Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Reklam

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

Aygırcan

Üye
  • İçerik sayısı

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Aygırcan kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. Geçmiş konular veya attığım yorularda da yazmış bulunduğum üzere, kişisel görüşüm şu yönde kür yapılabilmesi adına kişinin öncesinde 3 veya 3,5 senelik bir vücut geliştirme yani vücudunu tanıma ve yaptığı bir takım idmanların kendi üzerinde ne tür tepkiler vediğini görmesinden bahsediyorum böylece kendine bireysel anlamda ve vücut yapısına dair en uygun antrenman stillerini, vücudunun hangi tekrar ve set sayılarına, yediklerine nasıl tepki verdiğini çok çok çok iyi bir şekilde bilmesi gerekemektedir.

     

    Bu söylediklerimin dışında henüz 18 yaşında olduğunuzu ve bu sporu 1 senedir yaptığınızı okuyor oldum.

    Henüz biçimlenmiş kompleks bir alt yapınız tam anlamıyla oluşmamış olabilir fakat hormonlarınız yaş itibarı ile en üst seviyede çalışmakta.

    Vücudunuzun gelişimine dair öğrenip göreceğiniz çok şey olduğu kanısındayım (ki öğrenmenin bir sınırı yok)

     

    Benim kişisel araştırmalarım ve gözlemlerim incelediğim örnekler sonucu vardığım en net kanı 23 yaşına kadar doğal anlamda en üst seviyede bir performans sergileyip '' evet ben yapılabilecek en iyi vücudu yaptım ve tam bir bilgi kütüphanesi oldum kendi kendimin doktoru eğitmeni hatta beslenme uzmanıyım '' diyecek seviyeye geldiğinizde kür için en net fikir ve yapılabilirliği yüksek ürünlere yönlenebilirsiniz.

     

    Hatta bu konuda şöyle minik bir tavsiyede de bulunabilirim size; Kürünüzde Testosterone Propionate kullanılmasını öneririm.

     

    Hızlı bir testosterondur türevidir vücuda hızlı karışır hızlı etki gösterir ve kür bitiminde vücuttan hızlı atılır.

     

    Sağlıklı ve spor dolu günler.

     

    Keyifli forumlar.


  2. Evet söylediğin şeye ben de katılıyorum ama 4x10 3x12 gibi programlara işe yaramaz demek biraz kötü bir tabir olabilir (ben de çok sevmem :D )

    Çünkü onlara da yeri geliyor ihtiyacımız oluyor.

    Doğal olan sporcuların gerçekten max ağırlıkla ve düşük tekrarlarla çalışarak ve aynı zamanda karbonhidrat-protein tüketimini arttırarak hacim alabilirler fakat doğal olmayan sporcuların antrenmanda belli bir sınırları yoktur.

    Kaslar acımaya basladıktan sonra acının üstüne ne kadar fazla giderlerse o kadar büyüme sağlarlar. ACI=BÜYÜME'dir onlar için.

    Amerikan sistemi zaten bu işin en sağlam sistemidir ve benimde güvendiğim denediğim en başarılı ve bilimsel sistemdir.

     

    @forbit sana gelince her zaman ortalama ağırlıkla yapmayacağız tabiikide.

    yeri gelecek max ağırlık takıp 3 set 6 tekrar veya 5 tekrar yapacaksın ama bunu yaparken de aynı şekilde odaklanarak ve formu bozmadan yapacaksın

    Kendimden örnek vereyim dün göğüs günümde ilk setim barda 10-10 vardı tekrar saymadım 25-30 tekrar yaptım belki bu 1 uyarıcı settir.

    2.set barın üstünde 20-20 takılı 16 tekrar.

    3.set barda 40-40 takılı 6 tekrar

    4.set barda 40-40 5 tekrar

    5.set barda 40-40 10 tekrar

    6.set barda 20-20 20 tekrar.

    set sayısı saymadım ama yaptığım ağırlıkları hatırlıyorum 6 set yapmışım

    Demek istediğim form mutlaka düzgün olmalı ve negatifler ciddi anlamda kontrol altında olmalı.

    • Beğen 1

  3. Uzun zamandır yoğunluktan yazamaz oldum.Özlemişim :)

    Yaz ortalarındayız malum genç arkadaşlar spor salonlarını doldurmuş durumda ama son zamanlarda gözlemlediğim ufak gibi görünen fakat çok büyük bir yanlıştan bahsedeceğim.

