Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Loving

Mots-c: yağ yakımı, metabolizma ve performans üzerine etkileri

Önerilen İletiler

Loving    2.940

Merhaba arkadaşlar,

Son dönemlerde özellikle fitness ve performans çevresinde adı daha fazla duyulmaya başlayan peptidlerden biri de MOTS-c. MOTS-c, klasik anlamda bir anabolik steroid değil. Hatta büyüme hormonu veya testosteron gibi hormonlarla aynı kategoride değerlendirmek de doğru olmaz. Vücudun enerji metabolizmasıyla ilişkili olduğu düşünülen, mitokondri kaynaklı bir peptid olarak kabul edilmiş durumda diyebiliriz. MOTS-c hakkında internette çok fazla "yağ yakıyor, insülini düzeltiyor, performansı uçuruyor" tarzında kesin ifadeler dolaşıyor. Bunların bir kısmı hayvan ve hücresel çalışmalarından, bir kısmı ise kullanıcı deneyimlerinden geliyor.

MOTS-c'nin açılımı "Mitochondrial Open Reading Frame of the 12S rRNA-c" şeklinde geçiyor. 16 amino asitten oluşan, mitokondri tarafından kodlanan küçük bir peptid. Araştırmalarda MOTS-c'nin enerji metabolizması, glikoz kullanımı ve hücresel stres yanıtlarıyla ilişkili çeşitli mekanizmalarda rol oynayabileceği gösterilmiş durumda. 

MOTS-c bize getirileri neler olacak sorusunun cevabı;

• Glikoz kullanımının düzenlenmesi
  • İnsülin duyarlılığı
  • Enerji metabolizması (+) yönlü ivmelenmesi
  • Egzersize bağlı metabolik adaptasyon (+)
  • Mitokondriyal fonksiyon (+) yönlü gelişimi
  • Hücresel stres durumlarının azalması!

WhatsApp ile bize ulaşın!Sorularınız için WhatsApp üzerinden arama yaparak bilgi alabilirsiniz.×× KONUYU OLUŞTURURKE KULLANDIĞIM KAYNAKLAR:

Referanslar 1. FDA (2026). 23-24 Temmuz 2026: Eczane İlaç Hazırlama Danışma Komitesi Toplantısı . 2. Reynolds, JC, Lai, RW, Woodhead, JST, Joly, JH, Mitchell, CJ, Cameron-Smith, D., Lu, R., Cohen, P., Graham, NA, Benayoun, BA, ve diğerleri (2021). Nat Commun 12, 470. 10.1038/s41467-020-20790-0. 3. FDA (2023). 4. FDA Bilgilendirme Belgesi MOTSc - Eczacılık İlaç Hazırlama Danışma Komitesi (PCAC) https://www.fda.gov/media/193347/download ve son olarak kişisel deneyimlerim.

• Beğen 12
  • Alkış 1
  • Ödül 1
  • 100 Puan 1
  • Yıldız 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

berkay16    468

Ben 2 şişe 20mg 2 şişe 10mg kullandım antrenman günleri 2mg olucak şekilde pek bir fark hissedemedim ancak çok fark hisseden insanlar da var sanırım biraz mitokondri ile de alakalı yaşı büyük insanların daha fazla fark hissedeceğinden eminim.

• Beğen 2
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alibaba9    19

Pek çok peptid denemek istiyorum.

Kilo süresi için reta ve tirze devam ediyorum. Antiinflamatuar etkileri için KPV + tb500+bpc157 kullanmak istiyorum. Yine mots-c de epey dikkat çekiyor Ama bu kadar peptidi bir arada kullanmak bende ciddi kaygı oluşturuyor.

Sorularım:

• Bu konuda bir bilgi var mı acaba?
  • 4-5 farklı peptit vücudu ne kadar yorar?
  • Yoruyor mu?
  • Zararı olur mu?

Teşekkürler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
GHOST    961
alibaba9, 7 saat önce yazdı:

Kilo süresi için reta ve tirze devam ediyorum. Antiinflamatuar etkileri için KPV + tb500+bpc157 kullanmak istiyorum. Yine mots-c de epey dikkat çekiyor Ama bu kadar peptidi bir arada kullanmak bende ciddi kaygı oluşturuyor.

Sorularım:

• Yoruyor mu?
  • Zararı olur mu?

Teşekkürler.

Ben sorun yaşamadım ama bu senin de sorun yaşamayacağın anlamını taşımaz dikkatli gidersin problem yaşarsan kesersin. @Loving hocam eline sağlık harika anlatmışsın her zaman olduğu gibi.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mnefb    11
alibaba9, 21 saat önce yazdı:

Sorularım:

• Yoruyor mu?
  • Zararı olur mu?

