Jump to content
  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Dan28

Kortizon ve etkileri?

Önerilen İletiler

Dan28    0

Başlıktanda anlicagimiz gibi kortizon nedir ? ne gibi etkileri vardir ? Steroidmidir? Steroid diye aldimiz urun kortizon ise nasil anlariz? Güc artisi yapar mi? Yoksa sadece yağ mı yapar? Bu gibi sorulari çoğaltabiliriz . Eminim ben gibi merak eden arkadaslarimiz vardir.Bu başlık altında bu gibi sorularimiza cevap alabiliriz.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Loving    9.356
Başlıktanda anlicagimiz gibi kortizon nedir ? ne gibi etkileri vardir ? Steroidmidir? Steroid diye aldimiz urun kortizon ise nasil anlariz? Güc artisi yapar mi? Yoksa sadece yağ mı yapar? Bu gibi sorulari çoğaltabiliriz . Eminim ben gibi merak eden arkadaslarimiz vardir.Bu başlık altında bu gibi sorularimiza cevap alabiliriz.

 

Kortizon, vücutta normalde böbreküstü bezlerinde salgılanan bir hormon türüdür. Vücudun görevlerini yerine getirebilmesi için kortizon hormonuna ihtiyaç duyar.Kortizon hormonunun yapay şekli olan kortizon ilaçları, tıpta birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Yapay kortizonun birçok farklı türü bulunmaktadır. Kortizon ilaçlarının kullanım süresi ve dozu doktorun vereceği bir kararla uygulanır. :arrow:

 

Kortizon Yan Etkileri

 

Kortizonun bilinçsizce kullanımı yüksek tansiyon ve şeker hastalığına yol açabilecek Cushing hastalığına neden olur. Bu hastalık nedeni ile bağışıklık sistemi zayıflar, tuz tutulumu artar ve yüksek tansiyon meydana gelir. Yağ oranı artarak kişinin aşırı kilo almasına neden olur. Hasta oldukça kilolu ancak çok halsiz olur. Vücudu mikroba karşı eğilimli ve kasları daha ince olur.

Çocukluk çağında ve gençlerde kullanılan kortizon gelişme bozukluğuna yol açabilir. Vücutta bazı alanlarda yağlanma ve şişlikler hakim olabilir. Kan basıncında artış, kaslarda zayıflama, psikolojik problemler ve kemik erimesi oluşabilir. Ciltte tüylenme, adet bozuklukları, troid hastalıkları ve erkeklerde testislerde sorunlar görülebilir. Uzun dönem kullanılan kortizon genç ve çocuklarda gelişim geriliğine neden olabilir.

Kortizon tedavisi uygulanan hastalarda, bakteri ve mantar nedeni ile oluşan enfeksiyonlara vücut daha yatkın olur.

Kortizon, vücutta su ve tuz tutulumuna neden olabileceğinden, özellikle böbrek, kalp ve tansiyon hastalarında ciddi yan etkiler oluşturabilir.

Kortizon böbreklerde tuz emilimini çoğaltacağından kortizon kullanıldığı sürece tuz tüketiminin en az seviyeye indirilmesi gerekir.

Kortizon tedavisi uzun süre devam ederse gözde katarakt oluşma olasılığı artar.

Uzun süre kullanılan kortizonun burun spreyi türü, burunda kuruluk, kanama ve kabuklaşmaya yol açabilir.

Dışarıdan vücuda alınan kortizon nedeni ile böbreküstü bezi kortizon üretimini keser. Anide bırakılan kortizon tedavisinde böbreküstü bezleri üretimi kestiği için vücutta kortizon eksikliği yaşanır ve bu durum addison krizine neden olur.

Kortizon tedavisinin bir anda bırakılmaması gerekir. Biranda bırakılan kortizon vücutta bazı komplikasyonların oluşmasına neden olabilir. Kullanılan kortizon oranı yavaş yavaş arttırıldığı gibi, aynı şekilde yavaş yavaş azaltılmalıdır. Ayrıca kortizon böbreküstü bezinde bağımlılık oluşturabilir. Uzun dönem kullanılan kortizonun birden kesilmesi ile hasta şoka girebilir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Furkanzz    0

Sahte ilaç bile olsa hani kortizon koysalar bile herhangi bir sağlık sorunu söz konusu değil diyosunuz doğrumudur ayrıca vücut su tutucağı için büyümede naturale nazaran daha iyi gelişicek

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
spizoiky    0

Sahsen ben kullandim cocukken gecirdigim bir rahatsizlik dolayisi ile kortizona baslarken dusuk miktarlarda baslanir hapin 4/1 ile 2 hafta sonra 4/2 sonra ki 2 haftada ise ufak hapin tamami kullanilir ki ilaci keserkende ayni sekilde yavas yavas birakilmasi gerekmekte ve gunde 3 ogun kullanmistim tuzlu yagli yemek yada diettine dikkat etmezsen eger karacigerde yaglanma kacinilmazdir :) bnm sahsen fikrim kortizona hic bulasma tavsiye etmem ama taktir ilahi senin :) basit bir ilac degil tuzlu tatli kesinlikle tuketme ve gunde 3 litre su ic illa kullanacaksan

 

Bnm kullandigim kortizonun adi prednol du kirmizi kutusu vardi netten detayli arastir bence :) bobrek ve karacigeri fena yoruyor

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Furkanzz    0

Arkadasın bahsettiği kortizon kullanmak icin acılan bi baslık değil bence bazı sahte ilaclara kortizon bastıklarını iddaa edenler oluyor ilaç şişirincede çalışıyo ilac oluyor o yuzden sormus bence arkadas

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×