Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Bay-T

Büyüme hormonu (gh) rehberi

Önerilen İletiler

Bay-T    3.229

Büyüme hormonu nedir?

Büyüme hormonu (hGH), insan organizması tarafından doğal olarak üretilen bir maddedir. Beyin tabanında yer alan hipofiz bezinin ön kısmındaki hücreler tarafından sentezlenerek, salgılanır. Kan dolaşımına salınımı nabız gibi inişli çıkışlıdır ve kan seviyesi, yaş, cinsiyet, uyku, fiziksel aktivite, diyet, stres, steroidler ve çevre gibi etkenler nedeniyle dalgalı bir seyir izlemektedir. hGH kan serumunda, değişik moleküler formların (izoform) karmaşık kombinasyonu (majör 22-kDa formu veya 20-kDa formu gibi minör formlar) olarak bulunur. Bundan başka hGH, bu izomerlerin ( hem homo hem de heterodimer formundaki dimerler ve oligomerler) bir araya gelmiş şekilleri halinde de bulunurlar. Kan dolaşımına verildikten sonra 22-kDa hGH’nin yarılanma ömrü 10-20 dakika arasındadır. hGh, hücrelerde birçok metabolik işlemi uyarır; protein, yağ, karbonhidrat ve mineral metabolizmasına etki eder. hGH’nin en önemli etkisi, karaciğeri uyararak İnsüline Benzer Büyüme Faktörü-I (IGF-I) salgılanmasına neden olmasıdır. IGF-I, kıkırdak hücrelerinin üretimini uyararak kemik büyüme ve gelişimini sağlar; ayrıca kas protein sentezi ve organ büyüme ve gelişiminde kilit rol oynamaktadır. hGH, WADA’nın Yasaklı Madde ve Metotlar Listesi’nin S2 bölümünde yer almakta olup, kullanımı hem yarışma içinde hem de yarışma dışında yasaklanmıştır.

Büyüme hormonu nasıl salınır ?

Büyüme hormonu, stres anında vücudun bir yanıt olarak salgıladığı; normal olarak gün içinde düzeyi artıp azalan  bir hormondur. Ön hipofizin somatotropik (asidofilik) hücrelerinde 191 aminoasitlik tek bir zincir şeklinde üretilmektedir.Büyüme hormonu (GH) sentez ve salınımı, hipotalamustan salgılanan  Growth Hormone Relasing Hormone (GHRH) tarafından kontrol altında tutulmaktadır. Büyüme hormonu (GH) salınımı GHRH yanında birçok etkenle değişir.

Büyüme hormonu (GH) neden önemli ?

Birçok vücut hücresi üzerinde önemli etkileri olan büyüme hormonu ayrıca aşağıdaki olayların meydana gelmesinden sorumludur.

  • Çocuklarda kemik gelişimi ve mineralizasyonu sağlar.
  • Protein sentezini arttırır.Yağ yakımını hızlandırır. (Yağ yakımı ile ilgili birçok mekanizma mevcut. Bunlardan biri tiroid hormonlarından etkinliği düşük olan T4’ü daha etkin olan T3’e çevirmesi.)
  • Bağışıklık sistemini uyarır.
  • Kasların büyümesini sağlar.
  • İncelediğimiz etkiler daha genç ve fit bir vücut için gerekli olmak ile beraber sağlıklı yaşamın da olmazsa olmazlarından.
  • Büyüme hormonunun bizim için ne kadar önemli olduğunu kavradığımıza göre artık büyüme hormonu yapımını etkileyen faktörleri incelemeye başlayabiliriz.

Büyüme hormonu salınımını etkileyen faktörler

Büyüme hormonu salınımı birçok faktöre bağlı olarak artar ve azalır. Bu faktörleri

  1. Uyku
  2. Kan şekeri
  3. Kanda bulunan aminoasitler
  4. Stres
  5. Egzersiz
  6. Diğer hormonlar ve Tiroid hormonları

olarak sıralanabilir.

