Jump to content

 

 

 

 

 

 

  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Bay-T

Testosteron hormonu erkeklerin tüketim alışkanlıklarını etkiliyor.

Önerilen İletiler

Bay-T    3.229

Dünyanın önde gelen araştırma kurumları tarafından yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin lüks ürünlere olan tutkusunun arkasındaki en önemli nedenlerden biri testosteron hormonu.Dünyanın önde gelen akademik kurumlarından Caltech, Wharton, INSEAD, ZRT Laboratuvarı ve Sarbonne Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen bir araştırma erkeklerin lüks ve statü sembolü ürünlere olan ilgisini çok ilginç bir nedene bağlıyor: Testosteron hormonu. Araştırmacılara göre testosteron hormonu ile erkeklerin daha yüksek kalitedeki marka ve ürünleri arzulaması arasında ölçülebilir bir nedensel ilişki var.

Fiziksel mücadelenin farklı bir yansıması 

Erkeklik hormonu olarak da bilinen testosteron hormonu hayvanlar arasında fiziksel mücadelelerde kendisini gösteriyor. Erkek hayvanların hemcinsleri üzerinde üstünlük sağlamaya ve karşı cinsi etkilemeye yönelik davranışlarına neden olan testosteron hormonu insanlarda ise lüks tüketim ile benzer davranışlara neden oluyor. Araştırmanın yazarlarından Profesör Colin Camerer ''En yakın hayvan akrabalarımızda erkekler üstünlük sağlamak için çok fazla enerji ve zaman harcıyor.'' derken insanların ise kullandıkları ürünler, giydikleri kıyafet ve sürdükleri arabalarla aynı davranışı sergilediğini belirtiyor. Hayvanların durumuyla bağlantı kuran Camerer'e göre erkeklerin ''pençeleri, yumrukları ve kasları'' tükettikleri lüks ürünler.

Daha önce de testosteron hormonunu saldırganlık ve sosyal statü ile ilişkilendiren çalışmalar ortaya koyulmuştu ancak bu kez araştırmacılar 243 erkek üzerinde yaptıkları deneyle testosteron-lüks tüketim ilişkisini kanıtladı. 243 erkeğin yarısına testosteron jeli veren araştırmacılar diğer yarısına ise plasebo(testosteron jeli olduğu söylenen ancak herhangi bir etkisi olmayan bir ilaç) verdi. Daha sonra ise katılımcılardan lüks olmayan ancak kaliteli olan bir marka(The North Face gibi) ile lüks bir marka(Armani gibi) arasında seçim yapması istenildi. Testin sonucunda testosteron jelini alan katılımcıların diğer katılımcılara kıyasla çok daha yüksek bir oranla lüks markayı seçtiği belirlendi.

Deneyin ikinci aşamasında ise işler biraz daha ilginçleşti. Araştırmacılar bu kez katılımcılara aynı tür ürünlere(saat reklamı gibi) ait üç farklı reklam izleterek bu reklamlara 1 ile 10 arasında puan vermelerini istedi. Reklamlardan ilki saatin yüksek kalitede olduğunu; ikincisi ise lüks olduğunu vurguluyordu. Üçüncü reklamda ise ''yok edilemez, güç ve güven'' gibi kelimeler kullanılarak saatin güçlü olmayı sağladığı vurgusu yapıldı. Testosteron jeli kullanan katılımcıların büyük bir kısmı lüks vurgusu yapan ikinci reklama diğer reklamlardan daha fazla puan verdi.

Araştırmada elde edilen bulgular özellikle reklam sektörü için oldukça önemli. Bununla birlikte araştırma erkeklerin kaliteli olan ürünlerin yerine değeri yüksek ürünleri tercih ederken aslında ürünün işlevselliği veya dış görünüşünden ziyade ,testosteron hormonunun etkisiyle, lüks olmasına dikkat ettiklerini gösteriyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/4/17534124/caltech-testosterone-luxury-status-symbols-study-report?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


1.5 yıldır hiç testoyu kesmedim ortalama haftalık 1.000mg vuruyorum 

Kıyafetlerim hep siyah tşört klasik kot pantolon siyah tşört 9 tl kotondan pantolon pazardan 30tl
7 yıldır aynı mont arkasında varmısın iddaaya  yazıyor :)  başkada bir şey giymiyorum zaten yazın kapri lc wakikeden 23 tl 
saat 10 tl zenciden,aldığım parfüm eyfel 7 tl  araba 90 model şahin sigara 3.5tl sarma sigara 
alışveriş bim semt pazarı (le cola le yumurta le diş macunu felan)
aylık kazancım  3.200 tl  ailemle yaşıyorum kira fatura derdi yok,  kredi kartı limitim 7 bin tl hiç borcum yok memur olduğum için 120 bintlye kadar kredi çekebiliyorum  para biriktirmek gibi bir amacım yok ama harcamadığım için kalıyor

Şimdi ben istesem krediyle mercedes slk gibi lüks spor araba alabilirim kredi kartımla pahalı parfüm saat alabilirim  ihtiyaç kredisi çekip marka spor ayakkabı 2 bin tlye deri çeket felan çok rahat  alabilirim sonuçta memurum yolsuzluk yapmadığım sürece işten atılma şansım yok maaşım günü gününe yatıyor rahat rahat öderim  ama almıyorum çünkü KARAKTER meselesi testoyla olcak iş değil.

Bide benim çocukluk arkadaşım var asgari ücrete çalışıyor hayatında hiç spor yapmamış testo seviyesi normeldir veya daha düşüktür alkolik çünkü.Adam lüks manyağı boynuna taktığı atkısını bile italyadan getirtiyor atkınında numarası yok düz siyah atkı pazarda 10 tl, parlement sigaralar mekanda şişe açtırmalar mustang kiralamalar hugo boss parfümler vs.  asgari ücretle bunları nasıl alıyor demeyin bende bilmiyorum geçen aradı çok borcum var borç verirmisin diyor :) tefeciden borç bankadan kredi çekme vs. alıyor işte bi şekilde lüks yaşıyor bu karakter meselesi adam yaşamayı dünyayı seviyor ben sevmiyorum değil haftada 1.000mg testo  5.000mg vursam karakterimi değiştirceğini hiç sanmıyorum 
 

  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Captain Price    118

Testosteron'un 12. haftasındayım  en son biraz lükse kaçıp her zaman 10 tlye tişört aldığım dükkandan 15 tlye tişört almıştım başka bir değişim göremedim lüks tüketimimde 

  • ahahaha 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×