Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

roidmax

Anapolon ve sustanon kürü için pct

Önerilen İletiler

roidmax    49

Merhaba arkadaşlar,

 

Bir PCT konusu ile daha karşınızdayım. Biraz da "testosteron" üretiminin nasıl olduğunu açıklayıp, hangi yollar ile PCT desteklenir, hangi supplement ne amaçla iyi gelir ve Klomen-HCG-Nolvadex dışı-onlara ek ne olarabilir diye konuşursak yararlı olur bunu tartışabiliriz.

 

PCT'ye bu kadar önem vermemin nedeni, PCT de klasik yöntemlerle her ne kadar ereksiyon, doğal üretim düzelse de gerçekte bunun ne kadar düzenlenmiş olacağını kesin verilerle bilemeyecek olmamız ve bizim de olabildiğince vücudu doğal üretimine geri getirmemiz gerektiği ve hatta bunun üzerine çıkıp daha sağlıklı bir erkek olmanın yararımıza olduğudur.

 

Araştırmalar sonucu topladığım verilerle açtığım konu tartışmaya açıktır. Bir hata var ise bilgilerde, hep beraber düzeltip daha doğru bir hale getirelim.

 

PCT için önceden açtığım konular,

HCG-Pregnyl kullanım metodları : viewtopic.php?f=24&t=850

PCT döneminde - günlük yaşamda kortizol seviyesini dengeleme : viewtopic.php?f=24&t=856

Bitkisel destek : viewtopic.php?f=24&t=840

Folik asit : viewtopic.php?f=89&t=855

 

Testosteron vücutta nasıl üretilir ?

Açıkçası buna kısa bir cevap vermek doğru olmaz ama tıp forumu olmadığımıza göre ufak bir kaç cümle ile toparlamaya çalışayım.

Vücutta testosteron ve sperm oluşumu, vücutta üretilen LH ve FSH hormonları sayesinde oluyor. Hipofiz(böbrek üstü bezi)'de üretilen LH ve FSH, leydig hücrelerini uyararak testosteron üretimini başlatıyor.

 

Bir de GnRH adı verilen ve "hypothalamus" adı verilen bezde üretilen bir hormon var. Okuyup anladığım kadarı ile bu LH ve FSH gibi direkt olarak leydig hücresine ulaşarak değil, farklı bir şekilde LH ve FSH yi, onun üretimini kontrol ediyor. Aşağıdaki şemalardan da gördüğümüz gibi GnRH, pituitary yani hipofize ulaşıyor. Hypothalamus aynı zamanda dopamin ve GHRH'nin de üretildiği bez. Endokrin sistem gerçekten çok karışık araştırma yaparken bunu anladım.

 

Üretim döngüsü aşağdaki 2 şemada da anlatılmış basitçe

220px-Hypothalamus_pituitary_testicles_axis.png

pct-feedback-systems.gif

 

Tabi testosteron üretimine etki eden zarar veren şeyler var. Bunları da bir sonraki başlıkta inceleyeceğiz.

 

Aşağıda bulduğum yazıyı okuyana kadar ben LH üreten leydig sanıyordum. Ancak hipofizmiş bu üretimi yapan. Bir kaç yerden de bunu teyit ettim.

 

Okuduğum kaynak : http://uzmangruplaboratuvar.com/hormon/67-testosteron-ve-eksikligi

Okuduğum 2. kaynak : http://en.wikipedia.org/wiki/Testosterone

GnRH için okuduğum kaynak : http://en.wikipedia.org/wiki/Gonadotropin-releasing_hormone

 

Testosteron üretimine olumsuz etki eden şeyler nedir ?

Bir çok etki var ancak en temel olanları yazacağım

 

-Vücutta yüksek miktarda bulunan prolaktin

-Vücutta yüksek miktarda bulunan DHT

-Vücutta yüksek miktarda bulunan östrojen

-Kalitesiz ve az uyku

-Kötü beslenme

 

Yararlandığım kaynaklar:

http://www.heart-health-guide.com/how-to-increase-testosterone.html

http://www.heart-health-guide.com/Aromatase-inhibitors.html

 

PCT'de mevcut yapılanlar veya standart yapılması gerekenler

Öncelikle kür öncesi, PCT öncesi test yaptırmamız gerekiyor. PCT sonu da test yaptırmamız gerekecek tabi.

