Jump to content
  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

scorocco

Buharlı 3 bölümlü pişirici

Önerilen İletiler

scorocco    113

Merhaba

buharlı pişirici kullanan varmı aramızda ?

Almak istiyorum deneyimleyen kullanan varmıdır deneyimlerinizi paylaşırmısınız.

İş sebebiyle beelenmeye pek vakit ayıramıyorum bunun pratik olacağını düşünüyorum 

IMG_3929.jpeg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Probis    181

ben yıllarca kullandım, et pişirmek için kötü onu söyleyebilirim. Tavuk göğüsü aşırı kuru oluyor. Pirinci pişirmesi orta karar, sebze pişirmesi harika. Fakat en büyük eksisi buharlı tren gibi devamlı aşırı miktarda üst taraftan buhar atıyor dolayısıyla bütün ev aşırı nemleniyor ve kokuyor. Yazın sorun değil camı açıp kenarına koyabiliyorsun fakat kışın sıkıntı yaratıyor bu durum. Ben bu aletin yerine instant pot tavsiye ediyorum. Yani elektronik düdüklü tencere farklı markalardada var. Fakat instant pod tercih edilmeli çünkü içindeki tenceresi çelik, dolasıyla çizilme problemi olmuyor, diğer markaların hep teflon kaplama ömür aşırı kısa. Buharlı pişirici pirinci 40-45 dakikada pişiriyor, instant pot 12 dakikada pişiriyor ve buharı dışarı salmadığı için çok rahat.

  • Vayyyy!! 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scorocco    113
Probis, 6 dakika önce yazdı:

ben yıllarca kullandım, et pişirmek için kötü onu söyleyebilirim. Tavuk göğüsü aşırı kuru oluyor. Pirinci pişirmesi orta karar, sebze pişirmesi harika. Fakat en büyük eksisi buharlı tren gibi devamlı aşırı miktarda üst taraftan buhar atıyor dolayısıyla bütün ev aşırı nemleniyor ve kokuyor. Yazın sorun değil camı açıp kenarına koyabiliyorsun fakat kışın sıkıntı yaratıyor bu durum. Ben bu aletin yerine instant pot tavsiye ediyorum. Yani elektronik düdüklü tencere farklı markalardada var. Fakat instant pod tercih edilmeli çünkü içindeki tenceresi çelik, dolasıyla çizilme problemi olmuyor, diğer markaların hep teflon kaplama ömür aşırı kısa. Buharlı pişirici pirinci 40-45 dakikada pişiriyor, instant pot 12 dakikada pişiriyor ve buharı dışarı salmadığı için çok rahat.

bakın bunu bilmiyordum çok teşekkür ederim aydınlatıcı yorumun görüşün için.

şuan instant pot a yöneldim

tavuk ve etide airfryer de devam ozaman.

pirinç için alternatifler arıyordum bu bahsettiğiniz ürün ozaman benim için çözüm olacak ve 12 dakika gerçekten mükemmel zaman.

TEKRAR ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.091
scorocco, 1 saat önce yazdı:

Merhaba

buharlı pişirici kullanan varmı aramızda ?

Almak istiyorum deneyimleyen kullanan varmıdır deneyimlerinizi paylaşırmısınız.

İş sebebiyle beelenmeye pek vakit ayıramıyorum bunun pratik olacağını düşünüyorum 

Ben tavukları airfry da pirinci de mikro dalgada yapıyorum. Hem aşırı pratik hem zamandan tasarruf hemde lezzetli 

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scorocco    113
Askabar, 8 dakika önce yazdı:

Ben tavukları airfry da pirinci de mikro dalgada yapıyorum. Hem aşırı pratik hem zamandan tasarruf hemde lezzetli 

Evet bende o şekil yapacağım tavuklar zaten airfry fakat pirinç için çözüm arıyordum.

peki mikrodalgada nasıl oluyor kuru olmuyor değilmi ?

ortalama pişme süresi nedir ?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.091
scorocco, 7 dakika önce yazdı:

Evet bende o şekil yapacağım tavuklar zaten airfry fakat pirinç için çözüm arıyordum.

peki mikrodalgada nasıl oluyor kuru olmuyor değilmi ?

ortalama pişme süresi nedir ?

Ben şu sıralar 400 çiğ pirinç yapıyorum üstüne 800 gr su ekleyip 25 dk ye atıyorum. İlk piştiğinde ısı üstten geldiği için üstü daha kuru  altı daha yumuşak oluyor. Pişim işlemi bitince karıştırıp alt üstü yakıp soğumaya bırakıyorum. Gayet iyi oluyor. 

