Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Loving

Sahte ürün / gerçek ürün nedir? ne değildir?

Önerilen İletiler

Loving    9.196

Merhaba arkadaşlar;

Bu konuda sahte ürün nedir böyle bir kavram uydurma mıdır? Doğru ürün nedir? Yüksek ve alt doz ürün kavramı nedir? Gibi terimleri tüm bunların gerçeklik paylarını inceleyeceğiz ve beraber doğru ile yanlışı örneklerle ayırt edeceğiz bu konuda.

Sahte steroid nedir? Bu kavram doğru mudur?

Arkadaşlar bu kavram baştan sona yanlış ve yalan/uydurmadır. Dünya da sahte steroid diye bir husus yoktur. Bu kavram tamamen ülkemizde bu camiaya gönül vermiş gibi gözüküp aslında uzaktan yakından alakası olmayan yaşlı kurtlar veya bilgisiz sporcular veya satıcılar tarafından zihinlere kazanmasına yardımcı olunulmuş terimlerden sadece birisidir.

Misal bu sahte steroid olaylarının iç piyasadaki anılma şekillerini sıralayalım beraber;

  • Kardeşim geçmiş olsun zeytin yağı basmışlar.
  • Kanka kortizol koymuşlar ondan şişmişsin geçmiş olsun.
  • O senin gh veya peptid diye vurduğun insülin bro yazık ettin kendine

Gibi benzer çokça şey duyduk değil mi? Bu terimleri genelde sektörün bu konuda en cahil kesimi kullanır. Bu terimleri kullanan kişilerin egoların dan lego yapmak lazım. :) Çünkü kendileri gibi herkesi zehirliyorlar.

DÜNYADA SAHTE STEROİD DİYE BİR ŞEY YOK! 

'' DÜNYA DA OVER DOSE VE UNDERDOSE vs STERİL OLAN VE OLMAYAN ÜRÜNLER VAR! ''

Bu iki kavramı nasıl birbirinden ayırabiliriz? Diye aklınıza sorular gelecektir muhakkak şimdi o cevaplara geçelim arkadaşlar. Yüksek ve alt doz kavramı tamamen markanın kurumsallığı ile ilişkili keza steril olma ve olmama oranı da öyle. Haliyle ürünler ikiye ayrılıyor ECZANE ÜRÜNLERİ ve LAB ÜRÜNLERİ.

Eczane ürünleri ülke gözetmeksizin kendini kanıtlamış tüm markaların devlet nezdinde değeri olan marka ömrünce  denetlemeye tabi tutulan tabiri caiz ise üretim tesislerin de bağlı olduğu bakanlıktan habersiz sinek uçmayan en steril ortamlarda üretilen yerli ürünlerdir.

Laboratuvar ürünlerine gelecek olursak kurumsallıktan ve resmiyetten uzak nerede ne şartlardan üretildiği belli olmayan ürün topluluğuna verdiğimiz tabiri caiz ise merdiven altı üretim sınıfındaki ürünlerin ta kendileri. Bu ürünler denetlenemez denetlenemedikleri için laboratuvar sınıfı ürünler olarak çıkış yaparlar resmi üretim lisansları yoktur uluslar arası nitelikleri karşılayacak değer de çünkü. Haliyle bu ürünler üst veya alt doz olurlar üst doz olanlara çok nadir denk gelirsiniz o da zaten 10 yılda bir olabilecek bir şey çünkü dünya markaları bile bu sektör de aynı kalitede ham maddeyi yakalamakta büyük sorunlar yaşıyorlar.

Tüm bu anlattıklarımdan mütevellit sahte ürün kortizon, insülin, zeytin yağı gibi terimler saçmalıktan ibarettir dünya tarihinde içinde bu etken maddelere denk gelinmiş bana tek resmi kaynak sunabilecek biri varsa konu altına dilediği gibi bunu paylaşabilir. Bu ata sözü kıvamında dilimize sektör dahilinde yapışmış komiklikten ibaret sözlerden uzaklaşmanız adına doğru ve yanlışı net şekilde ayırt edebilmeniz için size bu konuyu detaylıca örnekleri ile anlatıyorum arkadaşlar.

