına %100 uyulduğunda gelen form kalitesi de ortada.

Sizce bu işi hobi olarak yapan (ilaçlı) fakat çok disiplinli olan birinin beslenmesi sürekli tek düze yarışmacı gibi mi olmalı yoksa biraz da olsa formdan fedakarlık edip hayattan zevk alarak hem sporcu beslenmesini sürdürüp hem de üstüne canının çektiği şeyleri yemeli mi ?

Sonuçta günde 12 saat mesai üstüne idman ve kardiyo yapan insan ile tek işi idman atıp evde yatan adamın yaptığı diyetin zorluğu aynı değil. 

fikirlerinizi merak ediyorum, saygılar 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle sürecinize saygi duyuyorum haliyle haftada 1 veya tesadüfe şansa gelecek ise pizza hamburger vesaire yerim lakin başka bir ogunumu feda ederim ve gerçekten formumda çok az bozulma oluyor.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana    292
cedricmcmillan, 3 dakika önce yazdı:

Öncelikle sürecinize saygi duyuyorum haliyle haftada 1 veya tesadüfe şansa gelecek ise pizza hamburger vesaire yerim lakin başka bir ogunumu feda ederim ve gerçekten formumda çok az bozulma oluyor.

Evet genel olarak kalori deficitteysen veya karın kasları açık deri inceyse haftada 1 yapılan cheat formu çok etkilemiyor fakat benim değinmek istediğim şu. Bulk yapıyoruz yine tavuk pilav öğünlerimizi yapıyoruz ve üstüne canımız çektiği şeyleri yiyoruz tıpkı normal insanlar gibi. Mental olarak bu kesinlikle daha sağlıklı bana göre fakat bu düzen ile yakalayacağımız form kalitesi gerçekten çok mu kötü olacaktır ? Tam da burada kendi adıma ikilemde kalıyorum, form çıkartacağız diye hayatı kısıtlamak mı yoksa relax takılmak mı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
KA21    5

Burada bence dikkat edilmesi gereken şey aynada görüntünü bozmadan normal hayattan kopmamak. Mesela bugün cheat day diyor adam bir haftalık yemek yiyor :) Yani bence dozajında bir öğün diyet dışı beslenmek en mantıklısı. Akabinde ise normalde yarım saat kardiyo yapıyorsak bunu bir saate çıkartıp o kaybı minimize etmek lazım. Çok nadir insan bir ömür bu süreci hiç bozmadan yönetebilir. Aksi durumda bir noktada sıkılıp düzensiz bir hayata geçiş yapabilir insan.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana    292
KA21, 2 dakika önce yazdı:

Burada bence dikkat edilmesi gereken şey aynada görüntünü bozmadan normal hayattan kopmamak. Mesela bugün cheat day diyor adam bir haftalık yemek yiyor :) Yani bence dozajında bir öğün diyet dışı beslenmek en mantıklısı. Akabinde ise normalde yarım saat kardiyo yapıyorsak bunu bir saate çıkartıp o kaybı minimize etmek lazım. Çok nadir insan bir ömür bu süreci hiç bozmadan yönetebilir. Aksi durumda bir noktada sıkılıp düzensiz bir hayata geçiş yapabilir insan.

Evet ben de bi şeyi kendime ne kadar yasaklarsam bozduğumda o kadar abarttığımı fark ettim. Açıkçası beslenmeyi bozduğumda görüntüm de bozuluyor yalan yok, ekstra kardiyo ile dengelemeye çalışıyorum ama beslenme asla kardiyo ile kurtarılmaz bunu da biliyorum :). En azından bulk döneminde biraz daha normal insan gibi yaşayıp zevk almaya bakmak daha mantıklı geliyor bana şu an mental olarak. Diyet süreci zaten cheat yapan bi insan değilimdir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
6arrows    101

yarışmacılar da son düzlükte o disipline giriyorlar onun dışında düzenli olarak cheat herkes yapıyor hele off sezonda diyetin d'sini yapmayanlar var

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana    292
6arrows, 9 dakika önce yazdı:

yarışmacılar da son düzlükte o disipline giriyorlar onun dışında düzenli olarak cheat herkes yapıyor hele off sezonda diyetin d'sini yapmayanlar var

Evet hocam aslında ben biraz psikolojik olarak takıntı haline getirdim sanırım. Hayatta zaten iş güç ekonomik şeyler derken milyon tane şeyle uğraşıyoruz sürekli sinir stres hali var. En azından bulkta biraz daha relax beslenmek ve yediğinden zevk almak mental olarak daha mantıklı 

tarihinde Tony Montana tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AREN    327

