Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

katartik.analiz

Saç döken ve dökmeyen steroidler araştırma yazısı

Önerilen İletiler

Dikkat Bu Araştırma Yazısı Doğrudan Tavsiye İçermez. Alınabilecek Tüm Kararlar Kişinin Kendisine Aittir. Yazar, Okuyucuların verdiği kararlardan sorumlu olarak suçlanamaz. Okuyucunun aldığı kararlar kendisinin sorumluluğundadır.

Kişisel olarak saçınızın dökülmesi sizin için problem olmayabilir lakin bu konuda psikolojisi bozulup ilaçları, ilaç satıcılarını suçlayıp, süreci yarıda kesip, tedavi olmayıp hayata küsen binlerce kullanıcı vardır. Bu yazının amacı "saç umrumda değil vur sıfıra" mantığındaki kullanıcılara değil bu konuya hassas olan kullanıcılara bilgi verilmesi için yazılmıştır.Konu ilginizi çektiyse lütfen yorumlarda kendi kullanım sonuçlarınızı ve tavsiyelerinizi vermeyi unutmayın, teşekkürler.

Steroid Aile Tablosu:

The Anabolic Steroid Family Tree - A Framework To Understand Steroids

Saç dökülmesini çevreleyen sayısız efsane vardır ve en yaygın olanlarından biri, düzenli steroid tüketiminin kel kalmanıza neden olacağını düşündürür.

Aslında, erken saç dökülmesi, steroidlerin en çok bildirilen yan etkilerinden biridir ve bu, uygunsuz kullanım veya zararlı bileşenler içeren düzensiz bileşiklerin tüketimi durumunda kesinlikle önemli bir risktir.

Ancak bu, steroidlerin saç dökülmesine neden olacağı anlamına gelmez, çünkü vücudumuzun zaten hassas bir kortikosteroid dengesi (vücutta doğal olarak oluşan steroidler) ve hormonlar içerdiğini hatırlamamız gerekir.

Bu, insan yapımı steroidlerin kendi endojen bileşiklerimizin aktivitesini kopyaladığı bilinirken, vücutta önemli bir dengesizliğe neden olmadıkça saç dökülmesine neden olmayacağı veya bunu hızlandırmayacağı anlamına gelir.

Sorun şu ki, testosteron ve hormonlar gibi kortikosteroidlerin dengesi son derece hassas, bu nedenle bu karışıma yapay bileşikler eklemek, vücut sistemlerinizi oldukça kolay bir şekilde bozabilir. Bu, özellikle doğru gözetim olmadan veya steroid tüketiminin vücudunuzu nasıl etkilediğine dair temel bir anlayış olmadan doğrudur.

en kötü senaryolarda steroidler saç dökülmesini tam olarak nasıl tetikleyebilir veya şiddetlendirebilir?

Bu soruların cevabı, inanılmaz derecede sıradan kalan, ilerleyici saç dökülmesinin genetik formu olan erkek tipi kelliğe neden olan mekanizmada yatmaktadır.

Aslında, bu durum 35 yaşına geldiklerinde tüm erkeklerin tahmini üçte ikisini etkilemeye başlarken, erkeklerin % 85'i 50 yaşına kadar önemli ölçüde incelme yaşayacaktır.

Kısacası, erkek tipi kellik, vücudun testosterondan türetilen ve hem erkeklerde hem de kadınlarda bulunan aşırı Dihidrotestosteron (DHT) ürettiği durumlarda ortaya çıkar.

Dihydrotestosterone

 

DHT- Bir androjen olarak kategorize edilir ve kas kütlesi, derin bir ses ve artan vücut kılı gibi cinsiyet özelliklerinin oluşturulmasına katkıda bulunur.

İlginç bir şekilde, androjen reseptörü (AR) genindeki varyasyonlar proteinlerin Dihidrotestosteron ve benzer hormonlarla bağlanmasını önleyebileceğinden, DHT'ye son derece hassas olduğunuz durumlarda erkek tipi kellik de meydana gelebilir.

Saçınızı erken kaybetmeye başlarsanız, bu aklınızda bulundurmanız gereken bir şeydir, çünkü vücudunuz tamamen normal DHT seviyeleri üretebilirken, yine de tam bir saç başını korumak için mücadele edebilirsiniz.

Vücudunuzun ister şişirilmiş DHT düzeyleri üretiyor isterse bu androjene özellikle duyarlı olsun, saç büyüme döngüsünün anajen aşaması kısalırken saç derinizdeki saç köklerinin küçülebileceği kanıtlanmıştır.

Steroidler söz konusu olduğunda, kan dolaşımınızdaki DHT miktarını yapay olarak artırma ve sisteminizdeki dengeyi veya hormonları önemli ölçüde bozma riski vardır.

En kötü senaryoda, bu iki potansiyel sonuçtan birine sahip olabilir. Birincisi, genetik olarak erkek tipi kelliğe yatkın olmayan kişilerde erken saç dökülmesini tetikleyebilir. Bu, yavaş ve kademeli bir süreç olacaktır ve uzun bir steroid kullanımı süresince giderek daha belirgin hale gelecektir.