Teşekkürler.

Açıkcası pazı peptidler hariç öyle büyük yan etkileri yok. Tabi bazı peptidlerin çok uzun süreli etkileri bilinmiyor.

döngülere ve miktarlara dikkat edersen sorun olacağını düşünmüyorum ama bazı insanlar bazı peptidlere karşı extra yan etkiler çıkarabiliyor.

Ben mesela Melonotan kullandım arkadaşım harika verim aldı bir sorun yok fakat bende 7-9. gün direk benlerde ve lekelerde koyulşama yaptı ve bıraktım boşa gitti iki flakon.

Kimi Retayı Tirzeyi kullanamıyor bulantıdan-ishalden yada kabızlıktan herkeste farklı etkiler var.

Ben şuan Reta-cjc-ipamorelin-tesamorelin-tb500-ghkcu-bp157-motsc-ss31 kullanıyorum şimdilik bunların yan etkilerini görmedim

Reta mart başından beri Nisandan beri ipa-cjc mix (döngüler halinde) bpc-tb500 (döngüler halinde) kullanıyorum

Ghkcu da herhalde 3 aydır kullanıyorum arada Glow olarak kullandım

Şuana kadar güzel etkilerini gördüm en önemlisi ben bir gün spor yaptığımda ertesi gün spor yapamayacak kadar yorgun hissediyordum Şimdi o geçti hatta 2 gün spo yapsam 3.gün çok daha zorlu oluyordu.

Fakat şimdi her gün spor yapabiliyorum (çok doğru olmasa da) Bunu büyük ihtimal peptidlere borçluyum özellikle ipa-cjc ve bpc157 diye düşünüyorum.

Bundan daha iyi etkiyi Sarmslarda görmüştüm ama vücudum sarmsları 7-10 günden fazla kaldıramadı.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
lome    12
mnefb, 8.09.2026 - 13:32 yazdı:

Açıkcası pazı peptidler hariç öyle büyük yan etkileri yok. Tabi bazı peptidlerin çok uzun süreli etkileri bilinmiyor.

döngülere ve miktarlara dikkat edersen sorun olacağını düşünmüyorum ama bazı insanlar bazı peptidlere karşı extra yan etkiler çıkarabiliyor.

Ben mesela Melonotan kullandım arkadaşım harika verim aldı bir sorun yok fakat bende 7-9. gün direk benlerde ve lekelerde koyulşama yaptı ve bıraktım boşa gitti iki flakon.

Kimi Retayı Tirzeyi kullanamıyor bulantıdan-ishalden yada kabızlıktan herkeste farklı etkiler var.

Ben şuan Reta-cjc-ipamorelin-tesamorelin-tb500-ghkcu-bp157-motsc-ss31 kullanıyorum şimdilik bunların yan etkilerini görmedim

Reta mart başından beri Nisandan beri ipa-cjc mix (döngüler halinde) bpc-tb500 (döngüler halinde) kullanıyorum

Ghkcu da herhalde 3 aydır kullanıyorum arada Glow olarak kullandım

Şuana kadar güzel etkilerini gördüm en önemlisi ben bir gün spor yaptığımda ertesi gün spor yapamayacak kadar yorgun hissediyordum Şimdi o geçti hatta 2 gün spo yapsam 3.gün çok daha zorlu oluyordu.

Fakat şimdi her gün spor yapabiliyorum (çok doğru olmasa da) Bunu büyük ihtimal peptidlere borçluyum özellikle ipa-cjc ve bpc157 diye düşünüyorum.

Bundan daha iyi etkiyi Sarmslarda görmüştüm ama vücudum sarmsları 7-10 günden fazla kaldıramadı.

Bu kadar peptidi nasıl programlıyorsunuz bazıları haftada 2 kimisi günde 2 birde dolapta tutmak gerekiyor insülin iğnesi yetişmez gibi geliyor. iki peptidi kullanamıyorum ben aynı anda da merak ettim 😊

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ruthless    154
lome, 1 saat önce yazdı:

Bu kadar peptidi nasıl programlıyorsunuz bazıları haftada 2 kimisi günde 2 birde dolapta tutmak gerekiyor insülin iğnesi yetişmez gibi geliyor. iki peptidi kullanamıyorum ben aynı anda da merak ettim 😊

Çok fazla enjektör harcamaktan başka bir problem olmuyor açıkçası, genelde aksamdan enjektörlere çekip dolapta farklı bir rafa sırasına göre koyuyorum ertesi gün kolaylık oluyor 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Seco    10
Ruthless, 15 dakika önce yazdı:

Çok fazla enjektör harcamaktan başka bir problem olmuyor açıkçası, genelde aksamdan enjektörlere çekip dolapta farklı bir rafa sırasına göre koyuyorum ertesi gün kolaylık oluyor 

Günlük kaç enjektör kullanıyorsunuz genelde

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mnefb    11
lome, 3 saat önce yazdı:

Programı açıkçası deftere yazdım esas sıkıntı şu bazen neyi kaça çekeceğimi unutuyordum o yüzden deftere enjektörde kaça çekeceğim yazılı.