Mevcut kullandığımız ilaçların da çalışma mantıklarından da bahsetmek istiyorum.

 

Klomen : Testosteron üretiminden sonra fazla olan östrojene dur diyerek, hipofiz ve hypothalamus üzerinde östrojenin oluşturduğu kötü etkileri yok ediyor. Bu sayede Testosteron üretimini sağlayan 2 bez de sağlıklı şekilde gereken 3 hormonu da salgılıyorlar. Bu hormonlar LH,FSH ve GnRH.

Nolvadex : Klomen'den farklı olarak direkt olarak göğüste bulunan östrojen reseptörlerine bağlanıp işi baştan hallediyor. Klomen'e göre de az yan etkisi olduğu söyleniyor. Bu ilaç SERM olarak geçer. Yani "Selective Estrogen Receptor Modulator". Klomen de öyledir. Çalıştıkları yer ve mantık biraz daha farklı sadece. Aşağıdaki kaynaklarda bununla ilgili link paylaştım. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Pregnyl : Bu ilaç ile ilgili tatmin edici bir kaynak bulamadım. Bulursam bununla ilgili de bir kaç şey yazacağım. Ancak bu ilaç testosteron üretimi durma noktasında olduğu için ortaya çıkan östrojeni bloklama veya çalışmasını engellemek yerine, leydig hücrelerine ulaşarak testosteron üretimini destekliyor. Yaptığınız küre göre kullanım metodu ve dozajı belirleyip kullanılması gerek. Konu başında kendi açtığım bir konu linki var oradan inceleyebilirsiniz. Pregnyl kullanımı küre göre değişmektedir.

-Bana göre 3 farklı Androjenik-Anabolik steroid var ise bir kürde ve ayrıca kür uzun sürüyorsa haftalık 500 ui kullanılması LH üretimini ayakta tutacaktır. Böylece PCT dönemine katkı sağlanmış da olur.

-Only Testosterone kürlerinde son enjeksiyondan 3 gün önce başlamak üzere 10 gün boyunca, her gün 500 ui kullanımı. Kür içinde ilk haftalarda Testosterone yanında Winstrol, Dianabol, Turinabol, Oxandrolone gibi tabletler kullanıldıysa da bu yöntem kullanılabilir.

-En uzun esterli ilacın yarılanma süresi biter bitmez günde 500 ui olmak üzere, kürün de seviyesine göre 10 veya 20 gün boyunca kullanılabilir.

-Kesinlikle ve kesinlikle tek seferde 1500 ui ve hatta 5000 ui kullanılmamalıdır. Bu leydig hücrelerine zarar vermektedir.

 

Kullandığım kaynaklar :

http://shiramillermd.com/blog/clomid-men-testosterone-alternative.html

http://www.livestrong.com/article/27290-tamoxifen-work/

http://en.wikipedia.org/wiki/Selective_estrogen-receptor_modulator

 

PCT'de mevcut yöntemleri nasıl destekleriz ?

Öncelikle kür içinde çok düzenli bir şekilde çinko ve AI kullanmış olmamız gerekiyor.

 

Kür içinde kullanılan şeyler ve önemleri

-Çinko vücutta testosteron üretimi için çok önemli bir mineraldir ve kür içinde olduğu kadar, PCT'de de çok önemli olduğunu belirtmekte fayda var.

-AI yani aromatize inhibitör tarzı bir ilaç kullanmak da çok önemli. Kür içinde fazla östrojenle bu ilaç üzerinden savaşıyoruz. Kontrol altında tuttuğu için PCT'ye giriş esnasında PCT döneminin daha az sıkıntı geçmesini sağlıyoruz. Ben Arimidex kullanımını doğru buluyorum. Aromasin de uzun yıllardır kullanılan ve etkili olan bir ilaç.

 

Peki takviye olarak ne alabiliriz ?

 

Yapmamız gereken şey LH,FSH üretimini destekleyici şeylere başvurmak, kortizolü baskılamak, testosteron üretimine etki eden vitamin ve mineralleri vücudumuza besin ve ilaç yoluyla almak, düzenli uyku uyumak ve düzenli yemek yemektir.