Kim ki eczane ürünleri ile çalışıyorsa gözünüz kapalı güvenebilirsiniz kim ki lab ürünleri ile çalışıyorsa kişinin geçmişini ve ürün kalitesini defalarca sorgulamanız da fayda görüyorum. Çünkü şunu unutmayın ne dedik? Sahte ürün diye bir şey yok ama gel gelelim steril olma/olmama veya yüksek alt doz kavramına.. Lab ürünleri genelde elinize süslü bir kargo gelir ve ürünü görür etkilenirsiniz akabinde gelişimin ya istediğiniz gibi olmaz yada hiç bir gelişim söz konusu olmaz. Peki bu durum da giden paraya mı? zamana mı? yoksa o yağlı enjeksiyonların içinde vücudumuza ne aldığımıza mı yanalım? 

  • PARAYI TEKRAR BİR ŞEKİLDE KAZANABİLİRİZ DOĞRU MU?
  • ZAMAN BİR ŞEKİLDE TELAFİ EDERİZ DOĞRU MU?
  • AMA SAĞLIK SİZİ BİR KERE TERKEDERSE BİR DAHA ZAMAN VEYA PARA İLE TELAFİSİ OLMAZ BU TERKEDİLİŞİN!

Ha lab ürünü kullandım ölecek miyim? Asla böyle bir şey söz konusu değildir muhteşem de gelişebilirsiniz. :) Ama dolaşım sisteminize geri dönüşü olmayacak veya 5,10,20 yıl yuvalandıktan sonra ortaya çıkacak bir hastalık veya benzeri hususu göze alıyorsanız hiç bir sorun yok tercih edebilirsiniz. '' Şahsen ben onu göze almıyorum. ''

Beni tanıyanlar SP konusu akıllarına gelipte eee sp de lab diyenlere cevabımı şimdiden vereyim arkasında balkan'ın olduğunu unutmasınlar. :) Tekmesin den emin olmadığın eşşeğe binmedim binmem de aksi olsaydı 11 yılda çok farklı tercihlerim olurdu verdiğim destek çerçevesinde muhtemelen aynı gruplar ile meşgul olmazdım öyle değil mi? Neyse o sual aklına gelenlere de böylelikle cevap verdik diyelim. Son olarak eczane ürünleri en az üzerinde ne yazıyorsa onu size sunmak zorundadır doz anlamında yapılacak testler sonrası fakat lab ürünlerinde yazılan ne ise çok altında doz sunumu söz konusudur buda beraberinde gelişimin iyi veya kötü sonuçlanmasına sebebiyet verecek başlıca iki unsurdan birisidir.

Artık bu kavramları nasıl değerlendireceğinizi çok iyi öğrendiğinizi düşünüyorum.

Sevgilerimle, Keyifli forumlar.

  • Beğen 14
  • Vayyyy!! 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Thanosss    110

Bize akıcı ve güzel bir dille tecrübelerini sunan Burak Hocam, iyi ki varsınız 😊

  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Zazabey    6

Hocam teşekkür ederim, aydınlatıcı olmuş bir sorum var isim vermeden **** hakkında ne düşünüyordunuz ben kendisinin birkaç videosunu izledim ve piyasada herkesi suçluyor neredeyse.

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Loving    9.196
Thanosss, 6 dakika önce yazdı:

Bize akıcı ve güzel bir dille tecrübelerini sunan Burak Hocam, iyi ki varsınız 😊

İyi ki olan sizlersiniz teşekkürler.

Zazabey, 1 dakika önce yazdı:

Hocam teşekkür ederim, aydınlatıcı olmuş bir sorum var isim vermeden **** hakkında ne düşünüyordunuz ben kendisinin birkaç videosunu izledim ve piyasada herkesi suçluyor neredeyse.

 

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Surrender    105

@Loving hocam Balkan pharma zannedersem steroid grubu ilaçların dışında sağlığa yönelik başka grup ilaçlarda üretiyor yani içinde bulunduğu sektör sadece steroid grubu ile sınırlı değil galiba..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
JokerJoker    154

Ne zaman bir Steroid baskını haberi okusak içinden mutlaka bir yarışmacı sporcu çıkıyor. Yarışmacılar, ilacını kendileri üretiyor. Kendi ürettiği ilacın hijyeni de kendi kontrolünde oluyor.

