Jump to content
  • Duyurular

• Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Uzdilli

Deri altında ilaç kaldı

Önerilen İletiler

Uzdilli    0

Omuzdan 1ml lik enjeksiyon uyguladım ama ilaç deri altına kaçtı ilaç boşa mı gitmiş oluyor?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

galicik    763
Uzdilli, 4 dakika önce yazdı:

Omuzdan 1ml lik enjeksiyon uyguladım ama ilaç deri altına kaçtı ilaç boşa mı gitmiş oluyor?

hayır tabiki daha dün yerim kalmadı, karnımdan deri altı tren ace vurdum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
urcikodi    32
galicik, Bir saat önce yazdı:

hayır tabiki daha dün yerim kalmadı, karnımdan deri altı tren ace vurdum 

nasıl yani dostum böyle bişey mümkün mü . deri altında kalınca vücudun onu kullanma yüzdesi düşüyor diye biliyorum baya bir düşüyor hatta diye duymuştum efsaneden ibaret mi yani ? bide deri altında kalınca ağrı yapıyo baya sende ağrı yapmadı mı tren ace

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Uzdilli    0
urcikodi, 33 dakika önce yazdı:

nasıl yani dostum böyle bişey mümkün mü . deri altında kalınca vücudun onu kullanma yüzdesi düşüyor diye biliyorum baya bir düşüyor hatta diye duymuştum efsaneden ibaret mi yani ? bide deri altında kalınca ağrı yapıyo baya sende ağrı yapmadı mı tren ace

Tren enat yaptı bende ağrı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
urcikodi    32
Uzdilli, Şimdi yazdı:

Tren enat yaptı bende ağrı

evet deride kalınca ödemden apseden kaynaklı yüksek ağrı oluyo

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sahineffect    34
urcikodi, 2 dakika önce yazdı:

evet deride kalınca ödemden apseden kaynaklı yüksek ağrı oluyo

Deri altında nasıl kalıyor?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sayrox    60

IM Kas içi enjeksiyon ilaçlar hiç bir zaman deri altında emilemez kullanılmaz. Sivilce ve cilt yağlanması iltihaplanma olarak geri döner size.

Karnımdan tren vurdum felan geçin bu işleri.

Yaptığımız iş titiz bir iş enjeksiyonu kendininiz yapmamanız gerekiyor aslında imkanı olan hemşire ile anlaşır.

Ayrıca ödem oluşmuş bölgedeki\kastaki ilaçta emilemiyor demektir enjeksiyon doğru uygulanmamış demek oluyor. Buda ilacın emilim hızını düşürecek ve aynı zamanda % 100 verim alınamayacak.

tarihinde Sayrox tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
urcikodi    32
Sayrox, 1 dakika önce yazdı:

IM Kas içi enjeksiyon ilaçlar hiç bir zaman deri altında emilemez kullanılmaz. Sivilce ve cilt yağlanması iltihaplanma olarak geri döner size.

bende öyle biliyorum deri altında kalan ilaçlar emilemiyor diye ödem olarak yayılıyo zaten o bölgeye . @galicik 'in bu konuda yapcağı yorumu cidden merak ediyorum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sayrox    60
urcikodi, 5 dakika önce yazdı:

bende öyle biliyorum deri altında kalan ilaçlar emilemiyor diye ödem olarak yayılıyo zaten o bölgeye . @galicik 'in bu konuda yapcağı yorumu cidden merak ediyorum 

Subkutan enjeksiyon yağ tabakasına yapılır. Yağlı bir ilacın yağ tabakasından emilip kana karışmasını bekleyemezsiniz. 

Sadece suda eriyebilen ilaçlar kullanılır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sahineffect    34
Sayrox, 33 dakika önce yazdı:

Yaptığımız iş titiz bir iş enjeksiyonu kendininiz yapmamanız gerekiyor aslında imkanı olan hemşire ile anlaşır.

Ayrıca ödem oluşmuş bölgedeki\kastaki ilaçta emilemiyor demektir enjeksiyon doğru uygulanmamış demek oluyor. Buda ilacın emilim hızını düşürecek ve aynı zamanda % 100 verim alınamayacak.

Merhaba, ben testo e enjekte yapıyorum omuzdan 6-7 saat sonra yaptığım bölgede şişkinlik oluyor elleyince hissediyorum. Bunun sebebi enjeksiyon yaparken sert basıyorum çok yağlı olduğu için zor gidiyor çünkü bunun sebebi olabilir mi? bu şişkinlik normal mi?

tarihinde Sahineffect tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sayrox    60
Sahineffect, 2 dakika önce yazdı:

Merhaba, ben testo e enjekte yapıyorum omuzdan 6-7 saat sonra yaptığım bölgede şişkinlik oluyor elleyince hissediyorum. Bunun sebebi enjeksiyon yaparken sert basıyorum çok yağlı olduğu için zor gidiyor çünkü bu şişkinlik normal mi?

