Jump to content

 

 

 

 

 

 

  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Loving

Giriş seviyesi sporcuların yarışma hayalleri ve sonrasına dair handikaplar.

Önerilen İletiler

Loving    9.194

Merhaba; bugün özel bir konuya değinmek istiyorum çünkü bir çok kişi kandırılıyor veya süreci doğru yönetemiyor. Bu konu içeriğiyle birlikte yarışmak nedir? gerçekten gerekli midir? sorumlulukları nelerdir? gibi başlıklara değineceğiz. 

Arkadaşlar bildiğiniz gibi yıllardır bu sektörde bilgim dahilinde bir takım hizmetleri en doğru şekliyle sunmaya çalışıyorum haliyle bir çok amatör, orta seviye ve ileri seviye sporcularla muhatap oluyorum. Bu durum genelde giriş seviyesi veya orta seviye sporcularda çok dile geliyor. 

Şimdi arkadaşlar bu konuda yazılanlar altın değerinde ve harfiyen okuyun ona göre bir takım kararlar alın spor hayatınızda.

Genelde sporcular bir heves bu branşa dahil olurlar sonra bakarlar ki doğal bazı şeyler çok zor kulaktan duyma veya eş dost söylemleri ile hormonları duyarlar ve bu tehlikeli maddelerle bir yola çıkarlar bazısı güzel süreçler geçirir bazıları geri dönülmesi yollarda harap ederler genetiklerini ve sağlıklarını. Dışarıdan aynaya baktıklarında tatmin olan kesim bununla yetinmez daha fazla ilaç daha fazla ego ile süreci çok daha ileri taşımaya kararlıdırlar. Tüm bunların sonun ki daha spor geçmişleri hormonlu halleri veya natural halleriyle bile 3,5 ay belki 9,10 ay'ı bile tamamladan YARIŞMA KARARI ALIRLAR!

Ve ilk diyalog şudur; '' HOCAM MART VEYA EYLÜL'DE YARIŞACAĞIM '' düşünüyorum da değil bak net bir ültimatom ile karar veriyorlar. Peki bu kararın ağırlığının ne kadar farkındalar? %1 bile değil inanın. :)

YARIŞMAK ADINA BİLİNMESİ GEREKENLER : GİRİŞ SPORCULARIN HAYAL DÜNYALARI

Arkadaşlar öncelikle sporun bu branşından ziyade kendinizi spora adamanızı öneriyorum sporu sağlıklı yaşam adına yapmanızdan geçmesi lazım tüm ideallerinizin başlangıç çizgisi. İnsan vücudunun sınırlarının sonu yok hala yeni keşifler yeni bulgulara denk gelinebiliyor haliyle kendi vücudunuzu bilim bile tam anlamıyla çözememiş iken sizin ben vücudumu, genetiğimi çözdüm doğal olarak buraya kadarmış deyip 1,2 ay veya yılda hemen ilaca sarılmayın. 

Gerçekten kusursuz bir genetiğiniz varsa zaten bu bir şekilde fark edilir ve hayatınız ona göre şekillenir ama inanın bu çok düşük bir ihtimal özellikle her şeyin hormonlu olduğu eksik ve kusurlu beslenmenin oldukça fazla olduğu bu günlerde. 

Doğal olarak gidebildiğiniz kadar gidin! Yeni nesil arkadaş ve sporculara bakıyorum elde telefon sete her 30 saniye ara verdiğinde ya buddy ile muhabbet veya telefondan tinder dan stalk kasma peşinden gidiyorlar o 30 saniye ara oluyor 2 dk sonra kalbi tekrar vücudun geneline kan gönderip pump yakalaması için görevlendirmeye çalışmak kısacası olduğun yerde saymaktan başka bir şey değil. Biz eski old scholl sporcular yarış dönemi bile insulin girmezdik ama şimdikiler ilk kürde tren hatta insulin dahi kullanacak kadar gözleri karartıyorlar! Biz ne yapardık salona gider ve kusana kadar hatta bayılana kadar ağır ve doğru antrenmanlar atardık böylecek ne insuline gerek duyduk bu sahip olduğumuz vücutları inşa edene kadar nede çok yüksek mg'lara. 

