Jump to content

• Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Mefame

130 kg'dan 88'e düştüm! 10kg daha fazlam var! hangi kürü yapmamı önerisinizi?

Önerilen İletiler

Mefame    1

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?

Yüksek kilolardan (130) şu an bulunduğum kiloya(88) düşerken gayet rahat şekilde sisteme uyarak kilo verdim yüzme ve koşu ile başardım bu işi. Fitness geçmişim vardır ama şu an küre girmek isteme sebebim vermem gereken bi 10 kilo var ve benim 8 haftam var. Bana önerebileceğiniz kür planlaması nedir süreç içerisinde ve sonrasında yapmam gereken bir şey olacak mı şimdiden çok teşekkür ederim. Beslenme ve antrenman tarafından değil sadece kür planlaması nasıl yapılmalı almak istediğim tavsiye budur.

Kür yapmayı kafaya koydum aksine bi yönlendirme yapacaksanız şimdiden teşekkürler :)

GÜNCEL FORM:

CF146FCA-F58D-4724-BF14-4DDEEBE14CD2.thumb.jpeg.a67701429862f25f88797bb7e159821e.jpeg

• Yanlış Cevap 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Mefame    1

Miligramları ve hangi günler kullanmam gerektiği hakkında detaylı bilgi istesem ardından pct gerekecek mi hiçbir bilgim yok kusura bakma 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ferdikra    193
Mefame, 1 dakika önce yazdı:

Miligramları ve hangi günler kullanmam gerektiği hakkında detaylı bilgi istesem ardından pct gerekecek mi hiçbir bilgim yok kusura bakma 

Hiç bir bilgisi olmayana sahsen kür önermem biraz forumda takıl ve bi süre bişeyler öğrenmen yararına olur sıfır bilgiyle küre girersen zarardan bol bişey acmazsın basına

• Beğen 1
  • Tamam 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mefame    1
Ferdikra, Şimdi yazdı:

Hiç bir bilgisi olmayana sahsen kür önermem biraz forumda takıl ve bi süre bişeyler öğrenmen yararına olur sıfır bilgiyle küre girersen zarardan bol bişey acmazsın basına

Evet farkındayım, yapacağım şeyin ne kadar ciddi ve riskli bir şey olduğunu biliyorum o yüzden ince eleyip sık dokuma taraftarıyım. Sizin sunduğunuz bilgileri de direkt işlemek yerine önce elemek yararıma olacaktır çünkü bir sürü ilaç ve metot var. Yine de tavsiyede bulunmak isterseniz seve seve okurum.  

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ArdaKarakurt    32

Sol alttaki whatshap butonuna tıkla sarms kürü yap. Sen ilaç kullanacak durumda değilsin şuanlık. Sarmslar seni gerekli yere taşır extra yohimbine kullan.

• Yanlış Cevap 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mefame    1
ArdaKarakurt, 1 dakika önce yazdı:

Sol alttaki whatshap butonuna tıkla sarms kürü yap. Sen ilaç kullanacak durumda değilsin şuanlık. Sarmslar seni gerekli yere taşır extra yohimbine kullan.

Teşekkür ediyorum göz önünde bulunduracağım 🙏

• Yanlış Cevap 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mefame, 15 dakika önce yazdı:

Pct gerektirip gerektirmeyeceğini dahi bilmiyorsan kesinlikle küre girmeni önermiyorum dostum güzel bir şekilde araştırmanı yap daha sonra yine gireceğim küre diyorsan girersin, bu donanımsızlıkla iğneye başlarsan çok sorun yaşayacağın şüphesiz ama

• Beğen 1
  • Tamam 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mefame    1
magaraadami109, 1 dakika önce yazdı:

Pct gerektirip gerektirmeyeceğini dahi bilmiyorsan kesinlikle küre girmeni önermiyorum dostum güzel bir şekilde araştırmanı yap daha sonra yine gireceğim küre diyorsan girersin, bu donanımsızlıkla iğneye başlarsan çok sorun yaşayacağın şüphesiz ama

