Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Rdm

Hormon dengesizliğinde kür ?

Önerilen İletiler

Rdm    2.532

Merhaba, öncelikle forumda bilgi birikimlerini bizlerle paylaşan, yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürler.

Geçen sene 38 yaşımdayken  sertleşme ve cinsel isteksizlik sorunum için önce üroloji, oradan endokrinoloji bölümlerini sırasıyla ziyaret ettim.  Spor ile en yakın alakam 7 yaşındaki oğlumu hafta sonları futbol kursuna götürüp getirmekti sadece :) 

İlk üroloji ve endrokrinoloji ziyaretlerimde prolaktin seviyem 45 ng/ML civarlarında olduğu için hiperprolaktinemi teşhisi kondu. Hipofiz kontrolü vb. tetkiklerde herhangi birşey çıkmayınca 3 kutu dostinex ile sizi uğurluyoruz denilerek 3 ay sonra gelmem salık verildi.

3 ay sonra prolaktin seviyem 1 ng/Ml çıkmasına rağmen total testesteron seviyem 280 ng/mL civarlarında gezdiği için bu sefer 1 kutu klomen ile 3 ay sonrası için sözleştik :)

Tam o sırada pandemi dönemine girdik ki benim tedavi yalan oldu. Şimdiye kadar sıkıntılarım sürekli olmasa da zaman devam etti. Bazen, üzerinde  bitkisel içerikli yazan içindeki tek bitkisel kaynağın merdivenaltı imalathanelerde üretenlerin yedikleri tavuk dönerin içindeki yeşilliğe belki temas ettiğini düşündüğüm Sildenafil tadalafil etken maddeli macunlardan psikolojimi intihar seviyesinin bir tık üzerinde tutmak için kullandım.

Buraya kadar sabırla okuduğunuz içinde sabrınıza hayranlığımı belirterek devam ediyorum.

39 yaşında son 3 aydır sırf testesteronu arttırdığını bildiğimden vücut geliştirme ile ilgilenmeye başladım. 5 kg dumbellardan 7.5 sonrasında 10 kg dumbellara terfi ettim, sabahları yulaf 2-3 yumurta, kendi yaptığım fıstık ezmesi, günlük minimum 400 gr tavuk/et/balık yeşilli gibi beslenmeme, uyku düzenime kısacası sizin dikkat ettiğiniz ne varsa herşeye disiplinli bir şekilde dikkat ettim. Fakat yine  sertleşme kaybı, antrenman sırasında güçsüzlük yaşayınca yine ürolojiye giderek hormon testlerimi yaptırdığımda prolaktin üst sınır değere yakın 22 , testesteron 214 çıktı. Sonrasında tamamen kendi öz iradem ile karar verip 2 hafta (pazartesi - perşembe yarım tablet) dostinex içtikten sonra yine çılgın endokrinoloji doktorumu ziyaret ederek durumu anlattım. Prolaktin düşük testesteron seviyem 317 çıktı. Herşey normal diyerek beni bu sefer 3 evetle uğurlamak yerine üzgünüz seneye tekrar katılırsın olmadı o ses Türkiye de şansını denersin diyerek yolladılar.

Normalde benim yaşım için 500-600 ng/Ml olması gereken testesteron seviyesi 300 gibi düşük olsa bile sınır değerler içinde kabul görüyor.

En son prostat kontrolü için gittiğim bir başka üroloji doktoru kan değerlerin yüksek kan sulandırıcı kullan ereksiyon problemine yardımcı olabilir dedi.

Niye bu kadar uzun yazdım bilemiyorum, tüm süreci yazıp içimi dökmek  istedim sanırım, ama gerçekten psikolojim allak bullak oldu. Cinsel sorunlarımı genelde kafama takmıyorum, ama zaman içindeki bu hormonal dengesizlikler beni çekilmez, agresif, sinirli, değişik bir insan yapıyor. Eşim genellikle tahammül edebiliyor durumumu bildiği için ama onun da sinirleri harap oldu benim yüzümden farkındayım.

Bunun zaten bozuk olan hormonal dengemi  kür ile testesteronumu artırarak içinde bulunduğum keyifsiz mutsuz ve isteksiz hayatımdan bir nebze kurtulabilirim diye düşünüyorum.