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scorocco    113
Askabar, 1 dakika önce yazdı:

Ben şu sıralar 400 çiğ pirinç yapıyorum üstüne 800 gr su ekleyip 25 dk ye atıyorum. İlk piştiğinde ısı üstten geldiği için üstü daha kuru  altı daha yumuşak oluyor. Pişim işlemi bitince karıştırıp alt üstü yakıp soğumaya bırakıyorum. Gayet iyi oluyor. 

Şeçeneklerimden biri olarak ekledim teşekkür ederim 

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mokarper    15
scorocco, 4 saat önce yazdı:

Merhaba

buharlı pişirici kullanan varmı aramızda ?

Almak istiyorum deneyimleyen kullanan varmıdır deneyimlerinizi paylaşırmısınız.

İş sebebiyle beelenmeye pek vakit ayıramıyorum bunun pratik olacağını düşünüyorum 

Ben 3 yıldır kullanıyorum aşırı pratik ve çok memnunum. Tabi lezzet konusunda beklentini düşürmen gerek

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scorocco    113
mokarper, 8 dakika önce yazdı:

Ben 3 yıldır kullanıyorum aşırı pratik ve çok memnunum. Tabi lezzet konusunda beklentini düşürmen gerek

Teşekkür ederim tecrüben ve yorumun için.

aslında tavuk,et geri planda bu olay için önceliğim pirinç fakat pirinç için daha ideal olan arkadaşımızın dediği instant pot düşünücem.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
galicik    763

Alma pirinç lapa oluyor, tavuk haşlama gibi oluyor, temizliği ızdırap başta güzel geliyor aktif kullanılmaz aldım depoya kaldırdım yatıyor 

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scorocco    113
galicik, 6 dakika önce yazdı:

Alma pirinç lapa oluyor, tavuk haşlama gibi oluyor, temizliği ızdırap başta güzel geliyor aktif kullanılmaz aldım depoya kaldırdım yatıyor 

Evet benimde fikrim değişti teşekkür ederim pirinç için instant pot düşünüyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
batuhan33    24

Tavuk için airfry tavsiye ederim. Pirinç için denemedim ama brokoli, havuç ve patates için harika oluyor tavsiye ederim. Çok hafif ve hayli sağlıklı bir pişirme yöntemi. Kız arkadaşım da genelde deniz ürünleri için kullanıyordu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scorocco    113
batuhan33, Bir saat önce yazdı:

Tavuk için airfry tavsiye ederim. Pirinç için denemedim ama brokoli, havuç ve patates için harika oluyor tavsiye ederim. Çok hafif ve hayli sağlıklı bir pişirme yöntemi. Kız arkadaşım da genelde deniz ürünleri için kullanıyordu.

Evet et ürünler için bende airfryer kullanıyorum fakat pirinç için alternatif arıyorum TEŞEKKÜR EDERİM.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Probis    181

Ayrica instant pot ile yuksek gramdan hatta kg olarak pirinc pisirilebiliyor. Dolayısıyla 3 4 gunluk pirinci 1 keredede pisirebikiyorsunuz. Sonra mikrodalgada ısıtıp taze gibi yenebiliyor. Eti bende airfryerda pişiriyorum taze olarak.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scorocco    113
Probis, 2 saat önce yazdı:

Ayrica instant pot ile yuksek gramdan hatta kg olarak pirinc pisirilebiliyor. Dolayısıyla 3 4 gunluk pirinci 1 keredede pisirebikiyorsunuz. Sonra mikrodalgada ısıtıp taze gibi yenebiliyor. Eti bende airfryerda pişiriyorum taze olarak.

Sizin deneyiminiz ve yorumunuz çok teşvik etdi zaten.

Bakalım sanırım %90 bu ürünü alacağım teşekğr ederim

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
galicik    763

airfry da çok kurutuyor en iyisi granit wok tava da kendi suyu ile pişirmek tavuğu, her yöntemi denedim sürdürülebilir aktif yemek için en iyisi tavuğu tava kendi suyunda kısık ateşte haşlamak sonrasında baharatlayıp az zeytin yağında kavurmak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scorocco    113
galicik, 6 saat önce yazdı:

airfry da çok kurutuyor en iyisi granit wok tava da kendi suyu ile pişirmek tavuğu, her yöntemi denedim sürdürülebilir aktif yemek için en iyisi tavuğu tava kendi suyunda kısık ateşte haşlamak sonrasında baharatlayıp az zeytin yağında kavurmak

Evet çok kurutuyor üzerinde hazır ayarda fakat ben ayarlar ile oynama yağıyorum 170 derecede 18-20 dakika pişiriyorum mükemmel oluyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×