Tüm bunlar es geçiliyor ve ilaca sarılıyor sporcu sonra ne oluyor ilaç onu pembe bulutların üzerine çıkarıp '' KÖR EDİYOR! '' o ilacın su tuttuğuna değil 1 tl'ye sizin vücut analizini döken makinaların şu kadar kas kazanmışsın  yalanlarına kanıyor ve beslenmeyi öteliyor antrenmanları aksatıyor sırtını tamamen ilaca yaslıyor sonra ne oluyor ilacı kesiyor vücut tamamen su tuttuğu için suyu veriyor ve şu geçmişten gelen diyaloglar dile geliyor '' BIRAKINCA SAKIRYOR! '' yalan arkadaşım öyle bir şey yok! Senin saflığın bu durum beslenme yok antrenman demeye bin şahit ilacıda kestin eee ne yapacaktı vücut sen onu ödüllendirdin mi ki o seni mutlu etsin? 

Haliyle süreç böyle ilerlerken sporcumuza '' OOOO KANKA NE BÜYÜDÜN BEE! '' diyen adamlar kür bitince '' YAA KANKA KÜÇÜLDÜN MÜ SEN? '' demeye başlayınca sporcular maalesef ki iş bilmezlikleri ve ticari ahlakı olmayan satıcılar tarafından ilaca tekrar yakınlaştırılıp 2. kür 3.kür böyle gidiyorlar ve gayri resmi şekilde ilaca bağımlı olmaya başlıyorlar. 

İlaç öyle bir şeydir ki siz küre girince amatörlük dönemlerinizde size tüm gerçekleri unutturur yapmam dediğiniz hataları tekrar yaparsınız beslenmede kusur antrenmanda kusur vs gibi bu kavramları tamamen öğrenene kadar zaten uzun yıllar geçiyor. O arada maalesef ki bir çok sporcu beslenme, antrenman konusunda zafiyet göstermenin dışında ilacın verdiği özgüven ile birlikte '' YARIŞMA KARARI ALIYORLAR '' aslında bu karar tamamen bir rüyadan ibaret bazısı bu rüyadan erken bazısı çok geç uyanıyor.

Burada yazdıklarım bu rüyadan en hızlı şekilde uyanabilmeniz adına!

YARIŞMAK ADINA BİLİNMESİ GEREKENLER : EĞİTMEN VEYA SATICILARIN YARIŞMA SÖYLEMLERİ

Bakın arkadaşlar geçmişten bu güne hep söylerim bu sektör tamamen '' KURTLAR SOFRASIDIR '' ve asla kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz hele ki sporun bu branşında ne olduğu belli olmayan markalarla 1'e 1000 kazanılan bu spor dalında asla sizin parayı, zamanı nasıl kazandığınızla sorunlarınızın olup olmadığıyla veya mental, psikolojik ruh halinizin ivmesi ile kimse ilgilenmez herkes cebinizdeki parayı nasıl alır ve kendi hayallerine giden yola bir basamak daha ekler buna bakar! 

O yüzden bir eğitmen beni gördü veya satıcının ya senin vücudun genetiğin çok iyi gel seni yarıştıralım veya sen yarış demesine aldanmayın! Bu kararı sadece siz vermelisiniz ama bu kararı da öyle hemen değil sporu ve ilgilendiğiniz branşı aynı zamanda vücudunuzu %100 tanıdım ben diyebileceğiniz seviye geldiğinizde ancak almalısınız böyle bir kararı. 

Aksi halde dahil olduğunuz bu pembe rüya bir kabusa dönüşecektir!

YARIŞMAK ADINA BİLİNMESİ GEREKENLER : YARIŞMAYA KARAR VERMEK TEK BAŞINA YETERLİ Mİ?