Gerçekten hormonal dengesizlikler insanın tüm hayat enerjisini, yaşam sevincini, hayat kalitesini herşeyini çok etkiliyor.

Prostat dahil tüm ürolojik testlerimi yaptırdım, tek sıkıntım düşük testesteron ve zaman zaman nedeni bilinmeyen prolaktin yüksekliği.

Elimde güvendiğim bir hocadan, 12 haftalık Testo C - Boldenon ve Turinabol var. Tüm gerekli  Magnezyum, D vitamini, Çinko, Milk Thistle, C Vitamini gibi takviyeleri aldım. Sonrasında sürekli TRT ile devam edebilirim veya pct yaparak belki de zaten bozuk olan her ne ise düzelebilir. Testlerim aşağıda lütfen yorumlayıp öneride bulunabilir misiniz ? 

 

 

 

hormon-1.jpg

hormon-2.jpg

Kan-1.jpg

Kan-2.jpg

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


metinav    4.559

Öncelikle geçmiş olsun.

Prolaktin yüksekliğinin bir çok sebebi var.En çok bilineni hipofiz bezinde iyi-kötü tümör kaynaklıdır.Bunu yazıda doktorun elediğini belirtmişsiniz, geçiyoruz.

Bir diğer etken antidepresan ve şizofreni ilaçları kullanımıdır.Bununla ilgili bir bilgi aktarmadığınıza göre, diğer sebep karaciğer ve böbrek sorunları üzerinde durulabilir.

Test sonuçlarına göre konuşursak kortizol seviyeniz maksimumda, sabah saatlerinde olması yanında aşırı bir stresi de ifade ediyor olabilir.Kortizol yüksekliği testosteronu düşüren etkelenlerin başında gelir.Ayrıca prolaktinin de yükselmesine neden olabiliyor.

Kreatinin seviyeniz de yine fazla.Bunun da çok sebebi olabilir aşırı zorlayıcı egzersizler sonucu veya yetersiz beslenme kaynaklı protein yıkımını işaret ettiği gibi böbrekte yetersizlik olduğunu da gösterebilir.

Testi sabah saatlerinde verdiğinizi ve aç olduğunuzu düşünürsek glukoz seviyeniz normalin üzerinde çıkmış durumda.Tip 2 diyabet hastası olabilirsiniz bu tek başına yeterli olmasa da şüphe edilmeli.Diyabet de ereksiyon sorunları yaratan sebeplerden biridir.

Diğer bir durumda tirod sorunları olabilir.Testte çok net bir şey olmasa da genelde troid düşüklüğü veya t4 den t3 e çevrimin yetersizliği sonucu halsizlik yorgunluk ve libido sorunları yaşanabiliyor.

Bunların dışında da testiküler yetersizlikten kaynaklı hipoganadizim başlamış olma ihtimali de söz konusu...

Dostinex vb. ilaçlar haftada bir yarım veya çeyrek tablet kullanım prolaktini düşürmek için yeterli.Çok güçlü ilaçlar olduğu için, fazla alımı prolaktin düşüklüğüe neden olur sizin testteki gibi.Prolaktinin yüksek ve düşük olması istenmez iki durumunda libido üzerindeolumsuz etkileri var.Onun için olabildiğince az ilaç kullanılmalı.

Klomen kullanımı lh-fsh için artış yapar ve dolaylı olarak total testoyu arttırır rakamsal olarak.Günlük yarım veya çeyrek tablet uzun süreler kullanılabilir.Bir nevi tedavi olarak denenebilir bu süreç.

Her şeye rağmen bırakıldığında değişiklik olmuyorsa veya hipo tanımı konulduysa size önerim trt uygulamasını ömür boyunca kullanmanız yönünde olur.Trt haftalık veya günlük düşük dozlarda testosteron alımıyla eksik olan hormonun yerine konması tedavisi demektir kısaca.

Testosteron düşüklüğü hayat kalitesini düşüren ve beraberinde psikolojik sorunlara neden olan bir durumdur.

Elinizde testo boldenon kürü yapacak materyal var anladığım kadarıyla.Bu kürün size ereksiyon ve libido konusunda artısı olmayacaktır, fakat kullanıldığı süre zarfında vucudun normalleşmesi kas gelişimi motivasyon artışı gibi katkıları önemeli derecede yaşanır.Bıraktığınız da tekrar eski halinize dönersiniz...

