Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

american-story

En İyi Protein Tozu Hangisi ?

Önerilen İletiler

EN-%C4%B0Y%C4%B0-PROTE%C4%B0N-TOZU-HANG%C4%B0S%C4%B0.jpg

 

VÜCUT GELİŞTİRME İÇİN EN İYİ PROTEİN TOZU :col

 

Vücut geliştirmede en çok sorulan sorulardan biri de hangi protein tozu sorusudur. Bu yazımda sizlere en iyi protein tozunun hangisi olduğuna ne şekilde karar verebileceğinizi göstermeye çalışacağım.

 

Vücut geliştirme konusu, pek çok farklı alanda sağladığı yarar nedeniyle sağlıklı bir yaşam için tercih edilmesi gereken bir alandır. Ancak her alanda olduğu gibi, sağlık ile doğrudan doğruya ilgili bu konuda bilinçli davranmak ve disiplini elden bırakmamak oldukça önemli bir konudur. Ülkemizde ne yazık ki vücut geliştirme konusunda yeterli bilincin gelişmediğini görüyoruz. Vücut geliştirme dendiğinde pek çok insanın aklına, Spartacus dizisindeki insanların vücudu gelmekte. Elbette ki bu düşünce doğru ancak eksik bir düşünce yapısının parçasını oluşturmaktadır. Spora ait pek çok teknikte olduğu gibi, vücut geliştirme konusunda da farklı vücut modellerinin bulunduğunu belirtmek gerekir. Tabii her spor dalında olduğu gibi, vücut geliştirme alanında da destekleyici ürünlerin kullanılması esastır. Son zamanlarda ülkemizde oldukça olumsuz bir intiba oluşturmuş olsa da, protein tozları bu alanda başvurulan temel destek ürünlerinden birisidir.

 

Ancak yukarıda da bahsedildiği gibi vücut geliştirme alanında yeterli bilincin oluşmaması, bu alanda oldukça faydalı bir ürün olan protein tozu konusunda insanların kafasını karıştırmaktadır. Vücut geliştirme konusunda kendisini geliştirmek isteyen pek çok insanın sorduğu ilk soru “hangi protein tozu en iyisidir?” olmaktadır. Bu amaçla sizler için protein tozları arasında seçim yapmanızı kolaylaştıracak olan bu yazıyı hazırladık.

 

Protein tozu seçiminde aslında sorulması gereken asıl soru; “en iyi protein tozu hangisidir?” Yerine “benim için en uygun toz hangisidir?” olmalıdır. Zira oldukça gelişmiş tekniklere dayalı ve farklı vücut tiplerine yönelik olan bu spor dalı için şartlara göre üretilen çözümler önemli yer kaplamaktadır.

 

Protein tozlarını genel olarak iki alanda ele almak mümkündür; bitkisel ürünler ve kimyasal ürünler.

 

BİTKİSEL PROTEİN TOZU ÜRÜNLERİ

Genel itibariyle destek ürünü olarak görülen bitkisel protein tozu, sporculara çok büyük katkılar sağlamasa da yardımcı takviye olmasının yanı sıra, özellikle vejeteryan sporcular arasında oldukça popülerdirler.

 

1-Kenevirden Üretilen Protein Tozları

Dünya üzerinde üretimine yeni başlanmış ve şu anda sadece tek bir üreticisi bulunmaktadır. Protein bakımından oldukça zayıf sayılabilir ve bu yüzden temel ürün yerine destekleyici ürün olarak kullanılması tavsiye edilmektedir.

 

2-Karabuğdaydan Üretilen Protein Tozları

Bitkisel protein tozları arasında belki de en hızlı etki göstereni. Sebebi ise protein yönünden oldukça zengin olmasının yanında, kas gelişimini arttırıcı sülfür amino asidi bakımından da yoğun olmasıdır.

 

3-Fasulyeden Üretilen Protein Tozları

Protein açısından oldukça zengin fasulyenin, bir dizi işlemden geçirilerek toz haline getirilmişidir. İçeriğinde glutaminin yanı sıra BCAA oranı da oldukça azdır ancak whey proteini açısından zengindir.

 

En-%C4%B0yi-Protein-Tozu-Hangisi.jpg

 

EN İYİ PROTEİN TOZU SUPPLEMENTLERİ

Bu tür tozları tek tek incelemek yerine, piyasa üzerinde bulunan ve en çok tercih edilen protein tozları arasından belli başlıları ele almak daha akıllıca olacaktır. Zira piyasada hali hazırda onlarca farklı markanın üretmiş olduğu tozlardan bahsetmek mümkündür. Bu yüzden;

 

Optimum Nutrition
Muscletech Nitro
MusclePharm Combat
Platinum Hydrowhey

 

Gibi tozların oldukça sık bir kullanım ağına sahip olduğunu belirtmek gerekir. Yine de yukarıda da söylediğimiz gibi, uzman tavsiyesine göre ve doğru kullanım şartlarına uyarak protein tozları arasında seçim yapmak en doğrusu olacaktır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


TreXiaNos    5

Supplementlerde en çok satılan ürün : Scitec Whey Professional

 

Bende kullanıyorum ve gayet başarılı, genellikle ben yemek yerim en iyi protein tozu oturup yediğim kırmızı et benim ;)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Supplementlerde en çok satılan ürün : Scitec Whey Professional

 

Bende kullanıyorum ve gayet başarılı, genellikle ben yemek yerim en iyi protein tozu oturup yediğim kırmızı et benim ;)

 

merhaba abi, ne zamandir yoksun :/

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×