Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

american-story

Testosteron ve Vücut Geliştirmedeki Önemi

Önerilen İletiler

TESTOSTERONUN-V%C3%9CCUT-GEL%C4%B0%C5%9ET%C4%B0RMEDEK%C4%B0-%C3%96NEM%C4%B01.jpg

 

Barış ile Şahin her gün olduğu gibi yine yorucu bir günün sonunda spor salonuna giderler ve antrenmanlarını yaparlar. Şahin yakın zamanda, kendisinde pek bir fazla değişiklik olmamasına rağmen, Barışın hızla güçlenmeye ve büyümeye başladığını farketmiştir. Peki bu nasıl olabilir? Kas gelişimi ve testosteron önemi burda ortaya çıkmaktadır.

 

Şahinin diyeti Barışla aynıdır, ikisi de aynı yaştadır ve ikisinin de spora başlamadan önceki vücut yapıları birbirine benzerdir. İkiside yeterli oranda dinlendiklerinden ve spor salonuna geldiklerinde oldukça enerjik olduklarından dolayı sorun aşırı antrenman sendromu da olamaz.

 

Bu örnekte, Barış ile Şahin arasındaki farkı belirleyen faktör testosterondur ve Şahinin Barışa göre daha az gelişmesinin suçlusu da düşük testosteron seviyesidir. Bunu duyan bazı insanlar hemen buna karşı çıkabilir ve kendilerinin düşük testostiron seviyesine sahip olma ihtimalini yok sayabilir çünkü halk arasında düşük hormon seviyesine sahip olmak sanki vücudumuzla ilgili kötü bir özellik varmış gibi kınanmaktadır. Bu her zaman doğru değildir ve düşük testosteron seviyesi kolayca diyet, yaşam tarzı ve besin destek programı değişiklikleriyle arttırılabilmektedir.

 

Vücut geliştiriciler kas hacmi kazanmanın en iyi yollarını sürekli besin destek ürünlerinden, yeni diyet programlarından, ünlü antrenman stillerinden ve hatta bazen steroidlerden ararlar.

 

Ancak gözden kaçırılan ve vücudun kendi doğal anabolik steroidi olarak tanınan bir supplement vardır ki, diğerlerinin hepsinden daha önemlidir. Bu supplement testosterondur. Bu hormon kas hacminin, kuvvetin, kemik yoğunluğunun, yağ dağıtımının, saç stilinin, ses kalınlaşmasının, üretkenliğin, libidonun, mental ve fiziksel enerjinin ikincil erkek cinsiyet karakterlerinden sorumlu bir hormondur.

 

Diğer faktörlerin arasında, testosteronun kas gelişimindeki önemli rolünü vurgulamaya gerek bile yoktur. Peki ama bu hormonun seviyelerini vücudumuzda nasıl arttırabiliriz? Eğer teststeron eksikliği yaşıyorsak ve Şahin gibi geri kalmak istemiyorsak bunu nasıl bilebiliriz? Bu makalede tüm bu sorulara cevap vereceğiz. Sizin de testosteron seviyeniz olması gerektiğinden düşük ve kas gelişiminizi önlüyor mu? Gelin beraber öğrenelim.

 

Düşük Testosteron Seviyeleri Nasıl Belirlenir?

Erkeğin yaşına göre değişiklik gösteren, 3 farklı düşük testosteron türü vardır. Bizim bu makalede konu aldığımız kategoriyle bağdaşan iki tip büyüme hormonu yetersizliği; Erkenlik Döneminde Yetersizlik ve Yetişkinlik Döneminde Yetersizliktir.

 

timthumb1.jpg

 

1-Ergenlik Döneminde Testosteron Yetersizliği

Ergenlik Döneminde büyüme hormonu yetersizliği şunlara neden olabilir:

 

Göğüs Dokusunun Büyümesi

Vücutta tüy yokluğu veya seyrekliği

Gelişmemiş Genital Bölge

Gelişmemiş Kas Yapısı

2Yetişkinlik Döneminde Testosteron Eksikliği

 

Yetişkinlik döneminde büyüme hormonu eksikliği şunlara neden olabilir:

Cinsel İsteksizlilik

Cinsel açıdan uyarılamama

Kas zayıflığı

Vücutta tüy ve saç kaybı

Depresyon

Diğer mental hastalıklar

Testosteron Eksikliğinin Tüm Yaş Grubundan Erkekler Tarafından Hissedilen Etkileri

 

Testosteronun seviyesini doğal yollardan arttırmanın 3 ana yolu vardır:

Yaşam stilinde değişiklik

Diyet programında değişiklik

Besin destek ürünleri ve supplement kullanımında değişiklik

 

Yaşam Stilinde Değişiklik

Testosteron seviyeleri yaşam stilinde yapılabilecek bir kaç değişiklikten etkilenebilirler. Bireyin yapabileceği ana değişiklik uyku kalitesinin arttırılmasıdır.

