Jump to content
  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

american-story

Yağ Kaybı İçin Kan Şekeri Neden Önemlidir?

Önerilen İletiler

YA%C4%9E-KAYBI-%C4%B0%C3%87%C4%B0N-KAN-%C5%9EEKER%C4%B0-NEDEN-%C3%96NEML%C4%B0D%C4%B0R.jpg

 

Kan şekeri problemlerinin diyabeti olanlar ve kuzenleri için söz konusu olduğunu düşünüyorsanız Metabolik Sendrom X’ i bir daha düşünün. Gerçek hepimizin süreklI olarak kan şekeri dalgalanmaları ile baş ediyor oluşumuzdur.

 

Kan Şekeriniz İki Ana Hormonla Kontrol Edilir

Kortizol ve insulin( glucagon ve epinefrin ayrıca rol oynamaktadır). Kortizol’ un temel görevi yakıt rezervlerinizden çekerek kan şekerinizi yükseltmektir. İnsülin’ in temel görevi yemekten sonra kortizol etkisini gösterdikten sonra yeniden azaltmaktır.

 

Bu neden önemlidir?

Kan şekerini kontrol etmek, beyninizi korumaya ve kan damarlarının sağlıklı, enerji seviyenizin ve ruh durumunuzun dengeli olmasına yardım eder. Kan şekerini kontrol etmek ayrıca uzun vadede büyüyen sağlık sorunlarına yol açacak olan kortizol ve insülin sistemleri üzerinde bulunan stresi de azaltır.

 

Yağ Kaybı Söz Konusu Olduğunda Ne Anlama Gelir?

Bir öğünü atlarsanız, yemeden bir kaç saat idare edersiniz ya da gerçekten stres altında hissedersiniz- stress hormonları kortizol ve adrenalin sayesinde kan şekeriniz artacaktır. Depolanan şekerden( glikojen adı verilen) ya da yağ depolarından çekeceklerdir. Ve Eğer gerçekten stres altındaysanız, yağsız kas kütlesi olarak da tanınan protein depolarınızdan kullanacaklardır.

 

Bu durumda insulin devreye girer. Kan şekeriniz stres hormonları nedeniyle ya da bir öğün yediğiniz için yükselirse, insülin şekeri hücrelerin içinde serbest bırakmak için yayılır. Bu olması gereken şeydir, fakat çoğumuzun insulin direnci vardır ve işini iyi yapabilmesi için daha fazla insulin gereklidir. Kötü bir beslenme programı ile bu yola giriyor olabiliriz ya da öğün atlayarak ve stresli bir yaşam tarzıyla bu yola girmemiz mümkün olur.

 

Ya%C4%9F-Kayb%C4%B1-%C4%B0%C3%A7in-Kan-%C5%9Eekeri-Neden-%C3%96nemlidir-714x357.jpg

 

Daha fazla insulin genellikle daha fazla yağ depolama anlamına gelir. Ve elbette, zaten sahip olduğunuz yağı kaybetmek zorlaşır.

 

Kilo vermeye yardım eden bir çok hormon vardır ve testesteron, büyüme hormonu, leptin gibi oldukça süslü ve gösterişlilerdir. Kulağa ne kadar sıkıcı gelse de, sadece kortizol ve insüline odaklanmak çoğu diğer hormonun doğru işlemesini sağlar. Kan şekerinizi dengeleyin böylece daha fazla enerji, daha iyi egzersiz daha iyi uyku ve daha kolay yağ kaybı sağlarsınız.

 

Kan Şekerinizin Dalgalanıp Dalgalanmadığı Nasıl Belirlenir?

 

Doktorunuzun yaygın kan testleri kortizol ve insülinin çalışması arasındaki ilişkinin nasıl olduğu ile ilgili olarak bir fikir verir, fakat saatten saate değişen belirtileriniz çok azını söyleyebilir. Burada sizi uyarabilecek ufak bir takım şeyler mevcut. ( NOT: Daima doktorunuza danışmayı unutmayın.)

 

Kan şekeriniz yemeklerden sonra çok fazla yükseliyorsa, şunları fark edeceksiniz:

Yedikten sonra yorgunluk

Yemekten sonra şeker ya da karbonhidrat özlemi (istek onları yedikten sonra geçmez)

Kilo verme güçlüğü

Artan susuzluk ve aşırı idrara çıkma

Öğün aralarında kan şekeriniz çok düşüyorsa şunları farkedeceksiniz:

 

Öğün aralarında yorgunluk (yedikten sonra rahatlama)

Sinirlilik, titreme, baş dönmesi

Şeker ya da nişasta isteği

Uyuma güçlüğü

 

Gün Boyunca Kan Şekeri Nasıl Dengelenir?

 

Her üç ila dört saatte bir yiyin. Öğün sıklığı son derece bireyseldir. Enerjinizi, iştahınızı koruyacak ve hatta yağ kaybetmenizi sağlayacak doğru sonuçları bulmanız gerekir. 4 öğünle başlayın ve birini protein, lif ( sebzeler ve elma ya da çilek giib düşük şekerli meyveler) ve nişastalı karbonhidratla değiştirin ya da ekleyin.

 

Öğünlerinizi protein ve yeşil sebzeler, biber, salatalık ve kuşkonmaz gibi lif içeren sebzelerle dengeleyin.

 

Şekerden ve ekmek, makarna, beyaz pirinç, hamur işleri gibi basit karbonhidratlardan uzak durum. Ve özellikle bu tip yiyecekleri lif ya da protein olmadan yemeyin.

 

Öğün aralarında sinirli, halsiz ve güçsüz olma durumuna izin vermeyin. Haşlanmış yumurta gibi protein bazlı ya da fındık gibi sağlıklı yağ bazlı atıştırmalıklar hazırlayın, böylece enerji barları ya da hamur işleri gibi basit karbonhidrat atıştırmalıklarına bağlı kalmazsınız.

 

Meyveler kadar, kepekli tahıllar, fasulye, baklagiller, patates, tatlı patates, bal kabağı ve diğer kabak türleri gibi nişastalı karbonhidratların tüketimini ayarlayarak, yemekten sonra uykulu olma ya da acıkma isteğinizi engelleyin. Yağ kaybetmeye çalışan çoğu insan için doğru aralık, 4 ila 14 ısırık ya da 1/4- 3/4 bardaktır( sisteminiz için uygun hangisiyse o şekilde ölçün). Öğünleriniz arasında enerjinizi yüksek tutacak fakat yemekten sonra sizi uykulu yapmayacak ve acıktırmayacak size özel karbonhidrat toleransını bulmalısınız. Ortadan başlayın ( örneğin 8 ısırık) ve sizin için nasıl çalıştığını bilene kadar bunu deneyimleyin. Yemekten sonra, kılavuzunuz olarak şeker ya da nişasta isteğinizi ve uyku durumunuzu kullanın ve karbonhidratı gerektiği gibi azaltın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×