 

-Çinko : Testosteron üretimi etkileyen en basit yapı taşlarından biri. Düzenli alınmalı.

-D-Aspartik Asit : Son yapılan araştırmalara göre günde 3-5 gram arası D-Aspartik alınımı LH üretimini arttırıyor. Türkiye içerisinde satışı yapan hammadde siteleri var. Dileyen olursa paylaşabilirim. Veya açtığım konularda da var bulabilirsiniz.

-Tribulus Terrestris : Ben bu ilacın işe yaradığını düşünenlerdenim. Yüksek mg ve saponin oranı yüksek bir ürün kullandım ve etkisini hissettim. Yüzde 90 saponin ve yüksek mg olan bir Tribulus Terrestris ürünü alınmalı. Veya alabilirseniz bir eczane ürünü olan ve Bulgaristan'da üretilen "Tribestan" adlı ürünü alıp kullanabilirsiniz. Çevremde kullananlar PCT'de etkisini gördü. Onların yorumları sayesinde bu ilaca ve bu bitkiye olan inancım daha da arttı

-C vitamini : İlk başta kortizolü etkilemek amacıyla alınması gerekiyor. 1 gr-5 gr arası doz sizin için yeterli olacaktır.

-Saw Palmetto : DHT türevi içeren kürlerde kür içinde kullanılmasını yararlı gördüğüm bir bitkisel destek. Yüksek DHT oranınız var ise PCT'de kullanılabileceğini yukarıda paylaştığım bir kaynaktan okudum. Çok kritik olduğunu düşünmüyorum. Ek bilgi olarak işe yarar.

 

Bunlara ek olarak düzenli uyku, beslenme planı ve stresten uzak durmaya çalışarak PCT dönemi ve sonrası dönemde vücuda en az zararı vermiş oluruz. Hazır elimiz değmişken Folik Asit ve L-Karnitin de kullanıp sperm sağlığını da aradan çıkarabiliriz :) :)

 

Benim de cevabını bulamadığım bir soru var. Eğer PCT öncesi testte prolaktin yüksek ise PCT'de Cabaser veya başka bir prolaktin düzenleyici - engelleyici kullanılabilir mi ?

 

İyi günler.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
  • Vayyyy!! 6

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Hocam seni ayakta alkışlıyorum muazzam disiplinli,paylaşımcı ve üretken bir kullanıcısın gerçekten tebrikler her konunu dikkatle okuyup incelemeye çalışıyorum bu paylaşımın içinde teşekkürler. Cabaser kullanabilirsin bende kullanıyorum ilk 4 gün 1 hap diğer günler yarım şeklinde alabilirsin bilgin olsun .

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roidmax    49
Hocam seni ayakta alkışlıyorum muazzam disiplinli,paylaşımcı ve üretken bir kullanıcısın gerçekten tebrikler her konunu dikkatle okuyup incelemeye çalışıyorum bu paylaşımın içinde teşekkürler. Cabaser kullanabilirsin bende kullanıyorum ilk 4 gün 1 hap diğer günler yarım şeklinde alabilirsin bilgin olsun .

Hocam güzel yorumun için çok teşekkürler. Bu konuyu da senin bir önceki konumda yaptığın yorumdan motive olarak yazmıştım. Yeni konu da yakın zamanda yolda Pazartesi salı gibi :)

 

Cabaser ile ilgili cevabın için de teşekkür ederim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel kaynak yapmışsın tebrikler.Birde kür içi hcg kullanımına değinsen tam olurdu.Çünkü kür içinde lh seviyelerini ayakta tutmanın tek yolu 500 iu ew pregnyl

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roidmax    49

Çok sağolun hocam yorumunuz için. Aslında onu da ekleyecektim. Tatmin edici bir kaynak bulamadım. Pazartesi Salı gibi gerekli düzenlemeleri yapacağım onunla da ilgili.