Uyuşturucu bağımlısı tanıdığım vardı, kendi methini kendisi üretiyordu, eczaneden aldığı antidepresanlar ile...

Kimya zor bir branş değil. Eğer kafayı takarsanız kendi ekmeğinizi pişirirsiniz. Eğer hayat boyu devam edeceksiniz kendi ekmeğini pişirmek hem daha güvenli hem daha ekonomik olacaktır. Veya 3-5 arkadaş birleşip ekmeği pisirdikten sonra bölüşürler. Ha kafayı yoramam ben diyorsanız o halde parayı verip geri dönüşümü olan güvenilir bir üreticiden alacaksınız. 

Ekmeği fırından almakla evde almak arasında fark var. Evde yaptığınız ekmeğin içine ne koyduğunuzu bilirsiniz. Fakat fırından alınan ekmeğin içinden takma diş bile çıkabilir :))

Fabrikasyon ürünlerde; üretimlerin %1-2 hata payı normal karşılanır. Bundan dolayı devlet denetimli firmalar ilacı üretip direkt paketlemiyor. İlaç üretime girmeden barkod numarası alınıyor. İlaç; o barkod no ile üretiliyor. Üretim sonucu ilaç; tekrar bir kontrole tabi olunuyor. Bu kontrolde uygunsuz çıkarsa ilaç; barkod numarası belirtilerek tutunakla imha ediliyor. Uygun çıkarsa paketleniyor. Yani hatalı ürünün ismi baştan belli. Bu sebeple çalışan kaynaklı  bir hata olmadığı sürece; üretim süreci prosedürleri uygulanırsa; hatalı ilaç çıkması imkansız.

 

  • Beğen 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Vural2    990

Steril olmayan bir ilaç kullanıp o ödem, enfeksiyon ve ateşi yaşamayanlar öncelik olarak ilacın çalışmasına önem verebilir..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Loeren    14

Öncelikle bu bilgilendirici yazı için teşekkür ederim. Fakat aklıma takılan bir şey var ki size danışmadan geçmek istemiyorum.

Eczane ürünlerine gözünüz kapalı güvenebilirsiniz yazmışsınız fakat eczane ürünleri bu kadar güvenilir olduğundan mütevellit bir o kadar da aynı marka adı altında sahtesi üretiliyor. Bu nedenle aldığımız ürünün gerçekten o markaya ait eczane ürünü olup olmadığını anlayamıyoruz. Google'a steroid al yazdığın zaman bir sürü Türk sitesi çıkıyor ve Balkan Pharma ürünleri burada da var fakat biliyoruz ki çoğu sahte. Bu ikisi arasındaki ayrımı nasıl yapabiliriz?

tarihinde Loeren tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Şaşkın 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Loving    9.196
Loeren, 19 dakika önce yazdı:

Öncelikle bu bilgilendirici yazı için teşekkür ederim. Fakat aklıma takılan bir şey var ki size danışmadan geçmek istemiyorum.

Eczane ürünlerine gözünüz kapalı güvenebilirsiniz yazmışsınız fakat eczane ürünleri bu kadar güvenilir olduğundan mütevellit bir o kadar da aynı marka adı altında sahtesi üretiliyor. Bu nedenle aldığımız ürünün gerçekten o markaya ait eczane ürünü olup olmadığını anlayamıyoruz. Google'a steroid al yazdığın zaman bir sürü Türk sitesi çıkıyor ve Balkan Pharma ürünleri burada da var fakat biliyoruz ki çoğu sahte. Bu ikisi arasındaki ayrımı nasıl yapabiliriz?

Elbette talep olan her şeyin taklidi oluyor buna giyim markaların dan ilaç markalarına kadar tamamı dahil maalesef ki. Bakın adidas bakın nike gibi markaların bakın chanel gibi dünya markalarının binlerce dolarlık ürünleri cüzi fiyatlara satılmakta taklit edilip. Bununla alakalı da bir konu yazmayı planlıyorum esasen ama kısaca bahsedeyim iş tamamen muhatap olduğunuz satıcı ile ilişki işini ne kadar ahlaki ne kadar nizami ve severek yaptığı ile alakalı. Çünkü altın yumurtlayan tavuğunuz varsa onu kesmezsiniz aksi halde ekmek yiyemezsiniz zaten. Haliyle tavsiyem emin olduğunuz ve bire bir yazışarak veya benzeri şekilde muhatap olduğunuz kişiler ile çalışmaktan kaçınmayın bu kişilerin uzun süredir sektöre hizmet etmesi iç çamaşır değiştirir gibi ürün/marka değiştirmemiş olması gibi nitelikli hususlara göz atarsanız faydanıza olur. Ayrıca kime ne kadar güvenirseniz güvenin ürünler vücuda girmediği sürece emin olmak tamamen sözlerden ibaret bir harf topluluğu olarak kalacaktır zihinlerde.