Uyku

Uyku büyüme hormonunu artırmanın en basit yollarından bir tanesi. Büyüme hormonunun salınımı uykunun 3 ve 4.(non-rem) evrelerinde artar. Uykunun bu fazına derin uyku denir. Bu sebeple ne zaman uyuduğunuz önemlidir. Uyku sırasında büyüme hormonunun en fazla salındığı saatler 12:00-13.00 ve 22:00-2.00’dir. Ayrıca buraya bir ünlem koyalım 2. madde olan kan şekerini okurken buraya dönmenizi istiyorum. Sonuç olarak gece erken uyumak ve öğlen şekerlemesi yapmak güzellik ve sağlığı korumak için kilit bir rol teşkil etmekte.

Kan Şekeri

Büyüme hormonunun en büyük düşmanının şeker olduğu söylersek yanılmış olmayız.Basit şekerler kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltir. Bu yükselme bir anda büyüme hormonunu üretimini 20 kata kadar azaltır. Kan şekeriniz düşük seviyelerde tutarak büyüme hormonunuzdaki gereksiz düşmeleri engelleyebilirsiniz. Öğle saatlerinde kan şekeri düşüklüğü büyüme hormonunun salınımını uyarır.

Kan şekerini düşük seviyelerde tutmak için bir çeşit beslenme yöntemi olan intermittent fasting (aralıklı oruç)‘i araştırmanızı tavsiye ediyorum.

Kanda bulunan aminoasitler

Kandaki aminoasit seviyesi arttıkça büyüme hormonu salınımı da artar.

Testosteon Östrojen ve TSH

Testosteron ve östrojen ve Tiroid hormonu büyüme hormonu salınımını (GH) artıran hormonlardır. Bu konuda en büyük pay tiroid hormonlarında. Birçok ülkede iyot eksikliği endemik guatr (tiroid hormonu eksikliği ile seyreden bir hastalık) sebebidir. Türkiye’de bu ülkeler arasında yer almaktadır. Gerek beslenme gerekse doğal ortam şartları sizi iyot eksikliğine iter. Vücutta iyot eksikliği bulunuyor ise bir süre sonra vücudumuz tiroid hormonunu üretemez . Uzun süre tuz kısıtlaması yapan sporcular ve iyotsuz kaya tuzunu tercih edenler için bu durum oldukça önemlidir. Bilinçsiz olarak tuz kısıtlamasına gitmek aslında tuz kısıtlamasından alacağımız etkiyi negatife çevirir.

Kaya tuzu kullanan ailelerin ve tuz kısıtlaması yapanların belli aralıklar ile tiroid hormonu (T3 ve T4) düzeylerini kontrol ettirmeleri gereklidir.

Stres

  • Stres esnasında salgılanan kortizol büyüme hormonu düzeyini düşürür. Bu sebeple yoğun egzersiz ve aşırı kalori kısıtlaması büyüme hormonu düzeylerini yüksek tutmak isteyen bireyler için uzun vadede sakıncalı olabilir.
  • Büyüme hormonlarını arttırmak için
  • Büyüme hormonunun pik yaptığı 22.00 ve 13.00 saatlerinde uykuda olmaya çalışın.
  • Kan şekerinizi hızlı yükselten basit şekerlerden (egzersiz sonrası hariç) sakının.
  • Protein alımınıza dikkat edin ve sürekli beslenmeye çalışın.
  • Testosteron , östrojen ve Tiroid hormon düzeylerinizi takip edin.
  • Tuz alımınızı aşırı derecede ve uzun süre kısıtlamayın. Stres yönetimi , beslenme ve overtraninig konusunda eğitim alın.
  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Bay-T    3.229

HGH’yi TESPİT EDEN ANALİZ YÖNTEMİ VAR MIDIR?