 

Aklımda 10-15 tane konu var bu şekilde. Umarım güzel bir şekilde hepsini yazar forumumuza katkı sağlarım.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bay-T    4.218
Çok sağolun hocam yorumunuz için. Aslında onu da ekleyecektim. Tatmin edici bir kaynak bulamadım. Pazartesi Salı gibi gerekli düzenlemeleri yapacağım onunla da ilgili.

 

Aklımda 10-15 tane konu var bu şekilde. Umarım güzel bir şekilde hepsini yazar forumumuza katkı sağlarım.

 

Tebrikler çok sağlam bir paylaşım diğer konularıda merakla beklemekteyim :!:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roidmax    49

Teşekkür ederim Bay-T. Bu tarz yorumlar sayesinde ben de daha güzel, daha dolu şeyler yazmak için motive oluyorum. Yazmayı, anlatmayı, bilgi paylaşmayı seviyorum. Buradan çok şey öğrendim ve öğreniyorum. Karşılığında da böyle şeyleri paylaşmak benim için keyif oluyor her şeyden önce

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bay-T    4.218

LH ve FSH hormonları hangi oranda ve ne doğrultusunda üretiliyor @roidmax yani detay varmı bunun hakkında ?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roidmax    49

Hocam okuduğum kaynaklarda hangi oranda ürettiği yazmıyor. Yukarıdaki şemada üretilen hormonlar belli ancak ne doğrultusunda oluyor belli değil.

Bilgisayar başına geçince bir araştırma yapayım haftaiçi. Ama hormonların birbirine etkileri falan az çok paylaştığım kaynaklarda yazıyor. Sen de incelemediysen bir bakmalısın çok güzel bilgiler var.

Pregnyl ile ilgili konu üzerinde güncelleme yapılmıştır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Haftalık 500mg testosteron Enanthate kullandım 8 hafta oldu pct yapmak istiyorum. Hocam bikerede 5000lik pregnyl vurdukmu iş tamamdır diyor ne yapmam lazım ne zaman test verip başlamam lazım pct ye

Birde tam olarak nelere baktırmamız lazım biri yazabilir mi . En son iğneyi 13.12.2021 de oldum ne zaman test verip pct ye başlamam lazım teşekkür ederim 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
inaler    8

@roidmax

Öencelikle paylaşımınız için teşekkürler,  D-Aspartic Acid hammadde temini için yönlendirme yapabileceğinizden bahsetmiştiniz bilgilendirme yapabilir misiniz lütfen

tarihinde inaler tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Reftar    30
roidmax, 21.05.2015 - 11:24 yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

 

Bir PCT konusu ile daha karşınızdayım. Biraz da "testosteron" üretiminin nasıl olduğunu açıklayıp, hangi yollar ile PCT desteklenir, hangi supplement ne amaçla iyi gelir ve Klomen-HCG-Nolvadex dışı-onlara ek ne olarabilir diye konuşursak yararlı olur bunu tartışabiliriz.

 

PCT'ye bu kadar önem vermemin nedeni, PCT de klasik yöntemlerle her ne kadar ereksiyon, doğal üretim düzelse de gerçekte bunun ne kadar düzenlenmiş olacağını kesin verilerle bilemeyecek olmamız ve bizim de olabildiğince vücudu doğal üretimine geri getirmemiz gerektiği ve hatta bunun üzerine çıkıp daha sağlıklı bir erkek olmanın yararımıza olduğudur.

 

Araştırmalar sonucu topladığım verilerle açtığım konu tartışmaya açıktır. Bir hata var ise bilgilerde, hep beraber düzeltip daha doğru bir hale getirelim.

 

PCT için önceden açtığım konular,

HCG-Pregnyl kullanım metodları : viewtopic.php?f=24&t=850

PCT döneminde - günlük yaşamda kortizol seviyesini dengeleme : viewtopic.php?f=24&t=856

Bitkisel destek : viewtopic.php?f=24&t=840

Folik asit : viewtopic.php?f=89&t=855

 

Testosteron vücutta nasıl üretilir ?

Açıkçası buna kısa bir cevap vermek doğru olmaz ama tıp forumu olmadığımıza göre ufak bir kaç cümle ile toparlamaya çalışayım.