Bu yazdığım konuda biraz olsun size yol gösterebilir;

Keyifli Forumlar

  • Beğen 3
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
forbit    828

Burak hocam elinize emeğinize sağlık bu yeni kategori süper olmuş ve yerinizde olsam açmazdım :D çünkü bir çok hurafeyi çürütmekle beraber niteliksiz bir çok satıcıyı da bilgi sahibi yapıyorsunuz bu altın değerinde verdiğiniz bilgiler ile o yüzden bu kategori hem iyi hem kötü gibi iyi tarafı biz faydalanıyoruz haliyle :D Bu arada konuyu baştan sona okudum @Wh00 arkadaşımızın anlamlı anlamsız çıkışlarını fark ettim belli ki kendi de bir satıcı ve zoruna gitmiş yazılanlar bir çok satıcının da zoruna gidecektir @Loving yazdıkları bence ama yazdıkları o kadar yerinde ve doğru aydınlatıcı ki onu sevip tanıyan sizin bile gönlünüz karanlıkla dolup taşmış yazılarınızdan bunu anladım burak hocanın dediklerini benim kanımca da anlayamamışsınız size güzellikle ifade etmesine rağmen alıp yine bambaşka yerele konuyu götürmüşsünüz siz satıcı olduğunuz için taraflı görüyorsunuz yazılanlar bense bir kullanıcı ilaçları tercih eden kesim olarak gayet mantıklı ve yerinde buldum @Loving yazdıklarını. Size laboratuvar öcüdür demiyor steril olup olmamasından bahsediyor siz nerelere girip nerelerden çıkıyorsunuz anlamsız duruyor dışardan yazdıklarınız haliyle. Bence Burak hocam arkadaşın değiştirilemeyen doğruları yok gayet değiştirilebilir doğruları var kendisi sempatik biride yazım dilinden bu belli oluyor ama satıcı olduğu için taraflı bakıyor zoruna gidiyor yazdıklarınız benim kanaatim bu yöndedir. :) Ben bir hekimim diş doktoruyum eczane ilaçlarının ne demek olduğunu da en iyi bilenlerden biriyim diyebilirim kim olursa olsun eczane ilaçlarından öteye geçmeyin hele ki böyle ucube bir piyasada sakın ama sakın laboratuvar Burak vermiş Ahmet vermiş Mehmet vermiş kim olursa olsun uzak durun alabiliyorsanız bizatihi elinizle gidin alın kimseye güvenmeyin inanılmaz sahtekarlıkların olduğu bir sektör hormon sektörü ayrıca konu amacından sapmasın bence çok güzel kaynak niteliğinde konular devamının gelmesi için sabırla bekliyor olacağım. :D 

 

tarihinde forbit tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Loeren    14
Loving, 18 dakika önce yazdı:

Elbette talep olan her şeyin taklidi oluyor buna giyim markaların dan ilaç markalarına kadar tamamı dahil maalesef ki. Bakın adidas bakın nike gibi markaların bakın chanel gibi dünya markalarının binlerce dolarlık ürünleri cüzi fiyatlara satılmakta taklit edilip. Bununla alakalı da bir konu yazmayı planlıyorum esasen ama kısaca bahsedeyim iş tamamen muhatap olduğunuz satıcı ile ilişki işini ne kadar ahlaki ne kadar nizami ve severek yaptığı ile alakalı. Çünkü altın yumurtlayan tavuğunuz varsa onu kesmezsiniz aksi halde ekmek yiyemezsiniz zaten. Haliyle tavsiyem emin olduğunuz ve bire bir yazışarak veya benzeri şekilde muhatap olduğunuz kişiler ile çalışmaktan kaçınmayın bu kişilerin uzun süredir sektöre hizmet etmesi iç çamaşır değiştirir gibi ürün/marka değiştirmemiş olması gibi nitelikli hususlara göz atarsanız faydanıza olur. Ayrıca kime ne kadar güvenirseniz güvenin ürünler vücuda girmediği sürece emin olmak tamamen sözlerden ibaret bir harf topluluğu olarak kalacaktır zihinlerde.