hGH ile doping yapmanın, adil yarışma ve sporcu sağlığını tehdit etmesi nedeniyle, spor otoriteleri ve dopingle mücadele kurumları, bu maddeyi tespit edecek analiz yöntemlerinin geliştirilmesi için büyük destekler vermişlerdir. Bu yöntemlerde iki ayrı fakat birbirini tamamlayıcı bilimsel yaklaşım üzerinde durulmaktadır; ‘’izoform yaklaşımı’’ ve ‘’işaret (iz, belirti) yaklaşımı’’. İzoform Testi ( İzoform Diferansiyel İmmunoassay), ilk kez 2004 Atina Yaz Olimpiyat Oyunları’nda araştırma amaçlı test olarak kullanılmaya başlandı; daha sonra da 2006 Torino Kış Olimpitat Oyunları’nda uygulandı. Yeni bir teknik ( tüp tabanlı kimyasal ışıldama tekniği ki bu tekniği uygulama kitlerinin ticari üretimi de yapılmıştır), kullanarak analiz geliştirme ve doğrulama işlemlerinin ardından, üretilen bu test kitleri ilk kez Avusturya ve İsviçre’de yapılan 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın yanı sıra yine 2008 Pekin Yaz Olimpiyat Oyunları’nda da kullanılmıştır. Halen tüm WADA akredite laboratuvarlar, İzoform Test’ini kullanarak hGH analizi yapmaktadırlar.

hGH Biyoişaret Testi (işaret yaklaşımı), 2012 Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda kısaca tanıtılmıştır. Ancak analiz bileşenlerinden birinin piyasadan geçici olarak kaybolmasını takiben, Amerika Dopingle Mücadele Ajansı (USADA) ve bazı araştırma grupları ( çeşitli WADA akredite laboratuvar uzmanlarından oluşan ‘’ yöntem geliştirici GH 2000 takımı’’) birlikte çalışarak IGF-1 ve P-III-NP analizi yapan yeni bir doğrulama yöntemi bulmuşlardır. hGH Biyoişaret Testi’nin Sınır Limit Belirleme çalışmasının tamamlanmasının ardından bu yöntem, WADA akredite laboratuarlar tarafından yeniden uygulanmaya başlanacaktır.

BUGÜNE KADAR ANALİZ SONUCU HGH TESPİT EDİLEN DOPİNG VAKASI GÖRÜLMÜŞ MÜDÜR?

2010 yılından bu yana yapılan hGH İzoform Testleri’nden yaklaşık olarak 15 tanesinde ters analitik bulgu rapor edilmiştir. Ek olarak, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda iki sporcu, yapılan hGH Biyoişaret Testi’nden sonra hGH kullandıkları gerekçesiyle ceza almışlardır

HGH TAYİNİ İÇİN HANGİ MATRİKS (VÜCUT SIVISI) KULLANILMAKTADIR?

hGH dopingini tayin için yapılan testler, inert polimerik serum ayırıcı jel ve pıhtılaşma aktivasyon faktörü içeren özel tüplere konulan kanın, santrifüj edilmesiyle elde edilen serumuna uygulanmaktadır.

HGH İZOFORM TESTİ (İZOFORM DİFERANSİYEL İMMUNOASSAY) NEDİR? (İZOFORM YAKLAŞIMI)

Dolaşıma verilen toplam hGH miktarının doğal olarak değişiklik göstermesi, zaman içinde dalgalı bir seyir izlemesi ve doping dışı bazı faktörlerden etkilenmesinden dolayı, total hGH düzeyindeki artışı ölçmek, pratikte doping testi olarak kabul edilemez. Ancak, rekombinant recGH ile yapılan dopingde, kişinin kanında o anda bulunan hGH’ye ait değişik izoformlar arasında mevcut olan doğal sabit oranlar değişikliğe uğramaktadır. hGH İzoform Diferansiyel İmmunoassay yöntemi, rekombinant recGH enjeksiyonu sonrası oluşan farklı hGH izoformları arasındaki oranların değişimini belirlemek amacıyla geliştirilmiştir.