    TEKRARLAR !

    Arkadaşlar hepimiz biliyoruz ki 20-15-12-10-8-6 gibi tekrar sayılarından oluşan bir çok program türü mevcuttur.

    Bunlar 4x10 veya 12 olabilir.3x12 olabilir.

    Çoğu genç arkadaşımızın spor salonlarından aldığı programlar ile (ne kadar hazır kalıp olsalar da) sonuç alamadıklarını görüyorum. Bunun nedeni seçtiğiniz ağırlıklardır arkadaşlar. O hareket 3x12 yazıyor ise sizin seçeceğiniz ağırlık o ilk 10 tekrar varya hani... oraya kadar okey ama ondan sonraki son 2 tekrarı öyle bir yapmanız gerekiyor ki cayır cayır... Sizin anlayacağınız, o son 2 tekrarın sizi zorlaması lazım. Set sonrası çalıştığınız kas grubunun efsanevi bi şekilde kan dolmuş olması gerekiyor!

    Bakıyorum çocuk almış eline 5 kilo dumbbell curl yapıyor sallıyo da sallıyo sanki pazar torbası varmış gibi elinde. Yahu evladım bir çevrene bak bakalım bu adam acaba neden öyle yapıyor diye bir sorgula kendini veya gel bir danış sor... Seni yemeyecem korkma..

    Şaka bir yana işin aslı bu! Lütfen çalışacağınız kas grubu için doğru ağırlığı seçip tekrarları yedire yedire yapın ve kaslarınızı maksiumum doluluk seviyesine ulaştırın! Yoksa başka türlü büyümeyi geçtim harcadığınız zamana da yazık, spor salonuna ödediğiniz paraya da yazık, hele o supplementlere verdiğiniz paralara çok çok yazık...

    DOĞRU AĞIRLIK+ DOĞRU FORM+MAX DOLULUK=BÜYÜME

     

    Herkese hayırlı bayramlar.

    Aygırcan.

     

    Güncel paylaşımlarım için instagram sayfamı takip edebilirsiniz :)


  4. Süt ürünlerinden aldığın kalsiyum kemiklerine gideceği için senin kas yapmak için kullandığın hormonların baskılanacaktır ve aynı zamanda derinin kalınlaşmasına sebep olacaktır (denendi görüldü kendi üzerimde) Bu yüzden sadece sabah kahvaltıda bir yemek kaşığı lor peyniri (labne gibi olmayan) yeterli miktarda ihtiyacını karşılayacaktır.


  5. Benim için bir insan hayatında ilk defa vücuduna kimyasal sokacak ise yapacağı ilk şey düşük dozlu kısa ester testosteron olacaktır.

    Örnek: Propionate

    Yanına da tablet olarak Winstrol veya Oxandrolone kullanılabilir 12 hafta yapılabilir haftalık 200mg propionate ve 20mg winstrol-10mg oxandrolone ile alınacak sonuçlar zaten çok yüksek olacaktır.

    Daha sonra kütle için yapılacak olan kür ise uzun ester ve sonbahar başlangıçlarında başlanmalıdır

    Örnek:Testosterone enanthathe,Deca,Dianabol gibi ilaçlar seçilebilir.

    Bundan sonraki yapılacak kür ise kütle olsun definisyon olsun peptid ile birlikte kombin edilecek anabolizanlar ve testosteronlar ile birlikte yapılmalı.

    Yani kısaca hesaplarsak 3 veya 3 buçuk sene gibi bir süre içinde bu seviyelere sabırla çıkmak daha temiz ve sağlık açısından daha temiz sonuçlar getirecektir.


  6. @forbit omuz ardından göğüs programı olmayacağını belirttim yukarıdaş. Bunun nedeni de göğüste çalışan omuzlar zaten antrenman boyunca stres altında kalıyorlar ve çalışıyorlar. O yüzden ilk gün göğüs yapıldıktan sonra bir gece dinlenme ardından ancak omuz antrenmanı gerçekleştirilebilir.

    Çift bölge antrenmanları hakkında olumsuz bir düşüncem yok yapılabilirler verdiğim örnekteki gibi


  7. Arkadaşlar merhabalar bugün forumda da paylaşılan antrenman programlarından gördüğüm üzere antrenman sıralamaları ile ilgili ufak bir sıkıntımız var.

