Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

ozinosky

Pregnyl kullanımı

Önerilen İletiler

ozinosky    5

Herkese merhabalar.Elimde 5000ıu pregnyl var,şuan ilk kürümün ortalarındayım,PCT için 2 günde bir 750-750-750-750-500-500-500-250-250 ıu'lar şeklinde hcg kullanmayı uygun buldum ancak sorum şu ki,ampul içine çözücüyü boşalttıktan sonra prospektüsünde yazanı hemen bekletmeden hepsini kullanmamız yönünde.Sizler doz ayarlamasını ve saklanmasını nasıl yapıyorsunuz ? örneğin insülin iğnelerine dozlarını ayarlayıp saklayabilirim dolapta ve günü gelince vururum ama prospektüsü bekletmeden vurulmalı diyor.Fikir ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Merhaba kardeşim,

Pregnyl'ın badiciler arasında saklanması tam bir fiyasko, biraz iddialı ve agresif konuşuyorum gibi görünebilir ama bugüne kadar soğuk zincir ilaçlarının saklanma koşullarıyla ilgili bilgisi olan veya neden soğuk zincir ilacı olarak adlandırıldığını bilen tek bir araştırmacı badiciye rastlamadım. ''Pregnyl vurdum düzelmedi'' muhabbetinin bence genel nedeni çoğu zaman bu olabiliyor.

Anlatacak olursak pregnyl ın toz ve distile su olarak iki ayrı şişede gelmesinin sebebi şişe içindeki tozun dondurularak tozlaştırılmış olmasıdır, peki neden dondurulmak istenmiş aşağıda yanıtlıyor olacağım. Olabildiğince sadeleştirerek anlatayım, bahsettiğim alanla ilgili terimler kullandığım için ''copy paste yaptı'' denilmesin.

Bu tarz preparatlar yani içeriğinde bir takım hormon, polipeptit veya proteinler olan preparatlar hidrofobiktir. Hidrofobik demek şudur bu maddeler katı haldeyken kontrol altındadırlar su gördüklerinde yapıları değişmeye başlar. Yani en basitinden HCG dediğimiz pregnyl'in etken maddesinin moleküllerinin kendi içerisinde alt yapıları var ve bu yapılar su gördüğünde bir süre sonra o maddeyi görevini yapamayacak şekilde kararsızlaştırabilir ve bu tüm uygun koşullar sağlansa da bir süre sonra gerçekleşir. Bir noktada bu ilaçlara çeşitli yöntemlerle protein stabilizasyonu uygulanmak gerek diyebiliriz; dondurarak, katılaştırarak, çözelti oluşturarak. Bu kadar hassas olduklarından üretilirken konuldukları kapların şişelerine maruziyetlerinin oluşturacağı etki bile düşünülerek hazırlanır.

Kararsızlık kelimesi kullandım kararsızlık derken bahsettiğim; değişime uğrama potansiyelidir. Çözelti içerisindeki toz, sudan, havadan, ısıdan, basınçtan, sürtünmeden, oksidasyondan, HCG yapısının su çekimesiyle oluşan izopeptid bağlardan vs vs etkilenir.. 

İyi haber buz dolabında bir noktaya kadar bozunmasını engelleyebilirsin :D Aslında sadece bu cümleyi yazıp vaktini hiç çalmayabilirdim.

En işine yarayacak final bilgiyi de vereyim, çözünmüş haldeki HCG gibi yapısı itibari ile protein olan ilaçları çözündükten sonra 1 ay kadar 4° de uygun şartlarda saklayabilirsin, çözündükten sonraki saklama koşulları tamamen o proteinin yapısına bağlıdır, çözündükten sonra daha uzun dayanan yapıda preparatlar da var, ısı değişimleri veya dondurma/tekrar çözme gibi işlemler ilacın yapısını bozabilir, en azından çözelti hazırlandıktan sonra gözlem yoluyla çözeltideki değişiklikler (bulanıklık,partikül oluşması) kontrol edilmeli, havaya veya farklı etkilere maruz kalmamalı, mesela kullanılmış bir enjektörü pregnyl sakladığın flakona sokmamak lazım.

Konunun basit gibi görünen bir konu gibi görünüp üstünkörü yapılmasına bir örnek vermek istiyorum bu yapıda aşılar var ABD de sağlık bakanlığı tarafından profesyonel kişilerce saklanan bizim ilacın yapısına benzer yapıda ilaçların %24 ü sırf saklama koşulları %100 karşılanmadığı için saklama/hazırlanma aşamasında hatalı olarak insanlara yapılmış. Bunu da o ilaçların muhafaza edildiği buzdolaplarının sıcaklıklarını ve uygulama aşamalarını anket araştırmasıyla tespit ettiklerinde farketmişler.

 

 

 

 

 

 

  • Beğen 2
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ozinosky    5

Çok teşekkür ederim verdiğin detaylı bilgiler için :) malum şimdi ilk kür ilk pct olucak herşey doğru düzgün olsun istiyor insan,şimdi herkes şu kadar ünite vurdum şu arayla vs gidi aktarıyor ama ilacın teknik olarak tek seferde vurulması söyleniyor üreticisi tarafından,madem bende insülin enjektörlerine çekip çekip o şekilde çözünmüş halde saklayacağım el mecbur tek seferde 5bin vurmak yerine :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ozinosky, Bir saat önce yazdı:

Çok teşekkür ederim verdiğin detaylı bilgiler için :) malum şimdi ilk kür ilk pct olucak herşey doğru düzgün olsun istiyor insan,şimdi herkes şu kadar ünite vurdum şu arayla vs gidi aktarıyor ama ilacın teknik olarak tek seferde vurulması söyleniyor üreticisi tarafından,madem bende insülin enjektörlerine çekip çekip o şekilde çözünmüş halde saklayacağım el mecbur tek seferde 5bin vurmak yerine :)

500-500iu da kullanılabilir, piramit yapmanın bilimsel bir dayanağı yok. Saklarsın evet :) 

  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×