Arkadaşlar cebinizde diyelim ki 350bin Türk Lirası var ve  bir araba alacaksınız ama bu parayı verince bankadaki bakiyeniz sıfırlanacak alır mıydınız? Evet alırdım diyorsanız sözüm size.. Bu arabayı o bakiye ile alırsanız o araba masraf çıkardığında, kaza yaptığında, bakımı veya tamirinde veya deposunu fullemeye gelince iş ne yapacaksınız? Patladınız değil mi? :) 

İşte tek başına alınan '' YARIŞACAĞIM! '' kararı da bu kadar anlamsız ve bir şey ifade etmeyen kelime.

Çünkü yarışmak evet tek başına gram hormon almadan süslü bir mayo ile sahneye çıkabilir çıktığın gibi inebilirsin bu bedava ne beslenme ne hormon ne antrenman hiç bir şeye gerek yok ama o sahnede gururla durmak derece almak için tek başına '' YARIŞACAĞIM! '' demek maalesef ki yeterli değil arkadaşlar. 

ÇÜNKÜ;

Evet çünkü bu kararın yanında ilaç ve beslenme ayrıca sosyal hayattan geri kalıp aile veya manevi bir çok değerinizi ötelemeniz gerekemektedir. Yani yarışmak birden fazla alt başlığı olan bir reaksiyon bunu asla unutmayın!

Beslenme dedik bugün tavuk kilo fiyatı 50,60,70 tl aralığında! Kırmızı eti söylemiyorum bile! Sadece et ile bitiyor mu? Sebzeler kullanılması gereken vitaminler! Mesela solgar c vitamini 250 TL. olmuş?!!! Tek bir vitamin!!! Amacınız o podyumun hakkını verebilmek veya gerçekten derece ise ayda 3,4,5 bin tl sadece beslenmeye ayırmalısınız bunun altından kalabilecek misiniz?

İlaç kısmına gelelim başlıklara kısmen değiniyorum yoksa çok daha fazla söylenecek şey varda! Neyse ilaç ya zaten piyanın %95'i belki daha fazlası tamamen karanlık! Doğru, sağlıklı ve kendini kanıtlamış marka/ilaçlara denk gelmeniz samanlıktaki iğneyi bulmanız kadar zor iken ne olduğunu bilmediğiniz ilaçlar bile ateş pahalısı ( sırf satıcıların aç gözlülüğünden sebep inanın bana ) iken doğru ilaçları siz düşünün dola 29.10.2022 taraihi ile 18.55 leri gösterirken ne fiyatlarda olduğunu az çok biliyorsunuzdur.

Eee peki soralım bu kararı alan arkadaşlara siz sadece testosteron yanına boldenon definasyon dönemi de prop, tren, clen ile o podyumun hakkını verebileceğinizi düşünüyor musunuz veya derece alabileceğinizi? Evet sadece bunlarla da hatta dediğim gibi bunlarsız da hazırlanabilirsiniz ama o podyuma daha çıkmadan arkada boyanız yapılırken diğer vücutları gördüğünüzde stresten mide bulantılarınız başlar haberiniz olsun.

Ne olduğu belli olmayan grupları bir kenara bırakalım doğru marka ve ilaçlarla bir podyum sezonu geçirecek olsanız inanın bana eskiden sıfır araba aldığınız rakamlara kürde anaca ilaç parası ödersiniz. Çok ufak örnek vereyim tek bir ilaç üzerinden! Sektörün altın vuruşu dediğimiz ürün '' GH '' büyüme hormonu podyumda yer edinmek isteyenlerin asla reddetmediği bir ürün aynı zamanda reddedemeyeceği bir ürün!

Alıntı

Bundan günde min 4 iu alsanız min 6 ay kullansanız!

4 iu x 7 gün = Haftada 28 iu 

1 ay'ı 4 hafta olarak görelim = 28 iu x 4 = 112 iu

Ayda 112 ünite x 6 ay = 672 iu yapar

19 kalem eder 32 iu bir pfizer gh kalemiden. ( 1 kalem 32 iu gh fiyatı şuan : 1300 Türk Lirası )

19 x 1300 = 24.700 TL. 

Bakın gördünüz mü sadece tek ilaç ne kadar tuttu nerede bunun mct ürünleri belki supplementleri nerede bunun diğer destekleyici testosteronu, boldenonu, decası, treni vs? Şimdi beni daha iyi anlıyor musunuz? 