Harbiden de okuduğum kadarıyla ben bu işin çok başındayım gibi araştırma yapmam için biraz zamana ihtiyacım olacak teşekkür ederim zahmet edip yazmışsın 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Küre gerek yok. bulabiliyorsan semaglutide, Tirzepatide yada Retatrutide satın al. Yanına da HGH koyabilirsen tadından yenmez. Cut için steroid almana gerek yok. Peptide’ler ve HGH daha çok iş görüyor. 

aralarında en iyi Reta. Şöyle söyleyeyim her üçü de süper işe yarıyor ama Sema eğer VW ise, Tirze Mercedes ve Reta Ferrari. Tabi doğal olarak Reta Sena’nın 3-4 katı fiyata çıkabiliyor. Ama kullanımı en kolay, doz arttırman gerekmiyor ve yan etkileri en az olanı. 

hgh hem yağ yakımını destekler hem de kas kütleni korur. Steroid almadığın için hem topların küçülmez, sağlıklı kalır hem de hormonların değişmez. Pct’de gerekmiyor çünkü roid kullanmıyorsun. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
anlv    0
falconthered, 01.09.2025 - 23:45 yazdı:

Küre gerek yok. bulabiliyorsan semaglutide, Tirzepatide yada Retatrutide satın al. Yanına da HGH koyabilirsen tadından yenmez. Cut için steroid almana gerek yok. Peptide’ler ve HGH daha çok iş görüyor. 

aralarında en iyi Reta. Şöyle söyleyeyim her üçü de süper işe yarıyor ama Sema eğer VW ise, Tirze Mercedes ve Reta Ferrari. Tabi doğal olarak Reta Sena’nın 3-4 katı fiyata çıkabiliyor. Ama kullanımı en kolay, doz arttırman gerekmiyor ve yan etkileri en az olanı. 

hgh hem yağ yakımını destekler hem de kas kütleni korur. Steroid almadığın için hem topların küçülmez, sağlıklı kalır hem de hormonların değişmez. Pct’de gerekmiyor çünkü roid kullanmıyorsun. 

arayış yasakmı tam bilmiyorm ama tr de tedarigi çok zor diye biliyorum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
anlv, 18 saat önce yazdı:

arayış yasakmı tam bilmiyorm ama tr de tedarigi çok zor diye biliyorum

Gümrükte peptidlere sorun çıkmıyor diye biliyorum çünkü yasaklı, reçete ilaç kategorisinde değiller. Eğer istersen online yurtdışından almayı deneyebilirsin. Örneğin Sema 25-30 dolara, tirze 80’e bulunabiliyor. Kargo ise 20-35 arası değişiyor. Yani deneyip görmek istersen 50-100 dolar risk edebilirsin. Reçete ilaç kategorisinde olmadıkları için başının ağrıma ihtimali düşük. 

ama bu sadece bir fikir. Ben Türkiye’ye sipariş vermedim. Tirze ve Reta kullandım ama sipariş yurt dışında tr’ye değildi. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mefame    1
falconthered, 21 dakika önce yazdı:

Gümrükte peptidlere sorun çıkmıyor diye biliyorum çünkü yasaklı, reçete ilaç kategorisinde değiller. Eğer istersen online yurtdışından almayı deneyebilirsin. Örneğin Sema 25-30 dolara, tirze 80’e bulunabiliyor. Kargo ise 20-35 arası değişiyor. Yani deneyip görmek istersen 50-100 dolar risk edebilirsin. Reçete ilaç kategorisinde olmadıkları için başının ağrıma ihtimali düşük. 

ama bu sadece bir fikir. Ben Türkiye’ye sipariş vermedim. Tirze ve Reta kullandım ama sipariş yurt dışında tr’ye değildi. 

Bi arkadaşım şu an yurtdışında ama nereden nasıl alacağını o da bilmiyor ben de bilmiyorum kendisi İsviçre’de. Tam olarak gidip herhangi bi eczaneden alabilir mi veya direkt ilaç firmasına mı gitmeli ne yapması yazım bilgi verebilir misin? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mefame, 14 dakika önce yazdı:

Bi arkadaşım şu an yurtdışında ama nereden nasıl alacağını o da bilmiyor ben de bilmiyorum kendisi İsviçre’de. Tam olarak gidip herhangi bi eczaneden alabilir mi veya direkt ilaç firmasına mı gitmeli ne yapması yazım bilgi verebilir misin? 