İkincisi, uygun olmayan veya güvenli olmayan steroid kullanımı, duruma yatkın olanlarda erkek tipi kelliği hızlandırabilir. Sonuçta bu, vücudunuzu aniden çok daha yüksek DHT seviyelerine maruz bırakacak ve bu da saçınızı çok daha hızlı bir şekilde kaybetmenize neden olacaktır.

Bununla birlikte, onları alıyorsanız ve ani ve beklenmedik saç dökülmesinden sorumlu olabileceklerine inanıyorsanız, steroid tüketmeye devam etmenin kalıcı ve onarılamaz hasara yol açabileceğini unutmayın.

Öyleyse, Hala Steroid Alabilir ve Saçımı koruyabilir miyim?
Bu aşamada, muhtemelen saçınızı kaybetmeden steroid alıp alamayacağınızı merak ediyorsunuz? Bu sorunun geniş cevabı evet olsa da, bunu garanti edecek veya steroidlerin vücudunuz üzerinde sahip olabileceği etkiyi tamamen hesaba katacak gerçek bir yol yoktur.

Bunun yerine, yapabileceğiniz en iyi şey, steroidlerin etkisini en aza indirmeye ve tuttuğunuz saçın korumaya yönelik proaktif adımlar atmaktır.

Atabileceğiniz bir adım, özellikle kas kütlesi oluşturmanızı engelleyen belirli sağlık sorunları veya beslenme sorunlarından muzdaripseniz, doktorunuzdan güvenilir bir tavsiye almaktır.

Unutmayın, tüm steroidler eşit yaratılmamıştır ve farklı bileşiklerin bileşimi, bazılarının saçınıza diğerlerinden daha fazla zarar verebileceği anlamına gelir. Genetik saç dökülmesi yaşıyorsanız buradaki en hafif steroid sizi kelleşmeye doğru itecektir, ama kelleşmenin başındaysanız eczanelerden konazol, minoxidil kullanımını tavsiye ederim.

Bunların çoğu, DHT'nin bedensel üretimi üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir ve yaygın olarak kas kütlesini arttırmak için kullanılır.

Bununla birlikte, bu liste aynı zamanda anabolik steroidler olarak sınıflandırılmayan bileşikleri de içerir, ancak birçoğu doktorlar tarafından birkaç farklı nedenden dolayı reçete edilebilir. Bunlar şunları içerir:

Anadrol
Anavar
Dianabol
Masteron
Primobolan
Proviron
Trenbolone
Winstrol


DHT bazlı olmayan steroidlerde , genetik olarak erkek tipi kelliğe yatkın olmayan kişilerde saç dökülmesini tetikleme olasılıkları daha düşüktür.

Bununla birlikte, bu duruma duyarlı kişilerde süreci hızlandırabilirler, bu nedenle, alın çevrenizde saçların inceldiğini fark etmeye başladıysanız, bu bileşiklerden tamamen kaçınmak iyi bir fikir olabilir.

Bu aşamada, saç dökülmesi için güvenli olduğu klinik olarak kanıtlanmış steroidlerin bulunmadığını tekrarlamak önemlidir.Burada yazılan fikirler deneme yanılma yöntemiyle araştırılmış, yurtdışı steroid araştırmalarından faydalanarak yazılmıştır. Ayrıca, özellikle bazılarının DHT'ye diğerlerinden daha duyarlı olduğunu düşündüğünüzde, farklı ve karmaşık bileşiklerin her bir birey üzerinde ne kadar etkili olacağını belirlemek de zordur.

Testosteron Ailesi:

Testosteron Ailesi, Steroidlerin Temelini oluşturan bu Bölüm, Only Testo Kürü uygulayanlar için tehlikeli bir tercihtir. Genetik olarak saç dökülmesine yatkın kişiler bu kür içinde saç dökülmesi yaşatabilme ihtimali yüksektir ancak bunu engellemek için içeriğinde *5 Alfa Redüktaz bulunan Finasteride,Dutasteride tarzı ilaçlarla kullanılması gerekir.Bu Ağaçtan bana göre en saça hasar vuran Dianabol, Halotestindir çünkü yapıtaşları 5ar' a zarar vermektedir. Boldenon,Turinabol ağaçta minimum saç dökülmesi yaşatabilecek bir steroid olarak gözüküyor ancak ilacın bileşenleri yapısal olarak birçok sorun içermektedir bunlar; östrojen çökmesi(saçınız için kötü bir etkidir). Ancak 5' ar inhibitörü içeren ilaçlarla birlikte kullanıldığında bu ağaçtan herhangi bir steroidi seçebilirsiniz. örneğin boldenon-Turinabol, finasteride-dutasteride iyi bir tercih olabilir.

*5 Alfa Redüktaz Nedir: Dihidrotestosteron(DHT) periferik dokularda testosterondan 5-alfa redüktaz enzimiyle oluşmaktadır. Erkek dış genitalyasının gelişiminde anahtar role sahiptir. 

