Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

alperen3416

Insülin direnci için berberin kullanımı nasıl olmalı?

Önerilen İletiler

alperen3416    0

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?

İnsülin direnci için berberin, chromium ve alfa lipoik asit kullanmayı düşünüyorum. @metinav

SORULARIM:

• Daha önce kullanan var mı?
  • Sizce kac mg kullanmalıyım?
  • Ne zaman kullanmalıyım?

Önceden kullanıp işe yarar etki bir de berberin güvenilir marka var mı? Şimdiden teşekkür ederim. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

metinav    4.973
alperen3416, 19 saat önce yazdı:

İnsülin direnci için berberin, chromium ve alfa lipoik asit kullanmayı düşünüyorum.

Uygundur kullanabilirsin...

Tabiki, bunlar sıradan vitamin destekleri bir çok kişi kullanıyor...

Doz standart olacaktır.Sabah akşam öğünlerle birlikte alabilirsin...Esasında berberin ilaç metforminle aynı şekilde çalışıyor...

Önceden kullanıp işe yarar etki bir de berberin güvenilir marka var mı?

Marka takıntısından çok, içeriğinin standardize olmasına ve hammadde kalitesine bakmak daha doğru olur...

İnsülin direnci için en temel uygulama uzun süren açlıklarla besin alımıdır...Alınan gıdalarda insülin salınımını arttıran, karbonhidrat miktarı düşük tutulmalıdır ve gi değeri daha düşük olanlar tercih edilmelidir...Bunun dışında bol bol kardiyo ve yanında l karnitin kullanılmalıdır...

Yerli markaların da hesaplı berberin extreleri bulunuyor...

• Beğen 1
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
5am5unlu    88

İnsülin direnci için berberin, chromium ve alfa lipoik asit kullanmayı düşünüyorum. @metinav

SORULARIM:

Önceden kullanıp işe yarar etki bir de berberin güvenilir marka var mı? Şimdiden teşekkür ederim. :)

Berberin benim nezdimde pahalı metformin(etki ve yan etki bakımından)gerek yok berberin kullanmaya karar verdiysen metformin al ulaşması kolay ve ucuz 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alperen3416    0
5am5unlu, 1 saat önce yazdı:

Berberin benim nezdimde pahalı metformin(etki ve yan etki bakımından)gerek yok berberin kullanmaya karar verdiysen metformin al ulaşması kolay ve ucuz 

Metforminin yan etkileri daha fazla diye biliyorum ama 

metinav, 2 saat önce yazdı:

Uygundur kullanabilirsin...

Tabiki, bunlar sıradan vitamin destekleri bir çok kişi kullanıyor...

Doz standart olacaktır.Sabah akşam öğünlerle birlikte alabilirsin...Esasında berberin ilaç metforminle aynı şekilde çalışıyor...

Marka takıntısından çok, içeriğinin standardize olmasına ve hammadde kalitesine bakmak daha doğru olur...

İnsülin direnci için en temel uygulama uzun süren açlıklarla besin alımıdır...Alınan gıdalarda insülin salınımını arttıran, karbonhidrat miktarı düşük tutulmalıdır ve gi değeri daha düşük olanlar tercih edilmelidir...Bunun dışında bol bol kardiyo ve yanında l karnitin kullanılmalıdır...

Yerli markaların da hesaplı berberin extreleri bulunuyor...

Hocam suan güzel bir diyet ve kardiyo ile devam ediyorum chromium picolanat kullanmaya basladım ve tarçın tüketiyorum gerçekten pirinçten sonra uykum gelirdi o gitti gibi hissediyorum ama kan sonuçlarımda LYM yüksek cıktı sanırım insulin direnci ile alakalı o yüzden berberin takviyesi de kullanmayı düşünmüştüm 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    102
alperen3416, 3 dakika önce yazdı:

Hocam suan güzel bir diyet ve kardiyo ile devam ediyorum chromium picolanat kullanmaya basladım ve tarçın tüketiyorum gerçekten pirinçten sonra uykum gelirdi o gitti gibi hissediyorum ama kan sonuçlarımda LYM yüksek cıktı sanırım insulin direnci ile alakalı o yüzden berberin takviyesi de kullanmayı düşünmüştüm 

LYM beyaz kan hücresi oluyor. Yüksekse vücut bir hastalıkla savaşıyordur.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
5am5unlu    88
alperen3416, 35 dakika önce yazdı:

Metforminin yan etkileri daha fazla diye biliyorum ama 

Metformin yan etkisi yok denecek kadar az bi laktik asidoz var o da çok sık rastlanan bir şey değil 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
owlimagine    11

metformin hiç gerek yok bence vücütta yağ ve karbonhidrat emilimini azaltıyor b12 emilimini de azaltıyor (kaynak nihat kaya podcastinden) diyette kesinlikle kullanılmaz bence

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    736
gönderildi (düzenlendi)

lipozomal olanını al yerli markalarınkini alabilirsin ithaller pahalıya gelir gün içerisinde 3 kez filan alıcaksan.

tarihinde ardas tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alperen3416    0
ardas, 45 dakika önce yazdı:

lipozomal olanını al yerli markalarınkini alabilirsin ithaller pahalıya gelir gün içerisinde 3 kez filan alıcaksan.