Benim bir kere ağzıma değsin öğünlük değil gün içinde resmen aylık cheat yiyorum. Vücuda giren fastfoodların ve şekerin haddi hesabı olmuyor. Insulin ve gh kullandığım zaman vücut tolere  ediyordu ama bizim kürler de bir yere kadar idare ediyor. O yüzden ben her gün günlük 1 saat kardiyoyu asla ihmal etmemeye çalışıyorum. Bizim bu spor tamamen insanda yeme bozukluğu oluşturuyor. Kendi görüşümce dopamin hassasiyeti zayıfladığı için ve lezzetli yemekler yenilmediğinde vücut gerçek anlamda serotonin salgılamayı da azalttığı için de insanın anksiyetesi çok artıyor ve sürekli form form diye farkında olmadan sosyal hayatın mahvoluyor, cinsel hayatın ve libidon bile yerle bir oluyor. Prep’te bana kimse dokunmasın dediğin zaman bile ilk 3 hafta içinde bile yavaş yavaş çökmeye başlıyorsun. Elimizden gelince profesyonel yapmaya çalışsakta her gün yemeğe proteine para yetiştir, gel bir de öğünleri hazırla, git dışarıda buz gibi ye vs. Vücut kaldıramıyor bir süreden sonra 

• Beğen 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
6arrows    101
Tony Montana, 5 dakika önce yazdı:

Evet hocam aslında ben biraz psikolojik olarak takıntı haline getirdim sanırım. Hayatta zaten iş güç ekonomik şeyler derken milyon tane şeyle uğraşıyoruz sürekli sinir stres hali var. En azından bulkta biraz daha relax beslenmek ve yediğinden zevk almak mental olarak daha mantıklı 

definisyonda çok daha fazla cheat yaparım ben :D diğer öğünlerimde yağ ve karbı keser bir öğünü cheat atarım çoğu zaman ama bulkta bir öğünü cheat yapınca diğer totalde yağ ve karb uçuyor ekstra yağlanma ve sulanma oluyor vücutta

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
KA21    5
AREN, 2 dakika önce yazdı:

Benim bir kere ağzıma değsin öğünlük değil gün içinde resmen aylık cheat yiyorum. Vücuda giren fastfoodların ve şekerin haddi hesabı olmuyor. Insulin ve gh kullandığım zaman vücut tolere  ediyordu ama bizim kürler de bir yere kadar idare ediyor. O yüzden ben her gün günlük 1 saat kardiyoyu asla ihmal etmemeye çalışıyorum. Bizim bu spor tamamen insanda yeme bozukluğu oluşturuyor. Kendi görüşümce dopamin hassasiyeti zayıfladığı için ve lezzetli yemekler yenilmediğinde vücut gerçek anlamda serotonin salgılamayı da azalttığı için de insanın anksiyetesi çok artıyor ve sürekli form form diye farkında olmadan sosyal hayatın mahvoluyor, cinsel hayatın ve libidon bile yerle bir oluyor. Prep’te bana kimse dokunmasın dediğin zaman bile ilk 3 hafta içinde bile yavaş yavaş çökmeye başlıyorsun. Elimizden gelince profesyonel yapmaya çalışsakta her gün yemeğe proteine para yetiştir, gel bir de öğünleri hazırla, git dışarıda buz gibi ye vs. Vücut kaldıramıyor bir süreden sonra 

Çok haklısın. Damak zevki varsa bir insanın zaten bu spor çok zor. Alkol farklı bir dert. Tek kurtuluş deli gibi kardiyo. Babamın lafı öküz gibi yemek yiyorsun at gibi koşuyorsun :)

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana, 28 dakika önce yazdı:

Evet genel olarak kalori deficitteysen veya karın kasları açık deri inceyse haftada 1 yapılan cheat formu çok etkilemiyor fakat benim değinmek istediğim şu. Bulk yapıyoruz yine tavuk pilav öğünlerimizi yapıyoruz ve üstüne canımız çektiği şeyleri yiyoruz tıpkı normal insanlar gibi. Mental olarak bu kesinlikle daha sağlıklı bana göre fakat bu düzen ile yakalayacağımız form kalitesi gerçekten çok mu kötü olacaktır ? Tam da burada kendi adıma ikilemde kalıyorum, form çıkartacağız diye hayatı kısıtlamak mı yoksa relax takılmak mı

benim derimin altında su var bunu azalttım 2 gün normal sağlıklı bir öğün yerine kirli beslendim protein ağırlıklı olsa bile bozdu formu relax takılınca pişman oldum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana    292
AREN, 28 dakika önce yazdı:

Hocam tam olarak aynı durumdayız. Genel olarak güne sabah 8’de başlıyorum ve akşam 8’e kadar iş yerinde oluyorum, işim de gerçekten aktif günlük 18-25k arası adım atıyorum. Akşam da idman, kardiyo sonra eve git yemek yap duş al derken saat 12-1 oluyor. Bu durumda da boş vaktimde tv izlerken pizza yemek falan istiyorum gerçekten çok zevkli benim için ama dediğin gibi form anksiyetesi ve pişmanlık duygusu oluşuyor. Sanırım biraz salıp relax gezmem gerek 😅

KA21, 24 dakika önce yazdı:

Çok haklısın. Damak zevki varsa bir insanın zaten bu spor çok zor. Alkol farklı bir dert. Tek kurtuluş deli gibi kardiyo. Babamın lafı öküz gibi yemek yiyorsun at gibi koşuyorsun :)

Kardiyo bi süre sonra diyeti tolere edemiyor ama işte hocam o da var veya genel bitkinliği çok arttırıyor eğer abartılırsa. Damak zevki zaten çok derin bi konu bi yerde yemek yemenin bazı insanlar için cinsel ilişki kadar zevk verdiğini okumuştum. Nefsine hakim olmak çok zor ve yıpratıcı olabiliyor 

cedricmcmillan, 23 dakika önce yazdı:

benim derimin altında su var bunu azalttım 2 gün normal sağlıklı bir öğün yerine kirli beslendim protein ağırlıklı olsa bile bozdu formu relax takılınca pişman oldum

Zaten relax takılmaktan kastım form olaraktı. Formu kafaya çok takmadan çok da salmadan bi düzende gitmek gibi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
KA21    5
Tony Montana, 1 dakika önce yazdı:

Kardiyo bi süre sonra diyeti tolere edemiyor ama işte hocam o da var veya genel bitkinliği çok arttırıyor eğer abartılırsa. Damak zevki zaten çok derin bi konu bi yerde yemek yemenin bazı insanlar için cinsel ilişki kadar zevk verdiğini okumuştum. Nefsine hakim olmak çok zor ve yıpratıcı olabiliyor 

Yani şahsen bende öyle. Ben çok seviyorum güzel yemeğin her türlüsünü. Doğu kültüründe büyüdüm. Alkolde severim. Onun için zor bir spor benim için. Kardiyo konusunda bitkinliğe gelince ben koşmayı sevdiğim için çok zorlamıyorum beni. Birde yeterince kalorim var koşabilirim mantığı ile kendimi ikna ediyorum :)

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana    292
KA21, 3 dakika önce yazdı:

Yani şahsen bende öyle. Ben çok seviyorum güzel yemeğin her türlüsünü. Doğu kültüründe büyüdüm. Alkolde severim. Onun için zor bir spor benim için. Kardiyo konusunda bitkinliğe gelince ben koşmayı sevdiğim için çok zorlamıyorum beni. Birde yeterince kalorim var koşabilirim mantığı ile kendimi ikna ediyorum :)

Valla bu işe bulaşan adama Allah sabır versin. Düştük bi kere bodybuilding bataklığına, işimiz zor 🤣

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
KA21    5
Tony Montana, Şimdi yazdı:

Valla bu işe bulaşan adama Allah sabır versin. Düştük bi kere bodybuilding bataklığına, işimiz zor 🤣

Ben 6 sene önce bırakmıştım sporu. Naturel çok güzel bir vücudum vardı. Dehşet kalorili beslenmeme rağmen bünyem ne su tutuyordu ne yağ. Sonra 35 yaşı devirince, sporu bırakınca ve aynı kalori ile kirli beslenmeye devam ettikçe simit olmaya başladı en son %33 yağ oranı ile tekrar spora döndüm. Şuanda %10 civarında yağ oranım ama dediğim gibi hafta sadece 1 veya 2 öğün kirli besleniyorum. 15 günde bir limitli alkol tüketiyorum. Şuanda böyle idare ediyorum.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana    292
KA21, 1 dakika önce yazdı:

Ben 6 sene önce bırakmıştım sporu. Naturel çok güzel bir vücudum vardı. Dehşet kalorili beslenmeme rağmen bünyem ne su tutuyordu ne yağ. Sonra 35 yaşı devirince, sporu bırakınca ve aynı kalori ile kirli beslenmeye devam ettikçe simit olmaya başladı en son %33 yağ oranı ile tekrar spora döndüm. Şuanda %10 civarında yağ oranım ama dediğim gibi hafta sadece 1 veya 2 öğün kirli besleniyorum. 15 günde bir limitli alkol tüketiyorum. Şuanda böyle idare ediyorum.