Vücutta testosteron ve sperm oluşumu, vücutta üretilen LH ve FSH hormonları sayesinde oluyor. Hipofiz(böbrek üstü bezi)'de üretilen LH ve FSH, leydig hücrelerini uyararak testosteron üretimini başlatıyor.

 

Bir de GnRH adı verilen ve "hypothalamus" adı verilen bezde üretilen bir hormon var. Okuyup anladığım kadarı ile bu LH ve FSH gibi direkt olarak leydig hücresine ulaşarak değil, farklı bir şekilde LH ve FSH yi, onun üretimini kontrol ediyor. Aşağıdaki şemalardan da gördüğümüz gibi GnRH, pituitary yani hipofize ulaşıyor. Hypothalamus aynı zamanda dopamin ve GHRH'nin de üretildiği bez. Endokrin sistem gerçekten çok karışık araştırma yaparken bunu anladım.

 

Üretim döngüsü aşağdaki 2 şemada da anlatılmış basitçe

220px-Hypothalamus_pituitary_testicles_axis.png

pct-feedback-systems.gif

 

Tabi testosteron üretimine etki eden zarar veren şeyler var. Bunları da bir sonraki başlıkta inceleyeceğiz.

 

Aşağıda bulduğum yazıyı okuyana kadar ben LH üreten leydig sanıyordum. Ancak hipofizmiş bu üretimi yapan. Bir kaç yerden de bunu teyit ettim.

 

Okuduğum kaynak : http://uzmangruplaboratuvar.com/hormon/67-testosteron-ve-eksikligi

Okuduğum 2. kaynak : http://en.wikipedia.org/wiki/Testosterone

GnRH için okuduğum kaynak : http://en.wikipedia.org/wiki/Gonadotropin-releasing_hormone

 

Testosteron üretimine olumsuz etki eden şeyler nedir ?

Bir çok etki var ancak en temel olanları yazacağım

 

-Vücutta yüksek miktarda bulunan prolaktin

-Vücutta yüksek miktarda bulunan DHT

-Vücutta yüksek miktarda bulunan östrojen

-Kalitesiz ve az uyku

-Kötü beslenme

 

Yararlandığım kaynaklar:

http://www.heart-health-guide.com/how-to-increase-testosterone.html

http://www.heart-health-guide.com/Aromatase-inhibitors.html

 

PCT'de mevcut yapılanlar veya standart yapılması gerekenler

Öncelikle kür öncesi, PCT öncesi test yaptırmamız gerekiyor. PCT sonu da test yaptırmamız gerekecek tabi.

Mevcut kullandığımız ilaçların da çalışma mantıklarından da bahsetmek istiyorum.

 

Klomen : Testosteron üretiminden sonra fazla olan östrojene dur diyerek, hipofiz ve hypothalamus üzerinde östrojenin oluşturduğu kötü etkileri yok ediyor. Bu sayede Testosteron üretimini sağlayan 2 bez de sağlıklı şekilde gereken 3 hormonu da salgılıyorlar. Bu hormonlar LH,FSH ve GnRH.

Nolvadex : Klomen'den farklı olarak direkt olarak göğüste bulunan östrojen reseptörlerine bağlanıp işi baştan hallediyor. Klomen'e göre de az yan etkisi olduğu söyleniyor. Bu ilaç SERM olarak geçer. Yani "Selective Estrogen Receptor Modulator". Klomen de öyledir. Çalıştıkları yer ve mantık biraz daha farklı sadece. Aşağıdaki kaynaklarda bununla ilgili link paylaştım. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Pregnyl : Bu ilaç ile ilgili tatmin edici bir kaynak bulamadım. Bulursam bununla ilgili de bir kaç şey yazacağım. Ancak bu ilaç testosteron üretimi durma noktasında olduğu için ortaya çıkan östrojeni bloklama veya çalışmasını engellemek yerine, leydig hücrelerine ulaşarak testosteron üretimini destekliyor. Yaptığınız küre göre kullanım metodu ve dozajı belirleyip kullanılması gerek. Konu başında kendi açtığım bir konu linki var oradan inceleyebilirsiniz. Pregnyl kullanımı küre göre değişmektedir.