 

Uyku, testosteron seviyeleri üzerinde inanılmaz bir etkiye sahiptir. Eğer kalitesiz ve bozuk bir uyku düzeniniz varsa performansınız %40 oranında düşebilir. Uyku kalitenizi arttırmak için aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsiniz:

 

Yatak odasını serin tutun

Yatmadan 2-3 saat kadar önce aşırı sıvı tüketimi yapmayın

Uykudan önce tuvaleti kullanın

Seks yapmak da ayrıca testosteron seviyeleri üzerinde etkilidir. Yüksek testosteron seviyelerini korumak için hafta bir kere seks yapmak idealdir. Ayrıca, testosteron seviyelerinizin, eğer 1 haftadan uzun bir süre boyunca “sperm salgılaması yapmazsanız hızlıca düştüğü bilinmektedir.

 

2-Diyet Programında Değişiklik

Diyet de testosteron seviyeleri üzerinde büyük etkiye sahiptir. İlk olarak, sağlıklı ve dengeli bir diyet programı uygulamak, testosteron seviyelerini maksimumu seviyeye çıkarmak amacıyla gereklidir.

 

Çinko

Sağlıklı bir diyet programına ek olarak, çinko, özellikle mineral eksikliği yaşayan erkek bireylerde, testostero seviyelerini arttırmaktadır. B6 vitamini ve Magnezyum da çinko emilimine ve serbest kolesterolün testosterona çevrilmesine yardımcı olurlar. Bu konuya daha sonra ZMA supplementını incelerken değineceğiz.

 

Alkol Tüketimini Azaltma

Alkol tüketiminden testosteronun seviyelerini arttırmaya çalışırken kaçınılmalıdır. Normal oranda alkolik içki tüketen sağlıklı erkek bireyler testosteron seviyelerinde %20 artış gözlemlemektedirler. Bu rakam, ciğerler zarar görmüş kronik alkoliklerde %50`ye çıkmaktadır ve bu bireyler feminize olabilmektedirler (sakal kaybı, göğüs uçlarının arka bölgesinde yağ depolanması vb.).

 

3-Besin Destek Ürünleri ve Supplement Kullanımında Değişiklik

Açıkçası, testosteronu arttırmak için dengeli bir diyet programı ve düzenli uyku supplement kullanımından önce gelmelidir. Ancak, birey testosteron seviyelerini daha çok arttırmak için değişik supplement ve besin destek ürünlerini deneyebilir.

 

ZMA (Çinko Monomethionine)

Testosteronu arttıran ve bilinen takviyelerden biri olan, ZMA, 3 farklı doğal vitamin ve minerali tek bir kapsülde toplar. Bu vitamin ve mineraller aşağıdaki gibidir:

 

Çinko

Magnezyum Aspartat

B6 Vitamini

ZMA, her vücut geliştiricinin kullanması gereken, harika ve ucuz bir besin destek ürünüdür. Testosteron arttırıcı özelliğine ek olarak, ZMA’in içindeki Magnezyum, bireyin daha kısa sürede uykuya dalmasına ve uzun süre uyuyabilmesine yardımcı olur. Bundan da anlaşılabileceği gibi ZMA olmazsa olmaz bir üründür.

 

Büyüme hormonu bizi başarıya karşı saldırgan yapan ve yarışma isteğimizi tetikleyen bir maddedir. Büyüme hormonu ayrıca kas kütlesini arttırarak spor salonunda belirlediğiniz hedeflere ulaşmamızı sağlar. Kas kütlemiz büyüme hormonu seviyemize bağlı olarak arttığından dolayı, ağırlık antrenmanı yaparken, testosteronun önemi gözden kaçmamalıdır.

 

Yani, gelişiminizin engellenmesine izin vermeyin. Hormon seviyenizi test edin ve eğer gerekiyorsa bu seviyeyi yükseltmek için elinizden geleni yapın. Harcadığınız enerjinin olabildiğince yüksek oranda size sonuç olarak dönmesini istiyorsanız, yüksek testosteron seviyesi size antrenmanınızda en kaliteli sonuçları elde etmenize yardımcı olacaktır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×