Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Bay-T

Doğru PCT nasıl yapılmalı ? Anlatım.

Önerilen İletiler

Bay-T    4.259

DOĞRU PCT NASIL YAPILIR

 

Bir kür esnasında steroidler ile büyümekle olay bitmiyor. 10 haftalık Deca ve Dianabol kürü ile 10 kilo veya daha fazla kilo almak çok kolay.Ama önemli olan ilaçları bıraktığımızda geriye nekadar kaldığı. Çoğu Steroid kullanıcıları kür sonrası büyük bir düşüş yaşıyorlar, hem güçte hemde kilolarında.

Bunun birkaç sebebi var. Birincisi dışarıdan alınan hormonları kesiyoruz bu da ilk performans düşüşüne neden oluyor. Seteroid kullanım esnasında vücut torbo gücüyle çalışıyordu ama steroidleri bırakınca birkaç vites geriye atıp normal çalışmaya başlıyor. Kürden sonra her şeyin yeniden normal hale döndüğünü düşünmek sadece bir hayel ürünüdür. Eğer böyle olsaydı steroidleri bırakanlar bu kadar sorun yaşamazdı. Ne yazık ki setroidleri bırakınca hiçbir şey eski halinde olmuyor. Dışardan alınan hormonlar sayesinde vücudun kendi üretimi baskılanmış veya sıfır noktasına gelmiştir ve normal sevyelerin altındadır. Eğer şanslıysak ve daha çok anabol olan ve az androjen olan ilaçlar kullanıldıysak sadece biraz baskılanmıştır mesela Baldonon veya Oxandrolone kullanımında olduğu gibi.Ama sporcu eğer daha çok androjen olan dianabol veya testesteron kullandıysa o zaman çok daha yüksek sevyede baskılanmıştır.

 

Deca çok ta androjen olmamasına rağmen vücudun kendi üretimini çok kısa bir zamanda sıfır noktasına düşürdüğü biliniyor. Bunun sebebi progesteron etkisi yüzündendir.Uzun zamanlı steroid kullanımında birde testislerin küçülmesi gibi bir sorun yaşanıyor. Bu da yeniden normale dönme sürecini önemli şekilde etkileyen faktörlerden biri çünkü testis büyüklüğü ve testesteron üretimi arasında bir bağlantı var.Bir diğer sorun ise yüksek östrojen sevyesi. Düşük androjen sevyesi nedeniyle östrojen yönetimi ele geçiriyor ve birincisi yeniden testesteron üretimini zorlaştırıyor ikincisi testesteronun rakibi olarak hızlanmış kas kaybına sebeb oluyor. Steroid kullanımında baskılanan kortizol üretimide yükselmeye başlayarak daha fazla kayıba sebeb oluyor.Durum böyle ise kür sonunda neler yapmak gerekiyor? İlk etapta testislerin yeniden eski büyüklüklerine geri dönmesini sağlamamız gerek. Bunun için uzun zamandır başarılı olan Pregnyl kullanmak gerek. Bu ilacın büyük avantajı sadece birkaç günlük kullanımda testisler yeniden eski büyüklüğüne ulaşabiliyorlar. Desavantajı ise çok çabuk çıkan testesteron sevyesi östrojeninde artmasına sebeb oluyor. Bu nedenle Pregnyl kür sonrası değil kürün son 2-3 haftasına dahil edilmesi gerekiyor.

 

Hemen sonrasındada PCT ile başlanılmalı. PCT nin ilk amacı burada östrojen sevyesini aşağıya çekmek. Bu durumda östrojen reseptör blokerleri Tamoxifen ve Clomifen devreye giriyor. Bu iki hafif östrojenler östrojen reseptörlerine bağlanıp çok daha güçlü olan endojen üretilen östrojenleri bloke ediyorlar. Vücut bu duruma yüksek FSH ( folokül tetikliyci hormon- umarım doğru tercüme etmişimdir ) ve LH ile cevap veriyor böylece eski testesteron üretim sevyesine ulaşılıyor.Eğer östrojen sevyesini dahada düşürmek isteniyorsa o zaman aramotize engelleyici ilaçlar örnek Arimidex kullanılabilir. Ama burada Çinko da çok işe yarar. Testesteron kullanımında vücudun çiko depoları boşalıyor bu da aromatize ( östrojene çevrilme) oranını yükseltiyor. Bu nedenle 500mg kadar Testesteron kullanımında çinko östrojene çevrilmeyi başırılı bir şekilde engelliyor.