İlaç zor gidiyorsa enjektör yanlıştır şişkinlik normal değil kusursuz bir enjeksiyon sonrası şişkinlik,ödem oluşmaz. Ufak bir kas ağrısı oluşur max 3 gün sürecek şekilde ertesi gün. 

İnsülin enjektörü ile ilaç kasa ulaşmaz.  Ayrıca kütleliyseniz iğneyi dik açıda kontrol edemezsiniz ve yağlı ilaçlar zor gider bu yüzden Deltoid enjeksiyonunu ve Kalça enjeksiyonunu mutlaka başka biri yapmalı siz sadece açık bölge bacak enjeksiyonu yapabilirsiniz.

Doğru enjektör budur Deltoid için; https://www.trendyol.com/ayset/asi-enjektoru-2-ml-25g-50-lik-p-72574427

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sahineffect    34
Sayrox, Şimdi yazdı:

İlaç zor gidiyorsa enjektör yanlıştır şişkinlik normal değil kusursuz bir enjeksiyon sonrası şişkinlik,ödem oluşmaz. Ufak bir kas ağrısı oluşur max 3 gün sürecek şekilde ertesi gün. 

İnsülin enjektörü ile ilaç kasa ulaşmaz. 

Doğru enjektör budur Deltoid için; https://www.trendyol.com/ayset/asi-enjektoru-2-ml-25g-50-lik-p-72574427

5 lik enjektöre kahvengi uç takıyorum hocam 1 cc insulin ignesi omuzdan vuruyorum ama hep şişkinlik oluşuyor çok az. Yavaş gitmesinin sebebi testo yağlı olduğu için olabilir mi ondan dolayı biraz daha sert basıyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sayrox    60
Sahineffect, 9 saat önce yazdı:

5 lik enjektöre kahvengi uç takıyorum hocam 1 cc insulin ignesi omuzdan vuruyorum ama hep şişkinlik oluşuyor çok az. Yavaş gitmesinin sebebi testo yağlı olduğu için olabilir mi ondan dolayı biraz daha sert basıyorum.

İnsülin iğnesi hem IM enjeksiyon için hemde yağlı enjeksiyonlar için uygun değil bu ucu kullanacaksınız. Sarı\Turuncu renkli uç

https://www.veterinermalzeme.com/2-cc-3-parca-contali-turuncu-uclu-asi-enjektor

https://www.trendyol.com/ayset/asi-enjektoru-2ml-3parca-turuncu-25-g-300-lu-p-50816920

Sayrox, 9 saat önce yazdı:

Hayır ilaç emilir,

Karından tren vurulur yurtdışında da deri altı enjeksiyon yapımı sıktır, doğrusu her ilaç vurulmaz özellikle sert ilaçlar prop, susta gibi ..

Subkutan enjeksiyon yağ tabakasına yapılır. Yağlı bir ilacın yağ tabakasından emilip kana karışmasını bekleyemezsiniz. 

Sadece suda eriyebilen ilaçlar kullanılır.

Hayır karışır sadece im enjeksiyona göre daha yavaş olur, yaptığım enjeksiyon yöntemi doğru değil, im enjeksiyon için üretilmiş yağ bazlı ilaç bunlar, mecbur kaldım yerim yoktu yaptım ilk kez  de yapmıyorum.. 

gerokx, 33 dakika önce yazdı:

bende okumustum forumda yapan cok vardi karindan tren ace vuran.

@galiciksen ne dusunuyorsun?

Vurdum dostum şuan bölgede herhangi bir problem yok ama tren ace vuranlar o yanma hissini bilir bunun acısına karında herkes dayanamaz. 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sahineffect    34
Sayrox, 6 dakika önce yazdı:

İnsülin iğnesi hem IM enjeksiyon için hemde yağlı enjeksiyonlar için uygun değil bu ucu kullanacaksınız. Sarı\Turuncu renkli uç

https://www.veterinermalzeme.com/2-cc-3-parca-contali-turuncu-uclu-asi-enjektor

https://www.trendyol.com/ayset/asi-enjektoru-2ml-3parca-turuncu-25-g-300-lu-p-50816920

5 lik enjektöre turuncu iğne ucunu taktıktan sonra iğnenin tamamını mı batıracağım hocam deltoide?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
gerokx    40

bende okumustum forumda yapan cok vardi karindan tren ace vuran.

@galiciksen ne dusunuyorsun?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.