Daha biraz evvel DSIP yaptım ilk kez yazmamışım bi afalladım kaç alacaktık kaça çekecektik diye.

Enjektör topluca aldım birde ayrıca satılan uçlardan aldım (1adet) bazı peptidlerde uç değiştiriyorum tabi belli aralıklarla enjektörüde değiştiriyorum.

Dolap konusunda zaten takviyeler için ayrı buzdolabı var orda tutuyorum. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Seco    10
mnefb, 3 dakika önce yazdı:

Programı açıkçası deftere yazdım esas sıkıntı şu bazen neyi kaça çekeceğimi unutuyordum o yüzden deftere enjektörde kaça çekeceğim yazılı.

Daha biraz evvel DSIP yaptım ilk kez yazmamışım bi afalladım kaç alacaktık kaça çekecektik diye.

Enjektör topluca aldım birde ayrıca satılan uçlardan aldım (1adet) bazı peptidlerde uç değiştiriyorum tabi belli aralıklarla enjektörüde değiştiriyorum.

Dolap konusunda zaten takviyeler için ayrı buzdolabı var orda tutuyorum. 

Günlük kaç enjektör gidiyor ortalama

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mnefb    11
Seco, 2 dakika önce yazdı:

Günlük kaç enjektör gidiyor ortalama

Değişiyor. Ama dediğim gibi uç gidiyor enjektörden çok bugün herhalde  6-7 tane uç gitmiştir.

cjc-ipa bittiğinden 2 enjeksiyon azaldı ama dsip ekledim. Bugün birde ss31 ve tb500 günüydü. Dediğim gibi değişken.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Seco    10
mnefb, 18 dakika önce yazdı:

Değişiyor. Ama dediğim gibi uç gidiyor enjektörden çok bugün herhalde  6-7 tane uç gitmiştir.

cjc-ipa bittiğinden 2 enjeksiyon azaldı ama dsip ekledim. Bugün birde ss31 ve tb500 günüydü. Dediğim gibi değişken.

Süper insülin enjektörde uc değiştirme nasi oluyor ilk defa duydum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mnefb    11

kahverengi uçlu insulin iğnesi kullanıyorum. süper var elimde ama pahalı diye kullanmıyorum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Seco    10
mnefb, 47 dakika önce yazdı:

kahverengi uçlu insulin iğnesi kullanıyorum. süper var elimde ama pahalı diye kullanmıyorum

Kahverengi ucluyla süper arasında çok fark oluyormu kahverengi alıp enjeksiyon yapsan bi değişiklik olurmu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mnefb    11

ee biraz fark var. süper daha ince daha az acı veriyor daha da kısa.

Ben süperi anca sakatlık bölgeleri için kullanıyorum. karından vurduklarım kahverengi uç. Fakat çok fazla peptid yapanlar için süper tabi daha konforlu.

ama maliyet farkı çok fazla benim için ben kahverengiden devam.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ruthless    154
Seco, 10 saat önce yazdı:

Günlük kaç enjektör kullanıyorsunuz genelde

Şu an sabit 2 ama kullandığım ürünlere ve bazı ürünler için enjeksiyon sıklığına göre değişiyor; mesela pazartesi-perşembe hcg vuruyorum, bazen haftada 3 bazen her gün motsc, bazen günlük bazen gün aşırı ghkcu gibi gibi. 5-6ya çıktığım oldu. 2 haftaya tesamorelin gelecek o geldiğinde ghkcu için 4 hafta kadar ara vermiş olacağım için ghkcu'da eklersem günlük sabit 4 enjektör olacak. Enjektör maliyeti biraz fazla olabiliyor super insülin kullanınca; onda da Ayset marka kullanırsan biraz daha uyguna geliyor ama bd micro-fine kullanınca bayağı masraflı oluyor, 800tl civarına 100luk alınabiliyordu şu an 1100e aldım ve son üründü geri kalanlar 1300den başlıyor, bir kutu 1 ay civarı gidiyor desek epey maliyetli iş enjektör parasına bir flakon daha peptid alabiliyorsun 😅 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
WhatsApp