Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

urci

Antrenman programı sorunu (hangisi doğru)

Önerilen İletiler

urci    11

merhabalar uzun zamandır tüm antrenman programlarını hemen hemen hepsini takip ettim . fakat aklımı kurcalayan bazı şeyler var . tek bölge yapılan antrenmanı şu an yeni bilim onaylamıyor bir kası haftada 2 kere çalıştırdığın da daha çok büyür deniyor. fakat başarılı sporculara baktığınızda (büyük kaslar hacimli vücut geliştirmeciler) hepsi tek bölge çalışıyor örnek vermek gerekirse

pazartesi gögüs

salı sırt

çarşamba omuz

perşembe biceps triceps

cuma bacak

gibi . bazılarıda gögüs triceps gibi iki bölge giriyo ama haftada 1 kez çalıştırıyor. en iyi antrenman programı nedir bu adamlar yanlış mı yapıyor yani bilimin tersine göre yapıyolar . yanlış tabikide yapmıyolar ama anlamıyorum . push pull leg yapmıyorlar mesela yapan sayısı 5 i geçmez pro bodybuilding yapanların. 

işin şu kısmına da değinmek istiyorum bu adamlar ilaçlı evet ama ilaç recorvery i hızlandırıyo ee o zaman bu adamlar da bi kası haftada 2-3 çalıştırmasını bilirlerdi neden yapmıyolar ve neden yapanlardan daha büyük daha kaslılar. bu konu çok kafamı karıştırıyo bro split evet doğru bişey değil ama bu adamlar bro split tarzı bi program yapıyolar. 

hany rambod bile sporcularını hazırlarken hep tek bölge bazen iki bölge antrenman yaptırıyo ve haftada 1 kez o kası çalıştırıyo ki bu adam andre deiu çalıştıran jeremy buendia yı çalıştıran phil heath ı çalıştıran bir adam yani . bu konuda anlamıyorum haftada bir mi çalıştırılmalı büyük kaslar yoksa iki kere mi . arnold 2-3 kere çalıştırıyomuş ronie de 2 kez ama shawn rhoden 1 kez çalıştırıyomuş ve inanılmaz bi fiziğe sahip . ve yeni bodybuilderlar hep büyük kasları 1 gün çalıştırıyo mantığını anlamıyorum ilaç kullanıyolar 2-3 kez çalıştırabilirlerdi ama yapmıyolar %90 ı . bu adamlarda elbette antrenman bilimi biliyolar üst düzey antrenörlerle çalışıyolar. konuda bilgisi olanlar cevaplasın lütfen 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Vural2    990

Hee yiğidin yoğurt yeme şekli farklıdır.Ppl yapan da çok pro var bu arada.Ben yıllardır split çalışırım.Bence antrenman konusunu çok kafanıza takıyorsunuz.Benim olayım Max kilo Max tekrar.Kasa gerekli gerilimi verirseniz gelişir.

  • Beğen 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
urci    11
Vural2, 10 dakika önce yazdı:

Hee yiğidin yoğurt yeme şekli farklıdır.Ppl yapan da çok pro var bu arada.Ben yıllardır split çalışırım.Bence antrenman konusunu çok kafanıza takıyorsunuz.Benim olayım Max kilo Max tekrar.Kasa gerekli gerilimi verirseniz gelişir.

doğru söylüyorsun hocam fakat recovery tamamlanınca tekrar girmek gerekmiyor mu ? mesela pzrtesi gögüs yaptık cuma günü recovery tamamlanmış oluyo tekrar girmek mi mantıklı yoksa diğer prolar gibi haftada bir mi . sonuçta recovery tamamlanmış oluyo ama adamlar 1 gün aynı kası çalıştırıyo . mesela furkan er de hep 1 kez çalıştırdı kası biceps triceps hariç . furkanı yenen 1. olan italyalı pro da hep nerdeyse tek bölge yapmış . bence önemli bir konu hocam 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emrahtkty    1.394

Kişinin bunu deneyerek gözlemlemesi gerek.Açıkçası Split yapardım ama ppl geçtiğimden beri çok büyük kütle kazandım.Bir başkasına da tek bölge yarar.Önemli olan hareketi adeleye yedirmek.Yoksa her bölgede ilk 2 harekette zaten o yedirme hissini yakalayabiliyorum şahsen.Geri kalan hareket ve setler tamamen kan pompalama üzerine adeleye.

  • Beğen 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    5.239

Full body, split, PPL veya bir başkası. 

İki önemli kriterin var.

1) kası yormak

2) kası onarmak

Kası optimum seviyede yorman gerekiyor. İster bunu haftada 2 antrenmanla yap istersen tek antrenmanla. Ve yine kası onarabileceğin kadar yıpratmış olman gerekiyor. Onarabileceğinden fazla yıpratmak gelişimin önündeki en büyük engellerden biri. Ama tamir edebildiğinden az yıpratmakta daha yavaş gelişim demek. Sen @Emrahtktydediği gibi kendine en çok yarayanı bulman lazım. Ve @Vural2dediği gibi sen hangi yöntemle gerekli gerilimi yakalayabiliyorsan o yöntem.