 

Eğer kendi üretimimizi yeniden eski sevyeye getirdiysek çabucak kortizol değerleri il ilgilenmemiz gerek. Bu nedenle kür esnasındaki antrenman yoğunluğu ile devam etmememiz gerekiyor. Çünkü yüksek kortizol değerleri daha çok kas kayıbı demek. Bu nedenle antrenman sıklığını ve uzunluğunu azaltmak gerek. Pratikte haftada 3 kere 45-60 dak. Yoğun ve kısa bir antrenman etkili olduğunu gösterdi. Bu çalışma şekli vücuda yeterince dinlenme şansı veriyor ve 45-60 dak sürede kortizol değerlerinin yükselmesini önlüyoruz. Bir çok araştırma bu sıklıkta ve uzunluktaki antrenmanların en doğrusu olduğunu kanıtlamıştır. Uzun bir antrenmanda anabol dengesi katabol dengesine dönüşüyor.Bu konuda ilaç olarak Clenbuterol kullanılıyor. Çoğu kullanan anticatabolic olduğunu söylesede bilmsel çalışmalarda insan üzerinde böyle bir etkisi olduğu kanıtlanmadı. Burada daha çok uyarıcı etkisinden dolayı oluşan ufak bir güç artışı söz konusu. Setroid bırakma esnasında güç kayıbı yaşamamak kasları korumak anlamına geliyor, çünkü güç kayıbı demek sonuçta kas kaybı demek. Aynı etkiyi isteyenler için Efedrinde başka bir seçenek. Efedrin kalbi Clenbuterol kadar zorlamadığı için ve daha az yan etkisi olduğu için Efedrine öncelik tanımak gerek. Efedrin içinde anticatabolic olduğu söyleniyor ama buda hiçbir elle tutulur sonuçlarla kanıtlanmadı. Efedrini daha çok antrenman destekleyicisi olarak görmek gerek güç kaybını ve enerji kaybını engellemek için.

 

Bir diğer anticatabolic yardımcı ise C Vitamini. Doğu blok sporcuları bunu yıllardır ağır antrenmanlarında kullanarak kortizol değerlerini sınırlar içinde tutmaya çalışıyorlar. C Vitamininin korizol üzerindeki etkisi bir çok bilimsel araştırmada kanıtlanmıştır. Bu nedenle antrenman öncesi ve antrenman sonrası 2-3 gr C Vitamini kortizol üretimini sınırlayacaktır.Bunun dışında Aspirin kullnmınıda düşünmek gerek çünkü 2001 de yapılan bir araştrmada Aspirin stres durumlarında ortaya çkan yüksek kortizol sevyesini, mesela yoğun bir antrenmandan sonra sı, sürekli düşürdüğünü tespit edilmiştir.

C vitamini gibi fosfolipid te doğal bir suplement tir. Bu fosfolipid sadece beyin performansın artırmyor. Birçok araştırmada 800mg dozlarda kortizol sevyesini % 30-50 düşürdüğü görülmüştür.Doğal bir suplement için çok etkiliyci değerler.Ayrıca antikatabol ilaçların yanında Creatin ve Glutamin alımnı düşünmek gerek. Eksik androjen seevyesi yüzünden kas hücresinde küçülme meydana geldiğinden vücut yine katabol bir uyarı alıyor. İyi bir hidrejenasyona (su ile beslenmiş) uğramış kas hücresi daha çok aminoasit ve karbonhidrat depolayacaktır. Ayrıca creatin güç sevyesini korumak ve artrmakta başarıl.Bunun sebepleri yüksek ATP depoları ve daha dolu olan kasların baskı güçü artışı. Creatin yüklemesi ile 1 hafta önceden başlamak gerek. Böylece ihtiyaç duyulduğunda depolar dolu olacaktır.

 

Kesinlikle Proviron ile PCT ye girmemek gerek. Her zaman Proviron ile kürü bırak tavsiyeleri geliyor. Proviron eksilen androjene takviye olsun diye ve düşen libodoyu yükseltsin diye kullanılır. Tabiki eksik olan androjenleri tamamlıyor ama vücudun kendi üretimini baskılıyor ve tedavi süreci uzuyor. Libido sorunu yaşayanlar günde 3gr Tribulus deneyebilir. Tribulus LH ve FSH sevyelerini yükseltiyor ama Clomifen ve Tamoxifen gibi değil. Bu nedenle Tribulus PCT de bu ilaçların yerine geçemez ama çok hafif kürlerde düşünülebilir.

 

PCT örneği 1. Deca dan çıkış:

 

Spocu burada 12 hafta 400mg Deca ve kürün ilk 4 haftasında 30mg Dianabol kullandı. O zaman 12 hafta son enyeksiyon haftası. Deca vücudun kendi hormon üretimini başka bir ilaca benzemez şekilde hızlı ve sağlam bir şekilde baskıladığı için Clomifen ( ilk gün 300mg daha sonra 2 hafta günde 50mg ) ve Tamoxifenin (ilk gün 60mg daha sonra günde 40mg) kombinasyonu en iyi çözüm olarak kanıtladı.

Pregnyl kullanımı son iki enyeksiyon haftasında ( günde 500 IU) yapılmalı. Böylece küçülmüş olan testisleri normal büyüklüğüne kavuşturulabilir. Son haftada Creatin (ilk hafta 20mg daha sonra 7 hafta 10mg) yükleme ile başlanır ve böylece deca 1-2 hafta sonra etkisini yitirdiğinde depolar dolu olur. Clenbuterol ( günde 120mcg ye kadar; 6 hafta) veya Efedrin (25-50mg; 6 hafta) alımı daha önce bahsi geçtiği gibi güç koruma nedeni ile alınabilir. Çinko östrojen sevyesini baskılamak için günde 150mg 4-5 hafta alınır. Bunun yanında 0.5 hap arimidex 4-5 hafta boyunca. C vitamini antrenman öncesi ve sonrası her seferinde 2-3 gr olarak alınmalı ki kortizol sevyesini baskılasın. Aspirin antrenmandan 1 saat önce 300 mg alınmalı. Böylece kortizol sevyesi dahada baskılanacaktır. Fosfolipid alımı uyanınca 200mg antrenman öncesi ve sonrası 200mg ve yatmadan önce 200mg olarak alınabilir.