Sizin yaşlarınızda yapmak daha da zor bu işi hocam üstüne bir de natürelseniz gerçekten ciddi çaba gerektiriyor. Tebrik ederim 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AREN    327
Tony Montana, 18 dakika önce yazdı:

Kardiyoyu böyle 200-300 nabız bandına çıkarılırsa ve fazla fazla uyarıcı alında tabii ki vücut hem çok kortizon üretiyor hem de sempatik sinir sistemi bir anda şarteli kapatıyor. 160mcg clen aldığım zamanlar spartanın hayaleti gibi geziyordum sokakta. İçeride nabız 200 ama dışarıdan görünüşe bakarsan resmen cenaze duvarı. Nefsime hakim olmak konusu çok zor. Kardiyo’da bile sabah bisiklet çevirirken yemek videoları izliyorum. Damak zevkime çok tutkuluyum. Hayatta 1. Lezzetli Yemek 2. Seks. 3. Takır takır form vs. Bu 3’lü döngüyle baş etmek çok zor. Ve o bir yerde okuduğun doğru, ben lezzetli yemekler yediğimde resmen orgazm yaşıyormuş gibi oluyorum. Böyle bir zevk o an yok 😂

tarihinde AREN tarafından düzenlendi
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana    292
AREN, 3 dakika önce yazdı:

Kardiyoyu böyle 200-300 nabız bandına çıkarılırsa ve fazla fazla uyarıcı alında tabii ki vücut hem çok kortizon üretiyor hem de sempatik sinir sistemi bir anda şarteli kapatıyor. 160mcg clen aldığım zamanlar spartanın hayaleti gibi geziyordum sokakta. İçeride nabız 200 ama dışarıdan görünüşe bakarsan resmen cenaze duvarı. Nefsime hakim olmak konusu çok zor. Kardiyo’da bile sabah bisiklet çevirirken yemek videoları izliyorum. Damak zevkime çok tutkuluyum. Hayatta 1. Lezzetli Yemek 2. Seks. 3. Takır takır form vs. Bu 3’lü döngüyle baş etmek çok zor. Ve o bir yerde okuduğun doğru, ben lezzetli yemekler yediğimde resmen orgazm yaşıyormuş gibi oluyorum. Böyle bir zevk o an yok 😂

Dostum biz aynı kişi olabilir miyiz, ben de tamamen böyleyim ahahahahahha

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
makro1178    46
Tony Montana, 1 saat önce yazdı:

Dostlar selam, uzun zamandır cevabını bildiğim ama beni hep ikilemde bırakan bi konu için fikirlerinizi merak ediyorum.

Bildiğiniz üzere sürekli sporcu beslenmesi yapmak insanı sıkabiliyor, canımız burger pizza veya tatlı gibi şeyler çekiyor. Fakat beslenme planına %100 uyulduğunda gelen form kalitesi de ortada.

Sizce bu işi hobi olarak yapan (ilaçlı) fakat çok disiplinli olan birinin beslenmesi sürekli tek düze yarışmacı gibi mi olmalı yoksa biraz da olsa formdan fedakarlık edip hayattan zevk alarak hem sporcu beslenmesini sürdürüp hem de üstüne canının çektiği şeyleri yemeli mi ?

Sonuçta günde 12 saat mesai üstüne idman ve kardiyo yapan insan ile tek işi idman atıp evde yatan adamın yaptığı diyetin zorluğu aynı değil. 

fikirlerinizi merak ediyorum, saygılar 

Hobi için dahi olsa vücuda dışarıdan ilaç almayı göze aldıysanız bence bu süreci tam bir profesyonel gibi geçirin ki aldığınız şeyin karşılığını tam görün potansiyelinizi ortaya çıkarın. Bunun yanı sıra yarışmacı değilseniz aman kapandım su tuttum derdiniz de olmadığı için nefsinizi ara sıra okşayabilirsiniz. İşin özü bana kalırsa tadını çıkarın tabii süreci çok yıpratmadan

