Jump to content
  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

urci

Makarna ve pilav arasındaki fark nedir ?

Önerilen İletiler

urci    11

merhabalar tüm yarışmacılar bulk ve definasyon dönemi farketmeksizin pirinç yiyolar neden makarna değilde pirinç. yani nedeni tam olarak ne ? olay glisemik indeks olayıysa pirinç daha yüksek glisemik indeksli ama definasyonda da pirinç yiyolar mesela. bu soruyu ne zaman sorsam çünkü makarna buğday ürünü vs tarzında şeyler söylüyolar ya tamam da neden pirinç tercih ediliyor neden buğday ürünü yenmiyor mesela nedeni nedir? mesela un ürünleri de kullanmazlar tam buğday unları kalori şeker yağ olarak oldukça iyi değerlere sahip ama tam buğday unundan da uzak duruyolar bunların nedeni nedir?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


anabolikadam    94

Pirinç ve makarna çok farklı değil aslında. Pirincin kullanım sebebi glikojen depolarınca iyi kullanılabilmesi ve sorunsuz sindirilebilmesidir (nişasta toleransı yok ise). Ekstra olarak bazı yarışmacılar ve bazı hocalarda bu durum için pirinç kullanıyorlar. Makarnanın mikrobiyal yapısında farklı inhibitörler var pirince kıyasla. Bu inhibitörlerden birkaçı protein sentezini sekteye uğrattığından dolayı makarna kullanmıyorlar. Ben bazı araştırmalarımda makarnanın böyle bir etkiye sahip olduğunu araştırmıştım bazı yabancı yerlerden gördüğüm kadarıyla. Ancak çokta takılacak bir şey değil benim açımdan.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
urci    11
anabolikadam, 2 dakika önce yazdı:

Pirinç ve makarna çok farklı değil aslında. Pirincin kullanım sebebi glikojen depolarınca iyi kullanılabilmesi ve sorunsuz sindirilebilmesidir (nişasta toleransı yok ise). Ekstra olarak bazı yarışmacılar ve bazı hocalarda bu durum için pirinç kullanıyorlar. Makarnanın mikrobiyal yapısında farklı inhibitörler var pirince kıyasla. Bu inhibitörlerden birkaçı protein sentezini sekteye uğrattığından dolayı makarna kullanmıyorlar. Ben bazı araştırmalarımda makarnanın böyle bir etkiye sahip olduğunu araştırmıştım bazı yabancı yerlerden gördüğüm kadarıyla. Ancak çokta takılacak bir şey değil benim açımdan.

birde glutenden kaynaklı vücutta su tutabiliyormuş doğru mudur ? makarna ve unlu yiyecekler yüksek gluten yüzünden ödem tutması yüksekmiş diye duymuştum

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
anabolikadam    94
urci, Şimdi yazdı:

birde glutenden kaynaklı vücutta su tutabiliyormuş doğru mudur ? makarna ve unlu yiyecekler yüksek gluten yüzünden ödem tutması yüksekmiş diye duymuştum

Evet fazla gluten içeren besinler bağırsağa ulaştığı zaman su tutmaya başlar. Bazı kişilerin intoleransı olduğu içinde şişkinlik yapabilir. Şişkinlik olunca da sindirim zaten bir nevi sindirim işlevinden çıkıyor :D

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
janbertozen    338

Vallaha besin değeri olarak bir farkı yok, ama ben ne zmaan makarna yesem daha zor sindiriyorum ve idmanlarım daha verimsiz geçiyor. Makarna ile pirinç senin için sindirimde farketmiyorsa gayet okey

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Larues    235

Pirinç şekeri yükseltip düşürüyor hızlı sindiriyor bu yüzden yedikçe yedirir amacı da tam olarak bu zaten 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
urci    11
Larues, 16 saat önce yazdı:

Pirinç şekeri yükseltip düşürüyor hızlı sindiriyor bu yüzden yedikçe yedirir amacı da tam olarak bu zaten 

iyide definasyonda da kalori kıstıkları dönemde de hep pirinç yiyorlar bence olay tamamiyle gluten olayı çünkü ekstra su tutmak istemiyolar pirinçte gluten yok ödem sorunu yaşamıyolar kalori fazlası elbette kilo alımı yağlanma yapar ama definasyonda özellikle ödem olmasın diye makarna tercih etmiyolar bence hatlar kapanmasın su tutumundan dolayı 

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Darkdefender    54
urci, 3 saat önce yazdı:

iyide definasyonda da kalori kıstıkları dönemde de hep pirinç yiyorlar bence olay tamamiyle gluten olayı çünkü ekstra su tutmak istemiyolar pirinçte gluten yok ödem sorunu yaşamıyolar kalori fazlası elbette kilo alımı yağlanma yapar ama definasyonda özellikle ödem olmasın diye makarna tercih etmiyolar bence hatlar kapanmasın su tutumundan dolayı 

Ben definasyon zamanı tam buğday makarna kullanmıştım günlük 260 gr tam buğday makarna 100gram yulaf güzel açılmıştı aynı şekil 200pirincle denedim daha suluydum 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
galicik    763

Dostum boşver ekonomik olarak hangisi uygun geliyorsa onu ye zaten 2 hafta sonra tavuk göğsüne 200 Türk Lirası, para vereceğiz.. 

