Merhaba arkadaşlar;
Bu konuda sahte ürün nedir böyle bir kavram uydurma mıdır? Doğru ürün nedir? Yüksek ve alt doz ürün kavramı nedir? Gibi terimleri tüm bunların gerçeklik paylarını inceleyeceğiz ve beraber doğru ile yanlışı örneklerle ayırt edeceğiz bu konuda.
Sahte steroid nedir? Bu kavram doğru mudur?
Arkadaşlar bu kavram baştan sona yanlış ve yalan/uydurmadır. Dünya da sahte steroid diye bir husus yoktur. Bu kavram tamamen ülkemizde bu camiaya gönül vermiş gibi gözüküp aslında uzaktan yakından alakası olmayan yaşlı kurtlar veya bilgisiz sporcular veya satıcılar tarafından zihinlere kazanmasına yardımcı olunulmuş terimlerden sadece birisidir.
Misal bu sahte steroid olaylarının iç piyasadaki anılma şekillerini sıralayalım beraber;
Kardeşim geçmiş olsun zeytin yağı basmışlar.
Kanka kortizol koymuşlar ondan şişmişsin geçmiş olsun.
O senin gh veya peptid diye vurduğun insülin bro yazık ettin kendine.
Gibi benzer çokça şey duyduk değil mi? Bu terimleri genelde sektörün bu konuda en cahil kesimi kullanır. Bu terimleri kullanan kişilerin egoların dan lego yapmak lazım. Çünkü kendileri gibi herkesi zehirliyorlar.
DÜNYADA SAHTE STEROİD DİYE BİR ŞEY YOK!
'' DÜNYA DA OVER DOSE VE UNDERDOSE vs STERİL OLAN VE OLMAYAN ÜRÜNLER VAR! ''
Bu iki kavramı nasıl birbirinden ayırabiliriz? Diye aklınıza sorular gelecektir muhakkak şimdi o cevaplara geçelim arkadaşlar. Yüksek ve alt doz kavramı tamamen markanın kurumsallığı ile ilişkili keza steril olma ve olmama oranı da öyle. Haliyle ürünler ikiye ayrılıyor ECZANE ÜRÜNLERİ ve LAB ÜRÜNLERİ.
Eczane ürünleri ülke gözetmeksizin kendini kanıtlamış tüm markaların devlet nezdinde değeri olan marka ömrünce denetlemeye tabi tutulan tabiri caiz ise üretim tesislerin de bağlı olduğu bakanlıktan habersiz sinek uçmayan en steril ortamlarda üretilen yerli ürünlerdir.
Laboratuvar ürünlerine gelecek olursak kurumsallıktan ve resmiyetten uzak nerede ne şartlardan üretildiği belli olmayan ürün topluluğuna verdiğimiz tabiri caiz ise merdiven altı üretim sınıfındaki ürünlerin ta kendileri. Bu ürünler denetlenemez denetlenemedikleri için laboratuvar sınıfı ürünler olarak çıkış yaparlar resmi üretim lisansları yoktur uluslar arası nitelikleri karşılayacak değer de çünkü. Haliyle bu ürünler üst veya alt doz olurlar üst doz olanlara çok nadir denk gelirsiniz o da zaten 10 yılda bir olabilecek bir şey çünkü dünya markaları bile bu sektör de aynı kalitede ham maddeyi yakalamakta büyük sorunlar yaşıyorlar.
Tüm bu anlattıklarımdan mütevellit sahte ürün kortizon, insülin, zeytin yağı gibi terimler saçmalıktan ibarettir dünya tarihinde içinde bu etken maddelere denk gelinmiş bana tek resmi kaynak sunabilecek biri varsa konu altına dilediği gibi bunu paylaşabilir. Bu ata sözü kıvamında dilimize sektör dahilinde yapışmış komiklikten ibaret sözlerden uzaklaşmanız adına doğru ve yanlışı net şekilde ayırt edebilmeniz için size bu konuyu detaylıca örnekleri ile anlatıyorum arkadaşlar.
Kim ki eczane ürünleri ile çalışıyorsa gözünüz kapalı güvenebilirsiniz kim ki lab ürünleri ile çalışıyorsa kişinin geçmişini ve ürün kalitesini defalarca sorgulamanız da fayda görüyorum. Çünkü şunu unutmayın ne dedik? Sahte ürün diye bir şey yok ama gel gelelim steril olma/olmama veya yüksek alt doz kavramına.. Lab ürünleri genelde elinize süslü bir kargo gelir ve ürünü görür etkilenirsiniz akabinde gelişimin ya istediğiniz gibi olmaz yada hiç bir gelişim söz konusu olmaz. Peki bu durum da giden paraya mı? zamana mı? yoksa o yağlı enjeksiyonların içinde vücudumuza ne aldığımıza mı yanalım?
PARAYI TEKRAR BİR ŞEKİLDE KAZANABİLİRİZ DOĞRU MU?
ZAMAN BİR ŞEKİLDE TELAFİ EDERİZ DOĞRU MU?
AMA SAĞLIK SİZİ BİR KERE TERKEDERSE BİR DAHA ZAMAN VEYA PARA İLE TELAFİSİ OLMAZ BU TERKEDİLİŞİN!
Ha lab ürünü kullandım ölecek miyim? Asla böyle bir şey söz konusu değildir muhteşem de gelişebilirsiniz. Ama dolaşım sisteminize geri dönüşü olmayacak veya 5,10,20 yıl yuvalandıktan sonra ortaya çıkacak bir hastalık veya benzeri hususu göze alıyorsanız hiç bir sorun yok tercih edebilirsiniz. '' Şahsen ben onu göze almıyorum. ''
Beni tanıyanlar SP konusu akıllarına gelipte eee sp de lab diyenlere cevabımı şimdiden vereyim arkasında balkan'ın olduğunu unutmasınlar. Tekmesin den emin olmadığın eşşeğe binmedim binmem de aksi olsaydı 11 yılda çok farklı tercihlerim olurdu verdiğim destek çerçevesinde muhtemelen aynı gruplar ile meşgul olmazdım öyle değil mi? Neyse o sual aklına gelenlere de böylelikle cevap verdik diyelim. Son olarak eczane ürünleri en az üzerinde ne yazıyorsa onu size sunmak zorundadır doz anlamında yapılacak testler sonrası fakat lab ürünlerinde yazılan ne ise çok altında doz sunumu söz konusudur buda beraberinde gelişimin iyi veya kötü sonuçlanmasına sebebiyet verecek başlıca iki unsurdan birisidir.
Artık bu kavramları nasıl değerlendireceğinizi çok iyi öğrendiğinizi düşünüyorum.
Sevgilerimle, Keyifli forumlar.