Turinabol  

Oral Turinabol: Bazı kaynaklara göre

(https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/4-Chlorodehydromethyltestosterone)

, Oral Turinabol'un androjenik derecesi 0'dır. Teorik açıdan, bu, bileşiğin hiç saç dökülmesine neden olmayacağı anlamına gelir ve yaygın olarak türünün en güvenli ürünü olarak kabul edilir. yine de vücudunuzun hormonal dengesini bozabilir ve genetik saçı daha az veya erken kelliği hızlandırabilir.

DHT Ailesi:

Kağıt üzerinde primobolan saç dökülmesine karşın iyi bir tercih olarak gözükebilir, deri seçiciliği, kadınların üzerinde denenilmesi, tarihin en büyük dozajı olan 1200 mg'mlı araştırma yapılması pratikte onun güçlü olduğu anlamına gelmeyebilir. Pratikte bu steroid yurtdışı kaynaklarda ve forumlarda okuduklarım ve araştırdıklarıma göre Masteron ve daha bu ailedeki nice ilaç saça doğrudan dökülme yapabiliyor. Masteron klinikte saç dostu olarak gözükebilir tekrar söylüyorum bir ilacın klinik olarak iyi olması onun pratikte işe yarayacağı anlamına gelmez kelliğe yatkınsanız bu ilaç size füze gibi gelicektir.Ek olarak Winstrol,Proviron,DHB saç katilidir.Eğer ben bir seçim yapsaydım Anadrol seçerdim bunun sebebi her ne kadar anavar ve superdrol saç dostu gibi gözükse de bu testlerin çoğu kadınlar üzerinde gerçekleştirilmiştir, unutmayın ki kadınlardaki saç 120000 folikül olmasına karşın erkekte bu rakam yarısıdır uzun miligram kullanım gerektiren kürlerde Anavar, superdrol saç dökülmesi yaşatabilir ancak, düşük dozlarda kullanımda, Anavar,Anadrol,Superdrol, saç dökülmesine karşın tolere edilebilir bileşiklere sahip olmasına rağmen, sağlık olarak zararları görmemek olanaksızdır.

Anavar 

Anavar(Oxandrolone): Bu, piyasadaki en az androjenik steroidlerden biridir ve genellikle küçük dozlarda alındığında östrojeni DHT'ye dönüştürmez. Bununla birlikte, 100 mg veya daha büyük dozlarda saç köklerini ve androjen büyüme döngüsünü etkilemeye başlayabilir.

Nandrolone Ailesi: şimdi bu aile ağacında DECA nerede diye sormuş olabilirsiniz. Nandrolone decanoate,  satış adı olarak Deca-Durabolin steroid ağacının temel bileşiği olduğu için listeye ayrı bir steroid olarak koyulmaz. Fotoğrafını koyduğum ağaçta yazmamasına rağmen ünlü sporculardan Broderick Chavez kadınlar* için Steranabol, Primabol kürünü tavsiye etmiştir. Deca-durabolin Genellikle saç için oldukça güvenli bir steroid olarak kabul edilen bu bileşikler, 5-alfa redüktazı DHT'den ziyade nispeten zararsız DHN'ye dönüştürür. Bir kez daha, daha küçük dozlar özellikle güvenlidir, ancak yine de bu steroidi almadan önce bir tıp uzmanına danışmak akıllıca olacaktır.

*(https://www.youtube.com/watch?v=123Gwaduk2E)

Deca-durabolin

Son olarak 

Steroidler kas geliştirme alanlarında yaygın olsa da, saç çizginiz üzerinde son derece zararlı bir etkiye sahip olabilirler (özellikle uzun bir süre boyunca veya yüksek dozda).

Erkek tipi kelliğe yatkın olsanız da olmasanız da, steroid tüketmenin saç köklerinize zarar verebileceğine ve nihayetinde zamanla erken saç dökülmesine katkıda bulunacağına şüphe yoktur.

Bunu akılda tutarak, kullanmayı unutmayın. İyi Okumalar Keyifli Forumlar.

Kaynaklar:

https://www.youtube.com/watch?v=LCnIOUhtaN0&t=947s

https://www.youtube.com/watch?v=mSbl4NQsuPY

https://www.youtube.com/watch?v=Zdj_5lU1gZk

https://thebaldgent.com/steriods-hairloss/#:~:text=Deca-durabolin%3A Generally considered to,professional before taking this steroid.

https://www.listennotes.com/podcasts/after-freedom/primobolan-caffeine-JjYdTRx782L/

https://moreplatesmoredates.com/steroids-finasteride-will-prevent-hair-loss-from/

http://hdosdemayo.gob.pe/portal/community/profile/sarms30250704/

  • Beğen 4
  • Vayyyy!! 4
  • Yıldız 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


frankzane15, 11.05.2021 - 02:31 yazdı:

çok güzel bilgiler eline emegine sağlık

Saç katili dht 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×