Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

talhakanbay

Bulk kürlerini neden kısa esterle yapmıyoruz?

Önerilen İletiler

talhakanbay    4

Uzun esterler genellikle 4.hafta itibariyle etkisini gösteriyor(testo enant,tren enant) 

Kısa esterler ise ( testo prop,tren ace) maksimum 3 günde kana karışıp etkisini gösteriyor diye biliyorum.

3 günde kana karışan ilaç varken neden 4.hafta kana karışan bi ilacı kullanıp bosuna zaman kaybı yapıyoruz? Kısa esterli ilaçla bulk yapılmaz mı?  Yapılırsa eksisi olur mu 

tarihinde talhakanbay tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


kaczal    17

Steroidler büyümeyi, büyük oranda su tutumu üzerinden yaptığı için sanırım.Uzun esterler daha fazla su tutup, daha fazla büyütür diye bilirim.Yanlışım varsa düzeltilsin.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
merkar    132

ister kısa ester ister depot ester, hangisini kullanırsan kullan ilacı enjekte ettikten 2-3 saat sonra kandaki testosteron seviyemiz bazal seviyenin üstüne çıkmış olur (yani işlevini yapmaya başlar)

fakat bizim bunu algılayabilmemiz için yükselişin %80nin üzerinde peak noktasına ulaşması gerekir.

enanthate esteri için bu durum 5/6 haftayı bulurken, Propionate esteri için 2/2,5 haftadır. (etkisini gösterme muhabbeti budur)

aynı zamanda Enanthat esteri 8/9 haftalarda tam peak seviyesine ulaşırken, Propionate esteri 4. haftada peak seviyeye ulaşır.

ilacın bu peak noktasına ulaşması demek, artık yükselişin durduğu demektir. Yükseliş durduğu haftadan itibaren (eğer kür uzayacaksa) yapılması gereken; küre yeni bir anabolizan eklemek yada mg yükseltmektir. bunu yapmazsak gelişim minimum düzeyde olur. etki yan etki eğrisi, yan etkiye doğru gider.

sorunun direk cevabını vermedim fakat anlattığım mantığı kavrayabilirsen daha doğru ester seçimleri yapabilir yada kombinleyebilirsin.  

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Atalay    86
gönderildi (düzenlendi)

https://northernmuscle.ca/archive/index.php/t-3968.html burada güzel bir makale yazılmış.

Özetle; kısa esterlerde @merkar 'ın dediğine paralel olarak peak noktasının daha yüksek olduğu ancak uzun esterlerin anabolik etkilerinin daha yüksek ve östrojene dönüşümünün de daha fazla olmasından dolayı su tutumu ve büyüme için daha uygun olacağını yönünde. Ancak yine de "TEST IS TEST" diyor yani biri birine kesinlikle tercih edilmez diye bir şey yok.

Tabi benim etkilerini analiz edebilecek kadar her iki esteri de kullanım tecrübem yok o yüzden kişisel bir bilgi aktaramıyorum.

tarihinde Atalay tarafından düzenlendi
  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
merkar    132
gönderildi (düzenlendi)

@Atalay Paylaştığın linki açamadım. hem senin yazdıklarına hemde kendi yazdığıma ilave olarak; Testosteron Testosterondur. ister propionate ister deconoate kullan fark etmeksizin ilaç aynı işlevi yapar. Ester eklenmesinin amacı ilacın kanda bir anda bozun maması içindir.  

kısa ester ile bulk yapılmaz diye birşey yok. fakat ilk yazımdaki mantık kavrana bilirse bulkta neden uzun ester seçildiği daha anlaşılır hale gelir. @Atalay da benzer birşey yazmış.

diyelimki X kişisinin kişisel bir Aromatazisyon sorunu var. Ne kadar güçlü Al kullanırsa kullansın E2 seviyesi yüksek seyrediyor. Bu kişiye "bulk yapacaksan uzun ester kullanacaksın" diyemezsin. Kısa esterle de bulk yapabilir... isteyen Uzun esterle de Cut yapılabilir.

Olay kişinin değer takibini iyi yapması ve nasıl kontrol edeceğini biliyor olması

tarihinde merkar tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kısa esterle yapmanın dezavantajları
-2 kat daha pahalı
-Daha az su tutumu
-Daha az e2 yükselmesi

Yani uzun esterle yapmak daha mantıklı, daha ucuz daha fazla su tutuyor kas kazanımı için önemli daha fazla e2 yükselmesi kas kazanımı için gerekli,AMA zaten senin e2 yüksek bide uzun esterli kullanırsan avantaj dezavantaja dönüşür 
 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×