-Bana göre 3 farklı Androjenik-Anabolik steroid var ise bir kürde ve ayrıca kür uzun sürüyorsa haftalık 500 ui kullanılması LH üretimini ayakta tutacaktır. Böylece PCT dönemine katkı sağlanmış da olur.

-Only Testosterone kürlerinde son enjeksiyondan 3 gün önce başlamak üzere 10 gün boyunca, her gün 500 ui kullanımı. Kür içinde ilk haftalarda Testosterone yanında Winstrol, Dianabol, Turinabol, Oxandrolone gibi tabletler kullanıldıysa da bu yöntem kullanılabilir.

-En uzun esterli ilacın yarılanma süresi biter bitmez günde 500 ui olmak üzere, kürün de seviyesine göre 10 veya 20 gün boyunca kullanılabilir.

-Kesinlikle ve kesinlikle tek seferde 1500 ui ve hatta 5000 ui kullanılmamalıdır. Bu leydig hücrelerine zarar vermektedir.

 

Kullandığım kaynaklar :

http://shiramillermd.com/blog/clomid-men-testosterone-alternative.html

http://www.livestrong.com/article/27290-tamoxifen-work/

http://en.wikipedia.org/wiki/Selective_estrogen-receptor_modulator

 

PCT'de mevcut yöntemleri nasıl destekleriz ?

Öncelikle kür içinde çok düzenli bir şekilde çinko ve AI kullanmış olmamız gerekiyor.

 

Kür içinde kullanılan şeyler ve önemleri

-Çinko vücutta testosteron üretimi için çok önemli bir mineraldir ve kür içinde olduğu kadar, PCT'de de çok önemli olduğunu belirtmekte fayda var.

-AI yani aromatize inhibitör tarzı bir ilaç kullanmak da çok önemli. Kür içinde fazla östrojenle bu ilaç üzerinden savaşıyoruz. Kontrol altında tuttuğu için PCT'ye giriş esnasında PCT döneminin daha az sıkıntı geçmesini sağlıyoruz. Ben Arimidex kullanımını doğru buluyorum. Aromasin de uzun yıllardır kullanılan ve etkili olan bir ilaç.

 

Peki takviye olarak ne alabiliriz ?

 

Yapmamız gereken şey LH,FSH üretimini destekleyici şeylere başvurmak, kortizolü baskılamak, testosteron üretimine etki eden vitamin ve mineralleri vücudumuza besin ve ilaç yoluyla almak, düzenli uyku uyumak ve düzenli yemek yemektir.

 

-Çinko : Testosteron üretimi etkileyen en basit yapı taşlarından biri. Düzenli alınmalı.

-D-Aspartik Asit : Son yapılan araştırmalara göre günde 3-5 gram arası D-Aspartik alınımı LH üretimini arttırıyor. Türkiye içerisinde satışı yapan hammadde siteleri var. Dileyen olursa paylaşabilirim. Veya açtığım konularda da var bulabilirsiniz.

-Tribulus Terrestris : Ben bu ilacın işe yaradığını düşünenlerdenim. Yüksek mg ve saponin oranı yüksek bir ürün kullandım ve etkisini hissettim. Yüzde 90 saponin ve yüksek mg olan bir Tribulus Terrestris ürünü alınmalı. Veya alabilirseniz bir eczane ürünü olan ve Bulgaristan'da üretilen "Tribestan" adlı ürünü alıp kullanabilirsiniz. Çevremde kullananlar PCT'de etkisini gördü. Onların yorumları sayesinde bu ilaca ve bu bitkiye olan inancım daha da arttı

-C vitamini : İlk başta kortizolü etkilemek amacıyla alınması gerekiyor. 1 gr-5 gr arası doz sizin için yeterli olacaktır.

-Saw Palmetto : DHT türevi içeren kürlerde kür içinde kullanılmasını yararlı gördüğüm bir bitkisel destek. Yüksek DHT oranınız var ise PCT'de kullanılabileceğini yukarıda paylaştığım bir kaynaktan okudum. Çok kritik olduğunu düşünmüyorum. Ek bilgi olarak işe yarar.

