Jump to content
  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Meeter

En ucuz protein kaynağı- dana akciğeri

Önerilen İletiler

Meeter    71

Arkadaşlar malum protein ihtiyacını karşılamak şu dönemde çoğu kişiyi zorluyor, ben çok bilinmeyen Antep yöresine ait bir tarif paylaşmak istedim, internetten daha detaylı tarif bulabilirsiniz.

(Umarim konuyu doğru yere acmisimdir)

Yemek dana akcigerden yapılıyor kırmızı et' e oranla protein degeri çok daha yüksek, heryerde bulunmuyor ama biraz arastirirsaniz dana akciğeri bazi kasaplarda bulabilirsiniz, adet olarak satılıyor ben tüm akciğeri 60 TL ye alıyorum ve 5-6 kg geliyor :)

Gelelim tarife;

Önce akciğeri kusbasindan az daha irice dogruyorum, sonrasında yaklaşık 20-30 dk hasliyorum, haslanan ciğerleri sudan çıkartıp biraz soğumasını bekliyorum, soğuduktan sonra iri kıyma büyüklüğüne gelene kadar rondoda çekiyorum, çekti ciğerleri geniş bir tencerede biraz yağ ile kavuruyorum, Antepte yağ olarak iç yağ kullanıyorlar. Kavrulurken içine ince kıyılmış kurusogan ve biber ekleyerek kavurmaya devam ediyorum, sonrasında isteğe göre içine kimyon, toz biber ve karabiber ekleyebilirsiniz 10-15 dk kavurduktan sonra işlem tamamdır, yöresinde dürum olarak tüketiyorlar ama siz isteğinize göre tuketebilirsiniz. Ben tek seferde bütün akciğeri bu şekilde hazırlayıp saklama kabına koyuyorum ve istediğim zaman porsiyon olarak ısıtıp tüketiyorum, 100 gr da 25 gr civarı protein  içeriyor, sakadat olmasından dolayı sağlık açısından bir sakıncası varmidir bilmiyorum ama ben bir zararını görmedim, afiyet olsun.

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Diver    1.731
Meeter, 36 dakika önce yazdı:

Arkadaşlar malum protein ihtiyacını karşılamak şu dönemde çoğu kişiyi zorluyor, ben çok bilinmeyen Antep yöresine ait bir tarif paylaşmak istedim, internetten daha detaylı tarif bulabilirsiniz.

(Umarim konuyu doğru yere acmisimdir)

Yemek dana akcigerden yapılıyor kırmızı et' e oranla protein degeri çok daha yüksek, heryerde bulunmuyor ama biraz arastirirsaniz dana akciğeri bazi kasaplarda bulabilirsiniz, adet olarak satılıyor ben tüm akciğeri 60 TL ye alıyorum ve 5-6 kg geliyor :)

Gelelim tarife;

Önce akciğeri kusbasindan az daha irice dogruyorum, sonrasında yaklaşık 20-30 dk hasliyorum, haslanan ciğerleri sudan çıkartıp biraz soğumasını bekliyorum, soğuduktan sonra iri kıyma büyüklüğüne gelene kadar rondoda çekiyorum, çekti ciğerleri geniş bir tencerede biraz yağ ile kavuruyorum, Antepte yağ olarak iç yağ kullanıyorlar. Kavrulurken içine ince kıyılmış kurusogan ve biber ekleyerek kavurmaya devam ediyorum, sonrasında isteğe göre içine kimyon, toz biber ve karabiber ekleyebilirsiniz 10-15 dk kavurduktan sonra işlem tamamdır, yöresinde dürum olarak tüketiyorlar ama siz isteğinize göre tuketebilirsiniz. Ben tek seferde bütün akciğeri bu şekilde hazırlayıp saklama kabına koyuyorum ve istediğim zaman porsiyon olarak ısıtıp tüketiyorum, 100 gr da 25 gr civarı protein  içeriyor, sakadat olmasından dolayı sağlık açısından bir sakıncası varmidir bilmiyorum ama ben bir zararını görmedim, afiyet olsun.

Dostum ben Antepliyim çok lezzetli olur 😁 Malesef sağlık açısından riskli özellikle bu zamanda enfeksiyon hastalık ihtimali çok yüksek. Bundan yaklaşık 20-25 önce bile büyüklerimiz akciğer yemenin riskli olduğunu söylerdi. En azından bilmediğin hayvanın akciğerini yemeni önermem. 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Meeter    71
Diver, 10 dakika önce yazdı:

Dostum ben Antepliyim çok lezzetli olur 😁 Malesef sağlık açısından riskli özellikle bu zamanda enfeksiyon hastalık ihtimali çok yüksek. Bundan yaklaşık 20-25 önce bile büyüklerimiz akciğer yemenin riskli olduğunu söylerdi. En azından bilmediğin hayvanın akciğerini yemeni önermem. 

Vallahi efsane bir lezzet gerçekten, ben 5-6 yıl önce keşfettim, antepli bir arkadaş denetmisti o günden beri devamlı olarak tüketiyorum, oncesinde 30 dk civarı hasliyorum su ana kadar bir zararını görmedim ama tabi bu hiç görmeyeceğim anlamına gelmiyor, hatta bugün de hazırladım hazırlarkende burada da paylaşmak geldi aklıma, uyarın için teşekkürler.

