Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

american-story

Beta Alanin Nedir? Yan Etkileri Nedir ve Nasıl kullanılır?

Önerilen İletiler

BETA-ALAN%C4%B0N-NED%C4%B0R-YAN-ETK%C4%B0LER%C4%B0-NED%C4%B0R-VE-NASIL-KULLANILIR1.jpg

 

Beta Alanin amino asitinin nasıl hissettirdiğini çoktan biliyor olabilirsiniz(pre-workout), ancak ne yaptığını biliyor musunuz? İşte Beta Alanine hakkında bilmeniz gereken herşey!

 

Beta alanin teknik olarak gerekli olmayan bir beta amino asitidir, ancak bu madde son zamanlarda performans ve vücut geliştirme sektöründe hızlıca en popüler ve yaygın olarak kullanılan ürünlerden biri haline gelmiştir. Ayrıca, patentli ismi CarnoSyn olarak da bilinen Beta Alanine, karnozin seviyelerini ve yüksek zorlukta antrenmanlar ile başa çıkabilme kapasitesini arttırdığından dolayı supplement endüstrisinde parlayan bir yıldız haline gelmiştir.

 

Ayrıca, sizin de büyük ihtimalle hissettiğiniz veya ilk defa bir antrenman öncesi enerji ürünü kullandığınızda korktuğunuz, karıncalanma hissi ile de ünlenmiştir.

 

Beta Alanine ciddi anlamda olumlu performans yararlarını sizin kullanımınıza sunabilir ancak bu maddenin kimyasal özellikleri kullanılmadan önce bilinmelidir. Beta Alanine ayrıca, eski dostumuz taurin amino asidi ile olan benzersiz bir itme-çekme ilişkisine sahiptir ve bu ilişki de göz önünde bulundurulmalıdır.

 

BetaaAlanin, sizin beslenme ve antrenmanlarla olan bu sonu olmayan savaşınızda kendisine kalıcı bir yer edinebilir. Ben size, bu maddenin size uygun olup olmadığına karar vermeniz için gerekli olan bilimsel bilgileri sağlayacağım.

 

Beta Alanin Nedir?

Beta alanine yada diğer adıyla aminopropionik asit doğal yollardan oluşan bir beta amino asitidir ve ayrıca histidin dipeptid karnozini, anserin ve B5 vitaminin bir bileşenidir. Yapısal olarak, beta alanine, güçlü birer nöron aktarıcıları olan Glisin ve GABA (Gamma aminobütirik asit) maddesinin bir kırmasıdır ve bu özelliği bu ürünü kullananların kafein etkisi almalarını açıklayabilir. Beta alanine bilimsel kesimden bile ikincil sınıf bir nöron aktarıcı olmasından dolayı destek almaktadır.

 

Vücudunuz Beta Alanin üretimini 3 yoldan gerçekleştirebilir. Karnozin yada Anserin gibi Histidin peptidlerinin ayrıştırılması esnasında salgılanabilir yada Alanin çeviren bir reaksiyonun ikincil ürünü olarak ortaya çıkabilir. Bunlara ek olarak, beta alanine sindirim esnasında, bağırsak mikropları Aspartik asit maddesinden bir karbon atomunu ayrıştırdıklarında ortaya çıkabilir.

 

Besin destek ürünü olarak kullanıldığında, sodyum ve klorid oranına bağlı olan Beta Alanine ve Taurin taşıyıcısı vasıtasıyla kan dolaşımından geçerek iskelet kas sistemine aktarılmaktadır. İskelet kas sistemine girdiği zaman, temel bir amino asit olan Histidin ile birleşerek Dİi-peptid karnozini oluşturmaktadır. İşte burası, asıl eğlencenin başladığı noktadır.

 

Ba%C5%9Fl%C4%B1ks%C4%B1z-21.jpg

 

Beta Alanin Ne İşe Yarar?

Beta Alanine maddesini besin destek yoluyla almanın yararlarının çoğukas karnozin seviyelerini arttırabilme yeteneğinden kaynaklanmaktadır. Aslında, beta alaninin karnozin sentezlenmesindeki limitleyici amino asittir yani beta alanine maddesinin kan dolaşımındaki varlığı direkt olarak kas karnozin seviyelerine bağlıdır.

 

Bugüne kadar, Beta alanine maddesinin insanlar üzerinde denendiği tüm araştırmalarda bu madde kas karnozin seviyelerinde inanılmaz artışlara yol açmıştır. Bu durum kreatin gibi değişik sonuçlara yol açan ürünlerden farklı bir sonuç ortaya koymuştur. Kreatin hakkında bilmeniz gerekenler için tıklayınız. Ancak, beta alanine sadece kapsamlı çalışmamakta aynı zamanda da verimli çalışmaktadır. Beta Alanine maddesinin besin destek yoluyla tüketimi, kas karnozini seviyelerini 4 haftada %58 oranında arttırmıştır ve 10 haftanın sonunda bu rakam %80`e çıkmıştır.

 

Karnozinla ilgili bu kadar özel olan şey nedir, diye sorabilirsiniz? Güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra, bu peptit, zorlu antremanlar esnasında oluşan hidrojen iyonu birikmesine karşı kaslarınızın kullandığı ilk savunma mekanizmasıdır. Hidrojen iyonlarında oluşan bu yükselme, kas hücrelerindeki pH seviyelerini düşürerek enzim fonksiyonlarını ve kas kasılmalarını olumsuz olarak etkilemektedir. Basit bir dille anlatmak gerekirse, kas pH oranlarında düşme, kas halsizliğine yol açmaktadır.

 

Kas karnozin seviyeleri ayrıca, tip 2 hızlı-kasılan kas liflerine sahip olmayada bağlıdır. Bu nedenden dolayı, kısa mesafe koşucularında daha yüksek oranda karnozin bulunmaktadır. Ayrıca, erkekler, bayanlara göre, doğal olarak daha yüksek karnozin seviyelerine sahiptir. Bunun nedeni bayanlarda karnozini parçalayan enzimin daha aktif olmasıdır.

 

Beta Alanin Nelerde Bulunur?

Tükettiğiniz gıdalardan az oranda serbest formlu Beta Alanin elde edebilirsiniz. Bunun büyük çoğunluğu,her biri sindirim esnasında parçalandıklarında beta alanine seviyelerinin yükselmesine katkıda bulunan di-peptit karnozini, anserine yada balenine formunda gelmektedir. Vejetaryen değilseniz, bu maddeleri hayvansal gıdalardan elde edersiniz. Özellikle, kırmızı et iyi bir karnozin kaynağıdır ve ton balığı ile geyik eti anserine içeriği yüksek et türleridir.

 

Peki, karnozin etoburluğa bu kadar mı bağlıdır? Şöyle diyelim, Karnozin sentaz (karnozin üreten enzim) fonksiyonu sadece 5 haftalık bir vejetaryen diyetinin sonucu olarak ileri derecede azalmıştır. Bundan beklenebileceği gibi, vejetaryen bireylerin kas karnozin seviyeleri, etobur bireylerdeki kas karnozin seviyelerine göre, daha düşüktür.

 

Beta alanine ayrıca antrenman öncesi enerji ürünlerinde (pre-workout) standart olarak bulunan bir malzemedir.

 

Beta Alanin Maddesinin Performansa ve Fiziğe Olan Katkıları Nelerdir?

Eğer, kısa veya orta uzunlukta performans artışı istiyorsanız, sadece bir kaç supplement bu özelliğe beta alanine kadar tutarlı bir şekilde sahiptir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×