Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Buluut

Sürekli ne yapacağımı bilmiyorum, yardıma ihtiyacım var.

Önerilen İletiler

Buluut    0

Selamlar gün boyu düşündüğüm şeyi buraya dökerek sizlerle dertleşmek istedim. Çocukluğumdan beri kilolu bir çocuktum ortamlarda sürekli ayı diye dalga geçilen kişiydim. Liseye başladığımda da durum aynıydı hatta 110 kilolara çıkmıştım boyum da tahmini 180 falandı. Yaşıtlarımın kızlarla dolaşması benim de arkadaştan öte gidememem çok zoruma gidiyordu. Ama spora başlamak sürekli aklımdaydı. 16 yaşına girer girmez doğum günümde belediyenin spor salonuna kayıt oldum. Her gün aynı fullbody programı uyguluyordum ve antrenman sonu 30dk koşu bandı yapıyordum. 
 

Artık sporla tanışmış oldum. Her gün okul çıkışı hevesle gidiyordum. İlk iki ay neredeyse hiç kilo vermedim ama asla umudum kırılmadı. Diyet denilen şeyden bihaber çalışıyordum sadece. Sonra koşu bandının eğimini en yükseğe alıp tempolu yürümeye başladım. Diyet olarak da yediklerimi kendim kıstım. Yani şöyle iki tavuk döner yiyordum öğle aralarında, bire düşürdüm ve zamanla değişmeye başladım. Ailem arkadaşlarımdan sürekli güzel yorumlar alıyordum. Bu süreç yaklaşık 8 ay sürdü bu sırada boyum da 184-185 civarına geldi. Kilom da 80e düştü. Artık normal bir bireydim, fiziğimden memnun değildim yine ama kız arkadaşlarım olmaya başlamıştı artık kilomdan dolayı yargılanmıyordum. Sonra ara vere vere devam ettim. O günden bu güne 5 yıl geçti. 
 

2020de Allah’ın cezası pandemi ile beraber eve kapandım. Sıfır hareket ile 84kiloya çıktım. O gün tartıya çıkınca aşırı bozulmuştum napıcam diye 😂 Şu an 103 kilodayım boyum da 187. Spora bu kadar zamanını vermiş biri olarak artık estetik bir görünüme kavuşmak istiyorum. Çok araştırdım çok bilgi edindim herkesi dinledim diyebilirim neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum ama bir yanda da hiç bir şey bilmediğimi düşünüyorum.

 

Peki kilo aldıktan sonraki süreçte neden bir gelişim kat edemedim? 
Çünkü düzenli antrenman yapmadım. Yaptığım antrenmanlar yeteri kadar şiddetli değildi ayrıca sporu bırakmaya çok meyilliydim, yani eğer tam yapamıyorsam bırakıyordum bir hafta falan. Tam yapmaktan kastım 3-4 gün normal güzel diyetimi proteinimi aldım güzel geçti diyelim. Sonra param bitti ve o gün çöp beslendim. Sonrasında antrenmanı falan salıp oturuyordum evde 😂. Mesela bunların yanlış olduğunu bilerek yapmaya devam ettim hala da aynıyım ama niye bilemiyorum. Bir de sürekli sistem değiştirme var o da ayrı bir olay. Kilo verme sürecine başlıyorum mesela 20 gün geçiyor 4-5 kilo veriyorum sonra diyorum ki kilo vermek senin neyine önce güzel bir kütle ekle. Kütle eklemek için de çok yemeye başladıktan sonra biraz yağlanınca moralim bozuluyor ve tekrar diyete giriyorum ve bu süreçten sıfır verim alıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu arada bir de fotoğraf eklemeyi istiyorum gösterecek bişeyim yok gerçi spor yapmayan biri de benle aynı fiziğe sahiptir, sadece yağ oranımı görmeniz için. 22 yaşındayım kilom 103 boy 187 şu an.

@metinav @rastlantisal @agfitness

B69CD020-CB78-43B8-9FC4-E3CA870FCB8C.jpeg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Buluut    0
agfitness, 8 saat önce yazdı:

Her insan zorlu yollardan geçer, özel olarak sihirli bir formül sunamam ben şahsen, geç de olsa eğer istersen olur. Tek altın kuralı disiplin ve istikrar başka yolu yok başarının. Sami Hamidi kardeşimin sloganını da paylaşmış olayım;

Üşenme-Erteleme-Vazgeçme

Sağlıklı sporlar…

Teşekkür ederim cevabınız için.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
quacky    93

Bence kardiyolara ve define olma odaklı çalış yağ oranın düşük iken insülin hassasiyetin daha iyi olacağı için daha hızlı kas kütlesi koyabilirsin. Kilo vermek için kalorini hesapla ve bunun %70'i proteinden oluşsun, yağı 50gr geçme kalanını karb ile tamamla. Karın kasları ufaktan gözükmeye başlayınca defineyi kes temiz bi şekilde büyümeye odaklan, benim tavsiyem sistem odaklı olur ama bu psikoloji ile bunları başarman çok zor görünüyor dostum. Belki de bu spor sana göre değildir.

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.562

Azim kararlılık ve sabır eşliğinde planlı yaşamak hareket etmek gerekiyor bir sonuç almak için.Genetik çok önemli bir etken fiziksel görüntü ve kas yapısı anlamında.Vucudunu tanıyarak başlamalısın işe...Daha sonra düzgün antrenman yapmalısın hiç bırakmadan devam etmelisin.Beslenme konusunda birilerinin ne söylediğinden çok, sana neyin iyi geldiğine bakmalısın.Her formül herkeste çalışmıyor.Onun dışında daha gelişimin tamamlanmamış olması da beklentilerinin gecikmesine sebep olabilir...

Kiloya meyillisin ve bu da disiplinli bir beslenme planı istiyor.Çok yemek değil, gerektiği kadar ve herşeyden yağlanmayacak sulanmayacak kadar yemeye çalışmalısın.Kilo almak, kasın gelişmesi büyümesi dolması vb. demek değil.O su ise bir süre sonra yapacağın kesintiden sonra gider ve bakarsın ki gelişim zannettiğin şey aslında bir balonmuş :)

Genetik yine bu konuda çok baskın bir faktör.Moralini yüksek tut ve azimle çalış, beklentini de düşük tut, hayal kırıklığı olmaması için.Yavaş olsun ama kalıcı olsun.Bu spor hayat boyu yapılmalı...

  • Beğen 4

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×