HGH BİYOİŞARET TESTİ NEDİR? (İŞARET YAKLAŞIMI)

hGH’nin kendisi, hGH aktivitesinin biyolojik izlerini gösteren bazı değişik proteinlerin ortaya çıkmasını etkilemektedir. Bu, IGF-I gibi karaciğerde hGH aktivitesini gösteren işaret, N-prokollajen tip III terminal peptid ( P-IIINP) gibi yumuşak dokuda kollajen dönüşümü yapan işaretleri içerir. Serumda bu iki hGH işaretini ölçmek, hGH/IGF-I arasındaki dengeye dışarıdan müdahale edilip edilmediğini ortaya koymaktadır. hGH aktivitesini gösteren bu biyoişaretlerin tespiti ve miktar tayini, hGH ile yapılan dopingin dolaylı olarak belirlenmesini sağlamakta olup buna da ‘’işaret yaklaşımı’’ adı verilmektedir.

BU TESTLER GÜVENİLİR MİDİR?

Her iki hGH testinin içerik ve gelişimleri, hGH ve IGF-I, endokrinoloji, immunuassay, analitik kimya, farmakoloji, laboratuvar çalışmaları, dopingle mücadele vb. gibi açılardan sistematik olarak uluslararası bağımsız uzmanlar tarafından gözden geçirilmekte ve elde edilen sonuçlar uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmaktadır. Spor Tahkim Mahkaemesi’nin (CAS) Uluslararası Kayak Federasyonu ile sporcu Veerpalu arasındaki davada 2013 yılında verdiği kararda, halen kullanılan İzoform Testi’nin geçerli ve bilimsel olarak güvenilir olduğu onaylanmıştır. CAS Panel’inin uygulanan testlerdeki Sınır Değerler hakkındaki istatistiki işlemler ile ilgili eleştirileri sonucu, iki bağımsız istatistik uzmanları grubu tarafından, birçok hGH pozitif doping testi ile yeni istatistiki çalışmalar yapılmıştır. Bu bilimsel çalışmadan elde edilen sonuçlar, özellikle GH ve IGF-I araştırmaları konusunda yayın yapan bilimsel dergilerde yayınlanmıştır. Yeniden gözden geçirilen Sınır Değerler, ‘’Doping Analizi için hGH İzoform Diferansiyel İmmunoassay Rehberi’nin’’ yeni sürümüne eklenmiş ve WADA web sitesinde yayınlanmıştır. Bu rehber, ilgili numuneler için analiz öncesi hazırlık işlemleri, testin başarısı, çıkan sonucun yorumlanması ve raporlanması hakkında yol göstermeye devam etmektedir. Testlerdeki Sınır Değerler’in belirlenmesi ile ilgili işlemler hakkında daha fazla bilgi almak için, Hanley ve arkadaşlarının, sporcuların kan numunelerinde yapılan hGH izoform

diferansiyel immunoassay: doping kontrol testleri için sınır değerler başlıklı yazısını incelenmelidir. hGH biyoişaret yaklaşımının bilimsel geçerlilik ve etkinliği, yaklaşık on yıldır çeşitli bilimsel yayınlarda yer almaktadır. Asya ve Avrupa’da yapılan birçok plasebo kontrollü rekombinant recGH verilmesi çalışması göstermektedir ki; hem IGF-I hem de P-III-NP miktarları, verilen recGH dozuna bağlı olarak oldukça artmaktadır. Bu biyoişaretler yaş, cinsiyet, ırk, egzersiz, günlük ve günler arası değişim, bireysel farklılıklar, kemik ve yumuşak doku travmaları, spor dalı, kişisel alışkanlıklar, vücut yapısı gibi ayırt etme kriterlerini etkileyen bazı faktörleri de dikkate alarak değerlendirilmiştir. Bununla birlikte, uygulamaya yeni giren analiz yöntemlerindeki Sınır Değer belirleme çalışmaları, WADA akredite laboratuvarlarda kullanılmadan önce, bağımsız gözden geçirme ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanma işlemlerine tabi tutulmuştur.

