Jump to content

• Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

oguzzz

Deniz ürünlerini tüketirken hangi seçeneğe göre besin değerlerini hesaplamalıyım? genel beslenme düzenime dair!

Önerilen İletiler

oguzzz    0

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?

Definasyondayım bir süredir balıkçı da çalıştığım için tüm öğünlerimi balıkla tamamlıyorum

SORULARIM:

1. Bütün haliyle 500 gramlık bir levrek içi temizlenip kılçuğu alındığında 300 gram oluyor veya karides 1 kg normal kabuklu karides temizlenince 400 gram kalıyor kafam karıştı ben hesaplarkan hangi gramajı referans alacağım?
  2. Saf temizlenmemiş haliylemi yoksa temizlendikten sonra kalan lop et ağırlığıylamı?
  3. Birde 1.5 aydır 15 günde bi karb alıyorum onun dısı 0 karb ilerliyorum ama beni hiç zorlamıyor definasyon boyunca böyle devam etsem sorun olur mu?

Tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fuhrer    625

temizlenmiş ağırlığı ile, bize kaç kalori aldığını söyler misin?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
oguzzz    0
Fuhrer, 2 saat önce yazdı:

temizlenmiş ağırlığı ile, bize kaç kalori aldığını söyler misin?

O da farklılık gösteriyor konu balığa gelince hepsi orantısız sekilde farklı miktarlar söylüyor ama ne yediğimi sorarsan sabab bir kase çorba öğlen 4-5 gibi ızgara levrek (temizlenmemiş 500 temizlenmiş 300 gram) bunu yiyince bana fazlasıyla yetiyor gün boyu ama yinede aksam da temizlenmişi 200 gram ızgara uskumru yada  temizlenmişi 200 gran yağsız jumbo karides yiyorum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
oguzzz    0

Merhaba herkese,

Aralıktan 1 den beri diyetteyim başladığımda amma yağlıydım bi önceki açtığım konuda var zaten bakabilirsiniz değişime.

Aralık 1 den beri sabit sabah 4 haşlama yumurta öğlen temizlenmiş ağırlığı çiğ 350 gram ızgara levrek aksamda 150 gram jumbo karides yanında mantar falan tavada yapıyorum chat gpt bunların toplam 1000 kalori olduğunu söyliyor (jumboyu kızartırkenki yağ dahil değil) haftanın 1 günüde 400 gram çiğ ağırlık haşlama basmati 800 gram haşlama göğüs 2 aydır fark ettim ki çok çok düşük kalori alıp çok yüksek yağ alıyorum( jumbo pişirirken tavaya 7-8 yemek kaşığı zeytinyağı mesela salatalara yine aynı)   2 aydır yağ yaktım ama artık bu diyetle gitmiyor sabit kaldım bana beslenme programı yapar mısınız balık ve pirinç ağırlıklı hertürlü balığı alabilirim iştah sıkıntım yok şubat ayını çok çok ince ayrıntılı bi diyetle çok iyi değerlendirmek istiyorum. Boy 178 kilo 81 yağ oranı 18-20 bence yardımcı olursanız sevinirim.  @berkay16 @Fuhrer

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berkay16    174

Karidesi pişirirken kullandığın yağın hepsini yemiyorsundur heralde karidesleri süzerek çıkarıp peçeteye koyarsan alıcağın yağ baya azalacaktır salatana da porsiyona göre 1-2 yemek kaşığı yağ yeter günlük 50g yağ senin işini görür karbı arttırman yararına olucaktır hatta carb cycle yapabilirsin @oguzzz

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
oguzzz    0
berkay16, 13 dakika önce yazdı:

Karidesi pişirirken kullandığın yağın hepsini yemiyorsundur heralde karidesleri süzerek çıkarıp peçeteye koyarsan alıcağın yağ baya azalacaktır salatana da porsiyona göre 1-2 yemek kaşığı yağ yeter günlük 50g yağ senin işini görür karbı arttırman yararına olucaktır hatta carb cycle yapabilirsin @oguzzz

Peki yediğim balıklar yağlı olabiliyo somon mesela ama ondaki yağ baya faydalı sonucta somonla beslendiğimde günlük yağ makrom 80 90 lara cıkıyor bi zararı olurmu? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.599

Kesinlikle çok gereksiz yağ alıp çok az protein alıyorsun. Bütün öğünlerde deniz ürünü tüketme. Haşlama yumurtada sarıları mümkünse 1 tane dışında yeme. Günlük 5-6 yumurta temizlemiş 300 gr ızgara balık 500-600 gr tavuk tüket. Günlük extra yağ almasan da olur alacaksan da badem veya badem ezmesi 15-20 gr yeterli olur. Karb olarak günlük 50gr yulaf 100-150 gr çiğ pirinç yeterli olur. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
oguzzz    0
Askabar, 28.01.2026 - 09:26 yazdı:

Kesinlikle çok gereksiz yağ alıp çok az protein alıyorsun. Bütün öğünlerde deniz ürünü tüketme. Haşlama yumurtada sarıları mümkünse 1 tane dışında yeme. Günlük 5-6 yumurta temizlemiş 300 gr ızgara balık 500-600 gr tavuk tüket. Günlük extra yağ almasan da olur alacaksan da badem veya badem ezmesi 15-20 gr yeterli olur. Karb olarak günlük 50gr yulaf 100-150 gr çiğ pirinç yeterli olur. 

Abi balıkçıda calısıyorum oyüzden balıkla beslenmek zorundayım maalesef balık ve pirinç ( tabi tavuk yediğimde olur arada orası ayrıda ) bana günlük beslenme programı verirmisin rica etsem balık ve pirinçden olusan bide yumurta falan yani 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AREN    362

Şuan güncel beslenmem de tavuk veya hindi yemiyorum. 2 öğün mezgit, çipura ve levrekten oluşuyor 1 öğünde de karides yiyorum. Gayet yapılabilir 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tarık34    165
gönderildi (düzenlendi)

Temizlenmiş çiğ ağırlıkla hesap yapabilirsin (derisiz vs.) ek olarak karbı dengeli ve sabit tüket 1 günde ciğ ağırlık 400gr basmati gereksiz çok. Yerine her gün 100-150gr karb al veya carb cycle yapacaksan antreman günlerinde 200gr karb geçmeyecek şekilde ayarla. Yağ alımı içinde günlük 40-60gr yeterli olur. Total olarak günlük 2000-2500 kalori sabit gitmek en iyisi olur veya carb cycle yapacaksan haftalık kcal hesabı 14k-17k kcal.

tarihinde Tarık34 tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
oguzzz    0
AREN, 1 saat önce yazdı:

Şuan güncel beslenmem de tavuk veya hindi yemiyorum. 2 öğün mezgit, çipura ve levrekten oluşuyor 1 öğünde de karides yiyorum. Gayet yapılabilir 

Mezgiti nasıl pişiriyorsun abi bende cok zeviyorum ama tava balığı işte una giriyo bi ton yağa giriyo sen nasıl pişiriyorsun

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AS1L    490

Eğer 3-4 ayı geçtiyse arada 3-5 gün daha sık karb almayı dene. Kan değerlerine baktır. Definasyon hedefin bitene kadar böyle git sonra yavaş yavaş dengeli karba geç. Zorlamıyorsa sorun değil ama vücudunu dinle halsizlik saç dökülmesi uyku sorunu çıkarsa ayar çek.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berkay16    174
oguzzz, 46 dakika önce yazdı:

Mezgiti nasıl pişiriyorsun abi bende cok zeviyorum ama tava balığı işte una giriyo bi ton yağa giriyo sen nasıl pişiriyorsun

Sprey zeytinyağı al unla dışını sprey yağ ile biraz yağla airfryera at maks yapabiliceğin bu derinyağa atarsan kilo veremezsin 😂

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AREN    362
oguzzz, 20 saat önce yazdı:

Kardeşim harç yapmana gerek yok. Bende harç yapmıyorum. Derisini çıkarıyorum. Bazen airfryer bazen de fırında pişiriyorum. Peçeteyle fazla yağını alıyorum (çok değil) ve öğüne ekstra yağ koymuyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Eyzel2
      Merhabalar arkadaşlarım abilerim,
      Definasyon sürecinde hala savaştayım  iş şartları ve havaların ısınmasıyla tavuğun soğuk yenmesi çok ağır problem yaşatmaya başlıyor.
      SORULARIM:
      Sizce balık ile değişim yaptığımızda balıktan alacağımız fazlalık yağ kalorisi çok ağır bir dengesizlik yaratır mı ? Palamut düşünüyorum günde 700-800 gram kadar fotoğrafta makroları paylaştım ne düşünürsünüz ? 2500-3000 kalori temiz ile yağ yakımına devam edilebilir mi ?
    • Yazan: samet9098
      Herkese meraba dostlar malum güncel ekonomiden dolayı piyasa araştırması yapmaya başladım açıkçası protein için ve bugün çağrımarkette 1 kilo hamsinin 63 tl olduğunu gördüm sizce tavuk ile birleştirilerek hem omega 3 olarak hem protein zenginliği olarak tüketilmesi mantıklımıdır düşünceleriniz nelerdir?

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.