Jump to content
  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Loving

Peptid enjeksiyonu,rotasyon ve bölge kullanımı

Önerilen İletiler

Loving    9.424

İnsülin enjeksiyonu için uygun vücut bölgeleri karın, uyluk (bacak), kol ve kalça en uygun bölgelerdir.

pkr1.png.2033a48661da26e17cc73ca5d92f17df.png

Enjeksiyon bölgesi seçimi

Kişi vücut yapısı, kullandığı peptid tipi, günlük enjeksiyon sayısı, yaşam tarzı ve el becerisine göre enjeksiyon yapacağı bölgeyi belirlemelidir. Ayrıca enjeksiyon bölgesine enjeksiyon öncesi ve sonrası masaj yapmak, sıcak uygulamak ve ovalamak peptid emilimini etkileyeceği için önerilmez.

ikr2.png.bc8d0066bd8fee067fecf16dedced348.png

Omuz başlarının 4 parmak altı ile dirseklerin 4 parmak üstü arasında kalan alan ile gömlek ütü çizgisinin dış kısmında kalan alan içerisine enjeksiyon yapılmalıdır.

Göbek deliğine ve çevresine ikişer parmak mesafede kalan alan içine enjeksiyon yapılması önerilmemektedir. Kaburga kemiklerinin altında kalan alan (çatı şeklinde üst sınır) ile iç çamaşırı çizgisinin üzerinde kalan alan (alt sınır) enjeksiyon için uygundur. Yan sınırları belirlemek için ise göbek deliğinden ikişer parmak mesafe bırakılmalı ve kalça kemiklerinin başladığı noktaya kadar olan alana enjeksiyon yapılmalıdır.

pkr3.png.91868e2c0e5ac925d83516f859482fbc.png

Kasığın 4 parmak altı ile dizin 4 parmak üstünde kalan alan ve pantolon ütü çiz­gisinin dış kısmı ile pantolon yan dikiş çizgisinin ön kısmında kalan alan içerisine enjeksiyon yapılmalıdır.

pkr4.png.f94d9bd6dfd0bd8e457f669fa15ee70f.png

Her 2 kalça da 4 eşit parçaya bölünerek üst dış tarafta kalan alan içerisine enjeksi­yon yapılır (pantolon cebinin üst kısmı). Diğer kalça için de aynı şekilde enjeksiyon alanı belirlenir.

pkr5.png.17945adab2e8d5df00b79f0bf65fdf0e.png

 

Enjeksiyon bölgeleri dönüşümlü olarak (rotasyon) kullanılmalıdır. Hem enjeksiyon bölgeleri arasında hem de aynı enjeksiyon bölgesi içinde rotasyon yapılması gerekir.
Bölgeler arası rotasyon

Aynı saate aynı bölgenin kullanılması en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Bu yöntemde her bir enjeksiyon zamanı için bir bölge belirlenir (örneğin; sabahları karın, öğlenleri kol, akşamları uyluk ve yatma zamanında kalça gibi) ve her gün bu kural tekrar edilir. Kalça kullanılmayacak ise yatmadan önce yapılan peptid enjeksiyonu da uyluktan yapılabilir.

pkr6.png.cb7ce9f4b384f5e2368f3dc34b1e50af.png

Eğer günde tek doz ya da iki doz peptid enjeksiyonu kullanıyorsanız enjeksiyon bölgenizi haftalık değiştirebilirsiniz. Bu enjeksiyon yönteminde enjeksiyon bölgesini bölerek kullanmak oldukça önemlidir. Örneğin karın bölgesini dörde bölerek her hafta bu bölünmüş alanlardan biri içerisine enjeksiyon yapılması ve saat yönünde ilerlenmesi önerilir. Böylece 4 hafta sonunda tekrar başlangıçtaki alana gelindiğinde bu alan tamamen iyileşmiş olur.