    Özellikle vücut geliştirmede yapılan itme-çekme olayını bir kenara bırakmanızı öneriyorum lütfen.

     

    Pazartesi

    Göğüs-omuz-arka kol

     

    Bu şekilde bir sıralamada 3 ayda gözle görülür bir biçimdeki değişimi 10-12 ay gibi bir süreye uzatabilirsiniz hatta gelişim en minimum düzeyde olabilir.Çünkü problem yardımcı kasların çok fazla aktive edilmesinden kaynaklanıyor. Göğüs antrenmanındaki yardımcı kaslar omuz,arka kol ve sırt kaslarımızdır. Siz aynı gün içinde bu 3 kası çalıştıracak olursanız ne ağırlıklarınız artacak ne de istenilen hipertrofi sağlanacaktır. O yüzden bu konuda çok dikkatli olunması gerekiyor.

     

    Örnek program sıralaması

     

    Ptesi- Göğüs

    Salı- Omuz

    Çarşamba- Bacak

    Perşembe- Sırt

    Cuma- Kol

     

    Eğer haftada 4 gün yapacak olursanız

     

    Ptesi- Göğüs Ön Kol

    Salı- Omuz ve Bacak (Omuz önde olmak zorunda çünkü bacak vücuttaki en büyük kas grubu olduğundan)

    Çarşamba- Sırt ve Arka kol

    Perşembe- Karın ve kardiyo


  8. Hocam biraz brosciens kaçsada başkalarında işe yarıyosa süper. Ramazan ayları haricinde antrenman öncesinde beyaz pirinç tükettiğimde ağır pressler sonrasında bayılacak gibi oluyordum :)

    Su tüketimini yükselt ve vücudunu beyaz pirince karşı alıştırmaya bak. Zamanla düzelecektir bu problem çünkü aynı şeyleri ben de yaşadım :)


  9. AÇIKLIYORUM SIKI DURUN !

    antrenmanda salgılayacağın ve hissetmeyeceğin gh'ı mı tercih edersin yoksa igf1 ile gelecek olan patlayıcı gücü mü ? seçim senin :) antrenmandan iki saat önce beyaz pirinç tüketilir ki igf1 yüksek olarak antrenmana girilsin; GH'ı bırak uykunda salgılansın zaten vücuduna dışarıdan sokmadığın GH'ın ne kadar maksimize edebilirsin ki :)


  10. Şimdi çok tüketimde yağlanma yapar mı evet bütün karbonhidratlar ve proteinler aşırı tüketimde yağa dönüşür o yüzden ölçerek biçerek yiyoruz zaten bu bir.

    İkincisi de yağlanmak için ciddi anlamda yağ yememiz gerekiyor yani kimse bulk diyetinde günde 300gr beyaz pirinç yiyerek öyle yağlanmaz


  11. Bulgur vücuttaki suyu çeker definasyon dönemi için çok mantıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Esmer pirinç te definasyon döneminde tüketilebilir ayrıca kepekli makarna da. Şu an ben kepekli makarna, bulgur ve esmer pirinç tüketiyorum gayet mutluyum. Vücudumda halen daha su olmasına rağmen alt karnımda damarlar çıkmış neredeyse parmak kadar dün gördüm çok şaşırdım.

     

    Glisemik indeksi en yüksek içlerinde beyaz pirinçtir doğrudur adamı manyak eder ama verdiği kütle ve doluluğu hiç bişi veremez. Diğerlerinin glisemik indeksi düşüktür ama kütle kazanmayı zorlaştırır çok uzun vadede kütle kazandırır. En kısa kütle kazanımı beyaz pirinç ile gerçekleşir


  12. Savaş cebeci önceden çok sevdiğim bir insandı hocaydı benim için çok şey öğrendim ondan ama son bir seneden çok değişti. Söyledikleri birbirini tutmamaya başladı ve ona buna saçma sapan saldırmaya başladı. Ondan sonra da gözümde iyice düştü ve en son geçenlerde bastım eksiyi ve takipten çıkarttım. Bazı şeylerde haklı özellikle eski videolarında ama son videoları cidden saçma sapan gelmeye başladı çünkü kendimde deniyorum Sena'da deniyorum sonuç alıyorum ama kalkıp da 5 gün önce dediği şeyi kanıtlarla sunarken 5 gün sonra saçma sapan atıp tutmaya başlıyor :D

    Neredeyse yarım asırdır vücut geliştirmecilerin tükettiği beyaz pirinç şimdi mi şeker oldu ? Açıkçası çok mantıksız geliyor bana bu durum.