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
KA21    5
Tony Montana, 2 saat önce yazdı:

Sizin yaşlarınızda yapmak daha da zor bu işi hocam üstüne bir de natürelseniz gerçekten ciddi çaba gerektiriyor. Tebrik ederim 

Artık değilim. O eskidendi. O zamanlar naturellikten vazgeçmediğim için çok mutluyum. Şimdide naturel olmadığım için çok mutluyum. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana    292
KA21, Şimdi yazdı:

Artık değilim. O eskidendi. O zamanlar naturellikten vazgeçmediğim için çok mutluyum. Şimdide naturel olmadığım için çok mutluyum. :)

Hahahahah en doğrusunu yapmışsın hocam 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: mawsqa
      Herkese hayırlı günler dilerim,
      3 Kasım'da trafik kazası sonucu bileğim kırıldı ve 1 hafta rad140 kullanmıştım fakat zorunlu olarak ara verdim. İki üç hafta sonra spora tekrar dönmeyi düşünüyorum ve nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında pek bir fikrim yok.
      Şuan elimde 2 şişe mk677, 4/3 şişe yani 3 haftalık rad140 var. Başlayıp 1-1.5 ay sadece mk677 ile kaybettiğim glikojen ve gücü geri kazanıp sonra 7 hafta rad140 kullanmayı planlıyorum.
      Sizce nasıl bir yol izlemeliyim hem beslenmede hem de antreman da.
      Tüm cevaplar için teşekkürler.
    • Yazan: ahmets
      Selamlar,
      En az 6 haftalık cruise yapmayı düşünüyorum. Eğer yağ oranım istediğim seviyeye düşmezse ve kan değerlerim düzelmezse bir 4 hafta daha dinleneceğim. Bu sürecte 250mg test e kullanacağım. Ayrıca siparişini verdim fakat birkaç hafta sonra devreye girecek. 25mcgde igf1lr3 kullanacağım.
      Beslenmem,
      5 tam yumurta 750gr tavuk göğsü 125gr pirinç unu 450gr kırık pirinç Sorularım,
      Düşündüğünüz bir eksik var mı? Sizce nasıl planlama? Tüm cevaplar için teşekkürler.
    • Yazan: tylerc
      Arkadaşlar merhaba,
      Sizlerle definasyon sürecinde uyguladığım diyet programını paylaşmak istiyorum. Programı internetten bulduğumu baştan belirteyim. Geçen yıl uyguladığım diyette aylık ortalama 1300 kalori alımı yapmış ve vücut geliştirme ile birlikte sparring yapmıştım. 93 kilodan 78 kiloya iki ayda inmeyi başardım. Yine aynı noktadayım ancak iş yoğunluğum arttığı ve daha sürdürülebilir hale getirmek istediğim için kalori alımını bir önceki definasyon sürecime göre yükseltmeye karar verdim. Yağ oranımın 25 - 30 arasında olduğunu düşünüyorum.
      Yorumlarınızı bekliyorum.

• Yazan: Adonis44
      Merhaba öncelikle,
      26 yaşındayım yaklaşık 5 aydır spor yapıyorum bu süre zarfında herhangi bi yemek düzenim olmadı artık düzene bindirmek istiyorum chatgpt ile ekteki gibi bir liste hazırladım iyi kötü önerilere fikirlere ihtiyacım var ara öğünlere ayrıca aparatifler yaparım tek çeşit ile devam etmem 1.70/70kgyim 5ayda hiçbir kilo almadım zaten kolay kilo alan birisi değilim kendimi bildim bileli 70kiloyum neredeyse.

• Yazan: astagtaum
      Öncelikle Merhabalar kıymetli hocalarım.
      Geçtiğimiz sene doktorlar tarafından eşime hashimato ve lipödem hastalıkları teşhis konuldu. Yaklaşık 3 senedir eşimle birlikte spor yapmaktayız ve kilo alımında güçlük çekiyor. Doktorlarımızdan bazıları fitnessı bırakmak sadece bir kaç egzersiz dışında egzersiz yapmaması gerektiğini söylüyor.
      Bazıları D vitamini vb. takviyeleri almasının kötü geleceğini söylüyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız bilgisi olan hocam var ise eğer forumda bu durumda nasıl hareket etmeliyiz bizi aydınlatabilirse çok sevinirim tahlil sonuçlarını buraya ekliyor olacağım şimdiden herkese teşekkür eder, iyi forumlar dilerim…

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.