 

PCT örneği 2. Normal 12 haftalık kürden çıkış:

Bu şema kullanılan ilaçların büyük kısmı için geçerli. Bu durumda sadec kullanılan steroidlerin yarı ömrünü dikkate almak gerek. Sustanon da PCT ye 10 gün sonra başlanırken Testo Propionat ta 2 gün sonra başlamak gerek. Temel olarak burdada Pregnyl kür bitiminin son 2 haftasında ( günde 500 IU) kullanılması gerek. Kür bitiminden sonrada ( kullanılan estere göre son iğneden 2-10 gün sonra) hemen PCT ile, yani Clomifen ( ilk gün 300mg daha sonra 50mg 5 hafta) veya Tamoxifen ( ilk gün 60mg daha sonra 40mg 5 hafta) başlamak gerek. Diğer ilaçlar Arimidex (0.5 hap günde 5 hafta ) veya Çinko (150mg günde 5 hafta), Efedrin veya Clenbuterol ( daha önce anlatıldığı dozlarda), Creatin, C Vitamini, Aspirin ve Fosfolipid daha önce anlatıldığı gibi kullanılmalı.

 

PCT örneği 3. Hafif çıkş ilaçsız ve ilaçlı:

 

Burda sporcu 16 hafta boyunca 300mg Boldenon ve 8 hafta haftada 3 sefer 50mg Winstrol aldığı varsayılıyor. Bu durumda vücudun kendi hormon üretimi fazla baskılanmayacaktır. İlaç kullanmak istemeyen sporcu Tribulus ( 3000mg günde 12 hafta) , Çinko (150mg günde 6 hafta), Creatin ( ilk hafta 20mg daha sonra 10mg 5 hafta) ve C vitamini (antrenman öncesi ve sonrası 2-3 gr 5 hafta) kullanıyor. Tribulus etki göstermesi uzun sürdüğü için alımına kürün son 2 haftasında başlamak gerek ve 12 hafat kürden sonra alınabilir. Çinko 6 hafta boyunca alınır ve östrojen sevyesini baskılar ve böylece testo üretimi kolaylaşır.

İlaçtan çekinmeyen sporcu Clomifen, Tamoxifen, Clenbuterol , Efedrin ve Creatin kullanabilir.

 

Bu şemada Çinko çok işe yarar. Burada Pregnyle gerek duyulmayabilir çünkü testisler hasar görmemişlerdir. Eğer ama kullanmak istenilirse yinede kürün son 2 haftasına eklemek gerek.Aspirin ve Fosfolipid daha önce anlatıldığı gibi kullanılabilir.

 

Saygılar. :crs

 

phil-heath-mr-olympia.png?w=296&h=300

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


ZANE    8

Hocam çok güzel kaynak olmuş ellerine sağlık. :kas Şimdi yancılık gibi olcak ama sana bir sorum olacak.

 

0-12 hafta 250 test

0-10 hafta 200 deca

0-4 hafta 30 dianabol

13-pct sonuna kadar 50-80 mcg igf-1 LR3

bu kürde pct için pregnyl kullanımı şart mıdır sence? kullanılcaksa son test. enjeksiyonundan itibaren bekleyceğimiz 2 haftayı değerlendirip kullanabilir miyiz?

Açıkçası igf-1'in testisler üzerindeki olumlu etksinden dolayı gereksiz gibi gözükyor ama fikirlerin benim için değerli :D

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bay-T    4.259
Hocam çok güzel kaynak olmuş ellerine sağlık. :kas Şimdi yancılık gibi olcak ama sana bir sorum olacak.

 

0-12 hafta 250 test

0-10 hafta 200 deca

0-4 hafta 30 dianabol

13-pct sonuna kadar 50-80 mcg igf-1 LR3

bu kürde pct için pregnyl kullanımı şart mıdır sence? kullanılcaksa son test. enjeksiyonundan itibaren bekleyceğimiz 2 haftayı değerlendirip kullanabilir miyiz?

Açıkçası igf-1'in testisler üzerindeki olumlu etksinden dolayı gereksiz gibi gözükyor ama fikirlerin benim için değerli :D

 

Tek bir yorum yapayım proların en azından benim tanıdığım %55-65 kadar PCT bile yapmaz desem ?? İnanır mısın ?

 

Tabi kimseye örnek olmasın bu dediğimde. Bende son 12 aylık kürümde PCT yapmadım mesela tüm fonksiyonların normalde dönmesi tam 8 ayımı aldı :?:roll::lol:

 

İşin özet kısmı gerekmez bu kür için. :arrow::!:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×