Önerdiğin var mı 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    736
alperen3416, Bir saat önce yazdı:

Önerdiğin var mı 

venatura ama marka pek fark etmiyor aynı sonuçta hepsi. omega 3 filan olsa epa dha felan ondan dolayı marka önemli oluyor.

tarihinde ardas tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.155
owlimagine, 16 saat önce yazdı:

metformin hiç gerek yok bence vücütta yağ ve karbonhidrat emilimini azaltıyor b12 emilimini de azaltıyor (kaynak nihat kaya podcastinden) diyette kesinlikle kullanılmaz bence

:) konuyu yanlış anlamışsın diyette değil bulkta kullanmak saçma. Ayrıca bir metforminin bir sürü iyi artısı da var. Nihat kaya profesyonel bir sporcu o kendine uygun bulmayıp kullanıyor diye bizlerin kullanmaması çok saçma o zaman onunla aynı dozu vurup aynı idmanı yapsam aynı mı olurum :) 

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
5am5unlu    88
Askabar, 36 dakika önce yazdı:

:) konuyu yanlış anlamışsın diyette değil bulkta kullanmak saçma. Ayrıca bir metforminin bir sürü iyi artısı da var. Nihat kaya profesyonel bir sporcu o kendine uygun bulmayıp kullanıyor diye bizlerin kullanmaması çok saçma o zaman onunla aynı dozu vurup aynı idmanı yapsam aynı mı olurum :) 

@Askabar hocam senin insülin pankreas işleriyle aran iyi senin yorumunu merak ediyorum açıkçası ben bir ay kadar kullandım 2000 mg kadar ama bilemedim bir de senin deneyimlerinden duymak isterim metformini. senin bakış açın nasıl artılar eksileri falan.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.155
5am5unlu, 4 saat önce yazdı:

@Askabar hocam senin insülin pankreas işleriyle aran iyi senin yorumunu merak ediyorum açıkçası ben bir ay kadar kullandım 2000 mg kadar ama bilemedim bir de senin deneyimlerinden duymak isterim metformini. senin bakış açın nasıl artılar eksileri falan.

Kalori fazlası olan dönemde kesinlikle önermem ama yağ oranın yüksek ise ( aynaya bakınca karın hattın belli değilse ) kesinlikle diyet yaparken öneririm. Hem diyette tokluk hissi sağlıyor hem insülin hassasiyetini düzelterek aldığın karbonhidrattan daha fazla verim almanı sağlıyor. Kimse kusura bakmasın ama HBA1C değeri berbat olan yağlı birisi sırf şu sporcu şöyle böyle dedi diye kullanmamasına karşıyım. Metformin şuan tıp dünyasında mucizevi ilaç diye geçiyor ve bir çok doktor belli yaş üstü herkese yazıyorlar. Tamam olumsuz etkileri olabilir ama her şeyde illa bir olumsuzluk. Kemoterapi kanserli hücreleri öldürürken saçta döküyor ben daha hiç aman saçım dökülmesin diye tedavi istemeyen kanser hastası görmedim ama kesinlikle belli bir yağ oranında ve kalori fazlası dönemde isen kullanmak çok mantıksız. Yağlı bireyler kesinlikle kullanmalı diğer insanlar da bulk sürecide aralarda yaptığı mini cutlarda almalı 

• Beğen 1
  • Minnettarım 1
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    736
Askabar, 53 dakika önce yazdı:

Kalori fazlası olan dönemde kesinlikle önermem ama yağ oranın yüksek ise ( aynaya bakınca karın hattın belli değilse ) kesinlikle diyet yaparken öneririm. Hem diyette tokluk hissi sağlıyor hem insülin hassasiyetini düzelterek aldığın karbonhidrattan daha fazla verim almanı sağlıyor. Kimse kusura bakmasın ama HBA1C değeri berbat olan yağlı birisi sırf şu sporcu şöyle böyle dedi diye kullanmamasına karşıyım. Metformin şuan tıp dünyasında mucizevi ilaç diye geçiyor ve bir çok doktor belli yaş üstü herkese yazıyorlar. Tamam olumsuz etkileri olabilir ama her şeyde illa bir olumsuzluk. Kemoterapi kanserli hücreleri öldürürken saçta döküyor ben daha hiç aman saçım dökülmesin diye tedavi istemeyen kanser hastası görmedim ama kesinlikle belli bir yağ oranında ve kalori fazlası dönemde isen kullanmak çok mantıksız. Yağlı bireyler kesinlikle kullanmalı diğer insanlar da bulk sürecide aralarda yaptığı mini cutlarda almalı 

