Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Reklam

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

KlasikFizik

Üye
  • İçerik sayısı

    439
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Günler

    5

İletiler bölümüne KlasikFizik kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. Diver, 2 dakika önce yazdı:

    Testosteron için Eyvallah onu biliyorum. Deca için katılmıyorum. Makale kopyaladın yapıştırdın diye bunu doğru yapmaz ki içinde yazanda aynen şöyle " kullananlar NPP'nin daha az su tutulmasına neden olduğunu söyleyebilir" söyleyebilir yada söylemeyedebilir 😄 Benim bu makaleyi ciddiye almam için "misal 10 hafta 100 kişiden 50sine deca 50sine Npp kullandırdık Npp kullananlarda daha az su tutumunu gözlemledik" demesi gerekiyor. Yüzlerce makale var kimin dediği doğru? Herkes bir makale yazsın hiç araştırma yapılmasın :) Onun bunun yazdığı makale yerine kabul görmüş enstitülerin araştırmalarını okumayı severim sana da tavsiye ederim. 

    Ben sadece kısa ester ve uzun ester farkı konulu bi makaleyi attım ve ne şans ki örnekleme olarak deca ve nppyi vermişler. Bu arada tavsiyen için teşekkürler. Enstitü araştırmalarına baktım ve söylediğimin aksini de bulamadım. O yüzden uzatmanın manası yok siz öyle söylediniz ben böyle konu sahibi kime inanmak isterse uygular :)

    • Beğen 1
    • Teşekkürler 1

  2. GHOST, 10 dakika önce yazdı:

    Npp az su tutmaz düz haliyle aynı anlamda sentez ve su tutumuna sahip sadece hızlıca görevini yapar ve hızlıca sistemden uzaklaşır mantığı kullanılma amacı budur.

    Çoğu kişi diyor bu varsayım bizim iddiamızda seninkide bilim nediyor çoğu kişiden ziyade.

    Kısa esterim bilimdeki yeride maksadıda bellidir zaten. @KlasikFizik 

    Kullanım amacı daha az su tutması demedim zaten. Arkadaş hangisi daha az su tutar demiş ben de cevapladım. Ben kendimde bizzat denediğim ve gördüğüm bi mevzu olduğu için kesin konuşabiliyorum. Siz öyle düşünebilirsiniz benim fikrim bu araştırdığımda da böyle çıkıyor. iyi forumlar :)

    Beastmode, 10 dakika önce yazdı:

    Şimdi böyle düşününce de hak verdim doğrusu . Ester farkı var propionat nasıl neredeyse su tutmaz ama enanthate tutuyorsa böyle bi olay gibi düşünebiliriz . Ama ikiside testesteron baktığımızda yarılanma ömürleri farklı ama prop çok çok daha az su tutar enanthate göre

    Evet dostum uzun esterler daha fazla aromatize olduğu için daha yüksek e2 seviyelerine sebep olur. Sen kimin sözüne güvenmek istiyorsan ona güvenebilirsin benim fikrim bu yönde.

    • Tamam 1

  3. Diver, 10 dakika önce yazdı:

    Zamanında herkes senin gibi söylerken inanmadım Burak hocaya sordum yukarda yazdığımın aynısını söyledi. Npp neden daha az su tutar mantıklı açıklamasını yaparsan saçmaladığımı kabul ederim :) 

    Alıntı

    What Is An Ester?

    The easiest way to explain an ester is a time release mechanism: the ester prolongs the half-life of the drug. So pure testosterone, or, 'test no ester' is in and out of the system very quickly (less then a few hours). So multiple daily injections would be necessary for stable blood levels. This would obviously be very inconvenient and also very painful, so scientists decided to add a side chain or “ester” to extend the active life of the steroid. As a result, injection frequencies can be cut down. If you look at a picture of testosterone you will see how the molecule has an OH or hydroxyl group at the 17th position. That's necessary for the steroid to bind to the androgen receptor. This is where they add the ester. With this side chain or “ester” blocking the 17th carbon in the beta position, the steroid is temporally inactive. However, as soon as it gets into the blood stream, esterase enzymes come and hydrolyze the ester, or in other words remove the ester, which restores the hydroxyl group making the steroid active. Lastly, the longer the ester, the less water soluble it is and more fat soluble. Something that is more fat soluble is going to take longer be released from the deposit or “depot” the injection creates.

