Jump to content
  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

american-story

Hangi Besinler Protein İçerir?

Önerilen İletiler

HANG%C4%B0-BES%C4%B0NLER-PROTE%C4%B0N-%C4%B0%C3%87ER%C4%B0R.jpg

 

Protein Bakımından Zengin Yiyecekler

Vücut geliştirme konusunda, istenen gelişimin kaydedilebilmesi için belirli alanlarda sıkı bir disiplin ile hareket etmek bir mecburiyettir. Zararlı etsel protein alışkanlıklardan uzak kalmak, uyku alışkanlığının belirli bir düzene girmesi gibi konular oldukça önemli bir yer kaplasa da, en önemli gelişim destekleyici alan kuşkusuz beslenme konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi sayesinde görülmektedir. Bu açıdan vücut geliştirme gibi yoğun efor gerektiren aktivitelere başlayacaklar açısından bir uzman kontrolünde diyet listesi hazırlanması son derece elzemdir.

 

Bu durumun belli başlı sebepleri arasında; beslenmenin düzene oturtulması sayesinde metabolizma hızının arttırılması, sindirim ve boşaltım sistemlerinin sistematik olarak çalışması gibi konular yer almaktadır. Vücuda alınması gereken besin oranların hesaplanması ise en önemli kalemi oluşturmaktadır. Özellikle protein alımı, bir önceki makalemiz olan “proteinin kas gelişimdeki işlevi” konusunda etraflıca anlattığımız gibi, proteinin vücut geliştirme konusunda sahip olduğu gereklilik nedeniyle önemli bir yer kaplamaktadır. Bu açıdan protein tozları gibi destekleyici kaynaklardan yararlanılmaktadır. Ancak her vücut geliştirmeci ya da spor ile uğraşan kişinin bu tip ekstra ürünlerden faydalanmasına da gerek yoktur. Doğada bulunan pek çok besin maddesi gerek protein açısından, gerekse de diğer yararlı besin maddeleri açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu besinleri, protein açısından ele almak istediğimizde ise iki grup halinde incelemek yararlı olacaktır.

 

Hayvansal Protein Kaynakları

Et ve et ürünleri bilindiği gibi protein açısından en faydalı ürün grubudur. Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük protein ihtiyacının %30luk bir kısmı bu tip ürünler kullanılarak tedarik edilebilmektedir. Ancak burada bir risk mevcuttur; etin fazla tüketimi sonrasında başta kolesterol olmak üzere ortaya çıkabilecek sağlık sorunları. Bu sebeple uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, bu tip ürünlerin haftalık ve aylık olarak belli bir gramajın altında tüketilmesi önerilmektedir. Ancak spor yapanların ihtiyaç duydukları yüksek protein oranının da bir şekilde karşılanması gereklidir. İşte bu amaçla kırmızı et yerine alternatif olarak beyaz et gruplarından faydalanmak hem protein ihtiyacını karşılama konusunda, hem de kırmızı etin zararlarını ortadan kaldırmak konusunda faydalı bir alternatif olacaktır.

 

Bitkisel Protein Kaynakları

 

Bitkisel gıdaların çok zengin bir içeriğe sahip olduğu bilinmektedir. Protein de bu zengin kapsam içerisinde yerini almaktadır. Doğal olarak et kadar bitkisel protein yüksek olmasa da, protein ihtiyacını karşılayabilmek için bu tür ürünlerin tüketilmesi de önerilen bir durumdur. Ancak tıpkı et konusunda olduğu gibi, bitkisel ürünlerin tüketiminde de dengeyi sağlamak oldukça önemlidir. Yani sadece protein yönünden zengin gıdaların tüketimi, vücut için gerekli diğer yapı taşlarının alınmasını kısıtlamakta bu durum ise başka alanlarda sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden bitkisel gıdaların tüketilmesinde çeşit bolluğuna önem vermek faydalı olacaktır. Yine de zengin protein kaynağı olması nedeniyle baklagiller, aynı zamanda lif açısından da yüksek içeriğe sahip olmasıyla çok yönlü olarak fayda sağlayan bitkiler arasında yer almaktadır.

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×