  • Üzgün 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
janbertozen    338
galicik, Bir saat önce yazdı:

Dostum boşver ekonomik olarak hangisi uygun geliyorsa onu ye zaten 2 hafta sonra tavuk göğsüne 200 Türk Lirası, para vereceğiz.. 

xD bak bu doru işte ne yazıkki

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
urci    11
galicik, 3 saat önce yazdı:

Dostum boşver ekonomik olarak hangisi uygun geliyorsa onu ye zaten 2 hafta sonra tavuk göğsüne 200 Türk Lirası, para vereceğiz.. 

bi makarnaya 10 lira 15 lira veririz tavuk 200 olur pirinç 80 lira olur ilaçlar kurlardan dolayı 2000-3000 olur bu nasıl bi hayat ya çıldırcam

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Larues    235
urci, 19 saat önce yazdı:

iyide definasyonda da kalori kıstıkları dönemde de hep pirinç yiyorlar bence olay tamamiyle gluten olayı çünkü ekstra su tutmak istemiyolar pirinçte gluten yok ödem sorunu yaşamıyolar kalori fazlası elbette kilo alımı yağlanma yapar ama definasyonda özellikle ödem olmasın diye makarna tercih etmiyolar bence hatlar kapanmasın su tutumundan dolayı 

Kimin definasyondq ne yaptığı beni bağlamaz ama Pirinç yedikçe yediriyo bro sizin instada gördüğünüz abileriniz karbonhidrat derken sadece pirinçten bahsetmiyor 😂 su tutmakla senin alakan ne podyum yoksa eğer? Definasyonda Tok tutması ve az yemek önemli bunu yönetmek de sana kalmış 

tarihinde Larues tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
urci    11
Larues, 8 saat önce yazdı:

Kimin definasyondq ne yaptığı beni bağlamaz ama Pirinç yedikçe yediriyo bro sizin instada gördüğünüz abileriniz karbonhidrat derken sadece pirinçten bahsetmiyor 😂 su tutmakla senin alakan ne podyum yoksa eğer? Definasyonda Tok tutması ve az yemek önemli bunu yönetmek de sana kalmış 

dostum illa podyum yapmıcaz diye neden yaz ayında boş yere sulu gezeyim . pirinç daha mantıklıysa onu yerim ben aradaki farkı sordum podyum yapmıyorsam hangisini yemem gerek diye sormadım ki :D tabikide bütçe hangisine yeterse onu yemek gerek ama aradaki farkı merak ettim büyük ihtimalle bulk döneminde daha çok yediriyo diye (glisemik indeks) definasyonda da makarna su çok tutar diye olabilir 

tarihinde urci tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
quacky    93

Makarna ila normal beyaz pirinç arasındaki tek sorun olabilecek kısım sindirimdir, vücudun makarnaya yatkınsa onu tüketebilirsin. Ama unutmamak lazım ki beyaz pirinçten elde edeceğin karb miktarı için çok daha fazla porsiyonda makarna tüketmen gerekir, yüksek kalorilerde iştah sorunu yaratabilir. Makarnada aynı zamanda glutende bulunabilir buda şişkinlik, su tutumu yapabilir. Definasyonda ise beyaz pirince nazaran daha tok tutsun diye sindirimde sorun yoksa tüketilebilir. İştahı olan arkadaşlarımız için bulgur yerine esmer pirinç tercih edilebilir fakat glisemik indeks düştükçe vücutta su tutumu çoğalır ve kaslara besin taşınımı yüksek glisemik indeksli karblar gibi sağlam olmaz yumuşak bir görüntüye sebebiyet verebilir. Zaten definasyonda kas düzleşeceği için psikolojiyi ekstra etkileyebilir, karın daha tok olur ama aynadaki görüntü psikolojiyi etkileyebilir, unutulmamalı ki bu sporda psikoloji çok önemlidir. Diyetin sonlarına doğru ben de baldodan esmer pirince geçiyorum, çünkü disiplinim ve iştahım definasyonun sonlarında çok düşük kalorileri kaldırmıyor kendi tecrübelerimden ve araştırmalarımdan yola çıkarak yukardaki bilgileri yazdım belki yardımcı olur.

tarihinde quacky tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
urci    11
quacky, 4 dakika önce yazdı:

Makarna ila normal beyaz pirinç arasındaki tek sorun olabilecek kısım sindirimdir, vücudun makarnaya yatkınsa onu tüketebilirsin. Ama unutmamak lazım ki beyaz pirinçten elde edeceğin karb miktarı için çok daha fazla porsiyonda makarna tüketmen gerekir, yüksek kalorilerde iştah sorunu yaratabilir. Makarnada aynı zamanda glutende bulunabilir buda şişkinlik, su tutumu yapabilir. Definasyonda ise beyaz pirince nazaran daha tok tutsun diye sindirimde sorun yoksa tüketilebilir. İştahı olan arkadaşlarımız için bulgur yerine esmer pirinç tercih edilebilir fakat glisemik indeks düştükçe vücutta su tutumu çoğalır ve kaslara besin taşınımı yüksek glisemik indeksli karblar gibi sağlam olmaz yumuşak bir görüntüye sebebiyet verebilir. Zaten definasyonda kas düzleşeceği için psikolojiyi ekstra etkileyebilir, karın daha tok olur ama aynadaki görüntü psikolojiyi etkileyebilir, unutulmamalı ki bu sporda psikoloji çok önemlidir. Diyetin sonlarına doğru ben de baldodan esmer pirince geçiyorum, çünkü disiplinim ve iştahım definasyonun sonlarında çok düşük kalorileri kaldırmıyor kendi tecrübelerimden ve araştırmalarımdan yola çıkarak yukardaki bilgileri yazdım belki yardımcı olur.

söylediklerin aşırı mantıklı teşekkür ederim 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×