    Long esters are more anabolic and will cause more muscle gain

    In 1954, a scientist named Reifstein and his team conducted a study comparing Testosterone Enanthate with Testosterone Propionate. The results of these studies were that Test Enanthate resulted in total nitrogen retention of 1.76g/day vs Propionate only 1.02g/day. They also found that the duration of anabolic activity was 33 days with test e and 12 days with prop. These were with the same doses 200mgs of each. Overall, the longer ester retains more nitrogen (muscle gain) per day then short esters, and remains active in the body for much longer. If something causes higher levels of nitrogen retention, and hangs around in your body longer, it's going to be more anabolic.

    Plasma levels, suppression, and Estrogen

    A study on 3 different testosterone esters, short, medium and long esters: their study showed that the short esters caused the greatest peak plasma levels of testosterone, next highest was the medium and lowest peak was the longest esters. However, they found that the long esters caused the greatest suppression on the gonadal axis and metabolic functions. They even upped the short ester dose by 2-3 times and were still not able to replicate the suppression and metabolic effects of the long esters. This greater suppression is also due to the fact that longer esters convert more readily to estrogen.

    I'm sure a lot of you have noticed bloat is greater with long esters. Despite the fact the same people say 'test is test,' we don't typically use short esters for bulks and long esters for cuts. We use short esters for cuts and contest preps because they don't convert to estrogen to the same degree as long esters do, in turn causing less water retention. Estradiol levels were much higher with the group using long esters despite identical doses of the drug. In short, long esters cause a higher rise in estrogen. The study with the 3 different testosterone esters was done over a 28 week period. The shortest esters allowed for the quickest return of natural levels of hormones. Sperm count also remained the highest with the short esters. Concluding that short esters are less suppressible than long esters. Part of the reason why long esters are so much more suppressive is due to the rise in estrogen they cause... the mechanism that tells the HPTA to cease testosterone production is estrogen biding in the hypothalamus. The feedback system thinks 'ok estrogen is binding which is converted from testosterone so this reflects adequate levels of testosterone'. So the HPTA shuts down.

    (Kısa, orta ve uzun esterler olmak üzere 3 farklı testosteron esteri üzerinde yapılan bir çalışma: Çalışmaları, kısa esterlerin en yüksek plazma testosteron seviyelerine neden olduğunu, sonraki en yüksek orta ve en düşük zirvenin en uzun esterler olduğunu gösterdi. Ancak uzun esterlerin gonadal eksende ve metabolik fonksiyonlarda en büyük baskılamaya neden olduğunu buldular. Hatta kısa ester dozunu 2-3 kat artırdılar ama yine de uzun esterlerin baskılanmasını ve metabolik etkilerini kopyalayamadılar. Bu daha büyük baskılama aynı zamanda daha uzun esterlerin östrojene daha kolay dönüşmesinden kaynaklanmaktadır. Eminim çoğunuz şişkinliğin uzun esterlerle daha fazla olduğunu fark etmişsinizdir. Aynı kişilerin 'test testtir' demesine rağmen, genellikle kısa esterleri toplu olarak, uzun esterleri ise kesilmiş olarak kullanmayız. Kısa esterleri kesintiler ve yarışma hazırlıkları için kullanıyoruz çünkü bunlar uzun esterlerle aynı derecede östrojene dönüşmüyor, dolayısıyla daha az su tutulmasına neden oluyor. İlacın aynı dozlarına rağmen uzun ester kullanan grupta estradiol seviyeleri çok daha yüksekti. Kısacası uzun esterler östrojende daha fazla artışa neden olur. 3 farklı testosteron esteri ile yapılan çalışma 28 haftalık bir süre boyunca yapıldı. En kısa esterler, doğal hormon seviyelerinin en hızlı şekilde geri kazanılmasına olanak sağladı. Kısa esterlerde sperm sayısı da en yüksek seviyede kaldı. Kısa esterlerin uzun esterlere göre daha az bastırılabilir olduğu sonucuna varılmıştır. Uzun esterlerin bu kadar baskılayıcı olmasının bir nedeni de neden oldukları östrojen artışıdır... HPTA'ya testosteron üretimini durdurmasını söyleyen mekanizma, hipotalamusta östrojen bağlanmasıdır. Geri bildirim sistemi, 'tamam östrojenin bağlayıcı olduğunu ve testosterondan dönüştürüldüğünü, dolayısıyla bunun yeterli testosteron seviyelerini yansıttığını' düşünüyor. Böylece HPTA kapanır.)

    Is it the same for all steroids with esters?

    Nandrolone studies have the same findings as the testosterone esters. The short ester Nandrolone Phenylpropionate (NPP) had greater peak plasma levels then its long estered counterpart. And suppression was greater with the long estered nandrolone deconate (deca-durabolin), and the anabolic effect was greater with the long ester (deca). Most people who have ran both Deca and NPP can say NPP causes less water retention. And the people I've talked to still say Deca is superior for muscle gain despite the same parent hormone, just different ester lengths. So its seems this the ester length and its effects on the drugs behavior remains true among many different hormones.