  • Minnettarım 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.091

Bu konuya yazacaklarımın beni hapise götürme ihtimali olduğu için çok bişry yazamıyorum ama sana bu tarifi verdiren hayatın ….. 

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Meeter    71
Askabar, Bir saat önce yazdı:

Bu konuya yazacaklarımın beni hapise götürme ihtimali olduğu için çok bişry yazamıyorum ama sana bu tarifi verdiren hayatın ….. 

Altı üstü bir yemek tarifi, hapislik ne durum olabilir ? :) 😀 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    1.731
gönderildi (düzenlendi)
Meeter, Bir saat önce yazdı:

Altı üstü bir yemek tarifi, hapislik ne durum olabilir ? :) 😀 

Konu başlığı "en ucuz protein kaynağı" olunca ülkemizin ekonomisinden ötürü siyasi şeyler söylemek istemiyor yani😄

Ben bu kavurmayı yılda 1-2 kere kuzu etinden komple takım iç organlarla eşime yaptırıyorum. İç yağı koyanda çok ben kuyruk yağı tercih ediyorum. Hem daha lezzetli oluyor hemde uzmanlar kuyruk yağı daha faydalı diyor. Kıyıldığı için sindirimi de kolay oluyor. Sakatat sevenler kesinlikle denemeli çok lezzetli olur.

Eskiden kuzu sakatat gerçekten para etmezdi. Şuanda özellikle güneydoğuda akdenizde inanılmaz rağbet var etle yarışıyor fiyatı. 

tarihinde Diver tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Meeter    71
Diver, 14 dakika önce yazdı:

Konu başlığı "en ucuz protein kaynağı" olunca ülkemizin ekonomisinden ötürü siyasi şeyler söylemek istemiyor yani😄

Ben bu kavurmayı yılda 1-2 kere kuzu etinden komple takım iç organlarla eşime yaptırıyorum. İç yağı koyanda çok ben kuyruk yağı tercih ediyorum. Hem daha lezzetli oluyor hemde uzmanlar kuyruk yağı daha faydalı diyor. Kıyıldığı için sindirimi de kolay oluyor. Sakatat sevenler kesinlikle denemeli çok lezzetli olur.

Eskiden kuzu sakatat gerçekten para etmezdi. Şuanda özellikle güneydoğuda akdenizde inanılmaz rağbet var etle yarışıyor fiyatı. 

Ahaha simdi anladim :) evet konu basligi biraz degisik olmuş ama önceden de yumurtadan bu şekilde bahsederdik "en ucuz ve kaliteli protein kaynagi"  oradan esinlendim sanirim. Antalyada bilinmediği için fiyatının ucuz olduğunu biliyorum, Antep'e paf ciger olarak biliniyormus ve baya bu yemeğe özel mekanlar falan varmış sanırım. Ben sakadat' i herzaman kırmızı et'ten daha lezzetli bulurum ve tercih ederim. 

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    1.731
Meeter, 1 dakika önce yazdı:

Ahaha simdi anladim :) evet konu basligi biraz degisik olmuş ama önceden de yumurtadan bu şekilde bahsederdik "en ucuz ve kaliteli protein kaynagi"  oradan esinlendim sanirim. Antalyada bilinmediği için fiyatının ucuz olduğunu biliyorum, Antep'e paf ciger olarak biliniyormus ve baya bu yemeğe özel mekanlar falan varmış sanırım. Ben sakadat' i herzaman kırmızı et'ten daha lezzetli bulurum ve tercih ederim. 

Paf ciğer diye bilerek yazmadım anlaşılmaz diye 😄 Sadece ciğer kavurma işi yapan yerler var. Genelde kebap söylenir o pişene kadar gavurma çek usta deriz. Sakatat zevk meselesi ben daha çok şırdan mumbar işkembe dolmasını tercih ederim 😁

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rdm    2.543

Zamanında bahsettiğin bütün akciğeri kasaptan bedava alır eve getirir, annem haşlar ve sokak kedilerine verirdik. Ben yiyemem ama yiyebilene afiyet olsun :) 

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.091
Meeter, 8 saat önce yazdı:

Ahaha simdi anladim :) evet konu basligi biraz degisik olmuş ama önceden de yumurtadan bu şekilde bahsederdik "en ucuz ve kaliteli protein kaynagi"  oradan esinlendim sanirim. Antalyada bilinmediği için fiyatının ucuz olduğunu biliyorum, Antep'e paf ciger olarak biliniyormus ve baya bu yemeğe özel mekanlar falan varmış sanırım. Ben sakadat' i herzaman kırmızı et'ten daha lezzetli bulurum ve tercih ederim. 

Akciğer genel olarak yenmeyen hayvanlara verilen birşey sakatat çok severim ama ciğer hele ki akciğer ayda 1-2 kez anca yenir üstü hastalık ihtimali taşıyor. İnsanlara protein kaynağı olarak akciğere düşürün ekonomiye selam çaktım :) abi gerçekten insanlar et balık tavuk yumurta yiyemez durumda ve çocuklar protein yiyemediği için bodur bir nesil yetişiyor. 

  • Beğen 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×