Bu yazdığım konuda biraz olsun size yol gösterebilir;

Keyifli Forumlar

Son cümleniz her şeyin özeti. Vücuda sokana kadar %100 içinde ne olduğunu bilemeyiz fakat bunun öncesinde tavsiye ettiğiniz konuda da yazdığınız gibi önlemlerimizi alabiliriz. Tekrar teşekkür ederim bu yararlı bilgiler için. Elinize emeğinize sağlık.

  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    5.236

İstanbul Avrupa yakasında adını vermeyeceğim büyük bir ilaç fabrikasında 15 seneyi aşkındır çalışan bakımcı arkadaşım var. İlaç üretim konusunun tamamına teknik olarak da vakıftır. Geçen ay bu konuyu konuştuk. Bana ortamları ve sterilizasyonun nasıl olduğunu anlattı. Merdiven altı yada ne idüğü belirsiz laboratuvarlarda bunun yanından yakınından dahi geçilemeyeceğini söyledi ki ben ikna oldum. Çünkü çok büyük yatırımlar bunlar. Sadece büyük firmaların yan lablarının bu kalitede yada yakın olabileceğini söyledi. Çünkü onlar için yatırım maliyeti çok daha düşük. Üretimde yeni teknolojiye geçtiğinde mevcut olanla bu tarz kurulumları yapıp stabilite sağlayabiliyorlar. İlk kürüme ne idülü belirsiz ilaçlarla girmiştim. Çalıştı o an ama başka ne etkisi oldu kısa vadede anlamak güç.

O yüzden 2. kürüme tamamen eczane malı ürünlerle girdim.

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rdm    2.527

Evet lab denilince görseldeki resim geliyor akla hepimizin. 

Lakin lab ürünü resimdeki  vb. malzemeleri  ve hammaddeleri toplayıp ayağında parmak arası terlikle ağzında sigarayla bir yandan çayını içerken evinde üretebileceği gibi, belirli prosesleri sağlamış ve bunun devamlılığını sağlayan / bu prosesleri kendi iç mekanizmasınd  denetlendiği lablarda resmi olarak izin verilmeyen ürünler de  üretilebilir.

Örneğin elektronik sigara ülkemizde yasak ama, likit üretiminde öyle tesisler var ki, adamlar müşterilerinin güvenirliliğini kazanmak için 7/24 online kamera ile üretim yerlerini kamera ile izleme olanağı sunuyorlar. Görseniz atomu parçalıyor sanabilirsiniz ama altı üstü hijyenik şartlarda elektronik sigara likiti üretim dolumunu yapıyorlar.

Velhasıl güven kazanmak zordur, o güveni kaybetmek günümüz iletişim çağında 1 dakika bile sürmez.

1612176159242.jpg

  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
forbit    828
rastlantisal, 20.05.2021 - 13:49 yazdı:

İstanbul Avrupa yakasında adını vermeyeceğim büyük bir ilaç fabrikasında 15 seneyi aşkındır çalışan bakımcı arkadaşım var. İlaç üretim konusunun tamamına teknik olarak da vakıftır. Geçen ay bu konuyu konuştuk. Bana ortamları ve sterilizasyonun nasıl olduğunu anlattı. Merdiven altı yada ne idüğü belirsiz laboratuvarlarda bunun yanından yakınından dahi geçilemeyeceğini söyledi ki ben ikna oldum. Çünkü çok büyük yatırımlar bunlar. Sadece büyük firmaların yan lablarının bu kalitede yada yakın olabileceğini söyledi. Çünkü onlar için yatırım maliyeti çok daha düşük. Üretimde yeni teknolojiye geçtiğinde mevcut olanla bu tarz kurulumları yapıp stabilite sağlayabiliyorlar. İlk kürüme ne idülü belirsiz ilaçlarla girmiştim. Çalıştı o an ama başka ne etkisi oldu kısa vadede anlamak güç.