İZOFORM DİFERANSİYEL İMMUNOASSAY VE HGH BİYOİŞARET TESTLERİ BİRBİRİNİ TAMAMLAYICI TESTLER MİDİR?

Bu iki test, hGH tayininin doğası ve zamanı açısından birbirini tamamlamaktadır. hGH İzoform Test, recGH verildikten sonraki 24-48 saat içinde hGH izoformları arasında oluşan oran değişikliklerini tespit etmektedir. Biyoişaret Testi ise, hGH aktivitesini gösteren iki biyolojik işaret olan IGF-I ve P-III-NP’in artan sentezini ortaya koymakta olup; recGH verilmesinin ilk aşamalarında değil, ilerleyen zaman içinde bu biyoişaretleri tespit eder; hatta İzoform Test’inden daha uzun süre bu tayini yapabilmektedir.

GH SALGILATICI FAKTÖRLER NELERDİR VE ANALİTİK OLARAK TESPİT EDİLEBİLİRLER Mİ?

GH salgılatıcı faktörler, GH Salgılatıcı Hormon ( GHRH) ve analogları, GH salgılatıcıları (GHS) ve GH salgılatan peptidlerdir (GHRP). Bu maddeler, hipofiz bezinden endojen GH salgılanmasını uyarır. Bu yüzden, hGH dopingi yapmak için kullanılan recGh yerine aynı etkiyi elde etmek veya İzoform Test’inde recGH tayinini maskelemek amacıyla bu maddeler de kullanılmaktadır. Ancak, doping kontrol laboratuvarları kütle spektrometresi üzerine kurulu analiz yöntemleri geliştirdiklerinden dolayı, verilen doping kontrol numunesinde bunları da tespit etmekte ve ters analitik bulgu raporu vermektedirler. Ek olarak, bu maddelerin kullanımı, dolaylı test olan hGH Biyoişaret Testi ile de tespit edilebilir.

HGH TESPİTİ AÇISINDAN EN İYİ TEST ZAMANI NEDİR?

Diğer doping kontrolü testlerinde olduğu gibi, hGH için test dağılım planı, mutlaka, mevcut test kaynaklarını etkili ve verimli şekilde kullanmayı amaçlayan ‘’akıllı testler’’ uygulaması şeklinde olmalıdır. Sporcular, uzun süren performans arttırıcı etkisinden yararlanmak amacıyla doping ajanı olarak hGH kullanmaktadır. (Bunun tersi, hızlı, çabuk ve kısa süreli etki için uyarıcıların kullanılmasıdır.) Ek olarak, bu madde ile doping yapan sporcular, yarışma döneminde, hGH açısından teste tabi tutulabileceklerinden şüphe edebilirler. Bu nedenle, hGH için yapılan testlerin öncelikle yarışma dışı dönemlerde uygulanması, mutlaka ‘’akıllı testler’’ olması, haber verilmeksizin ve öngörülemeyen şekilde yapılması gerekmektedir. Şüpheli sporculara, istihbari bilgiler (rutin doping bilgileri) doğrultusunda, daha önceki şüpheli test sonuçlarına göre ya da şüpheli ve beklenmedik spor başarılarına dayalı olarak hedef testler yapılmalıdır. hGH tayininde birbirlerini tamamlayıcı etkilerinden dolayı, doping numunesine hem İzoform hem de Biyoişaret Testi yapılmalıdır.

HGH TAYİNİ İÇİN İDRAR TESTİ GELİŞTİRMEK MÜMKÜN MÜDÜR?

