Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Geleceğin Olympia'sı

Sırt biceps gününden sonra deadlift

Önerilen İletiler



Bir noktada bu seviyene bağlı, bu söylediğin tarzda içiçe geçmiş antrenmanları uygulayan profesyonel atletler var. Farklı özelliklerimizi çalıştırmak için farklı antrenman yaklaşımları uygularız, hipertrofi için ayrı, dayanıklılık için ayrı, kuvvet kazanımı için ayrı vs vs. Geliştirilmek istenen motorik özelliklerimiz yalnızca bu üçüyle mi sınırlı tabii ki hayır.

Esas olan birden fazla motorik özelliği veya geliştirmek istediğimiz özelliği seviyemiz el verirse mixleyip çalışabileceğimiz yönünde.. Yani şunu diyorum, aynı gün veya ardışık günler zaten çalışılmış bir bölgeye yüklenilebilir ama bu yüklenmenin şiddeti vücudun kaldırabileceği şekilde olmalı, mesela max seviyede yapılan bir sırt idmananından sonra zaten halihazırda çalıştırmış olduğun kas gruplarına tekrar yüklenme yapılacaksa bu yüklenme max. seviyede olmamalı. Yalnızca kas değil eklemler, en azından omurga sağlığı düşünülmeli.

Ayrıca genelde atlanan bir noktada daha var, antrenmanda bir bölgeyi çalıştırdığımızda hele ki max yoğunlukta veya şiddette çalışıyorsak ''Neural fatigue'' veya ''Central Nervous System Fatigue'' konuları işin içerisine girer, sinir yorgunluğu, merkezi sinir sistemi yorgunluğu.. İşte tam da buyüzden bir bölgeyi max şiddette çalıştıysak, hemen ertesi gün o bölgeye max şiddet uygulamazsak daha güvenli ve performansa yönelik davranmış oluruz. Yapılmaz demiyorum fakat daha güvenli hale getirmek için sırt dinlendikten sonra yapılabilir, profesyonelsen, aktif pasif dinlenmelerini yapıyorsan, noktasına virgülüne kadar harfiyen uyuyorsan zaten bu söylediklerim senin için geçerli değil..

Sen max. yüklenme yaptın diye söylüyorum bir çok Antrenman bilimi kitabında antrenman bilimciler max. ve supramax çalışmaların haftalık veya aylık periyotta ne kadar olması gerektiğine değinmişler. Yani max yüklenmeler aylık periyotta bir kuvvette devamlılık antrenmanına göre en az yüzdeye sahip çok daha seyrek yapılan antrenman şekilleri olmalı, (branşa göre de değişiklik gösterir). Bu performansın korunması (sakatlanmamaların veya diğer performans düşürücü etkenlerin yaşanmaması) için önemli.

 

Daha fazla sorun olursa yanıtlarım...

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: Mimaroba
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Hissiyatımın az olduğu bir bölge olmasına rağmen ekstra odaklı çalışıyorum ama her zaman eksik bir şeyler varmış gibi geliyor sırt çalışırken yaptığınız hareketler ve çalışma setleriniz nasıl sonuç olarak büyük bir kas grubu göğüs gibi kolay uyarılmıyor hangi hareketleri kaç hareket ve hangi yoğunlukta çalışıyorsunuz ?
      Cevaplar için teşekkürler
    • Yazan: oisobb123
      Merhaba arkadaşlar pazartesi günü 1ml İran test 1 ml rimo bacaktan enjekte ettim. O günden beri aşırı şekilde bacağım ağrıyor, bugün karşıdan karşıya geçerken ağrısından hareket edemedim az kalsın araba çarpacaktı.
      Ne yaparak acısını hafifletebilirim?
    • Yazan: mokarper
      Arkadaşlar merhaba. Kendime bacaktan enjeksiyon yapıyorum only sustanon. yapmam gereken yeri de biliyorum bacağın ortasının dış tarafı. Fakat bugün  iğneyi batırıp kan kontrolü için şırıngayı çektiğimde kan geldi bu tam 3 kere oldu neyi yanlış yapıyorum anlayamadım. yardımcı olabilecek var mı
    • Yazan: Geleceğin Olympia'sı
      2 gün önceki bacak antrenmanından kalma bacak ağrım vardı zaten, bugün de antrenman dönüşü sol ayağımı taşa çarptım ve düşmemek için toparlayım derken ön bacağıma inanılmaz bir ağrı saplandı hala devam ediyor ve gitgide daha fazla ağrıyor. Ne olmuş olabilir ve ne yapmam lazım ?
    • Yazan: Geleceğin Olympia'sı
      Bacak günleri özellikle squattan sonra dengemi şaşırıyorum kafam güzelmiş gibi oluyorum, kafamın içinde basınç hissediyorum, aynı beslenme ve programla daha önce böyle birşey yaşamıyordum, kan bacaklara çekildiği için diye biliyorum fakat antrenman esnasında baş ağrısı da yapıyor bu rahatsızlık verici. Nasıl engelleyebilirim ?

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×