Yaşınız ilerlemiş ve çocuk derdi de yoksa kür denemesi yapabilirsiniz.Sonunda duruma göre trt tedavisiyle devam edebilirsiniz.Bu arada tadalafil 5 mg ereksiyon için argininle birlikte iyi etkiler verir gerektiği zamanlarda...

Bir doktorla yetinmeyin bir kaç doktora gitmeniz teşhis için daha gerçekçi sonuçlar verecektir.

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rdm    2.532

Teşekkür ederim @metinav hocam, sizin yorumunuz benim için çok değerli.

Son hormon testimdeki sonuçlar, Endokrinoloji doktorunun bu iki adet ilacı içtikten sonra sabah aç gel kan ver dediği test sonuçları :) Sanırım birşeyleri baskılayıp, gerçek değerleri görebilmek için yapılan bir işlem.

Ve evet son 6 senedir çok stressli bir iş ortamım oldu, mide bağırsak sorunları ile başlayıp hormonal dengesizliklere varınca istifamı vererek başka bir şirkette çalışmaya başladım. 

 

Özet ile, küre başladığımda alacağım testesteronun yanında, zaman zaman tadalafil vb. ile zaman zaman dostinex kullanmamım bir sakıncası yok anladığım kadarıyla ?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.559
Rdm, Bir saat önce yazdı:

Ve evet son 6 senedir çok stressli bir iş ortamım oldu, mide bağırsak sorunları ile başlayıp hormonal dengesizliklere varınca istifamı vererek başka bir şirkette çalışmaya başladım. 

 

Özet ile, küre başladığımda alacağım testesteronun yanında, zaman zaman tadalafil vb. ile zaman zaman dostinex kullanmamım bir sakıncası yok anladığım kadarıyla ?

Stresin neler yapabildigini bende cok iyi deneyimledim yillarca. İyi yapmişsın, sağlık herseyden önemli...

Kürdeyken tadafile ihtiyacın olmaz, belki dostinex gerekebilir. Herhangi bir sakıncası bulunmuyor. Prolaktin fazla yükseldiginde dopamin düşüyor ;  hafiza konsantrasyon ve unutkanlik gibi sorunlar da yasatir...

Sağlıklı sporlar.

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mhmt38    285

Valla derdini çok güzel anlatmışsın abi. Sonuna kadar okudum😂 Anlatım süper. Metin hocamda cevabı vermiş zaten. Başarılar👍

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yigit3541    124

Merhaba geçmiş olsun,benzer sorunlarla zaman zaman hepimiz uğraşabiliyoruz sağlık kuruluşlarında 

malesef ki şöyle bir algı var referans değeri 249-836 ng/dL diyelim,sizin değeriniz 250 de olsa normal 830 da olsa doktorlar normal diyor çünkü tek baktıkları o.

Ancak alanında uzman hormonlar ile ilgili gerekli araştırmaları yapmış hangi yaş grubunda ortalama hangi miktar kanda bulunacağını bilen doktor bununla ilgili yardımcı olabilir onu da bulmak pek bir zor en azından ben şimdiye kadar bulamadım.

Kür olayına yorum yapmayacağım,Testosteron replasman tedavisine değineceğim.

Bence bir doktorun size TRT tedavisi önermesi,tavsiye etmesi ve reçete etmesi oldukça zor(TR'de),tavsiye etmiyorum ama, testosteron eksikliğiniz uyku apnesi-obezlik gibi sorunlardan kaynaklı değil ise spor yapıp,düzenli beslenip bu sorunlar ile karşılaşıyorsanız bunun doğal yoldan çözülmesi pek olası değil ve testosteron'u sürekli üst limitlerde tutmanın yolu malesef ki replasman tedavisinden geçiyor,yani böyle bir karar alırsanız hayatınız boyunca dışarıdan testosteron almalısınız.

Uyku apnesi testosteron üretimini etkileyebilir,eğer uyku ile sorunlarınız varsa mutlaka uyku testi yaptırın,ayrıca TRT uyku apnesini kötüleştiriyor.

Trt hakkında yabancı-yerel(çok fazla olmasada) daha fazla bilgi edinin,trt bir tedavi yöntemi değil yerine koyma yöntemi o yüzden başlanırken dikkatli değerlendirilmesi gerekiyor.