O yüzden 2. kürüme tamamen eczane malı ürünlerle girdim.

hocam aynen öyle bu işi çocuk oyuncağı sanıyor bazı arkadaşlar oradaki yatırımlar milyon değil milyar dolarlık yatırımlar asgari ücretin üstünde rakam görmemiş arkadaşların gelip tantana yapması komik geliyor haliyle para kısmına değinmem buraya has değil sektörün içindeki yorumları baz alarak söyledim onu kimseye haddim değil burada saygıda kusur etmek. O fabrikalarda üretim paketleme alanlarında kullanılan cihazların misal ampul basım kesim lazer işleme cihazlarının en kötüsü ve ikinci eli artık dökülüyor makine onun bile rakamaı 300 ila 500 bin dolar arasında bakın sadece bir o ampul testolar veya decalar görüyoruz ya onları yapan makineler ve doğru düzgün kesmiyorlar boyları bile eşit olmuyor bu makinelerin doğrusu milyon dolar zaten neyse asıl önemli olan eczane ürünü ama ülkemizden ama başka ülkeden mümkünse kendiniz görerek aldığınız ilaçlar sizin gece yastığa kafanızı koyduğunuzda rahat uyumanıza sebep olacaktır. ayrıca @Loving kaç yıldır eczane grupları ile haşır neşir bırakında pr yapacaksa da o yapsın götü boklu iki lab ürünü satıp gelip burada yanlışa yanlış doğruya doğru cesaretinide gösterelim kim lab ilacı ise mevzu ister burak ister ahmet ister mehmet olsun tekrar söylüyorum almayın aldırmayın ama eczane ise gözünüz kapalı alın kullanın özellikle Türkiye de yaşıyorsanız.

Rdm, 20.05.2021 - 13:56 yazdı:

Evet lab denilince görseldeki resim geliyor akla hepimizin. 

Lakin lab ürünü resimdeki  vb. malzemeleri  ve hammaddeleri toplayıp ayağında parmak arası terlikle ağzında sigarayla bir yandan çayını içerken evinde üretebileceği gibi, belirli prosesleri sağlamış ve bunun devamlılığını sağlayan / bu prosesleri kendi iç mekanizmasınd  denetlendiği lablarda resmi olarak izin verilmeyen ürünler de  üretilebilir.

Örneğin elektronik sigara ülkemizde yasak ama, likit üretiminde öyle tesisler var ki, adamlar müşterilerinin güvenirliliğini kazanmak için 7/24 online kamera ile üretim yerlerini kamera ile izleme olanağı sunuyorlar. Görseniz atomu parçalıyor sanabilirsiniz ama altı üstü hijyenik şartlarda elektronik sigara likiti üretim dolumunu yapıyorlar.

Velhasıl güven kazanmak zordur, o güveni kaybetmek günümüz iletişim çağında 1 dakika bile sürmez.

o beyaz perde ekranlarında öyle hocam :D alın size gerçeği.

 

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rdm    2.527
forbit, 1 dakika önce yazdı:

o beyaz perde ekranlarında öyle hocam :D alın size gerçeği.

 

Yazdıklarımda  tam da bundan bahsettim  zaten  hocam :)

tarihinde Rdm tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
forbit    828
Rdm, 20.05.2021 - 14:01 yazdı:

Yazdıklarımda  tam da bundan bahsettim  zaten  hocam :)

abi bu arkadaşlar sanıyor ki laboratuvar ortamını filmlerdeki gibi 4k nitelikte :D adam lab derken neyi kast ettiğini videoyu ekleyerek gösterdim zaten ki o en hafif örneği başka fotoğraf koyayım size :D al sana lab @Wh00 sen devam et bu kafada milleti zehirlemeye ;) bu fotolar pendikte basılan hakan isimli üreticinin labı :D optimum üreticisinin satıyorsan bilirsin :D 

56256766f018fb45587d9c3e 56256766f018fb45587d9c3c.jpg

asd_3301.jpg 56256766f018fb45587d9c40

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
JokerJoker    154

Bu spora plaj vücudu yapayım diye girersiniz, kimyacı olup çıkarsınız :))

Yarışmacı olup merdivenalti ürün üretenler, kendilerinin kullanacağı ilacı üretirken bütün aletleri dezenfekte edip, çalıştığı masayı dezenfekte ederek steril ve hijyen koşullarını sağlayabilirler. Bayerin ayarında ürün de çıkarırlar. Bunun için büyük bir fabrikanızın olmasına gerek yok. Evde kendi mutfak tezgahında bile yapabiliyorsunuz.

