Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

oisobb123

Growth

Önerilen İletiler



turboakif    69
gönderildi (düzenlendi)
oisobb123, 3 saat önce yazdı:

Kan testi verdim growth hormon seviyesi bu şekilde düşük mü acaba? @Mickey @Vural2

Screenshot_20230301_174954.thumb.jpg.1fe9e7aaecde632075cffc2a7b6a473f.jpg

Kaç yaşındasın? Bu sabah erken saatlerde aç karna verilmesi gereken bir test .... ? Kilo ve boy nedir? Senin için uluslar arası minik bir araştırma yapayım kardeşim.

 

Yetişkinlerde düşük "insan büyüme hormonu" (Growth) Nedir? eksikliği, belirtileri

İnsan büyüme hormonu (HGH), hipofiz beziniz tarafından üretilen önemli bir hormondur.

Yetişkinlerde düşük insan büyüme hormonu belirtileri şunları içerir:

  • Vücut kütlesinde beklenmedik bir azalma
  • Tükenmişlik
  • Düşük enerji seviyeleri
  • Egzersiz için düşük dayanıklılık seviyeleri
  • Azaltılmış kemik yoğunluğu ve gücü
  • Sıcağa ve soğuğa karşı artan hassasiyet
  • Azalan zihinsel stabilite
  • Sosyal temastan kaçınmak
  • Bel çevresinde artan yağ birikimi
  • Kuru cilt 

Kaynak: https://familymedicineaustin.com/how-to-increase-human-growth-hormone/

47 kişi üzerinde yapılan yakın tarihli bir çalışma, HGH düzeylerinin 24 saatlik bir açlık sırasında beş kat arttığını buldu (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35678263/).

30 spor yapan erkek üzerinde yapılan başka bir çalışma da, gece boyunca aç kaldıktan sonra 10 gram (g) arginin almanın HGH seviyelerinde ılımlı bir artışa yol açtığını buldu (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35691183/).

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere diğer bazı takviyeler, insan büyüme hormonu üretimini artırabilir:

Glutamin: Daha eski bir çalışma, 2 g'lık bir glutamin dozunun HGH düzeylerini geçici olarak %78'e kadar artırabildiğini buldu (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7733028).

Kreatin: Kısa mesafe koşucuları ve uzun mesafe koşucuları üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, kreatin takviyesi 6 hafta sonra HGH düzeylerini önemli ölçüde artırdı (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25804393/).

Ornitin : 2010 yılında yapılan bir çalışma, katılımcılara egzersizden 30 dakika sonra ornitin verdi ve HGH seviyelerinde daha büyük bir zirve buldu ( http://www.scirp.org/Journal/PaperInformation.aspx?paperID=1583#.UuqFH7R5EZw).

Daha önce Başınıza Darbe Aldınız mı?

Ön hipofize oksijen ve besin sağlayan uzun hipofiz damarları ve hipotalamik düzenleyici peptitleri taşıyan saptaki portal kılcal damarların her ikisi de travmatik yaralanmaya karşı oldukça savunmasızdır ve bu da GHRH'nin bozulmuş portal taşınmasına ve hatta ön lob enfarktüsüne neden olur. Hipofiz bezinin doğrudan yaralanması, Diyafragma sella ödemi ile sonuçlanan, ön lob enfarktüsü ile de sonuçlanabilir. Otopsi sırasında TBH'den ölen hastaların %26-86'sında hipotalamus, ön hipofiz veya hipofiz sapı yaralanmaları bildirilmiştir.

Kan testi: 

Tam kan tahlili,
Açlık kan şekeri,
Kreatinin,
Alkalen fosfataz,
Serumda kalsiyum ve fosfor,
Karaciğer fonksiyon testleri,
Tam idrar tahlili,
Osteokalsin testlerinin yanı sıra E2- Prolaktin - Progestron- LH - FSH testlerinin de yapılması gerekmektedir.

Genel olarak, en şiddetli kemik kaybına sahip bireyler tedaviye en büyük pozitif yanıtı verdiler ve erkeklerdeki (Kemik mineral yoğunluğu) (Kemik mineral yoğunluğu) BMD, kadınlardaki (Kemik mineral yoğunluğu)BMD'den daha yüksek bir dereceye yanıt verdi; bu, belki de, sitokin sinyalleme-2 baskılayıcısının uyarılması yoluyla GH etkisinin östrojen aracılı inhibisyonunu yansıtmaktadır. 

Yukarıdaki bilgi ve görüşlere dayanarak, Burada bir tedavi sunmamız mantıklı olmaz.  Growth Hormonum düşük mü

tarihinde turboakif tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
oisobb123    11
turboakif, 38 dakika önce yazdı:

Kaç yaşındasın? Bu sabah erken saatlerde aç karna verilmesi gereken bir test .... ? Kilo ve boy nedir? Senin için uluslar arası minik bir araştırma yapayım kardeşim.

18 yaşındayım sabah aç karna verdim hipofizimde minik adenom var prolaktin seviyelerim aşırı yüksek doktora tekrar kontrole gidicem bir kaç fikir almak istedim boy 183 kilo 85

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
turboakif    69
oisobb123, Şimdi yazdı:

18 yaşındayım sabah aç karna verdim hipofizimde minik adenom var prolaktin seviyelerim aşırı yüksek doktora tekrar kontrole gidicem bir kaç fikir almak istedim boy 183 kilo 85

Growth hormonun düşük, "Sigara, uyuşturucu, growth hormonunu baskılar gelişimi engeller." "stress (prolaktini yükseltir)" bi doktora görünmende fayda var.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Alaz    135
oisobb123, Bir saat önce yazdı:

18 yaşındayım sabah aç karna verdim hipofizimde minik adenom var prolaktin seviyelerim aşırı yüksek doktora tekrar kontrole gidicem bir kaç fikir almak istedim boy 183 kilo 85

Dostum senin durumunda başvuracağın tek kaynak doktor olmalı. Zira hipofiz bezinde yer alan o küçük adenom da etki edebilir, prolaktin yüksekliği hormon dengenin oturmamasına bağlı olabilir ancak en net cevap doktordan edinebilirsin. Growth bariz bir şekilde düşüklük içeriyorsa genellikle tedaviye başlatıyor doktor(yaş önemli ve yaşın uygun).👌

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×