Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Loving

Ramazan ayında kürde olanlar neler yapmalı?

Önerilen İletiler

Loving    9.225

419_D53k8UIXkAAHLja.jpg.3948f262770b69331f3c1bad2baadb36.jpg

Merhaba arkadaşlar; 11 ayın sultanı tüm Müslümanlar için çok şey ifade eden ramazan ayında kürde olan sporcular neler yapmalı? Nasıl yapmalı veya tam tersi neyi nasıl yapmamalı! Bunları değerlendireceğiz bu konuda. Öncelikle tüm İslam aleminin Ramazan ayını canı gönülden, en içten dileklerimle kutlar ve mübarek olmasını dilerim. 

1. SORU RAMAZAN AYINDA BULK VEYA DEFİNASYON KÜRÜNE GİRİLİR Mİ?

Arkadaşlar bu konu pek mantıklı değil oruçlu olacağınızdan sebep dilediğiniz gibi üst seviye beslenme ile bulk kürüne girmek çünkü bildiğiniz gibi ilaçların asli görevlerinden biriside protein ve karbonhidrat sentezi ve bunların yanında önem arz eden günün belirli saatleri yapılacak yüklemeler. Oruçtan sebep zaten günün genelinde aç kalacağımız için gün sonu iftar vakti yiyeceklerimiz bu süreci sağlıklı götürebilmemiz için uygun değildir. 

Peki bu süreçte definasyon yapılabilir mi? Evet bu kulağa biraz daha sıcak geliyor çünkü genel anlamda gün boyu aç kalacağımız ve vücudumuz devamlı stres altında olacağı için özellikle aç kalmaya bağlı yağ yakım süreci ve detoks sürecimiz daha net sonuçlar verecektir. Bu süreci gün içinde çalışıyorsak zaten vücut enerjiyi yemeklerden alamadığı için yağ gruplarından stok yağlardan almaya çalışacak buda biz sporcuların işine gelecek bir şey. Ama ilim sahibi olmamakla birlikte niyetimizide ramazanda Allah rızasından ziyade yağ yakmak adına da esprisinde olsa yapmasak iyi olur gibi. :) Çünkü gerek kendi çevrem gerek dinleyip, gözlemlediklerimizden kg verip detoks yapmak adına oruç tutan kadın, erkek bazı kişiler olabilir hazır aradan sevapları da kurtaralım kiloları da verelim diyerekten. :) O yüzden ne derler "Ameller niyetlere göredir." 

Definasyon dönemi günü bu şekilde geçirip iftar sonrası aldığımız kkal notunu tutup önce onu aradan çıkarıp sonra hedef günlük kardiyo yağ yakım kkal üzerine çalışırsak daha başarılı olur. Yani iftarı yaptık aldıklarımızı yaktıktan sonra vücudu daha zorlayarak yağ yakımını devam ettirmemiz lazım.

2. SORU BULK KÜRÜNDEYİM AĞIR KG DEVAM EDEBİLİR MİYİM?

Bu kesinlikle kocaman bir '' HAYIR '' arkadaşlar. Çünkü ilk başta buna hayır yerine evet der antrenman atmaya başlarsanız hiç sorun yok dilediğiniz kilolarda harika performans sergilersiniz ama bunu en fazla 1 taş çatlasın 2 hafta yaparsınız mide küçülüp beslenme özellikle karbonhidrat yüklemeleriniz azaldıktan sonra tekrarlar çıkmayacak ağırlıklar düşecek ve burada cümlenin başında bahsettiğim HAYIR kısmına geliyor olacaksınız. Unutmayın bu yazdıklarımın hiç birini kitaplardan okumadım veya birisinden dinlemedim bizatihi tüm doğrularımı yanlış yaparak bulmuş birisiyim haliyle siz bu yanlışları yapmayın istiyorum. 

