Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Harunduman

Iğne/enjeksiyon sonrası ağrı/ödem/şişlik/ateş/

Önerilen İletiler

Harunduman    15

Selam arkadaşlar bugün size çok fazla yaşanan ve bilinen fakat bilgi alabileceğiniz gerçekten az konunun olduğu bir durumdan bahsetmek istiyorum.

Kendi başıma da geldiği için gönül rahatlığıyla okuyabilir ve güvenebilirsiniz.

Enjeksiyon dediğimiz iş gerçekten sandığımızdan çok daha büyük ve ciddiyet gerektiren bir olay.2 saniyelik bir hata 1 hafta uğraştırır sizi.

Konuya geçmeden kendi başıma gelen olaydan bahsetmek istiyorum.Enjeksiyon işlemini gercekleştirdim ilk 6-7 saat hiçbir sorun yok idi (sizdede olmayabilir aldanmayın arkadaşlar) sonrasında hafif aksamalar ile başlayan bir ağrı, günlerce beni süründüren bacağımı bükememe durumu ve enjeksiyon bölgesinin geniş bir çevresinde oluşan şişlik.

Şuan 4.günümdeyim doktorun annemin kemiği çıktıktan sonra bacağında oluşan ödem için verdigi ilacı kullanıyorum baya rahatlattı fakat ilaç reçeteli olduğu için isim veremem.

Birkaç maddede önerilerimi sunmak ve korkan arkadaşlar var ise içlerini rahatlatmak adına uzun uzun yazmak istiyorum.

1-Böyle bir durum yaşamanız ilacın sahte olduğunun kanıtı değildir.Yağlı ilaçlar Adele içinde zor dağılır.Tabiki ilacın etken yağı,steril olması vs büyük önem taşır.

2-Ödem ağrı sorunu yaşamak gayet doğaldır ve birçok sebebi bulunabilir ;

Ağır maddeler içeren ilaç.Dozu yağı vs.

Ortamın veya iğnenin steril olmaması tek bir bakteri bile başınıza bela olabilir.

Vücudunuzun tepki verme kapasitesi ve aşırı duyarlılık.

Enjeksiyon bölgesini sterilizasyon amaçlı kullanılan alkolün iğneye bulaşıp vücudunda girmesi.

Yanlış yere enjeksiyon yapmak,damarı yırtıp küçük iç kanamalara sebep olmak.

İlacın Adele yerine yağ dokusunda kalabilme durumunda. Enjeksiyon sonrasında iğneyi bekletmeden çekerseniz ilaç Adele içine inmeyip,yağınıza karışabiliyor veyahut yeterince uzun olmayan iğne uçlarında da yaşanabilir bir durum.Enjeksiyon bölgesini fazla ovmak da ilacın Adele dışına çıkmasına neden olabilir.

Daha birçok etmen olsada en genel olanlar bunlar diyebiliriz.

Diyelim ki başımıza geldi olan oldu neler yapabiliriz ?

Ödemin oluşmaya başladığı ilk saatlerde genelde soğuk değil sıcak press önerilir.

Eğer aradan saatler geçmişse kesin bişey demek zor doktor değilim sonuçta fakat sıcak press rahatlatmıyor ve durum kötüye gidiyor ise soğuk uygulamaya geçilebilir enfeksiyon ve şişlik ilerlemesin bölgeye hapsolsun diye.

Aynı zamanda ilacı vurduktan birkaç saat sonra ortaya çıkan belirtilerde pamuk veya peçete üzerine kolonya döküp enjeksiyon bölgesini hafifçe sarılabilir.(30 dk civarı) (hemşire önerisi)

Bacağınızı hareket ettirmekte zorlanır olsanız dahi hareket en azından günlük hareketlerinde kullanmaya çalışın ki dolaşım devam etsin.

Bol sıvı alımı tabiki çok önemli.

Ödem atan bitki çayları da fayda sağlayacaktır.yaralanmaya bağlı anksiyeteyi de azaltır diye düşünüyorum.(yeşil çay,enginar çayı vs.)

Sigara kullanıyorsanız içmemeye çalışın yada olabildiğince az için kan dolaşımını zayıflatıyor.

Bacağınızı ilk günler içerisindeyseniz yatarken bir yastık üzerine koyup o şekilde uyumak faydalı olabilir.Keza bu dönemde uykunun rolü çok büyük kendimde de gördüm olabildiğince uyuyun.

Ödemin yanı sıra hafif ateş,halsizlik,mide bulantısı olabilir bende oldu panik yapmayın.

Benim tavsiyem tabikide bir sağlık kuruluşuna gitmeniz fakat imkanınız yoksa o an yada gitmeyecekseniz diye yardımcı olmaya çalışıyorum.

3-4 gün geçti ve hala bacağınızda tatmin edici rahatlama,iyileşme görmüyorsanız oral antibiyotik tarzı ürünler kullanmanız gerekebilir.

Kafanıza göre ilaç kullanmanızı tavsiye etmiyorum ben biraz mecbur kaldım işe gidicem büyük ölçüde iyileşsemde toparlanmam lazım olduğu için.

Ve tabiki enjeksiyon yaptığınız ve ödem sorunu olan bölge tamamen iyileşene kadar atıyorum bacak ise o bacağa enjeksiyon yapmayınız.

Kendinize enjeksiyon yaptıktan sonra aksamaya başladınız diye direk sinire mi vurdum? Sakat mı kaldım diye triplere girmeyiniz.Önleminizi alın yardım alabiliyorsanız işin uzmanlarından yardım alın fakat gereksiz strese girmeyin.

Enjeksiyon olayını asla küçümsemeyin!

Birkaç video ile yetinmeyin işin uzmanlarını dinleyin gerekirse defalarca hesaplayın,düşünün hazırlığınızı, sterilizasyonunuzu iyi yapın.

Enjeksiyon sonrası sorunlar ilacın sahteliğini kanıtlamadığı gibi kaliteli on numara çalışan, sağlam ürün de yapmaz bunlar gibi cahil bilgilere kendinizi kaptırmayın.

Eğer henüz enjeksiyon yapmadıysanız,yapacaksanız youtubeda enjeksiyon sırasında yapılacaklar yapılmayacaklar ile alakalı hemşire ve doktorların videoları var hemen hemen hepsini yalayıp tutun derim.

Geçmiş Olsun.

 

 

 

 

tarihinde Harunduman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×