Uluslararası uzmanların çoğunluğuna göre kan matriksi ( ortamı), hGH tayini için en uygun matriksdir. hGH idrarda son derece düşük miktarlarda bulunur (kan düzeyinin % 1’inden daha düşük) ve değişik hGH izoformlarının idrarla atılımı ile ilgili yeteri kadar bilgi yoktur. İdrarda hGH tayin yöntemi geliştirme amaçlı araştırma çalışmaları, şimdiye kadar başarılı olmamıştır. Ancak, WADA böyle bir yöntem keşfi için, yeni bilimsel fikirler ve teknik stratejiler kullanarak, araştırma gruplarıyla yakın işbirliği içinde çalışmaya devam etmektedir.

KAN NUMUNELERİ DONDURULUP SAKLANABİLİR Mİ?

İleri tarihlerde yapılacak olan analiz ve tayin testleri için kan serumunun dondurulması,numunelerin içinde mevcut bulunan maddelerin korunması bakımından bilimsel bir işlemolarak kabul edilmektedir.Araştırmalar göstermiştir k; eğer doğru koşullarda dondurulursa, serumdaki hGH stabil(kalıcı) olmaktadır.WADA Dopingle Mücadele Kurumları’nı Dünya Dopingle Mücadele Talimatı yoluyla,uygun durumlarda (beklenmedik sonuçlar, dopingle mücadele kurumlarının elde ettiğiistihbarat, vb.) numuneleri saklamaları yönünde teşvik etmektedir. Numunelerin ileritarihlerde analiz edilmek üzere saklanmasının çok önemli caydırıcı etkisi vardır.2015 Dünya Dopingle Mücadele Talimatı, dopingle mücadele kural ihlalini takip eden onyıl içinde disiplin soruşturması açılabilmesini mümkün kılmaktadır.

Tüm yazıları Doktor Can ve Doktor Kaya LİVANELİOĞLU yazılarından derledim toparlayıp gh konusunda meraklı arkadaşlar ve özellikle büüyk yarışmalarda gh kullanımı sonrası karışalaşılabilecek durumlar konusunda bir çok yarışmacı arkadaşın zevk ve merakla okuması gerektiğini düşündüğüm konular dan oluşuyor.

tarihinde Bay-T tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PowerWave    219

@Bay-T 

hocam merhabalar …

Yaklaşık bir buçuk aydır gh alıyorum . Anabolikde kullanıyorum . (Bolde testo şuanlık) . Son 1 aydır titreme halsizlik basıyor ara ara .. Gh den sonra oldu bunlar . Gh ile birlikte insülin de almam gerekiyor mu yemeklerden sonra uykuda bastırdığı oluyor . . Vücuduma gün içinde ara ara boşalma hissi geliyor .. Ne yapmalıyım ..Nasıl bir yol izlemeliyim . ( Kan tahlili vereceğim yarın )

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scorocco    113
PowerWave, 30 dakika önce yazdı:

@Bay-T 

hocam merhabalar …

Yaklaşık bir buçuk aydır gh alıyorum . Anabolikde kullanıyorum . (Bolde testo şuanlık) . Son 1 aydır titreme halsizlik basıyor ara ara .. Gh den sonra oldu bunlar . Gh ile birlikte insülin de almam gerekiyor mu yemeklerden sonra uykuda bastırdığı oluyor . . Vücuduma gün içinde ara ara boşalma hissi geliyor .. Ne yapmalıyım ..Nasıl bir yol izlemeliyim . ( Kan tahlili vereceğim yarın )

Günlük kaç iu kullanıyorsunuz belirti varmı faydalarında ?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PowerWave    219
scorocco, 22 dakika önce yazdı:

Günlük kaç iu kullanıyorsunuz belirti varmı faydalarında ?

