Jump to content

 

 

 

 

 

 

  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Bay-T

Kalsiyum deposu keçiboynuzu özü faydaları nelerdir? nasıl kullanılır?

Önerilen İletiler

Bay-T    4.309

Süte Oranla %300 Fazladan Kalsiyum İçeriği

Sağlıklı Şeker Keçiboynuzu Özü

Keçiboynuzu Özü Nedir?

Bazı yörelerde harnup adıyla bilinen, şekil itibariyle keçilerin boynuzuna benzetildiği için keçiboynuzu adı ile meşhur bu meyve, ilk başta yeşil olup zamanla karararak olgunlaşır. Keçiboynuzu meyvesi 15-20 santimetreye kadar uzayabilir. Yan kısımlarında sıvı halde balı bulunur ve Anadolu’da kemirilmek suretiyle yemiş olarak tüketilir.

Orta kısmından ise 15 kadar sert ve yassı tohum çıkar ve bu tohumlar meyvenin çekirdeği gibidir, yenilmez. Keçiboynuzu özü ise bu meyvenin çeşitli işlemlerden geçirilerek sıvı ve konsantre durumuna getirilmiş halidir. Sadece keçiboynuzu kullanılarak ve yüksek sıcaklıklara maruz kalmadan tamamen steril ortamlarda üretilir.

Bilinenin aksine keçiboynuzu özü soğuk pres yöntemiyle üretilmez, üretilemez. Zira soğuk sıkım, sadece bazı yağların üretiminde kullanılan bir yöntemdir. Soğuk pres 27 derecenin altında yapılan işleme verilen addır. Uzmanlar, keçiboynuzu bu derecenin altında bir işleme tabi tutulursa bazı zararlı mikroorganizmaların üreyeceğini belirtmektedirler.

keciboynuzu-ozu-faydalari-nelerdir-nasil

Keçiboynuzu Özü Faydaları Nelerdir?

  • Süte nazaran %300 daha fazla kalsiyum içerdiği için özellikle büyüme çağındaki çocukların gelişimine katkıda bulunur. İçerdiği kalsiyum miktarı göz önüne alınıp değerlendirilirse keçiboynuzu özü boy uzatır mı sorusunun cevabı olarak yeterli olacaktır.
  • Nefes darlığı, astım, bronşit ve alerjik hastalıklara karşı kullanılır. Bronşları açar, göğsü yumuşatır, göğüs ağrılarını azaltır.
  • Kansızlığa karşı çok etkilidir, kan depolarını doldurur. Özellikle anemi hastası kadınlar için tavsiye edilir.
  • Keçiboynuzu özü cinsellik ile beraber anılır zira keçiboynuzu özünün afrodizyak etkisi olduğu, cinsel gücü artırdığı ve sperm sayısını çoğalttığı bilinmektedir.
  • Yüksek miktarda potasyum, fosfor ve kalsiyum içerdiği için zekâyı açar, hafızayı güçlendirir.
  • İhtiva ettiği mineral ile diş ve diş etlerini güçlendirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığına karşı kalkan vazifesi görür.
  • Yoğun lif içerdiği için bağırsakların hızlı çalışmasını sağlar ve bağırsak temizliği yapar.
  • Sigara kullananlar için doğal bir balgam söktürücüdür.
  • İçinde bulunan enzimler aracılığıyla karaciğeri yeniler, vücuttan ağır metallerin ve radyasyonun atılmasına yardımcı olur.
  • keciboynuzu-ozu-faydalari-nelerdir-nasil

Keçiboynuzu Özü Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Keçiboynuzu özü nasıl kullanılır, keçiboynuzu özü aç karnına mı içilir sorularının cevabı olarak, en ideal olan kullanım şekli yetişkinler için her sabah aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklar için ise yine aç karnına 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü içilmesidir. Bebekler için ise tok karnına 1 çay kaşığı keçiboynuzu yeterli gelir. Bunun yanı sıra sabah kahvaltılarında bal ya da reçel yerine alternatif olarak tüketilebilir.

Keçiboynuzu özü iştah açar mı diye bir soru akla gelirse aksine ara öğünlerde iştah kapatıcı olarak birer tatlı kaşığı tüketilmesi diyetisyenler tarafından önerilmektedir. Tadı kendisine ağır gelip tek başına yiyemeyenler su ile karıştırıp hafifleterek meyve suyu gibi tüketebilirler. Yoğurt üzerine dökülerek ara öğün olarak tüketilebileceği gibi tahin ile karıştırılarak da tatlı niyetine yenilebilir. Keçiboynuzu özü çocuklara sıvı çikolata yerine verilebilir.