 

Bunlara ek olarak düzenli uyku, beslenme planı ve stresten uzak durmaya çalışarak PCT dönemi ve sonrası dönemde vücuda en az zararı vermiş oluruz. Hazır elimiz değmişken Folik Asit ve L-Karnitin de kullanıp sperm sağlığını da aradan çıkarabiliriz :) :)

 

Benim de cevabını bulamadığım bir soru var. Eğer PCT öncesi testte prolaktin yüksek ise PCT'de Cabaser veya başka bir prolaktin düzenleyici - engelleyici kullanılabilir mi ?

 

İyi günler.

hocam ben tren masteron texto mix kullanmsıtım 7 ay once ilk kurumdu hata ettık bir bucuk ay kullandım sonra isteksizlik sertlesme problemlerim basladı pct konusunda bilgim yoktu gecen ay 20 gün pct yaptım bittikten 18 gün sonra test verdim degerler cok güzel oldu düzeldi hepsi daha 4 5 gün önce ama hala isteksizlik sertlesme devam ediyor sistem tam ne zaman acılır. sizce istek yerine gelir sertlesme @roidmax

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sustan34    2

Merhabalar eczane kürü yapıcam fakat pct nasıl yapıcağımı bilmiyorum 

1.hafta 750 mg sustanon

2.hafta 750 mg sustanon

3.hafta 750mg suatanon + 7 tablet anapolon 50mg günde 1 tablet alacak şekilde

4.hafta 750mg sustanon+ 4 tablet anapolon 50mg gün aşırı

5.hafta 750mg sustanon+2 tablet anapolon 50mg pazartesi 1 tablet cuma 1 tablet toplamda 2 tablet

6.hafta 750mg sustanon 

7.hafta 750mg sustanon 

pct için ne yapmam gerekiyor klomeni ve tamoksifeni ne zaman kullanmam gerekir

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sustan34, 25 dakika önce yazdı:

Merhabalar eczane kürü yapıcam fakat pct nasıl yapıcağımı bilmiyorum 

1.hafta 750 mg sustanon

2.hafta 750 mg sustanon

3.hafta 750mg suatanon + 7 tablet anapolon 50mg günde 1 tablet alacak şekilde

4.hafta 750mg sustanon+ 4 tablet anapolon 50mg gün aşırı pazartesi çarşamba cuma pazar olucak şekilde bu günlerde 1 tablet toplamda 4 tablet olucak

5.hafta 750mg sustanon+2 tablet anapolon 50mg pazartesi 1 tablet cuma 1 tablet toplamda 2 tablet

6.hafta 750mg sustanon 

7.hafta 750mg sustanon 

pct için ne yapmam gerekiyor klomeni ve tamoksifeni ne zaman kullanmam gerekir @metinav hocam yardımcı olursanız sevinirim

dostum dünde aynı konuyu açmıştın sanırım pct için kür öncesi kan testi kür ortası kür sonu kan testi verip pct ona göre başlanır yinede hocalarımız yardımcı olurlar.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    887
Sustan34, 33 dakika önce yazdı:

Merhabalar eczane kürü yapıcam fakat pct nasıl yapıcağımı bilmiyorum 

1.hafta 750 mg sustanon

2.hafta 750 mg sustanon

3.hafta 750mg suatanon + 7 tablet anapolon 50mg günde 1 tablet alacak şekilde

4.hafta 750mg sustanon+ 4 tablet anapolon 50mg gün aşırı

5.hafta 750mg sustanon+2 tablet anapolon 50mg pazartesi 1 tablet cuma 1 tablet toplamda 2 tablet

6.hafta 750mg sustanon 

7.hafta 750mg sustanon 

pct için ne yapmam gerekiyor klomeni ve tamoksifeni ne zaman kullanmam gerekir

750 sustanon ne reis Allah için sakın girme bu küre önce mantıklı bir araştırma yap. Kürü, kür içi yaşanabilecek durumları ve kür sonu yapılacakları iyice kavra sonra gir ama yine 750 sustanon girme 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
son    50
Sustan34, 38 dakika önce yazdı:

Merhabalar eczane kürü yapıcam fakat pct nasıl yapıcağımı bilmiyorum 

1.hafta 750 mg sustanon

2.hafta 750 mg sustanon

3.hafta 750mg suatanon + 7 tablet anapolon 50mg günde 1 tablet alacak şekilde

4.hafta 750mg sustanon+ 4 tablet anapolon 50mg gün aşırı pazartesi çarşamba cuma pazar olucak şekilde bu günlerde 1 tablet toplamda 4 tablet olucak