Peki abi sülfonilüre sınıfı ilaçlar var 2-3 ay önce bi konuda sormuştum ama sen o zamanlar ortalıkta yoktun onlar hakkında ne düşünüyorsun çalışma mekanizması biraz daha farklı metformine göre ama bulkta kullanılabilecek bir ilaç gibi geldi bana çevremde daha önce kullanan yada bilen olmadığı için vazgeçtim bende .

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alperen3416    0
Askabar, 1 saat önce yazdı:

Hocam peki metformin yerine berberin kullanabilir miyiz benzer etkiler gösteriyor diyet zamanı 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    102
alperen3416, 15 dakika önce yazdı:

Hocam peki metformin yerine berberin kullanabilir miyiz benzer etkiler gösteriyor diyet zamanı 

İkisinin de benzer faydaları var ama metformin çok daha etkilidir

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.155
ardas, Bir saat önce yazdı:

Peki abi sülfonilüre sınıfı ilaçlar var 2-3 ay önce bi konuda sormuştum ama sen o zamanlar ortalıkta yoktun onlar hakkında ne düşünüyorsun çalışma mekanizması biraz daha farklı metformine göre ama bulkta kullanılabilecek bir ilaç gibi geldi bana çevremde daha önce kullanan yada bilen olmadığı için vazgeçtim bende .

Bence o gruba gireceğine direkt insülin kullan. Yüksek kalorili diyetlerde zaten pankreas yoruluyor çoğu pro sporcu bu durumdan dolayı zaten insülin kullanıyor. Sen extra hap kullanıp insülin salgılaması için pankreası uyaracaksın. Ki zaten bu uyarıcılarda dışarıdan insülin alımı kadar çok şeker düşmesine sebep olmuyor. 

Feladel, 20 dakika önce yazdı:

İkisinin de benzer faydaları var ama metformin çok daha etkilidir

Benzer etkileri var berberin bitkisel fakat fiyat performans ürünü değil. Ben o yüzden metformin öneriyorum. Extra bütçeyi berberine vermektense haftada 1 gün balık ye :) mantığındayım maalesef herkesin bütçesi uygun olmadığı için ama beslenmen kusursuz ise ilaçtansa bitkisel birşey almak insanı daha az strese sokar :) 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alperen3416    0
Askabar, 5 dakika önce yazdı:

Benzer etkileri var berberin bitkisel fakat fiyat performans ürünü değil. Ben o yüzden metformin öneriyorum. Extra bütçeyi berberine vermektense haftada 1 gün balık ye :) mantığındayım maalesef herkesin bütçesi uygun olmadığı için ama beslenmen kusursuz ise ilaçtansa bitkisel birşey almak insanı daha az strese sokar :) 

Peki hocam yüksek karb dönemlerde de alınması mantıklı degil mi neden sadece diyet zamanı daha mantıklı 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.155
alperen3416, 2 dakika önce yazdı:

Peki hocam yüksek karb dönemlerde de alınması mantıklı degil mi neden sadece diyet zamanı daha mantıklı 

Hem iştah kesiyor hem yüksek karb dönemlerin de bize yüksek insülin lazım taşınması için. Birde zaten yüksek karb alıp kilo almaya çalışırken karb emiliminin azalması iyi olmaz. Gibi gibi bir sürü sebep var 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    102
Askabar, 1 dakika önce yazdı:

Ben de metformin taraftarıyım. Fiyat performans olarak daha iyi. Bir şey bitkisel olunca daha masum gibi bir algı oluşuyor ama berberinin de metforminin de fazla kullanımı benzer yan etkilere neden oluyor zaten. 1000mg metformin aldığını varsayarsak doz başı 2.5 liraya filan geliyor. Berberin ise ortalama 12 kat daha pahalı. Aynı faydayı almak için ortalama 2 doz kullanırsan 25 katlık bir fiyat farkı ediyor. Değmez bence.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
oisobb123    26
Askabar, 2 saat önce yazdı:

Hocam tek başına kullanabilir miyiz yanında anabolil lazım mı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.155
oisobb123, 36 dakika önce yazdı:

Hocam tek başına kullanabilir miyiz yanında anabolil lazım mı

Hayır hayır kesinlikle tek başına kullanılır. Bir çok doktor 60-70 yaşında ki insanlara kullandırıyor öyle düşün 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
5am5unlu    88
Askabar, 2 saat önce yazdı:

Hayır hayır kesinlikle tek başına kullanılır. Bir çok doktor 60-70 yaşında ki insanlara kullandırıyor öyle düşün 

Peki hocam dozajı hakkında ne düşünüyorsunuz ne kadar alınmalı ? ben 2000 mg alıyodum

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.155
5am5unlu, 22 saat önce yazdı:

Peki hocam dozajı hakkında ne düşünüyorsunuz ne kadar alınmalı ? ben 2000 mg alıyodum

Bence 2000 fazla. Günde 2-3 sefer 500 mg yeterli bence 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: 06pavyon123
      Selamlar arkadaşlar, nasılsınız?
      Hocalarım insülin direncinden mustaribim 3 ay ozempic kullandım artık doktorum almamı söyledi ama ben hala gece yemelerinden korkuyorum ekte görünen içeriğe sahip ürünü kullansam sizce yardımcı olur mu? Ürün biraz pahalı yoksa içerikleri tek tek alsam da aynı etkiyi görür müyüm?
      Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• Yazan: Lifter31
      Arkadaşlar merhabalar iyi forumlar.
      KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      90 kilogram %7-8 yağ oranında açlık şekeri 73  Olan birisiyim ve bulka gireceğim.
      Uzun ester olmayacak sadece Humalog. 1 ünite bende 15gr karbonhidratta iyi çalışıyor. (20gr pirinç).
      Kürde yanında ortalama 800mg-1000mg Testosterone Enanthate 600mg-800mg Boldenone ilaç olacak bide belki bulabilirsem 10-20mg Superdrol.
      Beslenmeme gramı gramına tamamen dikkat edebiliyorum. Günde ortalama toplam 3000-3250 kalori harcıyorum.
      SORULARIM:
      Günlük kalori artırma muhabbeti nedir? Günlük kaç ünite maksimum optimaldir? Her öğün insülin olur mu veya olmalı mı? (Kısa ester olduğundan dolayı) İlaç önerisi veya dozaj önerisi olan var mı? Diyette makro önerisi olan var mı? Örneğin bulkta insülin ekleneceğini veya doz-sıklık artırılacağını nasıl anlayabilirim? Yemeklerden sonra kan şekerim eskisi gibi düşmüyorsa mı? Şimdiden teşekkür ederim lütfen okuyup geçmeyin bilgisi olanlar yardımcı olsun bu sefer manyak bir form çıkarmak istiyorum
      Arkadaşlar merhabalar iyi forumlar.
      İnsülin kullanımı konusunu öğrenmiş bulunmaktayım. İdmanlardan sonra yaklaşık 1 ünite başına 16-17 gram karbonhidrat bende mükemmel çalışıyor. Bir süre insüline ara vermeye karar verdim. Hazır ara vermeden önce pre workout olarak kullanımını da öğrenmek istiyorum. @metinav -
      SORULARIM:
      Nasıl kullanılır? Zamanlaması ve antrenman içi içecekler nasıl olmalı? Antrenman sonrası tekrar kullanılabilir mi? Aydınlatırsanız sevinirim. İyi forumlar şimdiden teşekkür ederim
      Arkadaşlar merhabalar,
      Testo+tren şeklindeki kısa definasyon kürüm bitmek üzere. Bittikten sonra ufaktan bi cruise yapıp bolde testo ile bulka başlayacağım. Kilo 95 yağ oranı 10un altında. İnsüline başlamayı düşünüyorum. Kafamda tek bir soru var ve cevabını az çok tahmin ediyorum ama yine de sormak istiyorum. Kendimiz için etkili insülin dozajını bulduktan sonra öğündeki protein+karbonhidrat kalorisine göre vurmamız gerektiğini okudum. @heisenbergg @rastlantisal @metinav
      SORULARIM:
      Proteinin alakası nedir acaba? Sorum şu ki örneğin 500 kalorilik 0 karb full protein yağ bir öğünden önce insülin kullanılır mı? Okuduğum bilgiye dayanarak soruyorum bunu. Şimdiden iyi niyetli yanıtlarınız için teşekkür ederim.
      Biraz bilgilendirmenizi rica ediyorum.
    • Yazan: dtcfli
      KÜR İÇERİĞİM:
      Testosteron Primobolan Dianabol Küründeyim arkadaşlar 5.nci haftadayım. Kilo 80. Bu kiloya 50 kgdan ulaştım. Günlük 4000-5000 kalori alıyorum ama kilo alımım durdu. Hedefim 90 a ulaşmak ama yerimde sayıyorum. Küre diamicron eklemek istiyorum. @heisenbergg @Diver @metinav
      SORULARIM: 
      Şu durumda gerekli mi sizce? Diamicronla 90 a ulaşabilir miyim? Nelere dikkat etmem gerekiyor? Tüm cevaplar için teşekkürler.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.