    (Nandrolone çalışmaları testosteron esterleriyle aynı bulgulara sahiptir. Kısa ester Nandrolone Phenylpropionate (NPP), uzun esterli muadilinden daha yüksek pik plazma seviyelerine sahipti. Uzun esterli nandrolon dekonat (deka-durabolin) ile baskılama daha fazlaydı ve uzun ester (deka) ile anabolik etki daha fazlaydı. Hem Deca'yı hem de NPP'yi çalıştıran çoğu kişi, NPP'nin daha az su tutulmasına neden olduğunu söyleyebilir. Ve konuştuğum insanlar, aynı ana hormona, sadece farklı ester uzunluklarına rağmen hala Deca'nın kas kazanımı açısından üstün olduğunu söylüyor. Öyle görünüyor ki bu ester uzunluğu ve ilaç davranışı üzerindeki etkileri birçok farklı hormon arasında da geçerli.)

    Bizzat kullandım tecrübe ettim eden çoğu kişi de bunu söyleyecektir. Fakat makale okumaya meraklıysan yukarıya bıraktım.


  4. Beastmode, Şimdi yazdı:

    500 testo 200 deca biraz güç kazanımı ve protein sentezi arttırmak açısında mantıklı mı 400 lere çıkınca su balonu oluyorum decada . Sivilce sorunu için peki deca mı bolde mi daha masum? 

    Mantıklı. Sivilce sorunun  varsa ikisinde de yaşarsın. Su balonu olmak istemiyorsan arimidex kullanacaksın yada npp esterini. 

    • +1 1

  5. xnoli, 5 saat önce yazdı:

    Hocam bu levotiron un 100 mg Side var 25 mg side. Günlük mg kaçı geçmiyim

    T4 yerine direk t3 kullan cutta bizim işimize yarayan hormon o. Tiromel 12.5mcg 12 saate bir yarım tablet. Tiromel bulamayıp mecbur levitrona kaldıysan aynı şekilde 100mcgyi 12 saatte bir 50-50 mcg al. Burada amaç diyet yüzünden yavaşlayan troidlerin döngüsünü kapatmadan desteklemek. Risk alıp çatır çatır yağıda kası da yakarım diyorsan 3-4 tablete çıkabilirsin ama troidler geri dönmesse ömür boyu kullanmak zorunda kalırsın.

    Şu videoyuda izle iyice kafanda otursun.


  6. Kişisel fikrim problemin kaynağı kür zamanı vücuduna aldığın 50 kat testosterona vücudunun alışması.Pctden sonra doğal sınırlar içerisinde testo/serbest teston ereksiyon için vücudun alıştığı düzeye ulaşamadığı için proviron içtiğinde sorunun çözülüyor.

    Benim fikrimce senin şu an yapman gereken hiç bir hormon ilacı kullanmayıp doğal bitkisel takviyelerle zamana bırakmak. Vücut şu an doğal sınırlarında olan düzeyi kabul edip ona göre kendini de düzelticektir. Ayda maksimum 1-2 kez ereksiyon için cialis kullanabilirsin.

    • Minnettarım 1

  7. atsmurat, 15 saat önce yazdı:

    bu konuya ilk yorum atan kişi miyim cidden ? 

    bunu 1 ay deniyeceğim bu hafta temin edip zaten aşırı basit bi tarif gibi duruyor umarım etkileri güzel olur.

    @SERKOhocam bitkilerin sifalı gücünü en dogru kaynak nerden ögrenebilirim ? direkt balık değilde balık tutma yönteminide istiyorum acıkcası :)

    Benim pctde cinsel hayatımı serko hocamin tarifinde yaptığım doğal kürler ayakta tutuyor. 1-2 hafta kestigimde net düşüş farkını gorebiliyorum. Etkisi konusunda şüphen olmasın yeter ki düzenli tüket 

    • Alkış 1

  8. rıza333, Bir saat önce yazdı:

    Ben son pct hcg klomen ve tamoksifen i aynı günn başlamıştım ve gerektiğini şekilde çalıştırmıştım sistemi

    Kardeşim hala ısrar ediyorsun, pct yapmayıp çalıştıran var düz mantık ilerlemek yerine garantiye alıp yapacaksın yapacağını. Burda yaşayacağınız sorunlar hayatınızı derinden etkiler sizlanip durursunuz.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×