Klomid aldığınız süre boyunca yardımcı olabilir ama bıraktığınızda etkisini kaybediyor genellikle ama denenebilir.

açtığınız başlık benim durumuma baya yakın o yüzden takipteyim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rdm    2.532

Hepinize ilginiz ve önerileriniz için teşekkürler.

Evet gönül ister ki doktor evet senin sorunun bu ve tedavi yöntemin de şu diyebilsin ama maalesef bizim grubumuzdaki hastalar için bilinmeyenli denklem sayısı çok fazla. O denklemleri bir araya getirebilecek doğru doktora ulaşmak  da gerçekten çok zor.

Gelişmiş ülkelerde göbekli ve emekli albay modunda 40+ yaş üzeri sayısı oldukça az olmasının da sebeplerini hepimiz iyi kötü tahmin edebiliyoruz. Stressiz hayat neticesinde sağlıklı hormonlar veya hormon tedavisi. Bizde ise troidli teyzeler, testesteronu düşük amcalar (ben dahil :)

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yigit3541    124

Ülkede sedanter birey sayısı çok dolayısı ile spor, diyet bir yana hareket bile yok hormonların düşük olması gayet doğal, herşey düzenli yapılıyor hala hormonlar da sorun varsa ozaman bir tedavi yolu aramak lazım. 

Sağlıklı sporlar. 

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: h4runx
      Merhaba,
      3 Yıl önce haftada 750mg testo propionat kullandım. Kürün 6. haftasında sakatlık yaşadım ve pct yapamadan bıraktım. Libido düşüklüğü sebebiyle kan testi yaptırdığımda total testo alt sınırda çıktı, prolaktin ise 44. Sanırım pct yapmadığım için hormonlarım hala normale dönmemiş.
      Ne yapabilirim? Pregnly veya klomen mi kullanayım? Teşekkür ederim. 
    • Yazan: toronto21
      Merhaba kısa bir süre içerisinde küre girmeyi planlıyorum.
      Kürden önce kan testleri için randevu tarihini beklemekteyim kür detaylarım şu şekilde:
      TESTO BOLDE DİANABOL Almam gereken  vitamin ve koruyucular neler olmalı şimdiden teşekkür ederim 
       
    • Yazan: damdeok
      Merhaba arkadaşlar,
      Bi süre yurtdışında olacağım ve şuan bana testesteron enantat lazım bu sürede Prag ve Budapeşte'de bulunacağım.
      Bu şehirlerde reçetesiz bi şekilde eczaneden alabilir miyim? Nasıl temin edebilirim? Türkiye'de orijinal ürün bulmak zor olduğu için gitmişken getireyim diyorum daha önce getiren veya bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
    • Yazan: vultubekno
      Merhaba Arkadaşlar,
      33 yaşındayım ve bir süredir evde spor yapıyordum. Son bir sene spor salonunda spor yapmaya başladım. Doğal olarak ilerlemek istiyorum ve kontrol amaçlı kan değerlerime baktırdım. Değerlerim normal aralıkta gözükmektedir. Spor yapan biri olarak istediğimiz sonuçlar nedir sorusunu cevaplayacak bir konuyu forumda bulamadım. Örneğin e2 nedir? Spor yapan birinde nasıl olmalı gibi sorularla ilgili genel bir eğitim veren konu varsa paylaşırsanız memnun olurum. Arama motoru ile bilgi sağlayabiliyorum fakat spor ile ilgilenen kişileri kapsayan bilgiyi içermediğini görüyorum. @rastlantisal @Askabar @Diver @SantoR @GHOST @otopsicikedi @Valhallaxd
      Kan değerlerimi ekliyorum bununla ilgili de yorum yapabilir misiniz? Yardımlarınız için teşekkür ederim, herkese iyi sporlar dilerim.

    • Yazan: Tunahankrc
      Merhaba arkadaşlar,
      6 aydır bişey kullanmıyorum şimdiye kadar sadece 1 kere;
      testosteron boldenon Sorularım :
      Kürü yaptım kürün sonunda falan prolaktin 3 çıkmıştı şimdi neden bu kadar yükselmiş olabilir? Kolesterol da aynı şekilde neden yükselmiş olabilir?  

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×