Sonra salon ayılıp, bayılmaya başlarsınız ona göre. :) 

Bu dönemde mümkünse iftarı yaptıktan sonra doğru su tüketimi ve karbonhidrat alımı sonrası 1 veya 2 saat sonrasında antrenmana başlamanızı tavsiye ediyorum. Antrenmanlarınızın ana amacı '' ÇALIŞACAĞINIZ BÖLGEYE '' kan göndermekten ibaret olsun. Yani yine ağır girmiyoruz aksine en ideal kaldırdığımızda bizi titretmeyecek kolaylıkla indirip, kaldıracağımız ağırlıkları seçelim böylece hedef bölgeyi esnetip liflerimiz ve kasların olduğu alanlarda kan akışını sağlayalım doldur boşalt yaparak vücudumuzu diri tutalım yoksa böyle bir süreçte üstüne koyacağını düşünenler varsa yanılıyorlar ana hedef '' VÜCUDU DİRİ TUTMAK '' neden? Çünkü vücut oruçlar beraber strese girecek suyu verecek kısa sürede haliyle küçüldüğünüzü sanıp triplere gireceksiniz. :) Ama bu çok normal panik yok ilaç olduğu için sıfır olmayacaksınız vücut tamamen suyu vermeyecek 2,4 kg arasında olur genelde bu süreçte kayıplar bunun tamamı da su diyebiliriz ilk etapta.

3. ÇOK AĞIR İLAÇLARLA KÜRDEYİM ANTRENMAN DA YAPMAK İSTİYORUM ORUÇTA TUTMAK İSTİYORUM NE YAPMALIYIM?

Evet burada ilaçların türevi , mg ölçüleri ve bir takım başka detaylar önemli arkadaşlar. Ben kendimden örnek vereyim sizi de bu konuda özgür bırakmış olayım tercih olarak. Ben şahsen çok yüklü bir kürdeysem ramazanda testosteron haricinde tüm ilaçları kesiyordum maliyeti ve süreci doğru yönetebilmek adına. Bu durum kürü bırakmanızı gerektirebilecek hastalık veya kaza dönemlerinde de geçerli çünkü unutmayın neyi bırakırsanız bırakın testosteronu bıraktığınız an geri dönüşü zor yollara girmeye başlarsınız. Sıkı antrenman yapamadığınız dönemde yüksek mg ve çeşitli çoğul ilaçları vücudunuzda tutmanızın da anlamı yok! Beslenemiyorsunuz , antrenmanların hakkını veremiyorsunuz vs. Ha ben tutmayacağım zaten diyorsanız bu yazdıklarımın hiç birini kale almanıza da gerek yok.

Tutup tutmamak kişiyi ilgilendirir ve kimse buna karışamaz ama ben şükür çocukluk dönemlerimden gerek aile terbiyem gerek aldığım takva terbiyesi muteberinde hiç kaçırmamışımdır ama vücut geliştirme ilk dönemlerimde ilaçla tanıştığım vücudumun en patladığı zamanlardaki bir anımı paylaşacağım belki referans alanlarınız olur. 

Yüklü ilaçlar giriyor ve vücudumda muhteşem performans alıyordum tepki olarak aynaya baktığımda adeta büyüleniyordum ve zamanımı, paramı tamamen bu sürece ayırmıştım sonra ramazan ayının gelmesi ile acaba ne yapmalıyım hiç durmadan devam etmeli miyim boşuna mı gidecek bütün ilaçlar soruları ile aklım meşgul olurken kendi kendime bir kaç soru sordum onlardan bazıları inançlarım bağlamında şunlardı!

  • Burak bugün tek bir sağlık sorunun var mı?
  • Burak uzuvlarından herhangi birisi eksik mi?
  • Burak uzuvlarından herhangi birisi işlevini yerine getiremiyor mu?
  • Burak boyun posun her şey istediğin hatta daha iyisi mi?
  • Sana bu vücudu inançların dahilinde kim nasip etti?

Bu ve benzeri soruları kendime soruduğumda evet son sorudaki ''Sana bu vücudu inançların dahilinde kim nasip etti?'' şıkındaki soruya şu cevabı verdim diğerlerine verdiğim pozitif cevaplar sonrası '' Bana bu vücudu veren Allah'a hamd olsun! '' Dilerse burnumdan bir sinek kaçar ömrümün kalanını midemden işeyerek ve yiyerek geçirebilirdim de veya sonrasında da bu olabilirdi! Diye düşünüp tüm bu nimetlere karşılıksız kalamazdım ve bu dönemlerde ağır kürlerden kaçındım hatta uzunca bir süredir bir kaç yıldır benim kürlerim genelde yıl bazında olur '' Ramazan aylarında asla antrenmana gitmem sadece testosteron kullanırım bu dönemlerde ve her iftar sonrası yediklerimi midem de yatırmam mutlaka kardiyo yapar bolca su tüketir ve sonrasında sahura hazırlanırım. '' 

Yani tutup tutmama arasında olanlara belki referans olur diye paylaşmak istedim yoksa kimsenin haddine değil kimsenin hayatına eleştirisel oranda tavsiye veya markajlarda bulunmak. Şimdilik aklımda olanlar bunlar bunları dikkate alırsanız faydanıza olabilir arkadaşlar. 

