Jump to content

 

 

 

 

 

 

  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

american-story

Hacim Arttırıcı Ürünler ve Onları Neden Kulanmanız Gerektiği

Önerilen İletiler

HAC%C4%B0M-ARTTIRICI-%C3%9CR%C3%9CNLERE-DA%C4%B0R-6-GER%C3%87EK.jpg

 

Eğer kas inşa ve kuvvet hedeflerinize ulaşmakta kararlıysanız, hayatınızda en az bir kere hacim kazandırıcı ürünlerinden kullanmanızı öneriyoruz. Bu makalede, hacim kazandırıcı ürünleri denemeden önce bilmeniz gereken bazı noktalara değinerek bu ürünlerin belirli faydalarını inceleyeceğiz.

 

Hacim Kazandırıcı (Gainer) Ürünler Yüksek Kalori İhtiyaçlarını Karşılarlar

Hacim arttırıcı ürünlerin en harika özelliklerinden biri günlük kalori ihtiyacının karşılanmasını daha kolay bir hale getirmeleridir. Eğer siz de kilo almakta zorluk çeken biriyseniz, kaslarınızı büyütmek için sürekli yemek ardına yemek yemenin ve tüm gün boyunca iş, okul ve hayatın diğer meşgaleleri ile boğuşurken fırsat bulup ihtiyacınız olan kalorileri tüketmenin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuzdur.

 

Hacim arttırıcı besin destek ürünleri bu kalori ihtiyacını karşılama sürecini, yüksek kalori içerikleri sayesinde çok daha kolay bir halde getirmektedirler. Eğer, her porsiyonlarında 1000 kalorinin üzerinde besin değeri bulunduran hacim arttırıcı (gainer) ürünlerin piyasada bulunduğu düşünülürse, günde yaklaşık 4000 kalori tüketmeye ihtiyaç duyan sporcuların hedeflerine ne kadar kolay ulaşılabilecekleri anlaşılabilir.

 

Özel Olarak Hazırlanmış Yağ Kaynakları Daha Zayıf Bir Fiziğe Sahip Olmanıza Yardım Eder

Hacim kazandırıcı ürünlerin bir ikinci yararı çoğu ürünlerin kas inşa ederken aynı zamanda da zayıf kalmanıza yardım eden sağlıklı diyet yağları içermeleridir. Diyet yağları vücut için oldukça önemli olan ve doğru ölçüde sık sık tüketilmesi gereken besinlerdir.

 

Eğer hacim kazandırıcı bir besin destek ürünü satın almayı düşünüyorsanız, mutlaka orta zincir trigliserid yağları içeren ve az oranda doymuş yağ içeren bir ürün sayın alın.

 

Antreman Sonrası ve Günün Herhangi Bir Saatinde Kullanılabilen Değişken Hacim Kazandırıcı Ürünler Vardır

 

Hacim kazandırıcı besin destek ürünleriyle ilgili bir diğer yararlı özellik ise isterseniz antreman odaklı isterseniz de yemeklerin yerine veya yemekler ile birlikte tüketilebilecek farklı formüllü hacim kazandırıcı ürünlerin piyasada bulunmasıdır.

 

Eğer hacim kazandırıcı ürününüzü antremandan hemen önce veya sonra kullanmayı planlıyorsanız, yağ oranı düşük ve karbonhidrat oranı yüksek bir ürün almayı tercih etmelisiniz. Antreman sonrası periyodu, kasları hızlı emilen karbonhidrat kaynakları ile besleyerek onların insülin dönüşümünü başlatmasını ve amino asitleri kaslara katmasını sağlamak için en uygun zamandır.

 

Bu zaman diliminde yüksek kaloriler tüketmekten korkmayın çünkü vücudunuz o kalorileri en yararlı biçimde kullanacaktır. Eğer yüksek kalorili ve düşük yağ oranı olan bir hacim kazandırıcı ürün kullanmak istiyorsanız antreman öncesi veya sonrasında kullanmanız en uygun yöntem olabilir.

