Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Drbol

Kür içinde sağlığımızı koruyacak besinler nelerdir ?

Önerilen İletiler

Drbol    11

Arkadaşlar merhaba macro hesabı protein karbonhidrat hesapları gibi konuların yanında önemli bir konuya değinmek istiyorum. Malum ilac kullaniyoruz kullanmasak bile yuksek miktarda protein aliyoruz vucudumuza haliyle sistemimiz bir sekilde yipraniyor . Kürdeyken karaciğerimizi , bobregimizi vb. Vücut dengemizi korumaya yardimci sebze/meyve ürünlerinden neler kullanıyorsunuz? Var mı ben şunu tüketmeye özen gosteriyorum nedeni de şu gibi. Simdiden teşekkür ederim yazacağınız cevaplar için.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Merhaba dostum,

Şöyle genellemesine bir yorum yapayım istersen, ilk etapta yiyeceklerin pişirilme şekillerine dikkat etmelisin, yalnızca yağlar için değil bu tüm gıdalar aşırı pişirildiklerinde yapılarında değişiklikler meydana geliyor. Yağlar konusuna zaten dikkat ettiğini farzediyorum, çok sağlıklı olduğu düşünülen bazı yağ çeşitleri örneğin: Fındık yağı, pişirildiğinde en sağlıksız yağlardan birine dönüşür, dikkat etmen açısından bir örnek verdim, neredeyse her besin hakkında pişirilme sıcaklıklarına kadar yazmak isterim ama daha ayrıntılı merak edersen sen araştırırsın.

Bu arada bazı besinlerin ise güzel ve yeterli pişirilmesi lazımdır, gerekli mikro besin matriksinden ayrılması için. Örnek vereyim, domatesi çiğ yemeyi de severiz ama pişirilmiş domates antioksidan yapısından faydalanabilmemiz için daha uygundur, çünkü içerdiği antioksidan likopen besin matriksinden piştiğinde kolayca ayrılır, diğer koşullarda bu tarz besinlerin bazı mikro faydaları lif yapısına yapışıp kalıyor ve sindirilmeyebiliyor.

Genel yorum yapıyorken ve konu antioksidanlara gelmişken, ne kadar vücudumuzun kendi antioksidan mekanizmaları olsa da dışarıdan da antioksidan alabilirsin ben genelde yalnızca kür esnasında değil her zaman, flavonoid kullanırım turunçgillerin içerisinde bulunur, genelde kırmızı ve tonlarında gıda tüketmeye özen gösteririm betakaroten ve diğer antioksidanlar açısından zengindirler. Yani bir noktada kür esnasında vücudundaki her bir hücrenin oksidatif etkiye maruz kalmasını ve yapısal bozulmaya uğramasını engellemeye çalışacaksın, kanserojen bir takım etkilerin önüne geçmeye çalışacaksın bu noktada antioksidanlar kullanılabilir.

Doğadaki en güçlü antioksidanlardan biri olan ve kırmızı deniz mahsüllerinde bulunan astaksantin ise son zamanlarda kullandığım yeni maddelerden, supplement olarak sınırlı üretimi olduğundan direkt olarak deniz mahsülü olarak alabilirsin, bahsettiğim astaksantinin koruyuculuk etkisi C vitamininden binlerce kat daha yüksektir. Amerikan FDA'sı ve bir kaç sitede daha bu besinler antioksidan etkilerine göre derecelendirilmiş her bir yiyeceğe bir ORAC değeri atanmış, bu bilgileri de oradan öğrenmiştim. Yani genel olarak antioksidan yapıda koruyucu özelliğe sahip supplementler kullanabilirsin yine aynı şekilde bu antioksidanları direkt besinler yoluyla alabilirsin.

Tüm bunlarla sodyum, kızartmalar, dönüşmüş yağlar bunların hepsi su tutumunu artıracaktır, hatta aldığın her bir gram karbonhidrat depolanırken yaklaşık 3gr su kullanarak depolanır. Su depolanması aslında direkt olarak bir sorun gibi görünmese de fazla su su dengesini sağlamaya çalışan organlar üzerinde etki yaratacaktır, zaten kan konponentlerin dolayısıyla kan miktarında artacak buna bağlı olarak vücuttaki bu sıvı artışının oluşturduğu tansiyonu kalp dolaşım sistemi ve böbrekler tamponlamaya çalışacak.

Bu noktada sodyumun ve diğer gıdaların olumsuz etkilerini tamponlayacak önlemler alınmalı, klorofil içeren yeşil gıdaları örnek olarak gösterebiliriz. Yani kısacası kan basıncının etkilerini tamponlayacak herhangi bir önlemi alabilirsin araştırıp. Protein ve aşırı beslenme kaynaklı karaciğer ve böbrek yükünü bir süre karaciğer ve böbrekler kaldıracaktır, kreatinin, üre gibi değerlerin kür boyunca bir süreliğine referans değerlerin üzerinde çıkması zaten normal karşılanan bir şey.

Kür esnasında son zamanlarda genelde yabancı kanal ve forumlarda görüyorum TUDCA kullanılıyor bir safra enzimi bir türlü temin edemedim çok faydalı olduğunu devamlı okuyorum bulabiliyorsan yurtdışı kaynaklarından temin edebilirsin, aynı maddenin bulk kürlerinde özellikle aşırı beslenmeye dayalı karaciğer enzimi değerlerindeki artış üzerinde de olumlu etkisini saptayan araştırmalar var, toksik metabolizmasında da faydalı etkileri var.

Karaciğer için ben Karsil (Slymarinum) kullanıyorum yani herkesin bilgidiği adıyla milkthistle. Saç ve Prostat amaçlı saw palmetto da kullanırım, saw palmetto ne kadar saç ve prostat için olumlu etkisinin olduğu düşünülen bir madde olsa da bazı androjenik hormonları ve prolaktini artırdığı yönünde etkisi olabiliyor. Slymarinumla ilgili yapılmış zibille araştırma var genelde alkolizm hastaları ve karaciğer hasarı olan hastalar üzerinde karaciğerde kaydadeğer yenilenme sağlattığını gösteren araştırmalar var. Saw palmetto çok uzun süreliğine kullandığım ve olumlu etkisini gördüğünü düşündüğüm maddelerden fakat ne kadar bitkisel bir madde olarak değerlendirilse de dht haricinde kadınlık hormonlarını artıran etkilerinin de olduğunu gösteren çalışmalar var, bu noktada tercih sizin.

Deniz mahsülleri tüketebilirsiniz, genelde haftada 2-3 somon tüketirim, genelde tükettiğim miktar 1 porsiyonu 100-200 gramı geçmez, kolestrol seviyeleri için ne kadar balık yağı gerekli gibi dursa da diğer tüm besinlerden de bu omegaları alabiliyorsunuz, omegaların zaten belirli bir oranda alınması sağlıklı fazlasının olumsuz etkilerinin olabileceğini gösteren araştırmalar var.

Şimdilik bu kadar yazabildim zaten kendimi kaptırınca yazdım da yazdım, eksik kalan noktalar olduğuna eminim şimdilik çıkmalıyım.

 

 

  • Beğen 2
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×