HAYIRLI RAMAZANLAR.

  • Beğen 30
  • Vayyyy!! 4
  • Alkış 2
  • 100 Puan 1
  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


forbit    828

Hocam hayırlı ramazanlar tüm Peptid Türkiye ailesine ve Müslüman dünyasına. Konu süper olmuş özellikle anlatım dilinizdeki samimiyet ve son kısımlar harikaydı okurken çok keyif aldım elinize sağlık. Bende Ramazanda sadece dediğiniz gibi vücudu ısıtmak adı altında antrenman yapıyorum kışın arabaya binip motoru ısıtmak gibi. :D:) 

  • Beğen 3
  • Vayyyy!! 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Surrender    105

Elinize emeğinize sağlık Burak hocam oldukça faydalı bir konuya değinmişsiniz 👍

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben şöyle yapıyorum iftara iki saat kala idmana başlıyorum idman bitiyor duşumu alıyor eve geliyorum ezan okunuyor direk iftarımı yapıyorum çok rahat oluyor 

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bay-T    4.213

Harika bir yaz olmuş bu aralar döktürüyorsun Burak hocam :D Cümleten hayırlı ramazanlar.

  • Beğen 1
  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AS1L    220

Ramazan ayında kürde olmayanlar neler yapmalı? @Loving hocam B|

  • ahahaha 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
fert    75
BenchSevdalısı55, 1 dakika önce yazdı:

oruçluyken enjeksiyon yapsak orucu bozarmı hocam peki

Oruçluyken vücuda giren her şey orucu bozar

  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ironmann    398

Şimdiden herkese hayırlı ramazanlar

Konuyu hortlatalım +1 

  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
SPECTRE    722

Hayırlı ramazanlar yarın kalkıyoruz :D Allah kabul etsin herkesin niyetini.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emirkaan2955    36

Sahurda 100 gram yulaf 4 yumurta 1 ölçek protein tozu ile başlayacağız iftardan önce antrenman yatmadan önce 1 saat cardio nasıl bir form tutacağız bakalım :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: godzi10
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      20 hafta küre girmek istiyorum bu kürün:
      10 haftasını  boldenon  10 hafta  deca Sorularım:
      Yapsam olur mu? Yada direk 20 hafta boldenon yada 20 hafta deca mı yapayım? Hangisi benim için daha iyi bir süreç olur?
      Cevaplar için teşekkürler.
    • Yazan: Boldeman
      Merhaba değerli hocalarım
      Kürümde şuan:
      Test-c 500 Boldenon 600 Günlük 4iu gh Var ama genel olarak grip tarzı boğaz ağrısından doktora gittim antibiyotik vs yazdı ama bu halsizlik ve iştahsızlık geçmiyor üzerine bide depresyon ve sürekli uyku hali başladı gh ilk defa kullanıyorum acaba ondan mı yoksa ilaçlar birbirleriyle etkileşime mi giriyor libidomda aşırı düştü ve ağrılı yapışkanlı tarzda işiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var ne yapmam lazım antrenmanları kesip ilaçlarla beraber dinlenmek mi lazım yoksa direk virüsten kurtaracak zımba gibi bi ilaç tavsiyesi var mıdır hocalarım?
      Teşekkürler.
    • Yazan: Yasinakda
      Arkadaşlar küre giricem girmeden önce testler yaptırıcam devlette hangi bölüme yaptırabilirim sorunsuz?
    • Yazan: Yavuz
      Beyler selamlar ramazan bayramı dolayısıyla salonlar cumartesiye kadar kapalı bende kürdeyim 4 gün spor yapamayacağım sizce bir sorun olur mu nelere dikkat etmeliyim hu süreçte salon açılana kadar ?

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×