Online satıcı web sitesi verebilirim bir kaç tane. Hepsi güvenli ve EU içinden yolluyorlar. Ama bu web sitesinde bu satıcıları paylaşmak yasak mı bilmiyorum. Haliyle başım ağrısın istemem. Siz araştırıp, modlar ile konuşup emin olup sorarsanız %100 gerçek ve sorunsuz yollayacak satıcı web sitelerini yazarım. Sanırım paylaşamam. 

şöyle bir uyarı var forum kuralları kısmında: Satıcı ismi veya kısaltması veya satıcıya nasıl ulaşılacağı konusunda imada bulunmak YASAKTIR

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Reikai    0
falconthered, 05.09.2025 - 21:29 yazdı:

Online satıcı web sitesi verebilirim bir kaç tane. Hepsi güvenli ve EU içinden yolluyorlar. Ama bu web sitesinde bu satıcıları paylaşmak yasak mı bilmiyorum. Haliyle başım ağrısın istemem. Siz araştırıp, modlar ile konuşup emin olup sorarsanız %100 gerçek ve sorunsuz yollayacak satıcı web sitelerini yazarım. Sanırım paylaşamam. 

şöyle bir uyarı var forum kuralları kısmında: Satıcı ismi veya kısaltması veya satıcıya nasıl ulaşılacağı konusunda imada bulunmak YASAKTIR

neden yasak hocam vallahi bilmiyorum tüm forumu didikliyorum bitane satıcı falan bulabilirmiyim diye :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
SPECTRE    1.162
Reikai, 13 dakika önce yazdı:

neden yasak hocam vallahi bilmiyorum tüm forumu didikliyorum bitane satıcı falan bulabilirmiyim diye :D

Bildirimlerinide mi okumuyorsun daha yeni attı @Loving tüm kullanıcılara. 

Yazmış adam burada

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Reikai    0
SPECTRE, 22 saat önce yazdı:

Bildirimlerinide mi okumuyorsun daha yeni attı @Loving tüm kullanıcılara. 

Yazmış adam burada

Hocam, örneğin Reta gibi ürünler almayı düşünüyorum fakat marka araştırması yapılan başlıklarda doğru ve yeterli bilgiye ulaşamadım. Bilgi toplamak amacıyla bir başlık açsam, kurallar gereği büyük ihtimalle kapatılacağını düşünüyorum. Bu durumda gerekli bilgiyi nasıl edinebilirim? Avrupa ve Amerika için Çinli birçok satıcı biliyorum (henüz alışveriş yapmadım), ancak Türkiye için yeterli bir bilgim yok. Bazı eski başlıklarda benzer durumda olan kullanıcıların sonradan kaynak bulduklarını görmüştüm, fakat mevcut yasaklar nedeniyle onlara nereden aldıklarını soramıyorum. Elbette bu forum Loving hocamın topluluğu ve kuralları doğrultusunda hareket eder, ben yalnızca görüşlerimi belirtmek istedim :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
lome    9
Reikai, 8 saat önce yazdı:

Hocam, örneğin Reta gibi ürünler almayı düşünüyorum fakat marka araştırması yapılan başlıklarda doğru ve yeterli bilgiye ulaşamadım. Bilgi toplamak amacıyla bir başlık açsam, kurallar gereği büyük ihtimalle kapatılacağını düşünüyorum. Bu durumda gerekli bilgiyi nasıl edinebilirim? Avrupa ve Amerika için Çinli birçok satıcı biliyorum (henüz alışveriş yapmadım), ancak Türkiye için yeterli bir bilgim yok. Bazı eski başlıklarda benzer durumda olan kullanıcıların sonradan kaynak bulduklarını görmüştüm, fakat mevcut yasaklar nedeniyle onlara nereden aldıklarını soramıyorum. Elbette bu forum Loving hocamın topluluğu ve kuralları doğrultusunda hareket eder, ben yalnızca görüşlerimi belirtmek istedim :D

Gideon mounjaro kullandım 4 5 flankon hepsi çalışıyordu 2.5mg dozda hiç arttirmadan iştahı kesti aynı markanın retasinida kullandım 5mg altında etki etmedi fiyat performans olarak mounjaroyu tercih ederim eczanede mounjaro ztn direk satılıyor ama fiyat biraz tuzlu Bulgaristan dan filan alanlar var daha ucuzmuş orada eczanede ama reçete gerekiyor hastaneden boy kütle endeksinden obez çıkana yaziyolarmis