Keçiboynuzu özünün ne işe yaradığını özetlemek gerekirse yukarıda ifade ettiğimiz yararları için kullanılabileceği gibi rafine şeker ilavesiz bu besin tatlı krizlerini önlemek için çok sağlıklı bir tercih olur.

keciboynuzu-ozu-faydalari-nelerdir-nasil

Keçiboynuzu Özü Kalori ve Besin Değerleri

Keçiboynuzu yüzyıllar boyunca şeker olarak tüketilmiş, şeker pancarı ve kamış şekerinin yaygınlaşmasıyla popülaritesini yitirmiştir.

Rafine şekere sağlıklı bir alternatif olarak gösterilen keçiboynuzu özünün 100 gramı: 8,5 g fruktoz, 9,5 g glikoz, 21 g sakkaroz, A, E, B vitaminleri ile kalsiyum, çinko, fosfor ve potasyum içerir. Yağ oranı oldukça düşüktür ve kolesterol içermez. 100 gramında 270 kcal vardır.

Çikolata yerine alternatif olarak gösterilse de bitter çikolata ile kalori olarak birbirine oldukça yakındır. Keçiboynuzu özünün çikolatadan en büyük farkı ise kafein içermemesidir. Kafeine duyarlıysanız keçiboynuzu özünü çikolata yerine tercih edebilirsiniz. Lakin diyet için keçiboynuzu özü tüketmek istiyorsanız kalorisinin çikolataya denk düştüğünü aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Bu noktada çikolata özellikle bayanlara daha cazip gözükse de sağlıklı tercih keçiboynuzundan yana olacaktır.

Ayrıca keçiboynuzu özü zayıflatır mı sorusuna tek başına keçiboynuzu özü tüketmek kilo kaybı sağlar denilemez lakin iştahı kapattığı için iyi bir diyet yardımcısı olduğu ve dolaylı yoldan da olsa zayıflattığı söylenebilir.

keciboynuzu-ozu-faydalari-nelerdir-nasil

Keçiboynuzu Özü Zararları ve Yan Etkileri

Keçiboynuzu özü tüketiminde en çok dikkat edilmesi gereken husus, her yararlı şeyde olduğu gibi keçiboynuzu özü tüketiminde de aşırıya kaçmamaktır. Hiçbir besinin tek başına bir hastalığı önleyici ya da tedavi edici olduğu söylenemez. Bu sebeple tüketim noktasında mutedil davranmak, keçiboynuzu özünü tek başına bir ilaç gibi görmekten öte, tedaviyi destekleyici ya da yaşam kalitesini artırıcı bir gıda takviyesi olarak görmek en doğru olandır.

Keçiboynuzu özünün bilinen bir zararı bulunmamaktadır ama biraz önce ifade edildiği gibi her şeyin fazlası zarardır. Özellikle içerdiği yüksek dozdaki glikoz sebebiyle sürekli diyet yapmak zorunda olan diyabet hastalarının ve kanında pıhtılaşma sorunu yaşayan ve bu sebeple kan inceltici ilaç kullanan kişilerin doktorlarına danışmadan keçiboynuzu özü tüketmemeleri tavsiye olunur.

Aşırı tüketiminde baş dönmesi ve mide bulantısı yapması ise bilinen bir yan etkisidir.

keciboynuzu-ozu-faydalari-nelerdir-nasil

Keçiboynuzu Özü Nasıl Yapılır?

Keçiboynuzu meyvesinden üretilen iki tür besin vardır: keçiboynuzu özü ile keçiboynuzu özü pekmezi. İki besin arasındaki fark, ihtiva ettikleri besin değerleri ile akışkanlıklarıdır. keçiboynuzu özü besin değeri, pekmezinden daha yüksektir.

Keçiboynuzu özünün yapılışı ise şu aşamalarla gerçekleşir:

Henüz yeşil iken toplanan keçiboynuzları iki gün boyunca suyun içerisinde bekletilir. İki günün sonunda yeni teknoloji pres makinalarında preslenerek özü çıkarılır. Presleme sırasında çıkan ısı ile mikroorganizmalardan arındırılır. Daha sonra süzme işlemi uygulanarak damıtılır ve akışkan bir hal kazandırılır. Tüm besin değerleri korunan keçiboynuzu özü cam kaplar içerisine konularak vakumlama sistemiyle paketlenir. Böylece uzun süre tazeliğini ve besin değerini koruması sağlanmış olur.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Bay-T    4.309
Meali, 49 dakika önce yazdı:

Marka olarak hünnap önerirmisiniz

Atışeri Organik Soğuk Pres Keçi Boynuzu Özü kullanıyorum ben :) 

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Equipoise    333

Hünnap keçiboynuzu özü kullanıyordum bi dönem. Eczanelerde satılıyor. Yedikten 1 saat sonra felaket sıcak basıyordu. Kışın cam açtırıyor insana :)

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×