Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

american-story

Protein tozu kullanimi – süt ile mi olmali su ile mi?

Önerilen İletiler

Protein tozunu süt ile mi su ile mi karıştırıp kullanıyorsunuz? Duruma göre her iki yöntemin de kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Bu yazımızda detaylı olarak bu konuya değineceğim ve sizin hedeflerini doğrultusunda protein supplementlerinizi nasıl kullanmanız gerektiğini açıklayacağım.

 

Laktoz Intoleransı Ve Supplementler

 

Ama öncelikli olarak laktoza karşı tolerans eksikliğiniz var mı, bu konuyu ele almanız gerekiyor. Laktoza karşı toleransınız olmadığını nerden anlarsınız? Eğer başta süt olmak üzere peynir, kefir vb. süt ürünleri tükettikten sonra karın ağrısı, ishal, şişkinlik hissi, midede gurultu vb. sıkıntılar yaşıyorsanız, laktoza karşı toleransınız olmayabilir. Bu durum çok ciddi bir sağlık problemi değildir ve dünyada pek kişide bulunmaktadır. Bu durumda hedefiniz ne olursa olsun, vücudunuzun talebinin aksini yapmayıp, protein tozunuzu süt olmadan tüketmeniz sizin için daha az sıkıntı verici olacaktır.

 

Not: Sütün verdiği tadı veya kıvamı seviyorsanız veya diyetinizdeki karbonhidrat/yağ miktarını artırmak istiyorsanız ama laktoza karşı duyarlıysanız, soya sütü, badem sütü gibi özel ürünleri de tercih edebilirsiniz ama maalesef uzun vadede bu durum size maddi olarak pahalıya patlayabilir.

 

Ayrıca, özellikle içeriğinde kazein ve whey protein türlerinin bulunduğu protein gıda takviyeleri de aynı şekilde sıkıntıları tetikleyebilir. Bu genellikle “protein tozu bende gaz yapıyor” şeklinde karşılaştığımız şikayetlerin asıl sebebidir. Bu durumda iki farklı seçeneğiniz var, ya dişinizi sıkıp tüketime devam edeceksiniz, ya da başka tür protein kaynaklarına yöneleceksiniz.

 

Bu konuyu geride bıraktığımıza göre, şimdi sıra geldi sizin için protein tozunuzu ne ile karıştırarak kullanmak daha faydalı olacaktır sorusunun cevabına.

 

Protein Tozunu Süt Ile Karıştırarak Içmek

 

ğer hedefiniz kas kütlenizi artırarak hacim / güç kazanmak ise ve/veya bulk döneminde iseniz, supplementinizden tam verim alabilmek için tavsiye edilen kullanım şekli, tam yağlı süt ile karıştırarak içmenizdir. Bu durum, size sütün içindeki ekstra protein miktarının yanı sıra, bol miktarda kalori ile diyetinize destek olacaktır. Fakat şunu da belirtmek lazım ki, eğer makro gıdalarınızı yakından saymıyor/ölçmüyorsanız, bu şekilde bir yandan kas kazanırken, vücudunuzun bir miktar yağlanması da olasıdır.

 

Tam yağlı süt ile yapılan protein tozu tüketiminde bir başka potansiyel problem, yağlı sütün hazmedilmesinin daha uzun sürecek olmasıdır. Bu spordan önce yapılan tüketimde size spor esnasında bir miktar fiziksel sıkıntı yaşatabilir.

 

Bu durumda protein takviyelerinizi yağsız süt ile de tüketebilirsiniz, bu sayede bir miktar daha fazla protein ve karbonhidrat almış olursunuz ama yağdan gelen karbonhidratlar diyetinize dahil olmaz. Yağsız sütün sindirilmesi tam yağlı süte göre bir miktar daha hızlıdır. Bu durumu da bir avantaj olarak sayabiliriz.

 

Protein Tozunu Su Ile Karıştırarak Içmek

 

Eğer protein supplementi kullanırken fazladan karbonhidrat almak istemiyorsanız veya süt tüketmemek için herhangi başka geçerli bir sebebiniz varsa, protein tozunuzu su ile karıştırarak da tüketmeniz mümkün elbette.

 

Bu kullanım şeklinin bir avantajı da, yanınnızda spor salonuna gidip dönerken süt gezdirmekten kurtuluyor olmanız. Ayrıca çoğu protein tozununun suda daha kolay karışıyor olması da diğer bir avantaj elbette.

 

Özellikle diyet / cut yaptığınız dönemlerde veya karbonhidrat alımını sıkı kontrol etmek istediğiniz durumlarda, bu seçenek sizin için daha uygun olabilir.

 

Protein Supplementlerini Diğer Sıvılarla (Meyve Suyu, Sporcu Içecekler Vb.) Ile Karıştırarak Içmek

 

Bu tür kullanım, eğer mecbur değilseniz veya böyle yapmak için gerçekten geçerli bir nedeniniz yoksa, çok da tavsiye ettiğimiz bir yöntem değil açıkçası.

 

Bunun başlıca sebebi ise bu tür kullanımı mantıklı kılabilecek çok fazla sebep ve avantaj olmamasıdır. Meyve suyu arada bir tüketildiğinde güzel ve lezzetlidir ama çoğu meyve suyunun reklamının yapıldığı kadar sağlıklı olmadığı da bir gerçek. Aynı şeyi Gatorade / Powerade / İsostar gibi sporcu içecekleri için de söyleyebiliriz.

 

Özetle eğer gerçekten çok geçerli bir sebebiniz yoksa, siz süt ya da su ile kullanımdan vazgeçmeyin.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Benaykut    1

Kesinlikle protein tozu kullanımı, ürünün kullanım talimatına uygun olmalı. Üzerinde süt ile yazıyorsa süt, su ile yazıyorsa su diye düşünüyorum. Yanlış kullanımlar sonucu kişiye rahatsızlık verebilir. 

  • Olumsuz 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
classic    4
Benaykut, 18 dakika önce yazdı:

Kesinlikle protein tozu kullanımı, ürünün kullanım talimatına uygun olmalı. Üzerinde süt ile yazıyorsa süt, su ile yazıyorsa su diye düşünüyorum. Yanlış kullanımlar sonucu kişiye rahatsızlık verebilir. 

sütün bu sporda hiç bir şekilde yeri yok.

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Larues    235
classic, 14 dakika önce yazdı:

sütün bu sporda hiç bir şekilde yeri yok.

 

Adama niye- puan atıyorsun ki? Doğru söylüyor ürün kullanımı nasıl tavsiye ediliyorsa öyle kullanılır. Süt ürünlerinden zaten medet ummuyoruz instagramda hit almak için atılan süt ile alakalı bilgilerle kafanızı çok doldurmayın 1 bardak süt bi küçük yoğurttan bişi olmaz. Ve konuya gelecek olursak arkadaşımızın dediği gibi ürün kullanımı nasıl tavsiye ediliyorsa öyle kullanılır bu kadar basit 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
DeMoNhUnTeR    233

Sindirim sorunu yoksa süt tüketiminde bir sakınca görmüyorum

Gece içtiğim protein tozunu sütle,

İdman sonrası içtiğim protein tozunu suyla içiyorum

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×