Problem şurada ki adam seri üretime geçip çokça ilaç üretimine başlayınca ne içine koyduğu maddeyi bilebilirsin nede sterilizasyonu. Kendine hijyen kurallarına uygun üretir ama sana üretirken o kadar özenir mi :) eğer yakından tanıdığınız biriyse olur fakat yabancı biriyse biraz zor.

  • Beğen 2
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    5.236
JokerJoker, 20.05.2021 - 14:45 yazdı:

Bu spora plaj vücudu yapayım diye girersiniz, kimyacı olup çıkarsınız :))

Yarışmacı olup merdivenalti ürün üretenler, kendilerinin kullanacağı ilacı üretirken bütün aletleri dezenfekte edip, çalıştığı masayı dezenfekte ederek steril ve hijyen koşullarını sağlayabilirler. Bayerin ayarında ürün de çıkarırlar. Bunun için büyük bir fabrikanızın olmasına gerek yok. Evde kendi mutfak tezgahında bile yapabiliyorsunuz.

Problem şurada ki adam seri üretime geçip çokça ilaç üretimine başlayınca ne içine koyduğu maddeyi bilebilirsin nede sterilizasyonu. Kendine hijyen kurallarına uygun üretir ama sana üretirken o kadar özenir mi :) eğer yakından tanıdığınız biriyse olur fakat yabancı biriyse biraz zor.

Bu kısma itirazım var. Evde envai çeşit toz ve madde filtresi yapamazsın. Sen sadece steril ortam yarattığını zannedersin. İşin ucu öyle değildir. Ki zaten maliyetli kısmı budur. 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
JokerJoker    154
rastlantisal, 23 dakika önce yazdı:

Bu kısma itirazım var. Evde envai çeşit toz ve madde filtresi yapamazsın. Sen sadece steril ortam yarattığını zannedersin. İşin ucu öyle değildir. Ki zaten maliyetli kısmı budur. 

Malesef öyle değil, sterilizasyon şartlarını kendiniz oluşturabiliyorsunuz. İşleri çok ileteceğim derseniz hava sterilize cihazları da satılıyor, vakumlu masalar da bulunabiliyor.Çıkıp çarşıya bir dolaşın. Özel diş labratuvarları veya tahlil laboratuvarına girin. Hepsi apartman dairesi. Beyaz önluker sadece denetim zamanı giyiliyor.Filmlerdeki gibi bir laboratuvar ortamı sadece filmlerde var :)

tarihinde JokerJoker tarafından düzenlendi
  • Şaşkın 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    5.236
JokerJoker, 9 dakika önce yazdı:

Malesef öyle değil, sterilizasyon şartlarını kendiniz oluşturabiliyorsunuz. İşleri çok ileteceğim derseniz hava sterilize cihazları da satılıyor, vakumlu masalar da bulunabiliyor.Çıkıp çarşıya bir dolaşın. Özel diş labratuvarları veya tahlil laboratuvarına girin. Hepsi apartman dairesi. Beyaz önluker sadece denetim zamanı giyiliyor.Filmlerdeki gibi bir laboratuvar ortamı sadece filmlerde var :)

Havada uçan toz partiküllerini hava sterilize cihazları ile arıtamazsınız. Fabrika ortamındaki üretim kalitesinin yakınına yaklaşamazsınız. Siz yaklaştığınızı sanırsınız sadece. Milyarlık fabrikalarda bile belli bir miktar partikül altı kabul görüyor düşünün. Orda bile sıfır toz yapamıyorlar. 

Velhasılı Sayın Burak hocam kendi fikirlerini paylaşmış tecrübelerine dayandırarak. Kimseye de bununla ilgili dayatması yok. İnanmak inanmamak okuyanların taktirinde. Konuyu daha da uzatıp asıl başlığı gölgelemek istemiyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rdm    2.527
rastlantisal, 42 dakika önce yazdı:

Havada uçan toz partiküllerini hava sterilize cihazları ile arıtamazsınız. Fabrika ortamındaki üretim kalitesinin yakınına yaklaşamazsınız. Siz yaklaştığınızı sanırsınız sadece. Milyarlık fabrikalarda bile belli bir miktar partikül altı kabul görüyor düşünün. Orda bile sıfır toz yapamıyorlar. 