Bunlardan daha önemlisi ise doğru beslenme ve dinlenme. 

Şahsen natural iken haftada 3 gün full body ile deli gibi büyüdüm. Spora yeni başlayanlar için full body antrenmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum. Sonrasında ise tamir süresi antrenmanlarımı karşılamadığı için splite geçtim. Yetti mi? hayır. 

Büyük kaslarda piramit, küçük kaslarda ise drop yada bir kaç hareketin birleşimi ile yapılan süper setleri yapıyorum. Niye? şuan bunlardan randıman alıyorum. 

Bunun gibi deneyerek kendi doğrunu bulmalısın.

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rdm    2.527

En çok şu antrenman sisteminde kütle kazandım diyebilmek için naturel olmak gerekli bence. Boldenon kullanırken split tek bölge antrenman yapıp diğer kürde deca ile çift bölge sistemine geçerek,  çitt bölgede fazla kütle kazandım demek ne kadar doğru olabilir ki ?

Eğer devamlılık esas ise tek bölge çift bölge, full body vs. hiç bir önemi olmasa gerek.  Bir süre sonra herkes kendi limitlerini, recovery (iyileşme) sürecini zamanla oturtuyor zaten. Buna göre standart bir plana sadık kalmaktansa antrenman rutinini arada değiştirmek daha kazançlı ve keyifli olacaktır diye düşünüyorum.

Bu konularda yetkin biri olmamakla birlikte, 1 yıldır hiç bir antrenmanım bir önceki hafta ile aynı olmadı ve steroid sayesinde çalıştığım bölgeye maksimum hasarı verip minimum recovery  süreci ile gelişmeye devam ediyorum.

Bu konuda bilimsel çalışmaları sürekli takip etmek gerekli ama ülkemizde pubmed inceleyip uygulayan ve bizlerle paylaşan sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

tarihinde Rdm tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
urci    11

evet ülkemizde bu konuları takip eden sayısı az. ama bilimi yakından takip ediyorum . bir kası x2 çalıştırmak en iyi verim sağlıyor diyolar. prolara bakıyorum x1 çalışıyorlar nerdeyse hepsi (kol bölgesi hariç) 

pro dediğimiz adamlar sadece ilaç kullanan antrenman yapan adamlar değil sağlam antrenörle çalışan adamlar. bu adamların yaptığı sistemler bilime ters oluyo mantığı doğuruyor o zaman. kası istediğin kadar yor 4 günden sonra recovery tamamlanıyo her şekilde. tekrar aynı kası çalıştırmak yerine adamlar dinleniyor üstelik recovery süreleri çok hızlıyken . yoksa x2 yapmasını bilirlerdi jay cutler filan hep haftada 1 çalışıyormuş dorian yates de haftada 1 . sizce de garip değil mi bilim bas bas bu konuda bağırırken x2 diye😀 ki bu adamların aldıkları ilaç dozajları çok yüksek ona rağmen haftada 1 yapıyolar ve hayvan gibi büyüyolar . bu adamlar böyle ilacı gırtlağa kadar kullanıp x2 yapmasını bilmiyorlar mı recovery tamamlanmış olduğu halde hemde. ciddi bi şekilde araştırılması gereken bi konu ve üstelik bunun net bi bilgisi yok bilim alanında. hala daha kaç set yapmalıyız bunun cevabını veremiyor bilim . biceps için 45 set en iyi büyümeyi sağlar diye araştırma var askeri personeller üzerinde (amerikada yapılmış çalışma) bir başka araştırma ise 16 - 20 set biceps için en iyi gelişim demiş 😀 bilim bile net ve emin bişey söyleyemiyor bu konuda. chris bumstead ppl sistemi yapıyordu 1 yıl önce . şimdi ise tek bölge (nadir olarak çift bölge yapıyo chest biceps gibi ) yapıyo ve x1 yapıyo haftada. çok uzattım ama demek istediğim bu konu cidden aşırı önemli türkiyeden düzgün fizik çok çıkamamasının asıl nedeni bile olabilir (beslenme filan konuları hariç) tabikide kişiden kişiye değişir ant programı ama genel olarak en doğru antrenman sistemi bro split bile olabilir 😀😀

tarihinde urci tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Testocu    132

Ben hergün temel hareketleri yaparak haftada 7 gün antrenmanla az  biraz geliştim şimdi 3 e böldüm daha fazla etki alıyorum ama şu an temel hareketlerde max kilo 1 tekrar çalışıyorum ondanda ya da aynı kası dinlendirmemden de olabilir ki sonuç herkese göre değişiyor dene ve gör derim …

tarihinde Testocu tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×