Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

american-story

PROTEİN SUPPLEMENTLERİ BAR OLARAK MI DAHA İYİ TOZ OLARAK MI?

Önerilen İletiler

Hemen hemen her gıda takviyesinin farklı alt türlerini ve çeşitlerini bulabilmek mümkün. Yine de bazı supplementler için bazı farklı türlerin kullanımı daha avantajlı olabilmektedirler. Özellikle bu yazıda protein bar ne zaman yenmeli sorusunun da cevabını arayacağız.

 

Örneğin, protein besin destekleri genellikle toz şeklinde tüketiciye sunulurlar. Bunun sebebi bu şeklinde ürünlerin gerek tüketiciye gerek ise üretimi ve satışı yapanlara avantajlarının bulunmasıdır.

 

Bunlar arasında

Muhafazalarının ve nakliyelerini kolay ve zahmetsiz olması.

Daha konsantre şekilde tüketiciye sunulabilmeleri.

İmalatta çeşitli kolaylıklar sunmaları.

Tüketimde esnek tüketim yollarına ve miktarlarına izin vermeleri.

Sayılabilir.

 

Elbette Protein Barların Avantajları Ve Toz Ürünlere Üstün Olacağı Durumlar Da Vardır.

Kullanımının çeşitli durumlarda daha pratik olması. (Karıştırma derdi yok kap yıkama derdi yok)

Başka besleyici içeriklere sahip olabilmeleri (karbonhidratlar gibi)

Bir şey yeme hissiyatı sağladıkları için psikolojik olduğu kadar gerçekten de tok tutmaları ve ara öğün olarak da kullanılabilmeleri.

Peki Ne Zaman Protein Barları Protein Tozlarına Tercih Etmeliyiz? Hangisi Ne Zaman Kullanılmalı?

 

Aslında En Güzeli Iki Farklı Türde Protein Supplementine De Yer Yer Başvurmaktır Ama Kısaca Özetlemek Gerekirse;

Protein tozlarının fiyat performans oranı çoğu zaman daha yüksektir ve TL başına sağladıkları protein miktarı daha fazladır.

Protein barlar spor salonuna giden veya gün arasında çok fazla öğün kaçıran insanlar tarafından ve toz karıştırmak, kap yıkamak gibi şeylere zaman olmadığında tercih edilmelidir.

Not: Unutmayın, protein barlar toptan alındıklarında daha uygun fiyata satın alınabilmektedirler. Eğer supplement tüketim miktarlarınızı doğru şekilde planlarsanız, totalde harcadığınız para miktarı daha az olacaktır. Son dakikada salondaki otomattan gidip protein bar almak bütçenizi zorlayabilir.

 

Protein Bar Ne Zaman Yenmeli?

Yukarıda yazdıklarımızdan yola çıkarak, spordan önce, sonra veya antrenman yaptığınız veya yapmadığınız günlerde öğün atlayıp protein ihtiyacınız olduğunu hissettiğiniz herhangi bir zaman yenilebilir

 

Sonuç:

Protein tozları ve barları birbirlerini tamamlayan nitelikte gıda takviyeleridir. Her ne kadar birbirlerinin yerine geçiyor gibi görünseler de, aslında her birinin güçlü ve zayıf olduğu yönler vardır.

 

Eğer sizin aklınıza da protein barların avantajlı olduğu başka durumlar geliyorsa yorum yaparak paylaşmaktan çekinmeyin!

 

13327_50Protein_Coconut.png

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×