Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

american-story

CREATİNE (KREATİN) SAÇ DÖKÜLMESİ YAPAR MI?

Önerilen İletiler

“Creatine Kullanıyorum Vesaçlarım Dökülmeye Başladı, Bir Alakası Olabilir Mi?”

 

Her ne kadar bu soru pek çok farklı gıda takviyesi maddesi için sorulsa da, creatine için sorulduğunda farklı bir anlam kazanıyor. Creatine maddesinin erkekler üzerindeki saç dökücü etkisinin üzerine gitmeden önce, erkek tipi kelliğin oldukça net bir şekilde genetiğiniz ile ilgisi olduğunu belirtmekte fayda var. Yani ailesinde erkek tipi kellik görülmeyen ve kendisinde de saç çizgisinde henüz gerileme başlamamış bir kişinin kreatin kullanmaktan çekinmeye ihtiyacı yok.

 

Gel gelelim kreatinin saç dökücü etkisine. Aslında bu durum her ne kadar bilimsel olarak tam anlamıyla netliğe kavuşmamış olsa da, halihazırda saçları dökülmeye başlamış erkeklerde ve/veya genetik sebeplerle saçlarını dökülmeye karşı daha hassas ve yatkın olan erkeklerde kreatinin bu etkiyi bir miktar artırabileceği düşünülmektedir. Keza pek çok insanın da creatine kullanırken benzer bir etkiyle karşılaşmış olmaları bu savı destekler niteliktedir.

 

Kreatinin saç dökmesinin arkasında (eğer ki böyle bir etkisi varsa gerçekten de) yatan en büyük ve en mantıklı sebep, Dihidrotestosteron (DHT) adı verilen hormonun erkek tipi saç dökülmesi ile olan bağlantısı ve bu hormonun kreatin kullananlarda (yapılan 1 araştırmaya göre) yükselmesiyle açıklanıyor.

 

Burada dikkat edilmesi gereken şey sadece bir adet ve henüz sonuçlarının tekrarı yapılmamış bir bilimsel araştırmanın böyle bir sonuca varmış olması ve genelde bilim ve tıp camiasında tek ve sonuçları tekrar edilememiş bir araştırmanın çok da “kanıt” niteliğinde olmayacağıdır.

 

Yine de eğer siz saç dökülmesi yaşıyor ve bu durumun ilerlemesinden korkuyorsanız veya ailenizde erkek tipi kellik yoğun miktarda varsa ve siz saç dökülmesi riskinizi minimize etmek istiyorsanız kreatin kullanıp kullanmamayı tekrar değerlendirmelisiniz.

 

Önemli bir hatırlatma daha yapmak gerekmektedir, kreatin kullananların zaman zaman dile getirdiği ve yaşadıklarını iddia ettikleri saç dökülmelerinin belki de kreatin ile değil doğrudan yapılan fiziksel aktivitelerle veya diğer kullanılan gıda takviyeleri veya tüketilen gıdalarla da alakası olabilir.

 

Özetle, elde kreatinin saç dökülmesine sebebiyet verebileceğini (önceden saç dökülmesine yatkınlığı olan erkeklerde) belirten tek bir bilimsel araştırma vardır ve bu sonuç çok da net bir sonuç değildir.

 

41.png

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×