Son olarak antrenman kısmına gelelim hayatınız her şeyiniz antrenman olmalı sosyal hayat sıfıra inmeli varsa kız arkadaşınız veya ilişkiniz bu çok riskli çünkü yarışmacılara genelde bir ilişki tavsiye etmiyoruz çünkü en ufak psikolojiyi etkileyecek mental sağlığını bozacak bir tartışma sporcunun antrenman kalitesini direk düşürür hatta öteler haliyle bunu pek istemeyiz. Neyse konuya dönelim eee ilişki zafiyetiniz olacak ne dedik sosyallikten uzak? Tüm bunları yapabilecek misiniz? Yapabilirsiniz ama 1 belki 2 ay sonra bir şeyler size zor gelemeye başlayacak. Eee giriş seviyesindeyseniz daha vücudunuzu tanımadan yarışma kararı alacak kadar sapıtmışken nasıl doğru antrenman atacaksınız? Yarışacak derecede ağır antrenmanları nasıl oturtacaksınız vücudunuza? Uzaktan alacağınız o internette satılan 200,300,500 veya 1000 TL'ye domates ile pilavın tabloda yerini değiştirip herkese sattıkları programlar ile mi öğreneceğinizi düşünüyorsunuz gerçekten? Güldürmeyin beni. :) 

 YARIŞMAK ADINA BİLİNMESİ GEREKENLER : HER ŞEY OLDU YARIŞTINIZ VE SONUÇLARI

Hadi bunların hepsini yaptınız ve yarışmaya hazırlandınız siz sanıyor musunuz o ilk üçü size yedirecekler? Yetkili birimlerin idari oylayıcılarının salonlarına gitmediğiniz ilaçları onlardan almadığınız onların k. yalamadığınız sürece o podyumda derece yine samanlıktaki iğneyi bulmak kadar zor! Hadi imkansızı başardınız ve birinci oldunuz diyelim tüm bunlara rağmen ödül ne bunca paranın ver zahmetin karşılığı olarak 1 veya daha fazla hard line protein tozu vb. yanında n11.com da satılan 100 bilemedin 200 TL. değerinde bakır kupa :) Ha birde hard line taşıma çantası yani bizim zamanımızda böyleydi şuanda da böyle sanırım aksi veriliyorsa düzeltirsiniz. 

Tüm bu anlattıklarım sonrası hala yarışmayı düşünüyor musunuz? Aldığınız bu karar sizce gerçekten değer mi veya doğru mu? Bunu sorunun cevabını vicdanınıza danışın derim. Ha şu sualde çok geliyor, nedir o? Hocam yarışmam lazım çünkü ben bu sporun branşından ekmek yiyeceğim podyum görenlere daha çok yöneliyor sporcular. Hayır dostum bu referans değil herkes '' güzel vitrini olan mağazaya girmek ister! '' yani sen gerçekten genetiğini en iyi şekilde kullan o vücudun hakkını ver zaten senin elindeki kupaya tav olmuyor kimse vücuduna tav oluyor sen o kupayı alamadan o kadar parçalanmadan da o vücudu yapabilir ve ekmeğini taştan çıkarırsın merak etme o podyuma illa ihtiyacın yok.

Ha dikkat edin çoğu sporcuda en minimal ilaçlar ile belki de bazen balkanlar da yurt dışında dereceler alıyorlar neden? Ya zaten ilgili ülkelerde ayda bir veya iki ayda bir kere yarışmalar yapılıyor podyuma 3,4 kişi çıkıyor o 4 kişiden 3 tanesi engelli kıvamında eee körler ülkesinde tek gözü olan kral olur haliyle bir çok sporcumuzda o podyumdan zaferler ile dönüyor. Tabi ne kadar zafer denebilirse bu duruma. (Bir kısım sporcuyu tenzih ederek konuşuyorum) İlle de meraklıysanız böyle bir şey yapar podyumda elinize kupayı alır sizinle gelen arkadaşınıza güzel bir kaç kare verir ülkeye dönersiniz.