5.hafta 750mg sustanon+2 tablet anapolon 50mg pazartesi 1 tablet cuma 1 tablet toplamda 2 tablet

6.hafta 750mg sustanon 

7.hafta 750mg sustanon 

pct için ne yapmam gerekiyor klomeni ve tamoksifeni ne zaman kullanmam gerekir @metinav hocam yardımcı olursanız sevinirim

750sustanon gir ne oluyor görürsün artik pct yapabilirmisin orasi artik muamma😁

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
janbertozen    337

Kime göre neye göre kaç kilosun ki yetmiyecek 750 al maks bak maks kullanacağın 300-350 gerisi boşa aromatize olur 250 ile başla arttırısın 300-350 diye 

Sustan34, 1 saat önce yazdı:

Haftada kaç mg alıcam peki 250 mg yeterli olmuyormuş 

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Greblan    98
Sustan34, 2 saat önce yazdı:

Haftada kaç mg alıcam peki 250 mg yeterli olmuyormuş 

Kim dediyse 1 ampul sustanonu al. Kafasına fırlat brom. 7 günde bir enjeksiyon yani haftalık 250 ile başla sonra sıklığı 6 güne çek. Git gide sıklaştır enjeksiyon günlerini işte. Çoğu kişi için haftalık 350 yani 5 günde 1 enjeksiyon yeterli olacaktır.

  • Beğen 1
  • Olumsuz 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: Nynex
      Arkadaşlar merhaba,
      Kürümün 5.haftasında test vermiştim total testo yükselmemiş ancak e2 baya yükselmişti.
      Benim sormak istediğim: 2009 dan kalma sol göğüste hafif jinekomasti var şimdi ise sol göğsümde hafif kaşınma ve rahatsızlık hissi oluyor sizce tamoksifen kullanmalı mıyım?

    • Yazan: balbo
      Selamlar,
      6ay boyunca:
      testo enantat boldenon Kürüne girdim gayet iyi verim aldım 6ncı ay sonunda 1 ay ilaçların kandan silinmesini bekleyip pct yapmaya başladım.
      klomen100 tamox20 Şeklinde 2 ay sonunda güncel olarak kan tahlillerimi ekledim.
      ilk fotoğraf kürde değerlerim:

      ikinci fotoğraf pct sonu tahliller:

      Sıkıntım aktif olarak cinsel isteksizlik yaşıyorum herhangi bir ereksiyon problemim yok fakat istek sıfır sebebi ne olabilir?
    • Yazan: Yasinakda
      Arkadaşlar bugün Hastane randevum vardı gidemedim işten dolayı Başka bir güne gidicem ama randevu bulamıyorum Devlet Hastanesinde randevusuz gidiliyo rmu giden var mı ?
    • Yazan: Kreoft1
      İyi günler 6 hafta 300 mg test prop ek olarak 200 mg rimobolan kullandım.Saglik sorunları dolayısıyla kürü kestim.Son enjeksiyonu 5 gün önce vurdum. Elimde HCG olarak ovitrelle.nasil pct yapmalıyım?
      Normla değerlerim
      Prolaktin:8-9 E2:26-28 Testo:720
    • Yazan: Phonk G
      Merhabalar
      Sarms kullanmak istiyorum. Cardarine + yohimbin ile kombinlemek istiyorum (6 hafta cardarine ve yohimbin 10 mg olucak şekilde )ama internette araştırdığımda sarms sonrası pct gerektiğini kimisi ise gerekli olmadığını söylüyor bu konu hakkında bilgi verir misiniz pct gerekiyorsa hiç bulaşmak istemiyorum. Kullanmak isteme sebebim hiç gitmeyen bel simitlerimden artık rahatsız oldum ne yaparsam gitmiyorlar 90 kilodan 72 kiloya düşmüstüm kemiklerim sayılırkende bel bölgem çok absürt şekilde duruyordu yağ oranım 19 kilom 86 şuan boy 183 cm

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×