Velhasılı Sayın Burak hocam kendi fikirlerini paylaşmış tecrübelerine dayandırarak. Kimseye de bununla ilgili dayatması yok. İnanmak inanmamak okuyanların taktirinde. Konuyu daha da uzatıp asıl başlığı gölgelemek istemiyorum.

Bazı şeyleri çok abartmamak lazım bence. Değişik kimyasalları azami dikkatle kullanarak evde steril ortam yaratabiliyorum ki bira mayalayabiliyorum, en ufak hatanızda birada öyle bir bakteri/küf oluşur ki kovayı bir daha kullanamazsınız bile. 

Veya steril ortam yaratamıyorsak evde yoğurt bile mayalayamazdık demek de yanlış olmaz. Evet sağlık çok önemli ama, vücudun tolere edebildiği şeyler olmasa, değil vücuda steroid sokmak, fırından ekmek bile alıp evimize sokamazdık. 

Eğer dozaj, veya yanlış hammadde kullanımı ile ilgili tereddütleri konuşacaksak konuşalım, ama hijyen denilen şey, çok zor şartlarda sağlanabilecek çok da pahalı olan bir şey değil.

  • Şaşkın 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    5.236
Rdm, 7 dakika önce yazdı:

Bazı şeyleri çok abartmamak lazım bence. Değişik kimyasalları azami dikkatle kullanarak evde steril ortam yaratabiliyorum ki bira mayalayabiliyorum, en ufak hatanızda birada öyle bir bakteri/küf oluşur ki kovayı bir daha kullanamazsınız bile. 

Veya steril ortam yaratamıyorsak evde yoğurt bile mayalayamazdık demek de yanlış olmaz. Evet sağlık çok önemli ama, vücudun tolere edebildiği şeyler olmasa, değil vücuda steroid sokmak, fırından ekmek bile alıp evimize sokamazdık. 

Eğer dozaj, veya yanlış hammadde kullanımı ile ilgili tereddütleri konuşacaksak konuşalım, ama hijyen denilen şey, çok zor şartlarda sağlanabilecek çok da pahalı olan bir şey değil.

Sindirim sisteminizden geçen bir şey ile doğrudan kasların içine enjekte olup kana karışan şeyi aynı kefeye koymamanızı öneririm. Gölden su içersin bir şey olmaz ama açık yara varken girersin enfeksiyondan ölürsün. Su aynı sudur ama zerk ettiği yer başkadır.

Dediğim gibi bu konu üzerinde daha fazla konuşmak istemiyorum. Tercih, bakış açısı, göze aldığınız riskler vs diye sıralanır. Herkes uygun gördüğü, doğru bulduğu şeye inansın.

  • Beğen 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rdm    2.527
rastlantisal, Bir saat önce yazdı:

Sindirim sisteminizden geçen bir şey ile doğrudan kasların içine enjekte olup kana karışan şeyi aynı kefeye koymamanızı öneririm. Gölden su içersin bir şey olmaz ama açık yara varken girersin enfeksiyondan ölürsün. Su aynı sudur ama zerk ettiği yer başkadır.

Dediğim gibi bu konu üzerinde daha fazla konuşmak istemiyorum. Tercih, bakış açısı, göze aldığınız riskler vs diye sıralanır. Herkes uygun gördüğü, doğru bulduğu şeye inansın.

Sindirim sistemimizden yani bağırsaklardan yine kana karışıyor her şey, ayrıca antikorlar kan hücreleriyle taşınıyor. Vücuda giren şeylere karşı savunma mekanizmamız aynı. Vücuda giren şeyin oral yolla veya enjeksiyon yoluyla alınması pek bir anlam ifade etmiyor aslında. Tabiki konunun uzmanı değilim, benimki de farklı bir bakış açısı diyelim.

 

tarihinde Rdm tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bay-T    3.229

geri zekalıya anlatır gibi anlatman ve bunu sabırla yapman gerçekten garip ve özel bi adamsın Burak :D eline sağlık inşallah sıkılmadan herkes okur

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×