Jump to content
  • Duyurular

• Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Mert74

Tuz tüketimi ne olmalı?

Önerilen İletiler

Mert74    0

Selamlar arkadaşlar, nasılsınız?

1.5 yıldır spor yapıyorum ve hiç tuz kullanmadım ve ihtiyaç da duymamıştım. Ama duyduğuma göre kullanmasak bazı sorunlar yaşanıyormuş. Cidden tuz tüketiminin vücuda çok etkisi var mı ve ne kadar tüketilmeli?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ardas    489

mineral alımı önemli pump tansiyon filan içinde tartmana gerek yokta göz kararı serpiştir işte.

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rhapsody3132    27
Mert74, 47 dakika önce yazdı:

1.5 yıldır spor yapıyorum ve hiç tuz kullanmadım ve ihtiyaç da duymamıştım. ama duyduguma göre kullanmassak bazı sorunlar yaşanıyormuş. cidden tuz tüketiminin vucuda cok etkisi varmı ve ne kadar tüketilmeli.

besinlerde azda olsa sodyum var fakat tuz tüketmen yine çok önemli ter olsun vs sodyum ihtiyacı oluyor 5-10 gr dene kendine göre tuz ayarı yaparsın

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
shX648    22
Mert74, Bir saat önce yazdı:

1.5 yıldır spor yapıyorum ve hiç tuz kullanmadım ve ihtiyaç da duymamıştım. Ama duyduğuma göre kullanmasak bazı sorunlar yaşanıyormuş. Cidden tuz tüketiminin vücuda çok etkisi var mı ve ne kadar tüketilmeli?

8-9 gram al pumpu da kas kasılmalarını da krampları da etkiler ki tuzda iyot var iyotu da öyle her besinden kolay kolay karşılayamazsın iyot doğrudan tiroid hormonlarda rol oynuyo lakin tuz alımını arttırdığın dönemlerde tansiyonunun anormal seviyelere gelmemesine dikkat et göz kararı da alabilirsin üstte hocamın dediği gibi

tarihinde shX648 tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
celalibo    1

öğrencilik zamanlarımda yani spor salonlarında hızlı olduğum yıllarda düzenli olarak kontrole gittiğim doktorum vardı. birgün doktoruma " hocam 1 yılı geçti vücut geliştirmeye başlayalı, üç beyazdan tuzu bir türlü bırakamıyorum. un ve şekeri sıfırladım ama tuz olmayınca yemeklerin tadı saman gibi geliyor. var mı bir tavsiyen" diye sordum. o da bana 3 beyaz olarak kastedilen şeylerin un, şeker ve margarin olduğunu söyledi. tuza vücudun ihtiyacı olduğunu ve kesinlikle sıfırlamamam gerektiğini söyledi. ayrıca tuzun en fazla zararı olsa olsa vücudunda su tutar, onun da bir zararı olmaz sana dedi. yağ olarak da zeytin yağını da olabildiğince çiğ tüketmem gerektiğini ve ceviz ile badem tüketimimi arttırmam gerektiğini söylerdi. tereyağını da sormuştum bir keresinde. tek dediği şey de oda sıcaklığında katı olan her yağ insan vücudu için faydalı değildir demişti.

yıl 2013-2015 arası

uzun olduysa kusura bakmayın

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Gorgeous    4

Tuz, gerek pump olsun gerek kasılmalar veya tansiyon için olsun önemli bir mineraldir göz kararı kullan gitsin fazla tuz alınca bol su tüketmeyi unutma hocam 9_9

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Vezuchiy    184
Mert74, 9 saat önce yazdı:

Tansiyonu arttırır aynı miktarda suda gerekir tuz tutucudur ama tuttuğu şeyde su yani su içmezsen tam verim alamazsın suyuda aynı orantıda arttırman gerekiyor.

Dehşet güç verir tansiyonu yükseltir daha hızlı yorulursun ama daha çok kaldırırsın çok abartırsanda antreman atasın gelmez çalıştığın adele kan dolar antreman dayanıklılığın azalır miktar önemli o yüzden çok da abartmadan sodaya ilave 1/1.5 çay kaşığı antreman öncesi bana yetiyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: ahmets
      Selamlar,
      Yanlış bir hesaplama sonucu haftalardır 25gr tuz tükettiğimi fark ettim. Ama ne öyle aşırı terleme, yüksek tansiyon, böbrek ve kasık ağrısı yaşamadım. Günde 5l altı su içmem hatta on daylerde 6yi buluyor. İdrarımda bembeyaz.
      Sizce bu miktar tuz yeterli mi?
      Yoksa 10a mi çekeyim. 177 80kg yağlı değilim. 
    • Yazan: Erennfit
      2-3 yıldır spor yapıyorum hiç himalaya denemedim normal tuzdan devam ediyorum siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim ? 
      Ben himalaya kullanıyorum çok farketti diyen var mı 

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.