 

Weider markasının Super Mega Mass 2000 ürünü yukarıda bahsettiğim hacim kazandırıcı ürün tipine verilebilecek en uygun örnektir. Bu ürün her bir porsiyonunda 530 kalori, 103 gram karbonhidrat, 25 gram protein ve sadece 2 gram yağ içermektedir. Bu ürünü antremandan hemen sonra kullanmak kaslarda ciddi anlamda bir hacim artışı görmenize yardımcı olabillir.

 

Farklı Hacim Kazandırıcı Ürünler Farklı Kalori Oranlarına Sahiptirler

Kas inşa etmek için belirli miktarda kaloriye ihtiyaç duyulmasından dolayı gainer ürünler sizin ihtiyaçlarınızla uyuşmak için farklı kalori oranları içermektedirler.

 

Bir porsiyonunda 400 kalori bulunduran bir ürün ile 900 kalori bulunduran bir ürünün arasındaki fark bu ürünler her gün kullanıldığında apaçık ortaya çıkmaktadır. Eğer ihtiyacınızdan daha fazla kalori tüketirseniz vücudunuzdaki hacim artışı kas büyümesinden dolayı değil, yağ artışından dolayı olabilir. Doğal olarak biz sporcular bunu istemeyiz.

 

Çoğu sporcu her porsiyonunda 400 ila 600 kalori içeren ürünler ile olumlu sonuçlara ulaşmaktadırlar. Genetik nedenlerden dolayı hacim kazanmakta zorluk çeken sporcular ise daha yüksek kaloriler içeren ürünleri denemelilerdir.

 

Hacim Kazandırıcı Ürünler Kreatin İhtiyacınızı Karşılarlar

Hacim Kazandırıcı ürünlerin besin destek ürünlerinin sporculara olan bir diğer faydası da bir taşla iki kuş vuran formüllere sahip olmalarıdır. Hacim kazandırıcı ürünler sadece protein, karbonhidrat ve yağ ihtiyaçlarınızı karşılamakla kalmamakta aynı zamanda da çoğu hacim kazandırıcı ürün eksiksiz kreatin içeriklerini formüllerinde bulundurmaktadırlar. Yani Hacim Kazandırıcı bir ürün satın aldığınızda, ek olarak kreatin almak zorunda kalmazsınız.Kreatin Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı makalemizden kreatinin ne olduğunu ve kreatin kullanımı ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Kreatin hacim kazandırıcı ürünlere eklenebilecek en mükemmel maddedir çünkü kreatinin etkili bir şekilde çalışabilmesi için çoğu hacim kazandırıcı ürünün formüllerinde bol miktarda bulunan hızlı emilim özellikleri gösteren karbonhidratlar ile tüketilmesi gerekmektedir.

 

Hacim Kazandırıcı Ürünler Toplarlayıcı Etkisi Olan Glutamin İçermektedirler

Son olarak, hacim kazandırıcı ürünler antremandan sonra toparlayıcı ve kas dokularını yenileyici etkilere sahiptirler. Antreman sonrası toparlanma süreci en az antremanlar kadar önemlidir ve eğer ideal oranda besin destek takviyesi yapmazsanız bu süreç olumsuz geçebilir ve kas gelişimi sürecini de doğal olarak olumsuz olarak etkileyebilir. Çoğu hacim kazandırıcı ürün aynı kreatin gibi aynı zaman da belirli bir miktar, toparlanma sürecini hızlandıran Glutamin içermektedir. Glutamin ayrıca sağlıklı bir bağışıklık sistemini desteklemektedir.

 

Sonuç

Eğer hacim kazandırıcı bir ürün kullanmayı planlıyorsanız yukarıdaki bilgileri aklınızda bulundurun. Doğru şekilde kullanıldıklarında, hacim kazandırıcı ürünler kas inşa sürecinde sizi daha ilerilere taşıyabilecek özelliklerini ortaya çıkarabilirler.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×