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI BENZER İÇERİKLER:

• Yazan: Nemutlu112
      Merhabalar arkadaşlar, nasaılsınız?
      3 aylık bir sürece girmeyi planlıyorum ve bu süreci burada paylaşmayı düşünüyorum. Bu benim ilk kürüm olacak. Temel olarak bazı şeyler öğrendim, ancak bu topluluk sayesinde kendimi bu konuda geliştirmeye devam edeceğime inanıyorum. Hipoganadizim hastasıyım 3 haftada 1 sustanon 250 enjekte oluyorum.Bu sürece başlayacağım için 25 gündür ilaç almadım.Alt değerimin yüksek olmasının sebebi son zamanlarda çok alkol kullandım kan verdiğim süreçtede kullanmaya devam ediyordum bu yüzden olabileceğini düşünüyorum.Kan fazlalığımın olduğunu söylediler en yakın zamanda kan vereceğim.
      KİŞİSEL BİLGİLERİM
      Boy: 184 cm Kilo: 75 kg Bel çevresi (en kalın yer): 90 cm Omuz: 119 cm Kol: 35.5 cm KÜR İÇERİĞİM:
      500 mg zhpc test e. 300 mg zhpc primobolan 30 mg Brighton oxandrolone Dozları haftada 2 ye böleceğim. Kan değerlerime göre 1 ay sonra Oxandrolone ve Primobolan dozlarını ufak miktarda artırmayı planlıyorum. Primobolan’ın E2’yi bir miktar baskıladığını biliyorum. Eğer 1 ay sonra yaptıracağım kan tahlilinde yeterli baskılanma görmezsem Arimidex başlamayı düşünüyorum. Aylık olarak kan tahlili yaptırmayı planlıyorum.
      GÜNCEL FORM:

BESLENME PLANIM:
      2800 – 3000 kcal 200 g protein 350 g karbonhidrat 80 g yağ Antrenman günlerinde karbonhidratı bir miktar artırabilirim. İlerlemeyi ölçülerime göre değerlendireceğim.
      ANTRENMAN PLANIM:
      Haftada 5 gün antrenman Antrenmanlar 3 bölge split şeklinde olacak 1 saat ağırlık antrenmanı 30 dakika kardiyo TAKVİYE GRUPLARI:
      Kreatin Protein tozu Vitaminler KAN TESTLERİM:

Planım genel olarak bu şekilde. Görüş, öneri ve deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
    • Yazan: Slayer
      Herkese Merhabalar,
      Gireceğim kürün dozları ve almam gereken koruyucular hakkında yardıma ihtiyacım var, hedefim yaza olabildiğince kuru ve kütleli girmek. bütün süreç ile ilgili her türlü önerilerinize açığım, pazartesi günü (2 gün sonra) enjeksiyon yapmayı düşünüyorum kür öncesi tahlillerimi ve güncel formu aşağıya bırakacağım.
      KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      Yaş : 25 Boy : 1.88 Kilo : 101,7 Yağ oranı : %21,1 Kas ağırlığı : 76.5kg KÜR İÇERİĞİM:
      OnePharma Testo Prop. Lapharma Masteron Medtech Anavar BESLENME PLANIM:
      Ortalama 2.300 kal. 250 Gr protein 150gr karb 80gr temiz yağ ANTRENMAN PLANIM:
      Push/Pull/Legs  Haftanın her günü sabah aç karınla 20 dk bisiklet Antrenman sonrası 20 dk eğimli yürüyüş (120-130nabız) GÜNCEL FORM:

KAN TESTLERİM:

Şimdiden her türlü öneriniz için teşekkür ederim.
    • Yazan: thePsycho27
      2 hafta önce ilk kürüme girdim. 16 hafta definasyon kürü yapacağım. Küre girmeden önce kan testlerimi yaptırdım, ekte görebilirsiniz.  
      KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      Yaş: 26 Boy: 1.86 Kilo: 95 Yağ: %20 KÜR İÇERİĞİM: (16 Hafta)
      Testosteron Enanthate 500mg Gh 5iu Anavar 30mg Winstrol 30mg ENJEKSİYON VE YÜKLEME DETAYLARI:
      Haftada 500mg testosteron enantat ikiye bölerek pazartesi, perşembe (enjeksiyon günlerinde çeyrek arimidex alıyorum) Günlük 5iu GH aç karna, 2.5 sabah 2.5 akşam olacak şekilde. Onun dışında ilk 8 hafta anavar günde 3 tableti (30mg) geçmeyecek şekilde alıyorum. Son 8 hafta günlük 3 tablet (30mg) winstrol ve günlük 3 tablet (120mcg) clenbuterol ekleyeceğim. Testo enjeksiyonları sağ-sol omuz ve sağ-sol bacak arasında döndürüyorum. GH karın ve yan karın yağlarına vuruyorum. BANA VE SÜRECE DAİR DETAYLAR:
      Başlangıç kilom 95. %20-22 yağ oranıyla başladım. 8 senedir bu sporla içli dışlıyım fakat bırakıp başladığım dönemler çok oldu. Hedefim kaslarımı koruyarak (belki kas kazanarak) 80-82 kilolara ve %8-9 yağ oranlarına inmek. BESLENME DETAYLARIM: Günde 1800-1900 kalori alıyorum. 225gr protein, 190gr karb ve 10-20gr yağ alıyorum. Sporu aç karnı yapıyorum ve idmandan sonra yarım saat 10 eğimde 5 hızda yürüyüş yapıyorum. Buna 2 haftada 95 kilodan 97 kiloya çıktım. Bunun su tutumundan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü aynaya baktığımda yağ oranım azalmış gibi gözüküyor. Damarlanma biraz arttı. Çok düşük kaloride olmama rağmen idmanda pump gayet iyi. MCT - VİTAMİN YÜKLEMELERİM:
      Glukozamin kolajen omega3 B C D3 K2 çinko magnezyum kreatin bcaa citrulline beta alanine Milk thistle NAC KAN TESTLERİM:

Önümüzdeki hafta tekrar kan testine gideceğim. Hem ilaçlar çalışıyor mu diye bakmak için hem de e2, kolesterol, karaciğer enzimleri vs kontrol amaçlı. Onun dışında kol ve omuzda sağlam hacim koyduğumu fark ettim. Sırtım zaten genişti ama o da büyüdü. Güç artışını da hissediyorum, her idman ya PR alıyorum ya da tekrar sayısı artıyor. Genel olarak keyfim yerinde ama şimdiye kadar kilomun düşmemesi canımı sıkıyor. Tavsiyelerinize açığım. Yorumlarsanız sevinirim.
    • Yazan: olimposyagiz
      Aşağıdaki ürünleri kullanmayı planlıyorum spor salonunda bir arkadaşım destek olmakta bu süreçte, bu ilaçlara uzağım spor yapsam ve diyet yapsam dahi kilo vermekte zorlanıyor ve kas kazanmakta güçlük çekiyorum.
      SÜRECE DAİR:
      Kalıplaşmış göbek ve bel yağlanmam var. Jinekomasti için ameliyat olacağım. KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      Boy: 1.79 cm Kg: 87 KÜR İÇERİĞİM:
      Testosteron Propionate Masteron Propionate Trenbolone Acetate Winstrol SORULARIM:
      Bu planlama yağ yakımını spor ile birlikte ileri seviyede destekler mi? Önerileriniz var mıdır? GÜNCEL FORM:

Konuya katılım gösteren, fikir ve düşüncelerini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler.
    • Yazan: suicmeibrahim
      Haftanın minimum 4 günü antrenman ve düzenli uykusu olan birisi olarak tahlil sonuçlarıma baktıktan (testo 298) sonra haftalık 125-150mg testosteron ent. almayı düşünüyorum. Ayriyeten elimde winstrol ve clenbuterol var. 
      KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      Boy: 1.81 cm Kg: 90 HEDEF:
      Kilomu 76-78 bandına sabitleyebilmek. SORULARIM:
      Elimdeki ilaçları nasıl kombinlemeliyim? Mg ölçüleri neler olmalı? Ekstra önerileriniz nelerdir? Konuya katılım gösteren, yorum yapan herkese teşekkürler.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.