Ha birde bunları anlatırken ülkemizde yarıştın teste girdin yakalandın diyelim sana sporcu yarışma lisansını veren kulübe çok büyük yaptırımlar ve para cezaları veriyorlar seni 5 yıl diskalifiye ediyorlar ülkedeki yarışlardan vs vs. Anlat anlat bitmiyor gördüğünüz gibi. :)  O yüzden tüm bunlara değer mi? Hala yarışmak istediğine emin misin? 

Ve inanın anlatmadığım o kadar çok şey var ki mesela; tüm bunları yaptın yarışa az kala hastalandın koca yıl yaptığını 1 haftada kaybedersin :) Bir gün yarışmada deneyimsizlik zamanlarımız eş dost ile gittiğimiz yarışma sabah olacak gecesi bir stres olduk vücut def sonrası dahi kalan suyu bir verdi vücut üçgenden sekizgen hale geldi :D:) Yani daha neler neler...

Umarım bu yazdıklarımı sonuna kadar okur ve hayallerinizi süsleyen bu kararları alırken daha temkinli yaklaşırsınız. 

Keyifli Forumlar.

  • Beğen 22
  • Vayyyy!! 4
  • 100 Puan 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Bay-T    3.229

Yine döktürmüşsün Burak eline sağlık harika bir başlık harika bir konu içeriği.

tarihinde Bay-T tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tr3n    210

Acı gerçekler yıllık vucuda harcama olarak minimum 100 bin tl gözden çıkarmak zargana görünümden sıyrılmak ve derece yapmak için 😀

tarihinde Tr3n tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • ahahaha 1
  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mcanmeco    314

Ah hocam ah İlaçlı şekilde yarışmaya girip 1000 TL karşılığında kan tahlilini halledip diğer yarışmacılardan daha iyi olucaklarını düşünüp derece alacağını sanan gençlerin hayalleri ile oynadınız

keşke bu bilgilere Google üzerinden herhangi bir platform dan ulaşabilseler'de kimse derece alıcam hayali kurmasa 

  • Beğen 2
  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
forbit    827

Hocam sıkılmadan okudum bu sektörde olup bu işin içinde olup doğruları hiç çekinmeden hiç bir kaygı duymadan bizlere ve arkadan gelenlere aktardığınız için gerçekten teşekkürler. O kadar güzel anlatmışsınız ki bende bazen genç yeni arkadaşlarla tanışıyordum hemen bir yarışma heyecanı bu yazıklarınızı anlatacak vaktim olmadığı için genelde başarılar deyip geçiyordum ama konu geldiğine göre artık şu konuyu okumadan karar verme derim. :D:) 

  • Beğen 1
  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    5.217

Sanırım tüm yazıyı 4 kere okudum. Bu başlıkta artık referans olarak göstereceğim başlıklar arasında.

Ben elimde kronometre ile nabız kontrolü yaparak antrenman yaparken sosyal medyada her gördüğü hareketi en iyisi sanan güruhun enteresan bakışlarına maruz kalıyorum. Bir kısmı da küre girip çabucak büyüyor hatta. Spor ömürleri ise 1 sene :)

Beni biliyorsunuz. Bu forumda biri ilk küre girecekse başına gelebilecek her türlü sorunu anlatıp hazır olup olmadığı, emin olup olmadığı konusunda sık sık uyarıyorum. Bazen de "e artık o kadar da değil ya" minvalinde söylemler oluyor.

Şu yukarıdaki yazıyı sadece yarışma için düşünmeyin. Kür konusu tamamen böyle arkadaşlar. Gelişip gelişmediğinizi Body builderlara sorabilirsiniz evet ama estetik görünüp görünmediğini ise kesinlikle Body builderlara sormayın. İlk başladığınızdaki hedefinizin ne olduğunu asla unutmayın. Yoksa tam da hedefime vardım dediğiniz yerde hayal kırıklıkları başlıyor. 

Burak Hocam bu sürecin ne denli titiz olduğunu ziyadesi ile anlatmış. Siz bırakın "kürde içtim yeahh bişii olur muu?" kafasını. Psikolojinin bile ne denli etkili olduğunu okudunuz. Bakın geçen haftalardan izmirden sevdiğim bir sporcu kardeşim ziyaretime geldi. Tren kürüne girmiş, tren küründe iken her gece içmiş. Sonuç? İçine edilmiş bir karaciğer ve komple sivilve / çıban kaplı vücut. 