    Ha bu arada beyaz pirinci ben hiç lapa kıvamında yemedim baya bildiğimiz saf doğal zeytinyağıyla ve tuz atarak pişirip normal pilav yaparak yedim. Hacim almak istiyorsanız deneyin gördün derim :)

     

    Bu videodaki adamların fuarda yüzüne dönüp bakmadım bile o kadar şaklaban geliyorlar ki bana :)


  13. Merhabalar arkadaşlar bugün size çok yiyip de büyüyememenizin nedenini açıklayacağım.

     

    Gençlerin en çok merak ettiği şey büyümek...

    Günde en az 6 en fazla 8 öğün saatli yiyerek sonuca ulaşabilirsiniz.8 öğünde 4 tam öğün 4 ara - 6 öğünde ise 3 tam öğün 3 ara öğün olmalıdır. Evet malesef bu bir gerçek. Çevremde gördüğüm gençler ''Abi ben çok yiyorum valla çok yiyorum'' ne yiyorsun diye sorduğumda ''abi işte çok yiyorum makarna yiyorum...'' MAKARNA ile büyünmez arkadaşlar. Beyaz pirinç sizi büyüten şeydir!!! Beyaz pirinç IGF1 hormonunu doğal yoldan peak yaptıran besindir ve igf1 hormonu da besinlerin kas hücrelerine en hızlı gönderimini sağlayan hormondur. yani İNSÜLİN BİZİ BÜYÜTÜR! Vücudunuz beyaz pirince alışık değilse ilk başlarda sizi oldukça zorlayacaktır. Uyku ve halsizlik yapabilir fakat hiç bir şey beyaz pirincin verdiği doluluğu ve antrenmanlarda görülen şişkinliği (pump) sağlamaz.

     

    DİKKAT: Beyaz pirinç şeker değildir! Sadece insülin büyüme faktörü denilen IGF1 hormonunu peak yaptırarak vücudunuzun insülin değerleriyle oynar.

     

    Herkesin evinde pişen bildiğimiz normal pilavdır kendisi fakat bir yan etkisi vardır o da SU TUTUMU.

    Evet bulk döneminde hepimizin tükettiği beyaz pirinç yüksek miktarda su tutma özelliğine sahiptir.Ben 3 sene boyunca ayda 30 kilo beyaz pirinç tüketmiş biri olarak bunu söylüyorum. En son 97 kilo %12 yağ oranından 1 hafta sonrasında 93 kilo %9 yağ oranını gördüm ve sıfır kas kaybı. Giden şey sadece az bir yağ ve oldukça yüksek miktarda su idi.

     

    İşin aslı basit şekerden uzak durup zeytinyağı,kuruyemiş yağları,hindistan cevizi gibi sağlıklı yağları ve karbonhidrat olarak tam yumurta, yulaf ve beyaz pirinç yemeyle gerçekleşiyor. Tabiki protein miktarı da büyümek için arttırılmak zorundadır.

     

    Haydi koşun mutfağa :)


  14. Kesin millilik için 1. olmak şart. Diğer durumlarda belli bir para ödeyip milli sporcu olunabiliyor. Onun dışında da 2. ve 3. olan yarışmacılar arasında hakemlerin verdiği kararlar üzerine hiç beklenmedik bi durumda milli sporcu olunabiliyor.


  15. Merhabalar. Milli sporcuların millilik bursu adı altında bir ödeme aldıkları doğrudur. Bu durum önceki yıllarda yoktu fakat bu sene itibariyle başlamış durumda.Ayrıca milli sporcu olmanın bir diğer getirisi de her hangi bir özel üniversiteye başvurduğunuzda milli sporcu olduğunuz için özel üniversiteler size belli bir indirim uyguluyor. Bunun gibi bir çok yerde güzel getirileri var. Mesela milli sporcu akbili gibi :)


  16. Merhabalar,tatlandırıcılar düşündüğümüz kadar da masum değil aslında çünkü içeriğinde kullanılan maddelerden hiç bir zaman emin olamıyoruz o yüzden haftada 2 gün max 3 gün kullanın onun dışında aklınızı diğer şeylerle meşgul ederek üstesinden gelmeye çalışmanızda fayda var :) işin en zor kısmı da bu değil mi zaten.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×