Aynı zamanda enjeksiyon bölgelerinin sağ ve sol taraflarının dönüşümlü kullanılması gerekir (örneğin; önce sağ sonra sol kol, önce karnın sağ tarafı sonra sol tarafı gibi).

pkr7.png.e4f30235f4d7d3110ad7b983e27ca2bf.png

Bölge içi rotasyon

Sık sık aynı noktaya enjeksiyon yapmak bu bölgede doku hasarına ve buna bağlı olarak kızarıklık, morarma, ağrı ve yağ dokuda komplikasyonlara (tahribatlara ve yan etkilere) neden olur. Bu durumun önüne geçmek için iki enjeksiyon noktası arasında en az 1 parmak ( 1cm ) boşluk bırakılmalıdır.

Sürekli aynı noktaya enjeksiyon yapmak ve doğru rotasyon uygulamamak enjek­siyon noktalarında yumru şeklinde oluşumlara (lipohipertrofi) neden olur.

pkr8.png.2ecda9784dcceba1478b8fb5ee5bb57d.png

Peptid enjeksiyonunda oluşabilecek komplikasyonlar nelerdir?

Lipodistrofi, sağlıklı yağ dokusunun bozulması sonucunda meydana gelir. Lipo-distrofiler peptid enjeksiyonuna bağlı olarak yağ dokuda çöküntü (Lipoatrofi) ya da yumru (Lipohipertrofi) şeklinde oluşur.

Lipohipertrofiler insülin kullanan diyabetlilerde oldukça sık gözlenmektedir. Lipohipertrofiler vücutta insülin enjeksiyonu yapılan tüm enjeksiyon bölgelerinde oluşabilir.
pkr9.png.b6d58decdb5e2976984d33c4da1a3514.png

Sürekli aynı noktaya enjeksiyon yapmak ve doğru rotasyon uygulamamak enjeksiyon noktalarında yumru şeklinde oluşumlara (lipohipertrofi) neden olur.

Lipohipertrofi neden oluşur?

Enjeksiyon bölgeleri arasında ve enjeksiyon bölgesi içinde rotasyon yapmamak,

İnsülin iğnesini 1 defadan fazla kullanmak lipohipertrofi oluşumuna neden olur.

Lipohipertrofi içine enjeksiyon yapmak risk yaratır mı?

Lipohipertrofi içine yapılan enjeksiyonda peptid emilimi oldukça düzensizdir ve emilim hızı öngörülemez. Sürekli lipohipertrofi içine enjeksiyon yapılırsa yumru gittikçe büyür ve peptid görevini istenilen şekilde yapamaz. Bu durum kan şeke­rinde beklenmedik iniş çıkışlara ve hipoglisemiye sebep olabilir. Ayrıca lipohi-pertrofili bölgeye masaj yapmak ya da sıcak uygulamak peptidin hızla emilmesine sebep olabilir. Bu sebeplerle lütfen lipohipertrofi içine enjeksiyon yapmayın, ma­saj ya da sıcak uygulamayın.

Belirli aralıklarla enjeksiyon bölgelerinizi el ile muayene edin. Elinizi hafifçe bastı­rıp enjeksiyon bölgesi üzerinde masaj yapar gibi tüm enjeksiyon bölgenizi kontrol edin. Eğer lipohipertrofiniz varsa bu alana tamamen iyileşene kadar hiç enjeksi­yon yapmayın ve kontrole gittiğinizde bu bölgeyi hekim veya hemşirenize muayene ettirin.

Lipohipertrofiyi önlemek için,

Her enjeksiyonda enjeksiyon bölgenizi değiştirin (rotasyon),

Kısa insülin iğneleri (4 mm ve 5 mm) kullanarak daha geniş bir alana enjeksiyon yapın,

İğneleri tekrar kullanmayın.

Doğru deri kıvrımı nasıl uygulanır?

Deri kıvrımı ile yapılan enjeksiyonda deri kıvrımını doğru yapmak, sadece deri ve yağ dokuyu kıvırmak çok önemlidir. Aksi taktirde deri ile birlikte kas dokusu da kaldırılarak kas içi enjeksiyon yapılabilir.

Doğru deri kıvrımı için:

  • Baş parmak ile işaret ve orta parmak kullanılmalı,
  • Hafifçe kavrayarak deri ve yağ tabakası kıvrılmalı,
  • Çok bastırarak ya da sıkıştırarak kas dokusunu da kaldırmaktan kaçınılmalıdır.