2.4 iu gece uykudan kalkıp vuruyorum …  Toparlanma vs hızlı oluyor .. Uyku daha kaliteli 

  • Vayyyy!! 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Hafifzargana    216
PowerWave, 1 dakika önce yazdı:

2.4 iu gece uykudan kalkıp vuruyorum …  Toparlanma vs hızlı oluyor .. Uyku daha kaliteli 

ciltte güzelleşme var mı yağ yakımına etki ediyor mu bu dozlarda sence doktor g.a. 2 iu nun bile ciddi ciddi yağlanmayı yavaşlattığını idda ediyor 

tarihinde Hafifzargana tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PowerWave    219
Hafifzargana, 19 dakika önce yazdı:

ciltte güzelleşme var mı yağ yakımına etki ediyor mu bu dozlarda sence doktor g.a. 2 iu nun bile ciddi ciddi yağlanmayı yavaşlattığını idda ediyor 

Evet 2 iu işe yaramaz diyenlere aldırış etmeyin .. Haftalık 50 mg testo ürettiğinizi varsayın ekstradan 40 80 mg daha fazla aldığınızı düşünün dışardan illaki fayda verecektir gelişime . Evet cilde faydası oldu yağ yakımı zaten diyetle birlikte muazzam heleki küründe tren olursa ..  cildi nereye kadar güzelleştirecek illaki kasa etki edecektir .. ilk ay 1.8 iu  aldım şimdi 2.4 alıyorum .. 

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: Yusufdemir1995
      Selamlar arkadaşlar;
      testo cypionat deca anapolon Kürüme eczane ürünü genotropin 36 ünite ve insülin ekleyeyim diyorum. Günlük 6 ünite kullanmayı düşünüyorum büyümek icin. Sabah 3 ünite gece 3 ünite şeklinde. İnsülini hem uzun ester hem kısa ester evde dolapta birsürü var onların kullanımını kendim ayarlayacağım öğünlerle beraber. Sizin önereceğeniz başka iyi çalışan eczane ürünü büyüme hormonu varmı?
      Tek güvendiğim genotropin ve güzelde çalışıyor diye biliyorum.
      @Emrahtkty @Semih Erarslan @metinav @Askabar @Mickey @Vural2 @otopsicikedi
      Minimum 6 ay kullanacağım

    • Yazan: 2018..
      Merhaba arkadaşlar,
      Kürümün içeriği şu şekilde:
      Gh günde sabah akşam 3iu sutanon haftada 3 750 mg  primobalon 300mg haftada 3 Kendimce diyorum ki wistrol eklemeli miyim?
      Şuan gayet iyi gidiyor kür sizin bu konuda düşünceniz nedir?
    • Yazan: 2018..
      Merhaba arkadaşlar,
      GH kullanırken şekerin düşer falan dediler sizce doğrumu bu böyle bişey olur mu ? @rastlantisal @Askabar @otopsicikedi @Rdm
    • Yazan: billythekid
      Merhaba hocalarım, şuan son test e. enjeksiyonumun üstünden 20 gün geçti.Bu süre içinde 3 e bölerek 2 adet ovitrelle ve haftada 2x 50iu gonal f vuruldum. Artık pct ye geçeceğim ama hem pct sürecinde hemde sonrasında kazanımlarıma destek olması için günlük 2 ünite Growth vurmayı düşünüyorum. Daha önce hiç kullanmadım , vurulduktan sonra nasıl etki yan etki göreceğimi bilmiyorum.
      Onuda şu yüzden merak ediyorum, ramazanda oruç tutacağım için gece vurulup yattıktan sonra gün içinde sıkıntı yaşar mıyım merak ediyorum. Bazı konularda kan şekerinin düştüğünü aşırı açlık yaşattığını okudum. Böyle olursa gün içinde açlığa dayanabilir miyim sahurda yediklerimle iftara kadar bu konularda sizlerin görüşlerini bekliyorum. @metinav @rastlantisal @Rdm
    • Yazan: 2018..
      Selamlar arkadaşlar,
      Bu ürünleri alacağım yani ikici kürüm falan olacak daha önce kulandım 1 sene önce baraktım tekrardan başlayacağım. Yağ yakımı içinde winstrol almak istiyorum kaliteli bi marka tavsiyesi lazım ve bu kürü nasıl kulanayım biraz yorum yaparsanız kulan varsa yorum rica ediyorum bilgi paylaştıkça güzeldir @rastlantisal

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×