Bu işlerin şakası yok arkadaşlar. "bana bir şey olmuyor" özgüvenine vardığınız yerde düşersiniz ki aklınız şaşar.

Yüreğine, aklına ve emeğine sağlık @LovingBurak Hocam.

  • Beğen 1
  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
melikgngr    32

Çok güzel bir yazı olmuş bunlar bu işin gerçekleri birde bunu yıllarca yapmış varını yoğunu harcamış bir baltaya sap olamamış yeri gelince evini arabasını satmış arkadaşlar var onlar da ayrı bir konu kredi çekip girenler bu iş biraz hastalık işi ama günün sonunda geleceği düşünmek her zaman lazım 40 dan sonra vücutta kalmaz o zamanlar daha acı olur yapılacaksa en azından bir şeylerde garantiye alınmalı bir iş meslek tutulup para kazanılmali köru körüne kesinlikle girilmemeli

  • Beğen 2
  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Larues    235

Bende kendi tecrübemden bahsedeyim. Bu sene Eylül mens fizikte yarışmayi düşündüm yardımcı olacak bir tane yarışma gecmisi olan birisini buldum ilk başta direkt ilaç satmaya çalıştı reddettim buraya kadar sorun yok. Sonrasında poz dersi almam gerektiğini söyledi ve poz dersinin 1 tanesi 400 tl tahmini olarak 8 ders vereceğini söyledi 🤣  salonun hocalık yapıyor bilgili birisi Fakat bu isler 2 kutu test p ile masteron ile yapılacak işler değil en kötü sağlamdan  4 5 yil spor yapılır bu sektör harbiden kurtlar sofrası ve değmez. Sahsen şuan gece işinde calisiyorum kendi dükkanımiz olduğu için beslenmeden yana sorunum yok fakat uyku düzeni diyeti vs çok önemli sadece pilavla olmaz hatta sulanirsin 😂😂 o tanınma muhabbeti de ne zaman ki gerçekten iyi olursun sosyal medyaya fotoğrafını atarsın oradan artık kim yazıyorsa yazar veya kim sponsorluk vermek isterse verir bu kadar basit bu işler gerçekten kendjnde gelecek görmüyorsan boş 

  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
prsnc    1

elinize sağlık hocam çok güzel anlatmışsınız

umarım giriş seviyesinde yarışacak olan arkadaşlarımız bu konuya bir şekilde denk gelir ve bazı şeyleri anlarlar

  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Halley    1

Hocam haklı gerçekten ciddi bir iş dikkate alınıp okunması gerek kararlarınızı o adımda atın 

  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
erc    49

Çok yararlı bir yazı olmuş hiçbir şey göründüğü gibi değil.

  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    838

Aralık ayında yarışma kararı aldım. Eylül ayında yarışmaya girmeyi planlıyorum. Eylülle kadar kullanacağım. İlaçları toplu olarak aldım. Yaklaşık 30 bin tl tuttu ki bu rakamın üstüne sonradan tekrar alım yaptım. Aylık min 3-4 kalem gh gidiyor. Ortalama 1400 tl den 15 kalem aldım oda 21 bin tuttu. Yanına insülin ve 3-4 flakon igf ekledim Buda 9 bin tuttu. Yarış ve sonrasında ki rebond dönemine kadar olan harcama aylar öncesinden almama rağmen 60 bin tuttu. Yanına koruyucular vitaminler ve 10-15 bin tl onlar. Beslenme ortalama aylık bir asgari ücret. Bir yarışma hevesi uğruna yıllık 200 binden fazla para gitmiş oluyor. Bunu ben bilinçli yapıyorum ve karışlayacak imkanım vardı. Lütfen Burak hocanın da belirttiği gibi ayda 2-3 flakon ilaç alamaya zorlanan insanlar bu hevese katılıp paralarını heba etmesi

  • Beğen 2
  • Vayyyy!! 1
  • Üzgün 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×