Eğer uzun iğne kullanıyorsanız (6 mm ve 8 mm) deri kıvrımı uygulamanız gereke­cektir. Enjeksiyonda sıralama şöyle olmalıdır;

pkr10.png.fef4ad43cc134879ed2dea257fcdee9b.png

  • Deri kıvrımı oluşturulur.
  • Enjeksiyon deri kıvrımı yüzeyine dik olarak yavaşça yapılır.
  • Enjeksiyon yaptıktan sonra yavaş yavaş 10’a kadar sayılır (40 ünite ve üzeri dozlarda daha fazla beklemek gerekebilir).
  • İğne çıkarılır.
  • Deri kıvrımı serbest bırakılır.
  • Deri kıvrımını, enjeksiyon bitip iğneyi çıkardıktan sonra bırakın. Kıvrımı erken bı­rakmak kas içi enjeksiyona sebep olabilir.

İnsülin iğneleri tek kullanımlıktır.

İnsülin iğnelerinin ambalajlarında tek kullanımlık oldukları belirtilmektedir. İnsülin iğneleri ilk kullanım için sterildir. Tekrar kullanılan İnsülin iğneleri artık steril değildir.

İnsülin iğnesinin tekrar kullanılması aşağıdaki sonuçlara yol açabilir:

İnsülin iğnesi içinde kristalleşerek İnsülin iğnesinin tıkanmasına neden olabilir.

İğne ucu aşınarak körleşir ve ağrılı enjeksiyona sebep olur.

İğnenin ucu fazla kullanımlarda kırılır ve metal parçacıklar enjeksiyon bölgesinde kalabilir.

pkr11.png.48efa763fa392b98889efb2792544e49.png

Tekrar kullanılan iğneler yağ dokuda bozulmalara sebep olarak lipohipertrofi oluşumunu arttırır.

İnsülin iğneleri tek kullanımlıktır ve sağlık bakanlığı tarafından tam geri öde­me kapsamındadır. Lütfen iğneniz bitmeden eczanenize kullandığınız iğne ucu­nu marka ve uzunluk belirterek vermesini rica edin. İğne ucunu 1 ke­reden fazla kullanarak tasarruf yapmaya çalışmak sizi tekrar kullanım sonucu oluşabilecek risklere bir adım daha yaklaştırır.

İnsülin iğnelerinin tekrar kullanımı bulaşıcı hastalık ve enfeksiyon riskini arttırır. Lütfen iğnenizi başka kişilerle paylaşmayın.İğnenizi açık şekilde bırakmak peptidin hava ile temasına ve bu­laşıcı hastalık riskine sebep olur. Ayrıca hava kabarcıkları peptid dozunun doğru uygulanamamasına neden olur.

İnsülin iğnesi ile doğru enjeksiyon nasıl uygulanır?

  • -Her enjeksiyon öncesinde ellerinizi ılık su ve sabunla yıkayın, durulayın ve dikkatle kurutun.
  • -Her enjeksiyondan önce enjeksiyon bölgenizi kontrol edin.
  • -Kullanacağınız bölgede kızarıklık, morarma, ödem, iltihaplanma, enfeksiyon, lipohipertrofi (yumru) ya da lipoatrofi (çöküntü) olmadığından emin olun.
  • -Eğer varsa lütfen tekrar sağlıklı haline dönene kadar bu bölgeye enjeksiyon yapmayın.
  • -Enjeksiyon yapacağınız bölgenin temiz olduğundan emin olun.
  • -Enfeksiyonların hızla yayılabileceği hastane ya da bakım evi dışında enjeksiyon yapılacak bölgenin dezenfektan ya da alkol ile temizlenmesi gerekli değildir.
  • -Eğer alkol ya da dezenfektan uygulandıysa enjeksiyon ancak bölge tamamen kuruduktan sonra yapılmalıdır.

İyi forumlar.

insuelin.png

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


SPECTRE    1.017

hocam emeğine sağlık süper çok iyi ve detaylı anlatım olmuş elinize sağlık.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
M4jeste    65

standart insülin iğnesi ile (0,45x13mm kahverengi) deriyi kıvırmadan dik bi şekilde enjeksiyon yapsak sorun olurmu

ayrıca ghrp6 ve cjc enjektörde karıştırılıp tek seferde vurulabilir mi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×